Tak to přidejte. Jednou jsem dělala takový pokus. Kohout byl hodný, neútočil, tak to měl na dožití. Dožil se skoro 14 roků- Byl to kříženec nějaká dvorková směs. A překonala ho vlaška koroptví. Ta se dožila 15 a1/2 roku. Chodila si kudy chtěla po dvoře i po zahradě. Poslední asi tři roky už nesnášela. Před tím si občas vzpoměla, že je slepice a několik vajec vždycky snesla.
přezdívka
napsal(a):
Tak to přidejte. Jednou jsem dělala takový pokus. Kohout byl hodný, neútočil, tak to měl na dožití. Dožil se skoro 14 roků- Byl to kříženec nějaká dvorková směs. A překonala ho vlaška koroptví. Ta se dožila 15 a1/2 roku. Chodila si kudy chtěla po dvoře i po zahradě. Poslední asi tři roky už nesnášela. Před tím si občas vzpoměla, že je slepice a několik vajec vždycky snesla.
Měla jsem desetileté vlašky koroptví a ve zdraví stále snášely od března do podzimu..kdybychom je nezabili kvůli mladým,tak by se určitě také dožily mnohem více..
Ale také záleží na plemenu slepice.. lehká plemena jsou mnohem vitálnější ,než těžká.. a u hybridnich slepic je bych žádný dlouhý život nečekala..tedy, nevím, jak u kohoutů..
Uživatel s deaktivovaným účtem

honzapm
napsal(a):
Lidé vám napsali extrémní dobu dožití (nejdelší případy).
Normálně kohout v zátěži (větší výběh, více slepic) vydrží 3-5 let.
A uhyne u vás přirozenou smrtí?
honzapm
napsal(a):
Lidé vám napsali extrémní dobu dožití (nejdelší případy).
Normálně kohout v zátěži (větší výběh, více slepic) vydrží 3-5 let.
Zadavatelka se ptala na délku dožití. Jestli je schopen oplodnit slepici, o tom v dotazu nic nebylo. K tomu bych nevyjadřovala, protože to vážně nevím. Pokud chovatelka nechce líhnout a mít kohouta jen jako okrasu dvora, tak se snad dozvěděla co potřebovala.
Tak to je jaaasné. Vy jste jedna z těch vysloužilých panenských amazonek, které střežily vlastním tělem Muammara Kaddáfího. Od Vás bych nechtěl dostat facku... .
https://t.tyden.cz/obrazek/201103/4d76390976eae/kaddafi-shades-4d763f0bcb7ce_520x428.jpg