Roční slepice přestaly snášet.

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
16.5.2021 13:18
BRUNA

XXX.XXX.13.49

Prosím podělte se se mnou o vaše zkušenosti. Mám 8 slepic , bude jim brzo 1 rok a snášely 7-8 vajec denně. Chtěla jsem jim holkám udělat radost a koupila mladého kohoutka. A stalo se to, že mám 1-2 vejde denně. Může to mít souvislost?

16.5.2021 13:27
honzapm

XXX.XXX.134.34

Naposledy nás tu jedna velmi chytrá atakovala, že odpovídající nenapadlo,
že jí slepice začaly zanášet.

Raději už kolikrát nic nepsat, že.

Ale nepředpokládáte, že slepice snáší 12 měsíců v roce, že ne.

16.5.2021 15:02
BRUNA

XXX.XXX.13.49

Můžete mi prosím sdělit, jak tato vaše reakce souvisí s mým dotazem? Děkuji.

16.5.2021 15:26
Štefan1

XXX.XXX.208.238

Autor chtěl, patrně, naznačit, že slepice si dávají snáškovou pauzu (což je normální) a tedy to nesouvisí s tím novým kohoutkem ... pokud jsem dobře pochopil .

16.5.2021 15:29
BRUNA

XXX.XXX.13.49

Autor se ptá, jestli jste to taky někdo zaznamenal, že poté co dostanou slepice kohouta, přestanou snášet.

16.5.2021 15:31
Štefan1

XXX.XXX.208.238

... se nám ti autoři brzo budou plést , nicméně Váš prvotní dotaz byl formulován trochu jinak ... teď jste ho upřesnil, tak snad se někdo ozve.

Za sebe mohu říct, že jsem to nepozoroval, ale musím dodat, že ke snášejícím slepicím nepřidávám nového kohouta (není to úmysl, jenom si obvykle pořízuji kuřata, či dorostence, ze kterých vyberu kohouta, takže není pro slepice nový).

.. a teď mne napadla ještě jedna interpretace Vašeho dotazu: ptáte se jestli kohout (obecně) snižuje snášku slepic? Pak tedy ne.

16.5.2021 17:53
ančovička1

XXX.XXX.220.111

BRUNA napsal(a):
Autor se ptá, jestli jste to taky někdo zaznamenal, že poté co dostanou slepice kohouta, přestanou snášet.

NE.. snášku ovlivňuje krmení , stáří slepic a přepeřování.. vaše jsou zřejmě "vynesené", odpočívají..
Jaké máte slepice?..hybridy nebo určité plemeno?

16.5.2021 20:07
BRUNA

XXX.XXX.13.49

Slepice jsem zakoupila v listopadu jako kuřice u drůbežárny Prace. Jsou červené, nepřepeřují, krmím stále stejně, jediná změna byl ten kohout. Proto se ptám, jestli se s tím někdo nesetkal. Nejsem začátečník, slepice chovám desetiletí, jen ten kohout, toho jsem nikdy neměla, připadal mi zbytečný. Fakt jsem chtěla holkám jen spestřit život.

16.5.2021 21:29
ančovička1

XXX.XXX.220.111

BRUNA napsal(a):
Slepice jsem zakoupila v listopadu jako kuřice u drůbežárny Prace. Jsou červené, nepřepeřují, krmím stále stejně, jediná změna byl ten kohout. Proto se ptám, jestli se s tím někdo nesetkal. Nejsem začátečník, slepice chovám desetiletí, jen ten kohout, toho jsem nikdy neměla, připadal mi zbytečný. Fakt jsem chtěla holkám jen spestřit život.

Dobře jste udělala, slepičky budou šťastnější 😄..chvílí si odpočinou a určitě budou snášet dál..

16.5.2021 22:48
Zuzkaa

XXX.XXX.208.34

A co čmelíci? Nepřinesla jste si s novým kohoutkem tyhle nezvané hosty ?

17.5.2021 08:26
BRUNA

XXX.XXX.13.49

Ne, čmelíci jsou v tom tentokrát nevinně. S těmi své zkušenosti mám i mé holky. A všechno je ok. Asi fakt mají nárok na to, si prostě odpočinout. Jen myslím, že jsem asi podcenila jejich intelekt. Ony si prostě všimly, že kohout vejce nesnáší a nic se neděje. Může si klidně být na dvorku taky. Tak proč se ony mají snažit a on ne? Ty slepice mají větší IQ než většina populace. Všichni si furt myslíme, že něco musíme, ale musíme jenom umřít. Ty slepice mi prostě otevřely oči.

17.5.2021 08:36
1978milan

XXX.XXX.39.144

No já nevím, když to byly v listopadu kuřice, tak si myslím, že by teď odpočívat neměly. Teď by měla být snáška ještě pořád vysoká, zvlášť u nosných hybridů
Chybu bych hledal jinde. Čím krmíte, kde slepice máte atd atd.
Nejsou třeba zatloustlé?
Švagrová si taky stěžovala, že sbírá teď málo vajec, ale když jsem viděl její slepice, tak se ani nedivím. Vypadaly jako brojleři, skoro se po dvoře kutálely.

17.5.2021 08:40
BRUNA

XXX.XXX.13.49

No asi to taky s tou péčí přeháním, mám je prostě ráda.

17.5.2021 09:07
Varaxi

XXX.XXX.1.226

Když jsme dali k nosným hybridkám kohouta, snášku to vůbec neovlivnilo.

17.5.2021 10:52
K...

XXX.XXX.115.203

U nás kohout hledá místa, kam se má snášet. Tak jestli opravdu nezanáší.

17.5.2021 18:28
tomix2

XXX.XXX.209.77

1) Jakou barvu mají hřebínky slepic ?
Slepice která snáší má sytě červený hřebínek . Pokud mají vaše slepice sytě červený hřebínek je možné že snáší jinde , nebo kuna.

2) Čmelík - příznaky

a) Slepice nechtějí chodit do kurníku
b) Snášely vám denně 7-8 vajec a najednou nesnášejí nic
c) Mají světlý hřebínek

3) Špatné krmení – čím krmíte ?
Pokud slepicím dopřáváte hodně zbytků z domácnosti ( např. větší množství pečiva , brambor, kukuřice) , tak jsou vykrmené a vykrmené slepice málo snáší.

4) Možná jsou nemocné – příznaky

a) Slepice jsou lehké
b) Mají hodně světlý hřebínek
c) Jsou špinavé a od trusu
d) Kulhají
e) Posedávají

5) Přepeřování

Kohout nemá vliv na snášení vajec .

17.5.2021 18:50
juhaj

XXX.XXX.164.121

Kohouta jsme přidávali během snášky několikrát, vliv na snášeni neměl nikdy. Dokonce i mládí kohoutci z překvapení z října, kteří teď dorůstají a slepice otravuji , neovlivňuji snásšku.
Nemanipulovala jste s místy, kde snáší? Zjistila jsem, že stačí malá úprava a už si hledají jiné místo, zvlášť nedostupné.

17.5.2021 19:31
Zuzkaa

XXX.XXX.208.34

No u hybridek je teď snáška stoprocentní, ale měla jsem podobný problém, málo vajec. Po týdnu hledání jsem objevila hromadu vajec v naprosto nepřístupním místě na seníku a když jsem je vyhrabala a dala tam podkladky, aby si zase nenašly nějakou jinou skrýš, tak už tam nejde ani jedna. Dostaly rozum a zase se vrátily snášet do kukaní.

19.5.2021 17:24
BRUNA

XXX.XXX.13.49

Děkuji za rady, asi je moc krmím, hřebíky mají krásně červené a jsou kulaté, žádné vychrtliny. Jiné hnízdo jsem taky nenašla, tak začne dieta.

Přidejte reakci

Přidat smajlík