Prosím o radu, vykloubená nožka

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Nevímhdhshhshsh

10.7.2021 13:30
Nevímhdhshhshsh

XXX.XXX.50.33

Dobrý den, prosím o pomoc.
Teď se mi vylíhlo 10 kuratek, ale jedno má vykloubenou nozku do boku, až bych řekl otocenou. Dá se s tím něco dělat, je to chvilka co se vyklubalo, tak radši ať to udělám vše.
Hned zabíjet ho rozhodně nebudu pošlu klidně fotografii v případě nutnosti.
Díky.

Uživatel s deaktivovaným účtem

10.7.2021 13:40

hned ho zabijte.

všechno ostatní je jen pro váš dobrý pocit.

kuba22

10.7.2021 13:56
kuba22

XXX.XXX.56.27

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
hned ho zabijte.

všechno ostatní je jen pro váš dobrý pocit.

já mám také jedno kuře s vykloubenou nožkou, je to bojovník a rozhodně dělá vše pro to, aby přežilo. jsou mu 3 a půl měsíce.

10.7.2021 14:29

kuba22 napsal(a):
já mám také jedno kuře s vykloubenou nožkou, je to bojovník a rozhodně dělá vše pro to, aby přežilo. jsou mu 3 a půl měsíce.

ono co mu zbývá...pud přežití je silnější. Ale, milí chovatelé, jste za svá zvířata zodpovědní a je třeba taky studovat nějakou etiku chovu. Tedy zvíře buď léčit nebo zkrátit utrpení. Svého psa tak necháte s vykloubenou nohou se slovy, že je to bojovník? Nezapomínejte, že základem zdravého chovu je zdravý a vitální jedinec. Až si tady pak budete stěžovat, že vám všechno chcípá, je to slabé atd., tak se zamyslete nad tím, jestli svojí mnohdy přehnanou "péčí" neděláte spíše medvědí službu.

10.7.2021 14:46

kuba22 napsal(a):

no to se má, určitě skvělý život, že?

kuba22

10.7.2021 21:22
kuba22

XXX.XXX.56.27

no to se má, určitě skvělý život, že?

jelikož už se tak narodilo, nestěžuje si. přece nebudeme narozené postižené děti taky zabíjet

10.7.2021 22:01

kuba22 napsal(a):
jelikož už se tak narodilo, nestěžuje si. přece nebudeme narozené postižené děti taky zabíjet

přece nebudeme drůbež srovnávat s lidmi

a ono pro člověka jsou vynalezený různý kompenzační pomůcky, zatímco to kuře je prostě kriplík.

11.7.2021 11:42
Zuzkaa

XXX.XXX.208.34

kuba22 napsal(a):

Poku se narodí postižené miminko, např.s vykloubenou nohou, okamžitě ho lékaři operují a zajistí mu plnohodnotný život.

kuba22

11.7.2021 18:17
kuba22

XXX.XXX.56.27

přece nebudeme drůbež srovnávat s lidmi

a ono pro člověka jsou vynalezený různý kompenzační pomůcky, zatímco to kuře je prostě kriplík.

ale ono za to nemůže... ono se tak nechtělo narodit a chce žít alespoň takhle. každý má právo na život

11.7.2021 19:19
jo012810

XXX.XXX.101.35

kuba22 napsal(a):
ale ono za to nemůže... ono se tak nechtělo narodit a chce žít alespoň takhle. každý má právo na život

Každý má všechna práva...To je heslo dne. Něko pamatuje i jiná hesla dne, jako třeba: Kdo nejde s námi, jde proti nám aj. A jen na okraj. Kuře se nenarodí, ale vylíhne a v přírodě by jistě nepřežilo...

11.7.2021 19:22

kuba22 napsal(a):

nic jako právo na život neexistuje.

dneska má každej plnou hubu různých práv a rozum jde jaksi stranou.

13.7.2021 09:31

Kuře chce žít s trvalou bolestí buď té vykloubené končetiny nebo už té přetížené zdravé, s degenerativními změnami na kostře, svalstvu, urousaným peřím, plazící a potácející se v prachu nebo trusu, posledníček přehlížený svými druhy, ne-li usurpovaný - kdyby tak umělo mluvit!

Pokud chcete kubo zachraňovat taková zvířata, tak jim musíte zajistit adekvátní veterinární péči, stejně jako těm postiženým lidem se zajišťuje zdravotnická péče. Právo na život jde ruku v ruce s právem na život bez bolesti, u zvířat do toho vstupuje ještě právo zvířete (resp. povinnost chovatele) na utracení, pokud mu další přežívání působí utrpení.

Zkuste se na to podívat filosofií nesmrtelnosti duše a reinkarnace, vykloubené kuře zabijete, a "narodí" se znovu jako zdravý tvor. Jeho trpící duše vám bude vděčná.

Přidejte reakci

Přidat smajlík