Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Olgau

15.7.2021 08:56
Olgau

XXX.XXX.125.225

Ahojte. Postriekala som nosnice prípravkom biocid, čo používam na kurin. Ale nedoplo mi ze to nie je pre potravinové zvieratá, látka permenthin. Neviete ako dlho mam vyhadzovať vajcia?

Uživatel s deaktivovaným účtem

15.7.2021 09:19
Uživatel s deaktivovaným účtem

Já jsem našla Biocid pouze jako protiplísňový nátěr na předměty, to byste snad proti čmelíkům nepoužívala.

Jinak je biocid obecné označení pro každou látku, která působí proti živým organismům. Takže doporučuji ověřit, jaký je skutečný název toho přípravku, plus uvést výrobce, a jak u toho budete, hnedle zavolejte na telefon uvedený u výrobce a dotažte se na ochrannou lhůtu tam ;-)

20.7.2021 08:59
akaš

XXX.XXX.221.9

Našel jsem docela pěkný článek od veterinární lékařky, která se na konci článku zabývá ochrannou lhůtou pro vejce. Měla by být minimálně 7 dnů, ale protože jedu se ukládají, dokážou být ve vejcích 21 dnů. https://zverolekarka.com/zavsiveni-drubeze/

Ale u většiny přípravků se píše, že by se neměly aplikovat na slepice. K aplikaci přímo na slepice jsou určeny BIO přípravky, jako třeba Reudanon. https://www.eshop-zemedelske-potreby.cz/reudanon-bio-repelent-proti-hmyzu-sprej-400-ml-na-hubeni-cmeliku-vsi-blech-zakozek-k-aplikaci-primo-na-slepice-a-ostatni-zvirata-p20595/

20.7.2021 12:35
jo012810

XXX.XXX.101.35

Skutečně si netrapte hlavu s chemií. Ta je dobrá pro velkochovy, kde to nejde jinak. Zamezte čmelíkům možnosti rozvoje, vystříkáním všech spár, podlahy, hnízd a hřadů směsí z hašeného vápna a křemeliny. Do hnízd křemelinu(filtrační, příjde nejlevněnji) s listím z ořešáku. Než do kurníku vrátíte slepice, "vykoupejte" je v křemelině-do nějakého škopku, či jiné nádoby, nasypete křemelinu a v rukavicích celou slepici "vykoupete". Pozor na oči a dýchací otvory. Preventivně dávat křemelinu do popeliště...A máte po problému a to bez ochranných lhůt. Je chybou (podle mne), že i drobní chovatelé si osvojují tkzv. veterinární opatření přes farmacetické firmy a nevyužívají zdravý selký rozum, selekci odchovů na zdraví a vyřazování slabších jedinců.

Přidejte reakci

Přidat smajlík