Je nutné/vhodné mít i přes noc puštěnou infralampu, když jsou kuřata s kvočnou?
Kvočna Dominant vyseděla nakonec 4 kuřata, jedno zůstalo částečně proklubané mrtvé, teď ještě má 2 vejce, ale to jedno šplouchá, takže tam určitě nabude nic a druhé taky nevypadá dobře. Ale koupili jsme jí 9 adoptivních. Teď večer jí půjdu 6 dát a zbytek dám zítra (přes den musím vyměnit bedýnku, protože si vytvořila hnízdo ve snášecí bedýnce a myslím, že by se tam všechna kuřata nevešla). Koupila jsem infra žárovku 150 W, kterou jim chci vzhledem k stále chladnému počasí přes den pouštět. Světlo mám zavěšené nad volným prostorem vedle hnízda, kde budou mít vodu a krmení, tak aby jim nebyla zima až se půjdou nažrat. Kuřata se vylíhla ve čtvrtek, mají tedy dnes 2 dny a 2 ještě v pátek, ty nechám určitě do zítřka. Z líhně jsme přivezli taky ve čtvrtek, zrovna "líhli a třídili", tak mohou být max. o den starší.
Mám nechat zapnuté i v noci? Já taky myslím, že kvočna si je v noci zahřeje.
Jak vysoko má být - mám jen žárovku v objímce bez stínidla?
Děkuji.
Eva81
napsal(a):
Kvočna Dominant vyseděla nakonec 4 kuřata, jedno zůstalo částečně proklubané mrtvé, teď ještě má 2 vejce, ale to jedno šplouchá, takže tam určitě nabude nic a druhé taky nevypadá dobře. Ale koupili jsme jí 9 adoptivních. Teď večer jí půjdu 6 dát a zbytek dám zítra (přes den musím vyměnit bedýnku, protože si vytvořila hnízdo ve snášecí bedýnce a myslím, že by se tam všechna kuřata nevešla). Koupila jsem infra žárovku 150 W, kterou jim chci vzhledem k stále chladnému počasí přes den pouštět. Světlo mám zavěšené nad volným prostorem vedle hnízda, kde budou mít vodu a krmení, tak aby jim nebyla zima až se půjdou nažrat. Kuřata se vylíhla ve čtvrtek, mají tedy dnes 2 dny a 2 ještě v pátek, ty nechám určitě do zítřka. Z líhně jsme přivezli taky ve čtvrtek, zrovna "líhli a třídili", tak mohou být max. o den starší.
Mám nechat zapnuté i v noci? Já taky myslím, že kvočna si je v noci zahřeje.
Jak vysoko má být - mám jen žárovku v objímce bez stínidla?
Děkuji.
Už je asi pozdě - ale:
1. všechny kuřata bych dal najednou
2. neřešil bych s kvočnou dodatečné vytápění - 13 kuřat by měla bez problémů obsednout a zahřívat, jenom bych zajistil sucho a klid (oddělení od jiných zvířat)
Uživatel s deaktivovaným účtem

Nie
Pozdě, už jsem jich část dala a část až dnes. Fakt jsem měla pocit, že by je v tom malém snášedle ušlapala, takže jsem jí dnes dala komfortní krabici. Přes den tedy měli nakonec puštěnou tu žárovku. Při výměně příbytku jsem zjistila, že jsem zapomněla pod kvočnou ještě jedno vajíčko, takže ta i dnes dopoledne seděla jako přibitá. Bylo bohužel hluché. Po té, co jsem ji násilím vyhnala a nachystala jí nový "bejvák", tak se batolila chvíli s kuřaty a pak šli žrát a napít se. No a místo aby mi zalezla do nastlané krabice, tak si sedla rovnou na zem (vystlanou trochu dřevěnými hoblinami) a tam už zůstala. Tak snad budou pod ní kuřata v pohodě. Zkoušela jsem ji navečer dát do krabice, ale akorát ji to rozčílilo. Tak uvidím. Snad to kuřata s ní zvládnou a přijme i ten zbytek. První vzala vzorně pod křídla a v noci byla krásně schovaná.