Jak odnaučit slepici kvokat?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
2.7.2021 18:08
Moudivláček

XXX.XXX.67.120

Máte někdo zkušenost s odnaučováním kvokání?
Začala kvokat snad za jeden měsíc od začátku snášení. Zatím snáší, ale zůstane ve hnízdě sedět a nafukuje se jak ... no jak kvočna.
Děkuji za diskuzi.

2.7.2021 18:45
jo012810

XXX.XXX.101.35

Mám v králíkatně pletivový rošt, kam kvočnu zavřu, napájím a krmím. Protože se chladí i od spoda, rychle si kvokání rozmyslí. Takto postupuji u Rz. U zNH kvočny rovnou posšlu do kuchyně. Musím zaklepat, letos, ani v loňském roce to nebylo potřeba.

2.7.2021 21:26
Zuzkaa

XXX.XXX.208.34

Kvočnu odkvokám za 24 hodin. Jakmile si během dne všimnu, že sedí slepice v hnízdě déle než-li je nutné ke snesení vejce, odnesu ji domů do sklepa na betonovou podlahu, kde dostane jen vodu (většinou má plné vole po raním krmení). Přiklopím bedýnkou a nechám ji tam potmě do příštího večera. Další den večer (za tmy) odnesu do kurníku a posadím na bidlo. Ráno vyleze z kurníku s ostatními a po kvokání ani zdání.
Musí se to ale udělat hned první den, než-li se rozkvoká do nepříčetnosti.

3.7.2021 13:53
Moudivláček

XXX.XXX.67.120

Moudivláček napsal(a):
Máte někdo zkušenost s odnaučováním kvokání?
Začala kvokat snad za jeden měsíc od začátku snášení. Zatím snáší, ale zůstane ve hnízdě sedět a nafukuje se jak ... no jak kvočna.
Děkuji za diskuzi.

Dotaz byl podán pod moji přezdívkous mým souhlasem. Tazatel sám svým přístupem, který neuvedl, nechává slepici rozkvokat a pak se ptá. Prosím, aby nebyl spojován s MOUDIVLÁČKEM, protože mám v této otázce jasno a sám bych se takto neptal..
S poslední větou uvedeného příspěvku Zuzkaa souhlasím. K výše uvedeným větám už mám určité výhrady.

4.7.2021 20:27
OlafV

XXX.XXX.45.19

Koupel kvočny u mě nepomáhá nevíte někdo,jak dlouho vydrží pod vodou čmelík.

5.7.2021 04:37
jo012810

XXX.XXX.101.35

OlafV napsal(a):
Koupel kvočny u mě nepomáhá nevíte někdo,jak dlouho vydrží pod vodou čmelík.

Je to nutné vyzkoušet, zda dříve dodýchá slepice, čmelík a nebo chovatel...Ale vážně. čmelík spíše dodýchá, když slepici "vykoupeme" v křemelině. To je odzkoušwené...

5.7.2021 08:32
honzapm

XXX.XXX.134.34

Záleží na tom, zda ponořený čmelík je napit nebo nenapit.
Nenapit je prázdný a tlak vody ho brzo rozdrtí, čili nevydrží.
Napit je syt a vydrží pod vodou tak dlouho, dokud voda nevyschne.

7.7.2021 22:30
Moudivláček

XXX.XXX.67.120

honzapm napsal(a):
Záleží na tom, zda ponořený čmelík je napit nebo nenapit.
Nenapit je prázdný a tlak vody ho brzo rozdrtí, čili nevydrží.
Napit je syt a vydrží pod vodou tak dlouho, dokud voda nevyschne.

Tak to je pro mě novum. Ač jsem kdysi promoval z biologie, tak toto slyším poprvé,Zítra začnu lovit na internetu tuto tematiku.

8.7.2021 10:23
OlafV

XXX.XXX.44.176

Moudivláček napsal(a):
Tak to je pro mě novum. Ač jsem kdysi promoval z biologie, tak toto slyším poprvé,Zítra začnu lovit na internetu tuto tematiku.

Pokud budete studovat čmelíky zaměřte pozornost na jejich přirozené nepřátele.Mám tušení že mezi téměř 50 000 druhů pavouků tedy predátorů lze některé požírače čmelíků objevit.Dokonce i pavoučí jed hubí hmyz.Přeji hodně trpělivosti a prosím o sdělení výsledku.

8.7.2021 10:36
honzapm

XXX.XXX.134.34

Chudáci pavouci. Musejí být v některých kurnících hodně přejezeni.

Přidejte reakci

Přidat smajlík