Preventivní odčervování?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
18.9.2021 11:03
petraodlesa

XXX.XXX.42.173

Přicházím s dotazem na slovutné chovatele a veterináře:
Jeden chovatel přiznal, že dvakrát ročně preventivně odčervuje svoje slepice přípravkem od veterináře. Není to zbytečné?
Zajímá mě váš názor. Děkuji vám za odpověď 🌸

18.9.2021 12:39
ančovička1

XXX.XXX.220.111

petraodlesa napsal(a):
Přicházím s dotazem na slovutné chovatele a veterináře:
Jeden chovatel přiznal, že dvakrát ročně preventivně odčervuje svoje slepice přípravkem od veterináře. Není to zbytečné?
Zajímá mě váš názor. Děkuji vám za odpověď 🌸

Když vám nevadí otrávená vejce, můžete si odčervovat třeba 3x🤣🤣

18.9.2021 12:51
OlafV

XXX.XXX.7.160

Odčervovat odčervené zajímavé, pokud to přináší chovateli klidné spaní proč ne.

Uživatel s deaktivovaným účtem

18.9.2021 13:08
Uživatel s deaktivovaným účtem

je to nejen zbytečné, ale i škodlivé, protože žádný přípravek nezabije 100% červů a tímto přístupem si pěstuje rezistentní populaci

no a ono jaksi těch odčervovadel pro drůbež zase tolik není, takže až bude potřebovat odčervit, tak jedině sekyrou a na výběh hodit atomovou pumu

18.9.2021 14:31
jo012810

XXX.XXX.101.35

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
je to nejen zbytečné, ale i škodlivé, protože žádný přípravek nezabije 100% červů a tímto přístupem si pěstuje rezistentní populaci

no a ono jaksi těch odčervovadel pro drůbež zase tolik není, takže až bude potřebovat odčervit, tak jedině sekyrou a na výběh hodit atomovou pumu

Opět zde musím zopakovat, co mi potvrzuje moje více jak šedesátiletá drobnochovatelská praxe, že v drobných zájmových chovech (a nejen u drůbeže), je správné se vyhýbat jakýmkoliv preventivním léčbám. většina léků a postupů je pro průmyslové velkochovy, kde drůbež je extrémně koncentrovaná pro dosažení rentability chovu. To platí i pro odčervování. Pro drobné chovy drůbeže je důležitý přiměřený výběh, kurník, zoohygiena, plnohodnotná strava a selekce s důrazem na přirozené zdraví.

18.9.2021 16:58
petraodlesa

XXX.XXX.42.173

Děkuji všem, mám také pocit že to není v pořádku. Mějte všichni pohodový podzimní čas 🐓

18.9.2021 23:03
petraodlesa

XXX.XXX.42.173

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):

Vlastně nějaké červíky a parazity v sobě má každé zvíře, ne? I člověk... Spíše jde o množství a o to, nakolik je daný jedinec zdravý. A schopný odolat.
Já jsem se s problémem začervení ještě u svých slepic nesetkala, čtu o tom a přemýšlím nad tím.
Přijde mi sympatická ta přírodní cesta pana Josefa 012345🙃... Prevence po stránce kvality životního prostředí, dobré výživy a selekce. Česnek v rozumném množství. Bez chemie. Tedy v malochovu.

21.9.2021 19:56
honzapm

XXX.XXX.134.34

S odčervováním je to jako s přeplaváním La Manche.

Taky je vám celou dobu zima a tepelný komfort v nedohlednu.
Když vám během plavby váš tým dá pořádně loknout horkého čaje,
hned se vám plave lépe, i když víte, že za čas budete zas klepat kosu.

Přidejte reakci

Přidat smajlík