Zdravim, těžko říct. Občas se stane že nějaké nejsou schopny se sami vyklubat. Příčinu se nikdy přesně nedozvíte . I v přírodě to tak je ,že slabší jedinec nepřežije. Možná ale ta vlhkost. Píšete po celou dobu líhnutí 55-70%. 70 % má být až poslední cca 3 dny. Jinak trvale kolem 50%. Kolik se jich líhlo celkem?
U křepelek(japonských) někdy bývá problém s oplozením a díky barevnosti škořápky se velmi špatně dají vajíčka prosvěcovat. Alespoň u mne a proto neprosvěcuji a čekám co se vylíhne. Důležitá je jak teplota nad vejci. Měla by být 37,8°C. To je optimum. Vlhost kolem 50%, která se samovolně zvedne při vyklubání prvních kuřátek a pak je dobré ji udržovat někde kolem 65%. Základem jsou biologicky hodnotná vyjíčka. Proto krmím výhradně sypkou směsí pro nosnice a to od stále stejného výrobce. A nepříbuzný kohoutek ke slepičkám. Nevím, z kolika vajíček se nevylíhla kuřátka. Pokud třeba ze 60 kusů, je to super a není třeba pitvat příčinu. Jiné by to bylo u 10 vajíček.
Uživatel s deaktivovaným účtem

tento rok ich liahnem prvý raz. Dostal som od kamoša 10 ks vajec na konzum. Boli u neho 2 týždne v chladničke (5-6 stupňov). Išli hneď do liahne - 8 prepelíc, 3 mi chcípli, naivne som si myslel, že teplota v odchovni 28 stupňov im stačí. Nestačila, potrebujú až 34-35 stupňov.
Z ďalšej várky 20ks už normálne skladovaných ich bolo 18 ks. žiadny úhyn, len zase po pridaní menších 2 týždnových k väčším 4 týždňovým prišlo k okamžitému neočakávanému napadnutiu a poraneniu tých menších. Zažil som už v chove všeličo, ale až takú krutosť nie. Museli byť znovu rozdelené.
Teraz už liahneme z vajec tých prvých 8 - začali niesť vo veku 7 týždňov. Zatiaľ 50ks, liahnivosť veľmi vysoká cca 99%, úhyn žiadny, len jedno utratené - nožičky - kocúr ho upratal.
Dospelé nesú zatiaľ každý deň vajce, žiadna prestávka.
Kŕmim vlastnou jemnejšie zošrotovanou zmesou pšenice, jačmeňa, ovsa, kukurice, hrachu, slnečnice + vitamíny a minerály, + raz denne aj zmiešam jemne strúhanú kŕmnu mrkvu a topinambury.
Pre mňa, po počiatočných chybách z nevedomosti, úplne bezproblémový odchov.
+ bonus, tie maličké mi naučia žrať a piť čerstvo vyliahnuté hlúpučké morky