Kačenky české 1-1,5m., velikost, cena

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
13.6.2021 14:02
Hanka48123

XXX.XXX.107.145

Dobrý den, za kolik prodáváte kačenky tak 1 - 1,5 měsíce staré? A jak jsou velké a opeřené?
Teď byla v naší obci drůbežárna a nabízela nám kačenky, které vypadaly jako by měly pořád ještě prachové peří (nepřišlo mi, že by byly tak staré), i když vypadaly takové větší. Pán je prodával za 150 kč/kus. S kačenkami nemám ještě žádné zkušenosti, tak nemám ani přibližnou představu, kolik můžou stát. Chtěla jsem je pro syna, který si jich chtěl pár vychovat, ale ještě jsme je nikdy neměli. A mně přišlo, že pán poznal, že tomu nerozumíme a možná nás chtěl natáhnout. Ale možná se pletu, jak říkám, zkušenosti tohoto druhu bohužel ještě nemáme.
Pokud běžně prodáváte kačenky, můžete sem prosím přidat fotky, jak vypadají přibližně toho stáří?
Děkuji moc vám všem.

13.6.2021 20:22
ančovička1

XXX.XXX.220.111

Cena se pohybuje podle nákladů..
Kupte si líheň, potom nasádova vejce, po měsíci práce a ceny spotřebované elektřiny se vám vylíhnou kačenky (ne, že všech vajec).. následuje práce kolem kačenek plus spotřeba krmení..za měsíc nebo měsíc a půl, můžete posoudit, jestli jsou kačenky předražené..
Myslím, že nejsou.

14.6.2021 08:06
Varaxi

XXX.XXX.1.226

Týdenní brojlerové káče stojí u nás 35 Kč, krmný den stojí 3 Kč.
Tj. 5 týdnů do uváděného 1,5 měsíce krát 7 dnů do týdne krát 3 Kč za cenu krmného dne + 35 za týdenní house se rovná 140 Kč.
5 x 7 x 3 + 35 = 140 Kč
Přeplácíte oproti „naší“ ceně 10 Kč, zas to máte i s rozvozem.
Je-li prodejce solidní a jsou-li kachňata zdravá, pak je cena v pořádku.

14.6.2021 09:01
honzapm

XXX.XXX.134.34

No jo, dámy, jenže tady se jedná o kachňata Kachny české, velikost 1,5 metru.

Já myslím, že za takovou raritu je i 35 tisíc za kus málo.

14.6.2021 09:24
ančovička1

XXX.XXX.220.111

🤣🤣Honzíku,konečně se zase chechtám!..ty kachny "české" si musím pořídit,ty jen tak někdo nemá 😂..

Varaxi, díky za upřesnění ceny...🙂🦆🦆

14.6.2021 10:16
honzapm

XXX.XXX.134.34

A copa to žere?

14.6.2021 12:15
1978milan

XXX.XXX.231.235

Vidíte a já myslel, že je to nějaký mykologický dotaz. Kačenka česká je přece výtečná jarní houba.

14.6.2021 13:19
honzapm

XXX.XXX.134.34

Šmarjá, já myslel úplně jinou mykózu na zcela jiné kačence.

Uf.

14.6.2021 13:41
1978milan

XXX.XXX.33.172

To by byla taky možnost, ale ta už tak výtečná není.

14.6.2021 17:19
Hanka48123

XXX.XXX.107.145

Omlouvám se za špatně zvolený název příspěvku, takováto interpretace mě fakt nenapadla:-)

Je mi jasné, že vám, co tomu rozumíte nebo kačeny/husy/cokoliv chováte, přijde takový dotaz stupidní, ale bohužel já se s tím nepotkala. Spoustu věcí najdu na netu, to ano, ale zkušenosti jsou holt k nezaplacení. Navíc fotky kačenek v určitém stáří nejsou na internetu běžně a také je otázkou, nakolik se jim dá věřit:-) Proto jsem se zeptala. Abych si mohla udělat jakous takous představu o věku kachňat, vzhledu v různém věku a případně ceně. Sami víte, že i když je v inzerátu napsáno, že zvířata mají takový a takový věk, nemusí to vůbec odpovídat skutečnosti. A pak vznikají dotazy typu - mám tak a tak staré slepice a ještě nenesou.... Právě tomu jsem se chtěla vyhnout a zjistit si to předem. Až budeme mít pár generací odchovaných, tak už budu vědět a svými dotazy vás zatěžovat nebudu, ale nemám tu možnost. Ani v mém okolí nikdo kačeny a husy nechová. Tak jsem poprosila o odpověď odborníky. Zatím jsem se dočkala jen jedné kvalitní odpovědi a zbytek vtípky na zadání dotazu.
Tento server jsem si prolezla poměrně dobře, aspoň u věcí, které mě zajímaly a které jsem chtěla vědět a ptám se, až když si nejsem jistá nebo jsou zde rozporuplné odpovědi.
Tento přístup mě opravdu zklamal, ale bohužel se v diskuzích vyskytuje čím dál častěji. Nějak stránky ztrácí svou funkci a stává se z nich obyčejná drbárna:-(

Uživatel s deaktivovaným účtem

14.6.2021 20:33
Uživatel s deaktivovaným účtem

honzapm napsal(a):
A copa to žere?

tchýni

14.6.2021 20:48
petraodlesa

XXX.XXX.10.75

Hanko, to je pravda, že se tu často dočkáte nevyhovujících odpovědí. Zřejmě už staří bardi mají tu odpovědnu v paži.

Jsme holt různí. A v různém stupni vývoje 🙃Ale dá se získat informace.
Velice solidní reakce dostávám od pana Josefa (jo+čísla), od bodlinky, která má veterinární ordinaci (Tereza Ježková).
Je tu plno dobrých lidí, kteří rádi dobře poradí. Díky nim stojí za to sem chodit.

14.6.2021 21:19
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Já jsem prodávala kachňata ruánek po 50 Kč, starší po 70 Kč. Šla jsem s těmi staršími pod cenu, protože kousek tu máme prodejce, kde si koupíte vykrmenou kachnu živou za stovku. Došlo mi místo, jinak bych je pod cenou nedala.

15.6.2021 13:29
Hanka48123

XXX.XXX.107.145

petraodlesa napsal(a):
Hanko, to je pravda, že se tu často dočkáte nevyhovujících odpovědí. Zřejmě už staří bardi mají tu odpovědnu v paži.

Jsme holt různí. A v různém stupni vývoje 🙃Ale dá se získat informace.
Velice solidní reakce dostávám od pana Josefa (jo+čísla), od bodlinky, která má veterinární ordinaci (Tereza Ježková).
Je tu plno dobrých lidí, kteří rádi dobře poradí. Díky nim stojí za to sem chodit.

Petraodlesa, já vím, jak říkám, chodím sem teď už skoro rok a nejprve jsem četla a četla a četla, než jsem položila první dotaz. Jistě, chápu, že člověk nemá pořád čas odepisovat na neustálé a kolikrát opakující se dotazy, to by se musel jeden rozkrájet:-) Příspěvky od těchhle lidí znám a čtu a obdivuji jejich zkušenosti a určitě bych ještě pár jmen přihodila. Ne vždy s nimi souhlasím, ale na rozdíl ode mě oni mají obrovské zkušenosti. Já jsem oproti nim břídil:-) Přiznám se, že bych se asi neodvážila někomu z nich napsat takto soukromě, to mi přijde už trošku přehnané. Proto jsem doufala v nějakou rozumnou radu a ne to, co se napsalo tady. Právěže jsem koukala i po inzerátech, ale nevím, jak moc se tím můžu řídit, neboť "každá liška chválí svůj ocas" a jak moc se těm inzerátům opravdu věřit dá. Asi tak:-) Ale děkuji Vám, že jste si našla čas a napsala mi:-) Mimochodem, Vaše příspěvky taky sleduju, taky jsou užitečné a zajímavé:-)

15.6.2021 16:09
petraodlesa

XXX.XXX.218.86

Hanko, děkuji... jsem také začátečník. Ale chvála potěší 😊

Přidejte reakci

Přidat smajlík