Kohout, nechce pustit slepičky ke žrádlu

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
18.6.2021 15:22
jindřich

XXX.XXX.130.3

Kohout mi začal šidit některé slepičky, jednu okloval do krve, musel jsem ji dát zvlášť. Nechce je ani ke žrádlu pustit. Jak mu to vysvětlit, že se to nedělá. Já bych byl pro serkyrku . Kohoutovi je asi 6 roků.

18.6.2021 18:12
petraodlesa

XXX.XXX.1.189

Sekyrka to jistí 😂
Jinak to přece bývá naopak: slepice se krmí a kohout hlídá...

18.6.2021 19:51
Juraj_Kafka

XXX.XXX.54.2

jindřich napsal(a):
Kohout mi začal šidit některé slepičky, jednu okloval do krve, musel jsem ji dát zvlášť. Nechce je ani ke žrádlu pustit. Jak mu to vysvětlit, že se to nedělá. Já bych byl pro serkyrku . Kohoutovi je asi 6 roků.

Kohout se chová rytířsky ke slepicím jen v případě, že počítá, že mu "dají". Jakmile některé slepice přestanou nést, tudíž jsou nezajímavé, kohout je odhání jako jiné slepice se odhání mezi sebou. Taky je pokročilá doba - léto - kohout za chvíli začne pouštět peří a jeho aktivita poněkud, i když ne znatelně ale přeci jen poklesne a přemění se v aktivitu co nejlíp se nažrat. Věk kohouta moc nerozhoduje, pokud nelíhnete kuřata, nemá cenu kohouta s hejnem držet. Pokud ho máte jen na "hlídání" v uvozovkách schválně píšu, protože i ten největší a nejzlejší kohout před jestřábem veme nohy na ramena, tak je jedno jak je starý. Mě to dělají kohout roční i dvouletí, že nyní už slepice spíše u krmiva klovou a odhání. Nebo mají vybrané oblíbené a ty nechají nažrat a jiné odhání, některé až tlučou, jako by to byli jiní kohouti.

18.6.2021 21:44
bery25

XXX.XXX.246.146

Juraj_Kafka napsal(a):
Kohout se chová rytířsky ke slepicím jen v případě, že počítá, že mu "dají". Jakmile některé slepice přestanou nést, tudíž jsou nezajímavé, kohout je odhání jako jiné slepice se odhání mezi sebou. Taky je pokročilá doba - léto - kohout za chvíli začne pouštět peří a jeho aktivita poněkud, i když ne znatelně ale přeci jen poklesne a přemění se v aktivitu co nejlíp se nažrat. Věk kohouta moc nerozhoduje, pokud nelíhnete kuřata, nemá cenu kohouta s hejnem držet. Pokud ho máte jen na "hlídání" v uvozovkách schválně píšu, protože i ten největší a nejzlejší kohout před jestřábem veme nohy na ramena, tak je jedno jak je starý. Mě to dělají kohout roční i dvouletí, že nyní už slepice spíše u krmiva klovou a odhání. Nebo mají vybrané oblíbené a ty nechají nažrat a jiné odhání, některé až tlučou, jako by to byli jiní kohouti.

aha,bud mi da,alebo dostane cez držku,nie zly napad

18.6.2021 22:11
ančovička1

XXX.XXX.220.111

bery25 napsal(a):
aha,bud mi da,alebo dostane cez držku,nie zly napad

Žeby to platilo všude?😄😄😄

18.6.2021 22:20
bery25

XXX.XXX.246.146

ančovička1 napsal(a):
Žeby to platilo všude?😄😄😄

to vam tak z hlavy neviem povedat,ale asi isto to ani nebudem skušat

18.6.2021 22:59
ančovička1

XXX.XXX.220.111

bery25 napsal(a):
to vam tak z hlavy neviem povedat,ale asi isto to ani nebudem skušat

😄😄😄 dobrá volba..nemuselo by to dobře dopadnout😃

18.6.2021 23:11
bery25

XXX.XXX.246.146

ančovička1 napsal(a):
😄😄😄 dobrá volba..nemuselo by to dobře dopadnout😃

tak v buducom živote sa narodim ako kohut,ale chovny,nie na polievku

Miriam33

19.6.2021 11:51
Miriam33

XXX.XXX.210.31

Náš začal dělat to samé. Ohrožené slepičky, co se mu znelíbily....a opravdu jsou starší a moc nenesou....jsou zvlášť v jiné oplocené části s kačkami a je klid. Je paradox, že tím pádem má liliputek velké holky a musí se hooodně prsit, aby to trochu vyrovnal.

20.6.2021 08:22
jindřich

XXX.XXX.130.3

No,tak jsem dal tu chdinku zvlášť a on drbe další,navíc ty ostatní,asi se jim to zalíbilo,tak se oklovávají mezi sebou. Na palici...

20.6.2021 11:27
ančovička1

XXX.XXX.220.111

jindřich napsal(a):
No,tak jsem dal tu chdinku zvlášť a on drbe další,navíc ty ostatní,asi se jim to zalíbilo,tak se oklovávají mezi sebou. Na palici...

Dejte fotku..velikost výběhu, kvalita krmení..
6ti letého kohouta už bych měla dávno na polivku..

Přidejte reakci

Přidat smajlík