Kurník zateplený ano X ne? A kde koupit.

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
20.9.2021 11:59
Romana010

XXX.XXX.233.105

Krásný den,
jsem začátečník a nějak se už ztrácím v tom co je nejlepší. Chci pořídit nový a lepší kurník slepičkám (mám jich 10), ale vůbec nevím jestli tedy zateplený a nebo zda stačí a je lepší nezateplený. A kde nejlépe pořídit máte nějaké rady? Moc Všem děkuji za každý užitečný komentář. :-)

20.9.2021 12:37
Štefan1

XXX.XXX.208.238

Pokud chcete, aby Vám snášely i v zimě, tak zateplený a svítit (na 12 hodin alespoň).

20.9.2021 14:27
Romana010

XXX.XXX.233.105

Štefan1 napsal(a):
Pokud chcete, aby Vám snášely i v zimě, tak zateplený a svítit (na 12 hodin alespoň).

Právě jsem taky prvně chtěla zateplený, ale každý právě říká něco jiného, že zateplený určitě ne, že se tam drží čmelíci a pak se jich člověk ze zatepleného už těžko zbaví a že v létě tam nebudou chtít slepice být jaké tam bude vedro. Tak právě nevím :-/

20.9.2021 14:35
jo012810

XXX.XXX.101.35

Nebudu zde mluvit o zatepleném kurníku, ale o kurníku s dobrou tepelnou izolací, který v létě zajišťuje chládek a v zimně v něm nezamrzne voda. Jak toho dosáhnout je různé, podle možností tazatele. Důležité je, aby v kurníku bylo co nejméně "schovávaček" pro čmelíky a jiné. Z toho vychází tradiční zděný kurník a nebo kurník z např. PUR panelů a jiných dnešních možností. Zcela, pro některá otužilá plemena, vyhovují i jednoduché dřevěnné stavby s tepelně izolačním stropem. Záleží na tom, co chcete a jaké máte možnosti.

Uživatel s deaktivovaným účtem

20.9.2021 14:50

Já mám kurník nezateplený a pouze jsem ho na zimu dávala do závětří. Teď mám větší a nepřemístitelný, ale nemám v úmyslu zateplovat, pouze zavětrovat, protože mezi prkny jsou otevřené spáry, to by v zimě nebylo fajn. A asi to vyřeším tak, že kolem kurníku ze tří stran obalím linoleum, mám tu nějaké zbytky. Na jaře při teplotách kolem 10 stupňů zase odeberu. Jsem taky začátečník, ale nelpím na rekordní (ani průměrné) snášce přes zimu. Takže ani nepřisvěcuji.

20.9.2021 17:05
OlafV

XXX.XXX.37.248

Nezateplený,pokud mě Zárybnická vyplaší a část hejna opouští ořech tak obložím kurník přeložkama jež v Makru vkládají mezi zboží a na jaře je spálím.

21.9.2021 09:50
Zuzkaa

XXX.XXX.208.34

Nezateplený a v závětří, pokud není možnost stavět zděný.

21.9.2021 10:38
honzapm

XXX.XXX.134.34

Rozhodně nezateplený.

Každý říká něco jiného = v dnešní době klasika.
Každý má nějaké množství zkušeností, ale vyjadřují se i ti, kteří nemají žádné,
krátkodobé nebo jednostranné (zkreslené).
Proto někteří z nás uvádíme, kolik desítek let drůbež chováme,
aby se neorientovaný tazatel správněji zorientoval.

Koupit tady: (vyrábí i pro Zoo Plzeň, tak to tam můžete omrknout)
http://novoro.net/galerie/kurniky-a-drubezany/

http://novoro.net/cenik/

.

21.9.2021 12:43
Romana010

XXX.XXX.233.105

honzapm napsal(a):
Rozhodně nezateplený.

.

Moc Vám děkuji, už jsem je kontaktovala. :-)

21.9.2021 13:08

honzapm: netušíte, jak mají řešený větrání? na pár fotkách je viditelný jen jeden/dva průchody pod střechou, zdá se mi to málo.. Řešim teď jak odvětrávat ten svůj pidikurníček, tak me to docela zajímá..

21.9.2021 14:06
OlafV

XXX.XXX.37.248

Pěkný,takový kočovný z pastvy na pastvu inspirace od včelařů.

21.9.2021 19:22
honzapm

XXX.XXX.134.34

Odvětrávání oknem, přes den dveřmi.

Třeba na chov24.cz jsou pěkné králíkárny,
ale kurníky jako vězení bez oken
a vše jen zateplené, fujky jako.

21.9.2021 19:34
Štefan1

XXX.XXX.208.238

honzapm napsal(a):
Rozhodně nezateplený.

.

Tím myslíte kurník, ve kterém v zimě mrzne? Jako vážně?

Pro upřesnění - drůbež chovám 4 desítky let a dle mých zkušeností - pokud bude v kurníku mrznout a nebude se prodlužovat den svícením, tak snůška se bude limitně blížit nule.

22.9.2021 15:51
Zuzkaa

XXX.XXX.208.34

No ono záleží na tom, v jaké kondici máte slepice a čím je krmíte. Mě snášejí slepice celou zimu, i v mrazu. Mám jen problém se sbíráním vajec, dost často je najdu zmrzlá. Slepicim to absolutně nevadí, přitápím jen kvočnám s kuřaty, když zasednou moc brzo z jara.
A co se týká přisvěcování, to praktilkuji, ale pouze ráno .Slepice jsou přes den v zavětrovaných ( polykarbonátem) volierách, v kurníkách jen nocují.

22.9.2021 16:03

Mně nevadí ani zmrzlá vejce :-) Když puknou, tak je sním první....

22.9.2021 17:52
ančovička1

XXX.XXX.220.111

Slepice chovám ve zděných kurnicich ve stodole, nikdy tam nemrzlo , aby zamrzla voda a ještě v zimě přisvicujeme..nepamatuji, že bych někdy v zimě kupovala vejce..podle mě je to to výhoda

22.9.2021 19:57
Štefan1

XXX.XXX.208.238

Zuzkaa napsal(a):
No ono záleží na tom, v jaké kondici máte slepice a čím je krmíte. Mě snášejí slepice celou zimu, i v mrazu. Mám jen problém se sbíráním vajec, dost často je najdu zmrzlá. Slepicim to absolutně nevadí, přitápím jen kvočnám s kuřaty, když zasednou moc brzo z jara.
A co se týká přisvěcování, to praktilkuji, ale pouze ráno .Slepice jsou přes den v zavětrovaných ( polykarbonátem) volierách, v kurníkách jen nocují.

Já mám zkušenosti, že když v kurníku mrzne, jde snáška dolů a když to trvá déle (týden a více), tak se prakticky zastavuje navzdory tomu, že zkrmuji směs pro nosnice. V létě, když mají k dispozici výběh, tak dávám pšenici, na podzim to míchám a v zimě už čistou směs pro nosnice + seno, ať se mají čím zabavit a občas nějaké kuchyňské zbytky (v zanedbatelném množství).

Přisvěcuji stejně jako Vy ráno - ve 4:00 se rozsvítí a kolem 7:00 zase zhasne a pak denpostupně přirozeně končí.

23.9.2021 08:51

Fakt je, že u nás poslední dva roky kdovíjak nemrzlo :-) Uvidím, co letos.

Přidejte reakci

Přidat smajlík