Útočný kohout

Dominant
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
26.5.2021 16:12
MirekPluziny

XXX.XXX.8.48

Dobrý den
Bohužel sem dospěl k tomu že budu muset dát pryč kohouta , neustále na všechny útočí a jelikož mám 4 slepičky kvůli dětem tak nechci zlého kohouta . Poradí nekdo jestli je lepší pořídit místo něj dvě slípky nebo to risknout a pořídit kohouta a doufat že bude hodný ?
Děkuji za názor a radu .

26.5.2021 16:42
ančovička1

XXX.XXX.220.111

Každý kohout zlý není, ale agresivita u kohoutu je dědičná..ale když máte jen 4 slepičky,kohout jim jen sedře záda a budete se stejně bát o děti...kupte raději dvě slepičky,bude pro deti více vajíček 😊

26.5.2021 16:48
MirekPluziny

XXX.XXX.207.28

Děkuji za reakci . Pokud mám slipky dominant green shell , můžu k nim přidat dvě jiné nebo je lepší mít stejný druh ? A jsou nějaké snášenlivjší než jiné ? Abych ještě neřešil agresy mezi děvčaty .

26.5.2021 16:57
ančovička1

XXX.XXX.220.111

Ono je celkem jedno, jaké plemeno nebo hybridy koupíte..dospělé kuricky slepice dříve či později přijmou mezi sebe.lepe přijímají stejné nebo podobné barvy,pokud možno i temperamentu😀

26.5.2021 16:58
1978milan

XXX.XXX.231.235

Přidat můžete jakékoliv plemeno nebo hybrida.
Agresivitu u kuric jsem řešil loni u hnědých ISA brovn. Takto agresivní kuřice jsem ještě nezažil, po přidání nových kuřic do rána uklovaly kohouta a 2 kuřičky. Vše vyřešily brýle proti kanibalismu. Vřele doporučuji, pokud by nastaly problémy i u vás.

26.5.2021 17:11
ančovička1

XXX.XXX.220.111

😲to jsou potvory..to se mi snad nikdy nestalo..do hejna přidávám 5ti i více měsíční kuřicky, staré je sice sem tam proženou,ale toto..
S čím ty hybridky asi kříží?..😄

26.5.2021 17:28
1978milan

XXX.XXX.231.235

ančovička1 napsal(a):
😲to jsou potvory..to se mi snad nikdy nestalo..do hejna přidávám 5ti i více měsíční kuřicky, staré je sice sem tam proženou,ale toto..
S čím ty hybridky asi kříží?..😄

No to by mě taky zajímalo. Úplný harpije.
U dominantů se mi to nestalo. Loni jsem zkusil ISA brovn z jiné farmy. Byly to moc pěkný kuřice, zdravé a vitální, když jsem je přivezl, tak se chovaly, jakoby u nás bydlely od vylihnutí. Možná jsem k nim měl dát nějaké staré slepice, že by jim srazily hřebínek.

26.5.2021 17:34
MirekPluziny

XXX.XXX.8.48

Když budu pořizovat ke stávajícím nové dvě , mají být cca stejně staré ? Je jim asi 7 měsíců .
Pro první várku jsem jel až do Studence ( já Benešov) kvuli dobrým recenzím prodejce. Nemá někdo zkušenost někdo s prodejcem v okrese BN, PH, KO apod. ?
Děkuji

26.5.2021 21:25
slovҍn

XXX.XXX.234.101

Niečo o chove a prístupe k sliepkam/kohutom https://m.youtube.com/watch?v=xznMCFp784k

26.5.2021 22:18
MirekPluziny

XXX.XXX.220.4

Obávám se že můj kohout má asi svou hlavu. Já se ho osobně nebojím , dokážu ho chytit i hladit , ale ostatní okamžitě napadá . Děti z něj maji hruzu. Zabíjet se mi ho nechce , ale nevěřim že se změní .

Miriam33

27.5.2021 01:21
Miriam33

XXX.XXX.210.31

Já bych pořídila klidně znova kohouta, ale nějakého klidného plemene. My kdysi měli maransaky...moc hodní ptáci včetně kohoutů, i araukána, ale určitě je jich víc. Vetsinou kohouti masných plemen bývají klidní a pokud ne.... nelepší se to a jistí to jen sekerka. Moje deti měly největší radost z odchovavani hedvábnicek a rousných zakrslých ( kohoutci byli zlí půl na půl, slepičky super). Z velkých slepic mely děti respekt. Je zajímavé, že treba vlašáci byli zlí všichni.

27.5.2021 06:24
ančovička1

XXX.XXX.220.111

Miroam33..agresivita u kohoutu je dědičná...mám 5 kohoutku zakrslých rousnicek,žádný není agresivní k lidem, ani vlasaci nikdy nebyli zlí..
Kdysi jsem koupila kuřata wyandotek stříbrné, černe lemované, velké..nechala jsem si krásného kohouta..když dospěl, začal skákat na lidi zezadu a štípal do nohou..dlouho jsem to nevydržela, šel šlapat nudle😄..od toho by byli i jeho kohoutci agresivní..

Miriam33

27.5.2021 06:50
Miriam33

XXX.XXX.210.31

O dědičné agresi moc nevím, každý kohout, co začal být zlý, byl odejit. I ten malý rousnak, který vypadal legračně, když šel po člověku. Dodnes si pamatuju, jak mě, jako děvčátko, honili dva velcí kohouti po dvoře a jeden mi skočil na záda.
Asi jsme u těch vlašáků měli smůlu, takoví nádherní kohouti, ale fakt byli zlí všichni.
Nicméně kohout je u slepic fajn. Jsou spokojenější, dává pozor na dravce, řeší spory.

Uživatel s deaktivovaným účtem

27.5.2021 07:07
Uživatel s deaktivovaným účtem

Miriam33 napsal(a):
O dědičné agresi moc nevím, každý kohout, co začal být zlý, byl odejit. I ten malý rousnak, který vypadal legračně, když šel po člověku. Dodnes si pamatuju, jak mě, jako děvčátko, honili dva velcí kohouti po dvoře a jeden mi skočil na záda.
Asi jsme u těch vlašáků měli smůlu, takoví nádherní kohouti, ale fakt byli zlí všichni.
Nicméně kohout je u slepic fajn. Jsou spokojenější, dává pozor na dravce, řeší spory.

Povahové vlastnosti se dědí stejně jako exteriérové - u slepic (kohoutů), psů, koní, lidí...

27.5.2021 07:32
MirekPluziny

XXX.XXX.207.28

Problém je ale koupit hodného kohouta , nikdo vám neřekne ,,bacha je ostrej" v lepším připadě napíší do inzerátu ,,dobře hlídá" 😀😀😀.

Miriam33

27.5.2021 09:11
Miriam33

XXX.XXX.210.31

Taky kolikrát "zostří" až u nových majitelů, jako jeden hedvábník a druhý polohedvábník, co si od nás vzali sousedé. Až mají to svoje hejno:). Paní si hedvábníka přesto dlouho nechala a chodila na dvorek s metlou, protože slepice ho milovaly :D, byl teplý a měkký a bojovaly o místo vedle něj, která se může natisknout.
S tou dědičností samozřejmě chápu, zrovna tito dva byli kupodivu po hodném kohoutovi, kterého jsme měli leta. Zlého si nemůžeme kvůli dětem dovolit tolerovat, proto jsem psala, že o dědičnosti agrese ze zkušenosti nevím, po našich zlých kohoutech jsme neměli kuřata, skončili brzo v polévce. A ze tří bratrů rousňáků byli tenkrát jeden zlý, jeden hodný a jeden strašil naoko... To jen říkám osobní zkušenosti... Jinak zrovna rousné jsou úžasné , milé a dětmi milované slepičky a teď máme i rousného hodného kohoutka. Na travičce působí jako drahokamy:).

27.5.2021 10:36
MirekPluziny

XXX.XXX.207.28

Děkuji za reakci . Jaké jsou to ty rousné ? Je to velikostně k dominantkám ? Aby nevypadal mezi nimi jako napoleon .

27.5.2021 11:31
ančovička1

XXX.XXX.220.111

MirekPluziny napsal(a):
Děkuji za reakci . Jaké jsou to ty rousné ? Je to velikostně k dominantkám ? Aby nevypadal mezi nimi jako napoleon .

Jestli se jedná o zakrslé rousné, kohoutka k velkým hybridkam vůbec nedoporučuji..je min,než poloviční vzhledem k velkým slepicim, slepice by ho jen šikanovaly..dokonce se mi stalo, dala jsem kohoutka známým k hybridkam a ony ho nejen uklovaly,ale i sežraly..
I tady platí, rovný k rovnému..
Chovám 5 kohoutků s 15ti slepičkami, ale zvlášť od velkých slepic..

27.5.2021 12:09
jo012810

XXX.XXX.101.35

MirekPluziny napsal(a):
Dobrý den
Bohužel sem dospěl k tomu že budu muset dát pryč kohouta , neustále na všechny útočí a jelikož mám 4 slepičky kvůli dětem tak nechci zlého kohouta . Poradí nekdo jestli je lepší pořídit místo něj dvě slípky nebo to risknout a pořídit kohouta a doufat že bude hodný ?
Děkuji za názor a radu .

Určitě můžete doufat, ale...Bylo tady již popsáno, že povahové vlastnosti se dědí a to i u slepic. Pokud chcete kohotka, je nejlépe zajít přímo za chovatelem a vyzkoušet, jak potencionální váš kohoutek, bude reagovat nejen na chovatele, ale i na cizího člověka. Na vás. Každý kohout hájí své území a svůj harem, když budete chytat slepice. Jde skutečně o individuální vlastnost jedinci, i když, možná mám štěstí, zdrobnělí hempšíráci, jsou klidných povah. Musím zaťukat na dřevo, nikdy jsem nekoupil, ani neodchoval agresora.

27.5.2021 12:10
MirekPluziny

XXX.XXX.207.28

Příroda je drsná 🤔

27.5.2021 14:16
petraodlesa

XXX.XXX.218.86

MirekPluziny napsal(a):
Problém je ale koupit hodného kohouta , nikdo vám neřekne ,,bacha je ostrej" v lepším připadě napíší do inzerátu ,,dobře hlídá" 😀😀😀.

Mám kohoutky maransky, zatím mladé, prý jsou klidné povahy. Tak nevím...koukala jsem včera jako blázen, jak kohoutek marans se doslova pral se svojí sestrou maranskou. Hotový kohoutí zápas. Přitom druhému kohoutovi dává pokoj. Pere se jen s tou jednou...asi půjdou oba do separace.

27.5.2021 14:36
ančovička1

XXX.XXX.220.111

Do separace je nedávejte, když je vrátíte,bude to ještě horší..oni si časem nastaví hranice hierarchie a bude klid..já mám u slepic dva kohouty maransky, nejsou si příbuzní a vychází spolu dobře..ten nový se domácímu vyhýbá, žádné souboje nejsou..chodí spát každý do jiného kurníku se svými slepičkami..😊

27.5.2021 15:34
petraodlesa

XXX.XXX.218.86

ančovička1 napsal(a):
Do separace je nedávejte, když je vrátíte,bude to ještě horší..oni si časem nastaví hranice hierarchie a bude klid..já mám u slepic dva kohouty maransky, nejsou si příbuzní a vychází spolu dobře..ten nový se domácímu vyhýbá, žádné souboje nejsou..chodí spát každý do jiného kurníku se svými slepičkami..😊

Oni neútočí na sebe navzájem, ale jeden má spory se slepičkou. Stejně jsou příbuzní a půjdou do světa.

27.5.2021 17:15
honzapm

XXX.XXX.134.34

Pokud máte malé děti, tak si nového kohouta, po odstranění tohoto,
nepořizujte.

Ne že by byl kohout dětem nebezpečný, ale děti se neumí chovat
a zničí snadno povahu i jinak zcela bezproblémového zvířete.

Pokud ani vy, dospělí, nemáte žádné předchozí zkušenosti s drůbeží,
těžko to naučíte děti, takže určitě pár let počkejte, než prozřete.

Přidání nových slepic ke stávajícím je vždy ve znamení ustanovení
nové hierarchie v hejnu. Přidávají se zvířata tedy tehdy, je-li to nutné.
Nikdy se nepřidává moc mladá drůbež a znevýhodněný počet zvířat.

27.5.2021 19:56
petraodlesa

XXX.XXX.10.170

honzapm napsal(a):
Pokud máte malé děti, tak si nového kohouta, po odstranění tohoto,
nepořizujte.

Ne že by byl kohout dětem nebezpečný, ale děti se neumí chovat
a zničí snadno povahu i jinak zcela bezproblémového zvířete.

Pokud ani vy, dospělí, nemáte žádné předchozí zkušenosti s drůbeží,
těžko to naučíte děti, takže určitě pár let počkejte, než prozřete.

Přidání nových slepic ke stávajícím je vždy ve znamení ustanovení
nové hierarchie v hejnu. Přidávají se zvířata tedy tehdy, je-li to nutné.
Nikdy se nepřidává moc mladá drůbež a znevýhodněný počet zvířat.

Honzo, nepíšu tu nic o pořizování nového kohouta. To nastane až na podzim. Toto hejno spolu vylíhnuté, takže mě spíše zaráží slepico-kohoutí zápas. A vždy jen jeden a tentýž páreček sourozenců 🙈Kohoutů se zbavíme. Chci je příští rok mít jako chovný kmen.

Miriam33

27.5.2021 22:44
Miriam33

XXX.XXX.210.31

Když není kohout, je v hejně taky jedna nejvyšší slepice a stejně jako u jiných zvířat se povahy projevují už odmalička. I sympatie a antipatie jednotlivých zvířat vůči druhým.
Je zajímavé, jak se ta hierarchie postupně v hejnu vytváří. Každá ta slepice se pak taky chová i nosí jinak.
Máme zajímavý zážitek, kdy jedna z vlašek se dostala do zubů našemu psovi. Ten jí vykousl velký kus kůže na krku...kupodivu to přežila, rána se jaksi zacelila...a slepice se vrátila mezi ostatní. Při zotavovani v králíkárně na ni ostatní slepice viděly a kohout si dělal pořádek, takže jí nic neudělaly, ale po zbytek života byla podezřelá, protože nosila krk kvůli jizvě víc nahoru a myslely si, že se ,"povyšuje".

27.5.2021 22:53
honzapm

XXX.XXX.134.34

To je pro zakládající příspěvek Pluziny.
Já nerad cituji - je to pak dlouhé a furt dokola.

Miriam33

31.5.2021 01:12
Miriam33

XXX.XXX.210.31

Možná byste mohli uvažovat o pořízení araukána, když slepice jsou jeho kříženci. Píšou, že to je též klidné plemeno. My jsme zrovna araukána měli leta.... vypadá teda bez ocasu opravdu jako exot z pralesa, ale nám se i tak líbil a byl povahově zlatý. K nám přišel z inzerátu ochočený a se jménem :)

31.5.2021 06:25
MirekPluziny

XXX.XXX.220.4

Děkuji za reakci , koukal jsem na arakauny v neděli ve Štitarech na trhu a opravdu to není nic co bych chtěl mít doma 😀 , ten kohout je vypadá jak ze špatné pohádky 😀. Chtěl bych aby kohout vypadal jako kohout co ho maji děti v učebnicich akorat aby byl hodný 🙄. V celku by nám nevadilo kdyby stál o něco vic ale aby byl opravdu hodný .

31.5.2021 07:31
ančovička1

XXX.XXX.220.111

MirekPluziny napsal(a):
Děkuji za reakci , koukal jsem na arakauny v neděli ve Štitarech na trhu a opravdu to není nic co bych chtěl mít doma 😀 , ten kohout je vypadá jak ze špatné pohádky 😀. Chtěl bych aby kohout vypadal jako kohout co ho maji děti v učebnicich akorat aby byl hodný 🙄. V celku by nám nevadilo kdyby stál o něco vic ale aby byl opravdu hodný .

To jsem měl přijet k nám,mám na prodej čistokrevného maranska je roční, měním krev..je mi ho líto zabít, je hodný 😊
To ve Štitarech neměli na prodej pěkného kohouta?

31.5.2021 08:31
MirekPluziny

XXX.XXX.220.4

Kohouty tam měli , ale nerozumím tomu a myslím že když chci hodneho kohouta tak je lepší vidět ho na dvorku než v kleci . Ten náš je ,,dobrý ochránce" hejna . Takže prevít 😀 ale zabít mi ho je taky líto .

31.5.2021 08:38
petraodlesa

XXX.XXX.10.170

MirekPluziny napsal(a):
Kohouty tam měli , ale nerozumím tomu a myslím že když chci hodneho kohouta tak je lepší vidět ho na dvorku než v kleci . Ten náš je ,,dobrý ochránce" hejna . Takže prevít 😀 ale zabít mi ho je taky líto .

Někdo má problém se rozloučit se zvířetem,😌 někdo s věcmi. Já když musím zabít skepici, tak ji cestou je špalku hladím a děkuji jí za všechno. Pak už to ve mně nebolí.

31.5.2021 09:37
MirekPluziny

XXX.XXX.25.127

Jsou to naše první slepice tak asi časem otupíme 😀 , s těma věcma je to podobný , vždycky když sem prodával auto tak sem přemýšlel co ho asi čeká za osud 🙄😆

31.5.2021 17:42
MirekPluziny

XXX.XXX.25.127

Za kolik jste ho prodala kohouta ?

Miriam33

1.6.2021 01:18
Miriam33

XXX.XXX.210.31

Taky tak, a všechna auta dopadla nakonec blbě... Jedno zrezivělo, jedno brzo nabouralo a třetí odnesla povodeň. :)
Zrovna maransaka jsem viděla v inzerci za stovku. A kdyby se nepoved, tak je výtečný... akorát, aby nebyl vašim holkám přitěžký. A nebojte, před dravci hlídají i hodní kluci :)

Přidejte reakci

Přidat smajlík