Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
18.9.2021 08:15
petrželka

XXX.XXX.168.220

Zdravím, mám 11 týdenní kuřátka, zatím pěkně separovaná - v kolika týdnech je pouštíte mezi slepice? Mám strach, aby jim neublížily...

A jak dlouho si necháváte slepičky pro snášku? Mám 3,5 roku a plánuju je vyměnit.
Moc děkuju 🐥

Uživatel s deaktivovaným účtem

18.9.2021 08:46

petrželka napsal(a):
Zdravím, mám 11 týdenní kuřátka, zatím pěkně separovaná - v kolika týdnech je pouštíte mezi slepice? Mám strach, aby jim neublížily...

A jak dlouho si necháváte slepičky pro snášku? Mám 3,5 roku a plánuju je vyměnit.
Moc děkuju 🐥

pokud máte hybridky, tak 3,5 roku už je dost

18.9.2021 10:20

udělejte to tak, že vyzabíjejte staré hejno, to už je za zenitem a mladé od toho akorát něco chytí

kurník vyčištěte, vymalujte vápnem, povápněte i výběh, nechte kurník a výběh 14 prázdný a pak tam dejte mladé

18.9.2021 10:47

Zdravím,

využil bych téma a optal se, 3,5roku na hybridky dost, čistokrevný - chovný kmeny je ve zvyku držet jakou dobu?

Díks

18.9.2021 12:10
petrželka

XXX.XXX.168.220

Děkuju, kurník bílím i průběžně... Staré půjdou do mrazáku a nové je nahradí.

18.9.2021 13:17

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Zdravím,

využil bych téma a optal se, 3,5roku na hybridky dost, čistokrevný - chovný kmeny je ve zvyku držet jakou dobu?

Díks

to záleží na vás a vašich možnostech. ono totiž ten problém nemocí se týká i čistokrevných. takže pokud je místo k separaci jednotlivých věkových kategorií nebo pokud si s tím hrajete, pak je možné mít slepice i déle. hodně cenné jedince třeba i tak dlouho, dokud po nich nasbíráte nějakou násadu.

kohouty ne, starý kohout už oplozenost nic moc. a taky pak řešíte ostruhy a podobný problémy proč řešit.

19.9.2021 08:20

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Zdravím,

Díks

Já mám hedvábničky a mám je 2 roky, výjimečně (jako letos) nechám 3, protože letošní odchovy s novým kohoutem nic moc. Kohouta měním každé 2 roky, ale mám jen hobby chov. Je pravda, že dvouleté slepice mi často nesou různé tvarovaná vejce, která stejně nelze nasadit.

Přidejte reakci

Přidat smajlík