Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
27.5.2021 10:53
MirekPluziny

XXX.XXX.207.28

Dobrý den.
Chtěl bych požádat o radu, máme 4 slípky cca 8 měsíců staré, 3 snáší vejce a jedna sedí ve snášedle a snaží se, ale ne a ne snést vejce.
Venku na trávě je v pohodě, s ostatníma blbne, potravu přijímá jako ostatní normálně, jen nesnáší vejce . 🤔

27.5.2021 20:49
Meelek

XXX.XXX.40.8

MirekPluziny napsal(a):
Dobrý den.
Chtěl bych požádat o radu, máme 4 slípky cca 8 měsíců staré, 3 snáší vejce a jedna sedí ve snášedle a snaží se, ale ne a ne snést vejce.
Venku na trávě je v pohodě, s ostatníma blbne, potravu přijímá jako ostatní normálně, jen nesnáší vejce . 🤔

Vyléčit podřezáním hrdla? Připravit na nedělní polívku s játrovými knedlicky? Jsou to jen hybridi a pokud nemá jméno třeba Blanka...Slepicar prodá dalsi..

27.5.2021 21:18
honzapm

XXX.XXX.134.34

U nás doma se stále přeme, zda dávat do vývaru (silného) ještě játr. knedl.
Já říkám, že je to pak už moc silné a jsem spíš pro kombinaci zelenin. vývaru
a játr. knedl., než slepičího navíc. Uf.

No, jinak falešnou snášku, kdy komtesa trůní, ale nic nezanechá,
způsobuje několik faktorů.
Třeba infekční bronchitida.
Ale proti té jsou hybridky od renomovaného dodavatele Slepicar.cz imunní.

http://zverolekarka.com/zanet-vejcovodu/

27.5.2021 21:24
MirekPluziny

XXX.XXX.220.4

Slepice jsou ze Studence. Ona uz i pár vajec dala , ale vetsinou vejce bylo malé kostrbaté . Tak sem si rikal že to třeba holka ještě nějak vypiluje ...

28.5.2021 06:42
ančovička1

XXX.XXX.220.111

MirekPluziny napsal(a):
Slepice jsou ze Studence. Ona uz i pár vajec dala , ale vetsinou vejce bylo malé kostrbaté . Tak sem si rikal že to třeba holka ještě nějak vypiluje ...

Takovou slepici nemá smysl chovat..nejspíš má problém s vaječníkem.

28.5.2021 07:35
MirekPluziny

XXX.XXX.220.4

Díky za názor . Asi ji tedy odstraníme . Děti Alžbětu opláčí 😢

28.5.2021 09:51
ančovička1

XXX.XXX.220.111

MirekPluziny napsal(a):
Díky za názor . Asi ji tedy odstraníme . Děti Alžbětu opláčí 😢

Děti to těžce nesou,ale nemusíte jim nic rikat, nejlepší je milosrdná lež, že slepička se ztratila..😌..koupíte jim nové Alžbětky, budou šťastné 😀

28.5.2021 09:54
Varaxi

XXX.XXX.1.226

Já na to jdu naopak; krásně jsme se o slepičku starali, měla se u nás nádherně, a na oplátku nám dá slepička vajíčka nebo maso. A tato slepička nám nechce dát vajíčka, chce nám dát to maso.

28.5.2021 10:05
ančovička1

XXX.XXX.220.111

Varaxi napsal(a):
Já na to jdu naopak; krásně jsme se o slepičku starali, měla se u nás nádherně, a na oplátku nám dá slepička vajíčka nebo maso. A tato slepička nám nechce dát vajíčka, chce nám dát to maso.

Jj, můj 6ti lety vnouček to bere přesně tak, od malička je tak naučený, že slepičky(králíci,kozy), dávají vajíčka a maso..dokonce si vybírá, kterou slepičku chce na polívku😄
Ale musí se s tím pomalu,když je děti mají pojmenované a mají je rády..

28.5.2021 10:08
honzapm

XXX.XXX.134.34

U nás teď Vojtěch 9 let - a Honzíku, ty si teda toho Alfréda zabil.
On byl ze všech nejtmavší viď. A teď už je zabitej.
A tak nám zbyl Erik a Beni. A proč jsi, Honzíku, nezabil Beniho, když tak zlobil?
A jak jsi ho, Honzíku, zabil? Usekl jsi mu hlavu?
Erika nezabíjej, Erik je nejvzácnější.

Upozorňuji, že já jsem mu to neřekl.
Já dětem říkám, že jsme kohouta prodali, že si pro něj přijela paní.
Řekl mu to děda a V. je ok.

Děti chápou překvapivě dobře.

Jinak kostrbatá vejce a pak nic, falešná snáška, je přesně to ono.

28.5.2021 10:09
MirekPluziny

XXX.XXX.220.4

To je dobrý , koukám že na děti jdete mazaně . Celkem snadno se pozná kdo z přispívajících má děti kolem kurníku a kdo ne 😀

28.5.2021 10:12
MirekPluziny

XXX.XXX.220.4

Čeká mě tedy odstranění kohouta a jedné slepice , a rozhodnutí zda doplnit stav o 3 slepice nebo 2 a kohouta . 🤔

28.5.2021 10:14
honzapm

XXX.XXX.134.34

3 ke třem je zcela ideální.

28.5.2021 10:15
MirekPluziny

XXX.XXX.220.4

Tedy kohouta nebrat ?

28.5.2021 10:17
honzapm

XXX.XXX.134.34

No, pokud máte ten kurníček - viz. vaše profilové foto,
tak už tak je to pro 6 slepic hodně malé.
Teď máte 1,4 a chcete rozšířit na 1,5 - kohout je velký a zatím zbytečný,
jak vám píšu v tématu Útočný kohout, zkopíruji to pro vás i sem:

Pokud máte malé děti, tak si nového kohouta, po odstranění tohoto,
nepořizujte.

Ne že by byl kohout dětem nebezpečný, ale děti se neumí chovat
a zničí snadno povahu i jinak zcela bezproblémového zvířete.

Pokud ani vy, dospělí, nemáte žádné předchozí zkušenosti s drůbeží,
těžko to naučíte děti, takže určitě pár let počkejte, než prozřete.

Přidání nových slepic ke stávajícím je vždy ve znamení ustanovení
nové hierarchie v hejnu. Přidávají se zvířata tedy tehdy, je-li to nutné.
Nikdy se nepřidává moc mladá drůbež a znevýhodněný počet zvířat.

28.5.2021 10:20
začátek

XXX.XXX.4.22

Kohout je kohout a oplozené vajíčko v sobě pak obsahuje lék proti tomu krabu či(raku) Jinak jsou lidé spokojení s kohoutky z.Velusumek a já ještě neměl žádného zlobivého.

28.5.2021 10:46
honzapm

XXX.XXX.134.34

To si nechte patentovat, Začátku, že vejce oplozená kohoutem
jsou lékem proti rakovině. To bude mít úspěch a venkofské kokrhání
jednou provždy zvítězí nad lží a nenávistí. Uí.

Jo, hybridní kohouti, jako je/byl ten GreenShell tazatele
mají agresivní sklony vůči dětem/lidem velmi často.
To se s propracovanými plemeny nedá srovnat.

28.5.2021 10:51
začátek

XXX.XXX.4.22

honzapm napsal(a):
To si nechte patentovat, Začátku, že vejce oplozená kohoutem
jsou lékem proti rakovině. To bude mít úspěch a venkofské kokrhání
jednou provždy zvítězí nad lží a nenávistí. Uí.

Jo, hybridní kohouti, jako je/byl ten GreenShell tazatele
mají agresivní sklony vůči dětem/lidem velmi často.
To se s propracovanými plemeny nedá srovnat.

Bohužel je již pozdě ,je to patentované a formulka prodaná do USA, tam se lék jíž vyrábí.

28.5.2021 11:03
honzapm

XXX.XXX.134.34

Tady se člověk dozví opravdu všechno. Děkuji, Začátku.
Myslím, že ten lék dobře nese.

28.5.2021 11:33
MirekPluziny

XXX.XXX.207.28

On ten kurník je ,,údajně" na 7 slepic , já nechci rozšiřovat ,,chov" 😀 , popravdě bych měl raději stav 1/4 nebo 1/5. Na oko je hezčí když součastí skupinky je kohout . A vídám i hodné kohouty ve společnosti dětí . Tak se to ve mě pere jestli jít do nahrazení kohouta slepicí nebo ne 🤔 , jedno dvě vejce navíc vem čert 😆

Uživatel s deaktivovaným účtem

28.5.2021 11:49

MirekPluziny napsal(a):
On ten kurník je ,,údajně" na 7 slepic , já nechci rozšiřovat ,,chov" 😀 , popravdě bych měl raději stav 1/4 nebo 1/5. Na oko je hezčí když součastí skupinky je kohout . A vídám i hodné kohouty ve společnosti dětí . Tak se to ve mě pere jestli jít do nahrazení kohouta slepicí nebo ne 🤔 , jedno dvě vejce navíc vem čert 😆

On ten kurník je spíše jako noclehárna. Já si podobný koupil, když jsem začínal, dodnes ho užívám jako odchovnu, ale přiznám se, že mi pro kmen 1,3 hedvábniček přišel tak akorát. Ale to poznáte časem, že je lepší mít něco většího, pohodlnějšího na obsluhu apod.

28.5.2021 12:45
honzapm

XXX.XXX.134.34

No, kdybyste sehnal kohouta a dvě slepice, co se navzájem znají,
tak by přidání mohlo být více méně hladké.
Mě šlo o to, že přidat ke 4 slepicím jen dvě je pro ty dvě velké znevýhodnění.
Ale ta jedna už má to své jisté, že...

No a potom se z těch, které jsou po přidání šikanovány,
stanou (třeba za rok, až třeba původní zmizí a přidají se nové) abnormální šikanátorky.
Tj. z nejvíce šikanovaných upozaděných kusů vznikají největší šikanátoři.
A tak to je pořád, když se přidává do maličkých podmínek a ne úplně přirozeně.

28.5.2021 12:53
MirekPluziny

XXX.XXX.207.28

Já koupil ten kurník s tím ze jim bude stacit ale to je nesmysl, tak sem přes něj prikoupil volieru 3x4 m a to uz je myslim pro ně dobrý . Poponáším to po zahradě aby byli pořád na trávě .

28.5.2021 12:55
MirekPluziny

XXX.XXX.207.28

Jelikož jsem přímo u řeky tak nesmím oplotit pozemek , něuzu je tudiz pustit po zahradě . Navíc sousedum slepice zlikvidoval norek .

28.5.2021 13:18
Asumba

XXX.XXX.34.61

Mám tři děti od dvou do sedmi let. Holky.

A teda nelžu jim, že kohout uletěl, říkám pravdu, předem si o tom popovidame a OK. Ano, slzicky jsou a pocity taky, ale připadá mi ten život kolem zvirat idealni právě pro tento případ. Děti už i samy v sámošce u mrazaku ríkají, at nekupuju kuře, ze radši zabijeme XYZ, protože ten mel hezky život venku na trávě a da nám zdravý maso...

28.5.2021 14:40
MirekPluziny

XXX.XXX.207.28

A jakou máte zkušenost s kohouty , co se týká dětí ?

28.5.2021 15:30
Asumba

XXX.XXX.34.61

MirekPluziny napsal(a):
A jakou máte zkušenost s kohouty , co se týká dětí ?

Nejsem letitý chovatel, zatím jsme měli jen same moc hodne kohouty - to jsou mnohem drsnější např.naše kvočny :))
Máme drubez navolno, deti jsou kolem nich denně. Kohouti si děti vůbec nevsimaji,jen když maji děti něco jedlého,tak číhají,zda to neupusti na zem, aby mohli lákat slepicky - máme same gentlemany.

28.5.2021 16:10
MirekPluziny

XXX.XXX.207.28

Máte plot kolem zahrady ? Pustil bych je z voliery ven ale nemáme plot tak mam strach ze by se nevratili .

28.5.2021 16:12
MirekPluziny

XXX.XXX.207.28

Ten kohout od velusumek by se velikostne hodil k dominantkám ? Dekuji

Miriam33

28.5.2021 16:20
Miriam33

XXX.XXX.210.31

Klidně bych vzala 2 slipky s kohoutem, bude je hlídat, možná i ty velsumky. My měli teda zdrobnělé a byly super i ten kohoutek. Vy vemte velké, ať nejsou v nevýhodě oproti stávajícím slepicím. Třeba budete mít štěstí a kohout se povede. Píšou všude klidná drůbež a výborně nese. Jinak připravte děti dopředu, že pokud bude zlý, pomašíruje na pekáč. K těm dětem musím říct, že treba moje dcerka pomáhala s kuřaty a slepičkami od školky a úžasně.... A ano, jsou i rozjívené děti, které se vrhnou mezi drůbež a jen ji chtějí honit nebo kopou do plotů, ale toto nebude ten případ, protože jinak je ta drůbež nezajímá...

28.5.2021 16:25
ančovička1

XXX.XXX.220.111

Myslím, že by se vrátily..ze svého dětství si vzpomínám, že všichni hospodáři vypouštěli svá hejna slepic i hus denně navolno za humna a vždycky se všichni vraceli domů..hlavně na podzim po sklizni,sbíraly husy po polích poztrácené klasy obilí..a vrátily se..
Naše slepice mají "malý" výběh,přes 2000m,tak ty šikovné přešplhaji každé ráno plot na sousedův hektar zeleně..vrací se,kdy se jim chce..🤔😀

28.5.2021 17:06
MirekPluziny

XXX.XXX.1.226

No krása . Jednou to risknu 😀

28.5.2021 17:10
MirekPluziny

XXX.XXX.1.226

Děkuji za radu a nazor . Kouknu se jak vypadají .

28.5.2021 18:09
1978milan

XXX.XXX.231.235

Existuje ještě pastevni síť, dělá se v délce 25 a 50 metrů. Dá se koupit i elektrickéá, ale když máte děti, stačila by obyčejná. Mám ji a je to super. Posouvate jak potřebujete a slepice ji nepřestávají.
Zadejte do Googlu pastevni sítě pro drůbež.

28.5.2021 18:14
petraodlesa

XXX.XXX.218.86

Pastevní sítě se ve světě hodně používají...ale: pokud máte možnost pustit je na volno, na svém pozemku, klidně to udělejte...k večeru, hodinu předtím, než jdou na kutě. Uvidíte, že se vrátí...

28.5.2021 18:41
honzapm

XXX.XXX.134.34

K tomu útočení kohoutů.

Nejen, že k němu přirozeně inklinují kohouti hybridek,
ALE - vy máte tu voliéru a vstupujete dovnitř.

Někteří kohouti to berou jako své území, výsostné teritorium
a vás (děti) jako vstupujícího/narušitele.
Takže si "své" hájí.

Jiné je to při trvalém pohybu lidí a zvířat (i různých) pospolu.

Takže při tomto způsobu chovu (voliéra) je nutné počítat,
že výskyt "agresivních" kohoutů bude častější, než je obvyklé.

To je důležité, aby zaznělo.

(jsou kohouti, kteří jsou ve velkém společném výběhu zcela klidní,
pak - během jarní sezony líhnutí/sběru vajec - je chovatel se slepicemi
rozdělí do menších/dočasných/jiných prostor, a tam se stává,
že dosud bezproblémoví kohouti na člověka začnou útočit)

To jen k etologii.

28.5.2021 19:38
MirekPluziny

XXX.XXX.207.28

O sítích vím , přemýslel jsem o nich , ale ta voliera ma 2,5 metru vysoko strechu , kdyz holkám něco přeskočí v hlavě tak letí až do stropu . 😀

28.5.2021 19:46
MirekPluziny

XXX.XXX.207.28

Ještě k té nesnášející slípce, když kouknu do kurníku tak sedí na těch 3 vejcích svých kolegyň a když ji odstrkuji tak kvoká . Je to blbost že by je chtěla vysedět ? Jsou všechny zahřátá když jí je beru . 🤔

28.5.2021 19:51

MirekPluziny napsal(a):
Ještě k té nesnášející slípce, když kouknu do kurníku tak sedí na těch 3 vejcích svých kolegyň a když ji odstrkuji tak kvoká . Je to blbost že by je chtěla vysedět ? Jsou všechny zahřátá když jí je beru . 🤔

Tak možné to je, pokud se projevuje jako kvocna.

28.5.2021 19:57
MirekPluziny

XXX.XXX.207.28

I když jí je sotva 8 měsíců a sama snesla dohromady snad 4 vejce ?

28.5.2021 20:02

MirekPluziny napsal(a):

Ano, klidně. Kvoká-li, čepýří se, neslejzá z hnízda....

28.5.2021 21:16
Asumba

XXX.XXX.34.61

MirekPluziny napsal(a):

Naše polohedvabnicka snesla asi přesně šest a zasedla...

Jinak ano,po pokusu s pastevní sítí, kterou preleteli bez problémů všichni, jsme pustili navolno. Máme tak i perličky. Křídla nestrihame, letci to jsou, což mi vlastně připadá před predátorem nakonec jako výhoda.
Máme je tak od ledna.

Aktuálně 3 kohouti perličky, dva kohouti australek, slepic dohromady 11. Fungují super, az se mi ani nechce zadnyho kohouta davat pryč, když jsou společně (asi dík velké ploše) OK. Občas přiletí kaceri na rybník - a s tema by se teda asi rvali, tváří se.

28.5.2021 21:32
MirekPluziny

XXX.XXX.207.28

A nechal jste jí sedět ?

28.5.2021 21:42
Asumba

XXX.XXX.34.61

MirekPluziny napsal(a):
A nechal jste jí sedět ?

Ano. Spoustu krásných kuratek a je skvělá matka.
(ale ma v sobě napůl hedvabnicku,takže tam byl velký předpoklad.. Ona zkousela sedět i ještě než snesla snad první vajíčko...)

28.5.2021 22:12
MirekPluziny

XXX.XXX.207.28

To sou věci 😀

28.5.2021 23:57
reznade

XXX.XXX.216.38

My máme kohouta hybrida Dominant Sasex a je hodný. 3letý syn často slepice i s kouhoutem rozhání a kohouta ani nenapadne místo utíkání se slepicemi na syna útočit. To bych se spíš bála agresivního kohouta u vlašek a jiných lehkých plemen. U babičky na nás vždy vlašák útočil. Stejně ale budu tohoto kohouta letos rušit, chci čisté plemeno.

29.5.2021 06:58
ančovička1

XXX.XXX.220.111

reznade napsal(a):
My máme kohouta hybrida Dominant Sasex a je hodný. 3letý syn často slepice i s kouhoutem rozhání a kohouta ani nenapadne místo utíkání se slepicemi na syna útočit. To bych se spíš bála agresivního kohouta u vlašek a jiných lehkých plemen. U babičky na nás vždy vlašák útočil. Stejně ale budu tohoto kohouta letos rušit, chci čisté plemeno.

Kohouti vlašek NEJSOU útoční!..20 let chovám vlašky a nikdy jsem neměla zlého vlašáka..kdo má zlého, buď má kohout dědičnou agresi nebo ho někdo zkazil..
Stejně to platí i pro ostatní lehká plemena

29.5.2021 09:18
petraodlesa

XXX.XXX.10.170

ančovička1 napsal(a):
Kohouti vlašek NEJSOU útoční!..20 let chovám vlašky a nikdy jsem neměla zlého vlašáka..kdo má zlého, buď má kohout dědičnou agresi nebo ho někdo zkazil..
Stejně to platí i pro ostatní lehká plemena

To mě zajímá: jak se dá kohouta zkazit?

29.5.2021 09:40
ančovička1

XXX.XXX.220.111

petraodlesa napsal(a):
To mě zajímá: jak se dá kohouta zkazit?

Špatným zacházením, jako i každé jiné zvíře...nedaleko o tom psal Honzík..

29.5.2021 09:44
1978milan

XXX.XXX.231.235

Obzvlášť talentované na zkazeni kohouta jsou děti.

29.5.2021 11:30
MirekPluziny

XXX.XXX.207.28

Já si nemyslím že by naše děti měli zasluhu na zlé povaze našeho Pepíka , i když je možné že on nemá rád děti . Chtěji mít kohouta i slepice a chovaji se k nim hezky . Dá se podle fotky poznat jakého vlastně máme kohouta ? viz foto

29.5.2021 12:24
jo012810

XXX.XXX.101.35

MirekPluziny napsal(a):
Já si nemyslím že by naše děti měli zasluhu na zlé povaze našeho Pepíka , i když je možné že on nemá rád děti . Chtěji mít kohouta i slepice a chovaji se k nim hezky . Dá se podle fotky poznat jakého vlastně máme kohouta ? viz foto

Z fotky (bych řekl), že jde o nějakého křížence. Prostě takové dvorková směs...

29.5.2021 12:35
MirekPluziny

XXX.XXX.1.226

Byl jsem pro něj v líhni Studenec konkretne v Castoticích .

29.5.2021 13:37
MirekPluziny

XXX.XXX.1.226

No doufám , ale pani kdyz zmizela v hale tak rikala snad najdu greenshelláka 😀

29.5.2021 13:51
honzapm

XXX.XXX.134.34

Nemáte vůbec zač.

29.5.2021 13:54
MirekPluziny

XXX.XXX.1.226

S tím co ste mi poslal jsem ho kupoval akorat sem se tady dočetl že to je ,,směska" apod. Tak mě zajímal nazor od více chovatelů . Ale děkuji tímto všem

29.5.2021 14:16
přezdívka

XXX.XXX.105.195

No směska to opravdu je. Green Shell není plemeno, ale snáškový hybrid a je to jeho obchodní název.

29.5.2021 14:18
MirekPluziny

XXX.XXX.1.226

Ok . Dekuji za upřesnění

Přidejte reakci

Přidat smajlík