Nemoc nebo přepeřování?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
14.10.2021 16:43
reznade

XXX.XXX.216.38

Dobrý den, pár slepičkám se objevili na obličeji a za hřebínkem lysiny. Nevím, jestli třeba nejsou nemocné nebo jen tak začínají přepéřovat.
Slepičky jsou hodně aktivní, čilé a normálně nesou. Dominant leghorn, která to má nejvíc, nese líp než v létě, tak mi to na přepéřování nesedí.
Mají to jen hybridy roční, ale to může být náhoda. Příkládám fotky.
Jinak slepička, která vlétě nesla denně, tak vypadá že přepéřuje, ale stejně tak po čtyřdenní pauze 1 nebo 2 vejce po sobě dá. Je to u přepéřování normální, že slepička vajíčko občas snese?

14.10.2021 19:42
jo012810

XXX.XXX.101.35

Nevím, ale připadá mi to od kohouta při pojímání. Pokud kohout není, pak nevím...

Uživatel s deaktivovaným účtem

14.10.2021 20:06
Uživatel s deaktivovaným účtem

jo012810 napsal(a):
Nevím, ale připadá mi to od kohouta při pojímání. Pokud kohout není, pak nevím...

Hybridka. Znáte někdo hezkou hybridku po 1 sezóně?🤔

14.10.2021 20:34
reznade

XXX.XXX.216.38

jo012810 napsal(a):

Kohout je, právě některé hybridky jsou od něho dost na křídlech oškubané, akorát ta leghornka právě ne...

14.10.2021 20:37
reznade

XXX.XXX.216.38

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Hybridka. Znáte někdo hezkou hybridku po 1 sezóně?🤔

Když má stejné podmínky jako čistá plemena, tak je to snad jedno jeestli je to hybridka nebo plemeno nebo ne?

14.10.2021 21:33
1978milan

XXX.XXX.16.92

reznade napsal(a):
Když má stejné podmínky jako čistá plemena, tak je to snad jedno jeestli je to hybridka nebo plemeno nebo ne?

Právě že ne, při šlechtění hybridek se, na rozdíl od čistokrevných plemen, nehledí na kvalitu peří, proto vypadají po první sezóně, tak jak vypadají.
Vaši slípce nic není. Mám taky dominanty "leghorn", a vypadají stejně, některé ještě hůř.

14.10.2021 22:14
reznade

XXX.XXX.216.38

1978milan napsal(a):
Právě že ne, při šlechtění hybridek se, na rozdíl od čistokrevných plemen, nehledí na kvalitu peří, proto vypadají po první sezóně, tak jak vypadají.
Vaši slípce nic není. Mám taky dominanty "leghorn", a vypadají stejně, některé ještě hůř.

Tak to mi spadl kámen ze srdce, bála jsem se, že jsou nemocné, přes to, že nesou skvěle.

Přidejte reakci

Přidat smajlík