Prosím o radu jak velké popeliště pro 20 slepic. Stačí třeba dětská vanička nebo musí mít větší?
Chtěla bych to dát nejlépe do nějaké nádoby, aby se to dalo vyměňovat. Mají tam celkem mokro tak aby z toho neměli bahno. Doteď běhali volně a někde se vypopelily.
Nedávno jsme je zavřeli do ohrady a teď řešíme čmelíky. Teda pokud to jsou čmelíci protože nejsou zalezlí přes den v dírách ale běhají takové bílé tečky klidně po dvířkách kurníku na sluníčku.Jak je likvidovat už jsem tu vyčetla (plamen a křemelína). Už jsem objednala křemelínu písek a hlínu máme doma.
Ještě nevím kde objednat praškovou síru. Je nějaký poměr jak jim to do popeliště namíchat? Popřípadě pokud někdo vyráběl popeliště můžete prosím dát foto či popis pro inspirac i
.
Popeliště pro 20 slepic mám velké cca 3x3 m. Patří do něj prosátý dřevěný popel, jemný křemičitý písek a křemelina. Nevím, kde jste přišla na práškovou síru. To byste tomu dala. Chudinky slepice.
Zuzka má štěstí, že slepice chtějí chodit se popelit tam, kde jim připravila a zastřešila. U mne to funguje tak, že se slepice nejraději popelí tam, kde sami chtějí a vyhrabají si ve výběhu důlky, do nichž jim přidávám potřebné (popsané) ingredience. Je zajímavé, že docela rádi se popelí, pokud je materiál trochu navlhlý...