Pred dvomi rokmi sa mi podarilo dohladat info k farbam kacic, zostavil som si plan podla ktoreho budem postupovat. Info sa mi podarilo dohladat z roznych zahranicnych zdrojov na internete a tak som nasiel info akych rodicov potrebujem zohnat. Az po dvoch rokoch som si mohol potvrdit, ci moja teoria o rozdeleni a naslednom spojeni jednotlivych farieb bude fungovat a tu su vysledky, kedze som najskor potreboval vytvorit rodicovsku zostavu, ktora bude nositelom potrebnych genov.
Aktualne najstarsie kacice su liahnute v aprili 2021, ostatne su mladsie rozneho veku najmladsie maju iba 2 tyzdne.
Rodicovska zostava obsahuje niekolko farieb, ktore sa teraz v potomkoch nahodne spajaju a tak davaju moznost vzniku roznym kombinaciam a teda kazda kacica moze vyzerat inak ako ostatne. Zaroven kacer, ktory nema v sebe ciernu farbu, sa este preperuje do dospelackej farby a teda bude vyzerat inak ako kacica tej istej farby. Cierny a ciernokombinovany kacery sa neprefarbuju uz dalej.
Na buduci rok zostava rodicovska zostava a kacatka buduceho roku mozu byt opatovne rozne, niektore farby mame iba 1ks ine su aj dve tri ale maju medzi sebou rozdiely.