kuba22

XXX.XXX.8.10
Dobrý den,
už mě nebaví se každý den dívat na ty nemocné slepice a proto sem opět píšu.
Asi před 1 měsícem se u mě v hejnu objevila divná slepice, která vypadala jak na fetu. Je oškubaná od kohouta z pojímání ale těch je tam dost, jde o to, že vůbec nechodila, nežrala, a měla nějaké tiky že asi 5 minut v kuse házela z hlavou doleva, doprava, nahoru a dolů a jelikož dneska už jsem neměl trpělivost tak jsem slepici zabil a dal do igelitky ještě s jedním kuřetem, které taky nežralo, mělo pořád přikrčenou hlavu a nechodilo, to jsem taky bohužel zabil a společně s tou slepicí jsem zahodil do lesa. (Igelitku jsem vyhodil zvlášť) .
Už vážně nevím co s tím a co to je za svinstvo, minulý rok se tohle stalo taky a tak jsem koupil acidomid a všechno bylo fajn. Přes zimu acidomid došel a další jsme kupovali až asi před 2 měsícema. Dávkuji podle návodu do vody a slepice to normálně pijí ale tentokrát to prostě nezabírá jak na tu sfetovanou slepici tak i na kuřata.
Čmelíci jsou momentálně v kurníku totálně vymizení a nejsou tam. V ten čas, kdy nebyl acidomid, tak chcípla jedna slepice na jasné případy kokcidiózy (proti které bojuje acidomid) tak jsem to hned pořídil znovu a nic.....
Momentálně mám tam další 2 divná kuřata, ale ty ještě nechám, protože žerou a chodí, ale taky se krčí.
Mám i kvočnu s 6 kuřátkama které mají 2 týdny a taky se strašně krčí a jedno má jaksi zalepené oko, ale žerou a běhají. Koupil jsem acidomid, nic... Koupil jsem nějakej prášek do vody, nic... Koupil jsem už 3 různé vitamínové směsi, nic... ( kuřata mají průjem) už vážně nevím co mám dělat, kurník a kůlnu kde je kurník umístěn čistím každý tyden, zametám a vymetám pavučiny každý den a stejně prd platný.. .
Přemýšlel jsem o té pitvě ale mamka s tím nesouhlasí, jelikož říká, že moje babička s dědem měli tolik dobytka, a nikdy se tam žádná nemoc nevyskytla, tak to svádí na mě, že jsem špatný chovatel a slepice přepiplávám (moji rodiče nejsou zlí, ale jen mě skrz toto vyčítají).
Bojím se, že s chovatelstvím skončím, ale to nechci jelikož mě to opravdu moc baví a tvoří to 80% aktivit celého mého dne. A tak se ptám, má s tímto svinstvem někdo zkušenosti?
Prosím o opravdové rady a né zase buzerování co dělám špatně.
Předem děkuji
Uživatel s deaktivovaným účtem

bez pitvy bohužel. nemůžeš léčit, když nevíš co.
jako první bych vylučovala paratyf.
kuba22

XXX.XXX.8.10
jo012810
napsal(a):
Jestli se slečno nepletu...ale ne to je písnička. Ale tento kuba22 se myslím představoval, jako nedospělec a měl různé dotazy, ale nedokázal nikdy doupřesnit, aby mu mohl někdo poradit...Možná se již poučil a poslechne MVDr. Bodlinku a nebo opět zareaguje podrážděně? Uvidíme.....
mamce prostě přijde pitva divná, nesouhlasí s ní....

kuba22
napsal(a):
no tak ty slepice musíš asi zrušit dřív, než to všechno vyzdechá, polej všechno dezinfekcí a za rok si zkus pořídit novou drůbež.

kuba22
napsal(a):
Jenže bez ní se nikam nepohnete.

ančovička1
napsal(a):
Kubo,zkoušel jsi slepice odčervit?..mohly by mít červy, srostlici trvalou(syngamózu)..,když píšeš, že slepice kroutí krkem...léčí se to chemisolem nebo Ivomecem ..(našla jsem starší vlákno ."srostlice trvalá")
A zrovna tohle se při pitvě dobře pozná - viděla jsem u bažantů.
napsal(a):
A zrovna tohle se při pitvě dobře pozná - viděla jsem u bažantů.
Nic by Kuba nezkazil,kdyby i bez pitvy celé hejno slepic přeléčil.. věřím, že by to pomohlo..jedna paní si mi stěžovala, na to samé..slepice třepaly hlavami a kroutily krkem...za týden mi radostně volala, že veterinář dál lék a slepice jsou v pořadku...
kuba22

XXX.XXX.8.10
ančovička1
napsal(a):
Kubo,zkoušel jsi slepice odčervit?..mohly by mít červy, srostlici trvalou(syngamózu)..,když píšeš, že slepice kroutí krkem...léčí se to chemisolem nebo Ivomecem ..(našla jsem starší vlákno ."srostlice trvalá")
moc děkuji a kde se to dá koupit ?? nikde to k prodeji nevidím
kuba22

XXX.XXX.8.10
ančovička1
napsal(a):
Kubo,dojdi si k veterináři, dones mu slepičku ukázat,on Ti lék prodá, buď do vody Chemisol nebo aplikuje Ivomec..
a přes internet se to pořídit nedá?? mamce totiž přijde blbé chodit prostě se slepicí k veterináři

kuba22
napsal(a):
a přes internet se to pořídit nedá?? mamce totiž přijde blbé chodit prostě se slepicí k veterináři
nedá.
A mám opět ten silný dojem, že tato diskuse povede do slepé uličky, jako vícekrát u tohoto diskutujícího. Ve výsledku bude tvrdit, že mu nikdo nechce (jako mládežníkovi) pomoci. Budu rád, když se budu mýlit a mladý chovatel se stane chovatelem s velkým Ch a pochopí, že přes internet se dají hrát různé hry, vyměňovat si fotky a poznatky, ale ne léčit zvířata. Zvířata žijí v reálném světě a jejich nemoci či problémy lze řešit opět jen v reálném světě.
Garu
napsal(a):
Je dobré vyhazovat nemocná zvířata v lese? Možná je aspoň zakopat. Nevím přesně jaká je cena pitvy, ale určitě by se při počtu vašich zvířat vyplatila. Snad.
Vaše připomínka je na místě... nemocná zvířata se nepohazují v lese..zakopou se hluboko do země
A cena několika uhynulých slepic je určitě vyšší, než zaplatit veterináře..
Pokud by mi uhynula sem tam někdy jedna slepice, tak to taky neřeším. Ale pokud je to jedna za druhou, starší, mladší a také kuřata, tak to už bude větší problém. To by bylo skutečně záhodno zjistit důvod proč se tak děje a veterinář je jediná jistota. A když uhynulé slepice házíš jen tak do lesa, tak se ti nemoc vrací jako bumerang. Předpokládám, že máš les kousek za barákem.
Házet uhynula zvirata do lesa je prasarna a lidi jsou s prominutím d...., tohle napadne fakt jen chorý mozek, u nás třeba když řádila mixomatóza nechtěli králíky zabíjet, tak je vyhazovali u lesa na louku a pole, kdyby jeden králík, řekne se, utekl, ale to se opakovalo víckrát a po více kusech, hopkovali nateklý po silnici, chudáci.
kuba22

XXX.XXX.56.27
miladas
napsal(a):
Pokud by mi uhynula sem tam někdy jedna slepice, tak to taky neřeším. Ale pokud je to jedna za druhou, starší, mladší a také kuřata, tak to už bude větší problém. To by bylo skutečně záhodno zjistit důvod proč se tak děje a veterinář je jediná jistota. A když uhynulé slepice házíš jen tak do lesa, tak se ti nemoc vrací jako bumerang. Předpokládám, že máš les kousek za barákem.
Les mám za barákem, ale až 1,5 km. kuře i slepici jsem se snažil zaházet okolní hlínou a listím. nevadí, zkusím nějak přemluvit mamku těma vašema větami. zatím děkuji a ozvu se jak se bude situace vyvíjet

Zavolejte do nejbližší veterinární ordinace, domluvte se na detailech, termínu, ceně, milou slepici naložte do batohu, vsedněte na bicykl či mastnou tyčku a vyražte. Vemte si peníze navíc na veterinární přípravek k zaléčení nemoci. K tomu nepotřebujete svolení ani informovanost rodiče, maximálně tak nějaké ty peníze, ty snad po příbuzenstvu vyžmundráte.
Já bych ti doporučil okamžitě ukončit chov jakýchkoli živých tvorů a až si přečteš nějakou odbornou knihu a uvědomíš si jaká to je odpovědnost starat se o jakéhokoli živého tvora ,pak se pusť do chovu.
Ze zdravotními problémy zvířat se nechodí na internet na dálku ti nikdo neporadí ale u veterináře v ordinaci tam se dovíš jak problém řešit.

nebo je někde na prázdninách....

tak ona by je ta pitva neléčila:D
bez ohledu na to, jestli úhyny pokračují nebo ne zůstává bez toho nemoc nadále záhadná a tím pádem se nedá říct nic o budoucnosti ani o prevenci.
Abych nemusel zakládat nové téma vložím to sem. 2 z mých slepic mají v poslední době zavřené každá 1 oko. Nevíte co to může být a co můžu dělat? Vkládám i foto každá vyfocena z 1 strany.
Svijan
napsal(a):
Abych nemusel zakládat nové téma vložím to sem. 2 z mých slepic mají v poslední době zavřené každá 1 oko. Nevíte co to může být a co můžu dělat? Vkládám i foto každá vyfocena z 1 strany.
Všimněte si, že jim teče cosi z nosu..u té tmavé slepice,asi vlašky. .kýchají?..
Vypadá to na mykoplazmózu..