Dát kvočnu pryč u 8. týdenních kuřat?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
23.6.2021 17:22
Eva81

XXX.XXX.178.140

Slepice jsou v jiném výběhu za plotem a kurníku než kuřata. Dohromady zatím dat nelze - menší prostor, jen je navečer pouštím do společného výběhu, kde jsou přes den kuřata s kvočnou. Kvocna už o kuřata přes den moc nejeví zájem, při krmeni nebo když najde něco zajímavého se ožene i zobákem. Večer mi ale přišlo, ze čeká u dveří a kvoka, aby se k nim dostala.
Máme už kvočnu zavřít k ostatním slepicim a kuřata nechat zvlášť?
S ostatními je cely den nechci nechat, honí je od krmeni. Výběhy Jsou oddělené plotem, vidí na sebe.

23.6.2021 17:25
Juraj_Kafka

XXX.XXX.54.2

Pokud je už nechce, přehoďte jí k ostatním slepicím už. To, že se dožaduje spát tam, kde doposud, je jen síla zvyku. Kuřata už mohou být sama, je i teplo.

30.6.2021 22:40
reznade

XXX.XXX.216.38

Moje kuřata mají 5,5 týdne, kvočna se už o ně přestala starat a snáší, jen s nimi ze zvyku spí. Myslela jsem, že ji v klidu s nimi nechám alespoň do konce týdne, ale ráno jsem zjistila, že má slepice průjem a celá odchovna byla totálně zakaděná. Lekla jsem se že to mají kuřátka, ale ty jsou v pohodě. Mám slepici od kuřat oddělit na noc už teď, at ráno nešlapou v tak zakaděném nebo nechat přes to slepici ještě s kuřaty? Zvládnou to už kuřátka sama?
Včera třeba spali skoro všechny vedle slepice, ale dnes se pod slepici nacpalo 10 kuřat z 13, jak bylo večer chladněj, chystalo se na déšt. Jen tři největší kohoutci byli vedle.

30.6.2021 22:57
ančovička1

XXX.XXX.220.111

5 a půl týdenní kuřata to lehce zvládnou sama.. já mám kuřata samotná z líhně 2 a 3 týdenní, přes den na sluníčku, večer v zateplené kralikárně..do nedávná byla kuřata v kuchyni pod žárovkou 😀..
..ale nechat je s nemocnou kvočnou je hazard s jejich životem..

30.6.2021 23:49
reznade

XXX.XXX.216.38

ančovička1 napsal(a):
5 a půl týdenní kuřata to lehce zvládnou sama.. já mám kuřata samotná z líhně 2 a 3 týdenní, přes den na sluníčku, večer v zateplené kralikárně..do nedávná byla kuřata v kuchyni pod žárovkou 😀..
..ale nechat je s nemocnou kvočnou je hazard s jejich životem..

Taky si myslím, že to pro ně asi není bezpečné být s ní,proto sem píšu. Ikdyž si myslím že je to jen přechodné ze změny krmení, ne vyloženě nemoc. Na vlhčené míchanice ze syrovátkou zvyklá nebyla. Snad kuřatům opravdu zima nebude bez ní, ikdyž teď zrovna mají byt chladnější noci trochu a zateplenou odchovnu nemají...

1.7.2021 00:19
ančovička1

XXX.XXX.220.111

reznade napsal(a):
Taky si myslím, že to pro ně asi není bezpečné být s ní,proto sem píšu. Ikdyž si myslím že je to jen přechodné ze změny krmení, ne vyloženě nemoc. Na vlhčené míchanice ze syrovátkou zvyklá nebyla. Snad kuřatům opravdu zima nebude bez ní, ikdyž teď zrovna mají byt chladnější noci trochu a zateplenou odchovnu nemají...

Tak když ten průjem měla z jiného krmení, tak to snad bude v pořádku..
Noci jsou opět chladné, kuřátkum byste měli vyrobit menší kurníček s dvířky, typ kotce kralikárny.. já na noc dávám na pletivo tabulky plexiskla a polykarbonátu, kuřata mají uvnitř teplo..

Přidejte reakci

Přidat smajlík