Terezaba

XXX.XXX.125.225
Ahojte,
prešla som toto fórum, ale nenasla som odpoveď.
Kúpila som 21 týždňové mladky dominant od overenej farmy. Teraz majú 23 týždňov. Dali možno 8 vajec čo sú tu a teraz 4 dní nič. Staršie sliepky su už preperene a tiež neznasaju už 2 mesiace. Pred tým my tiež poklesla znaska, napr. marans už nedali vajce 3 mesiace pomaly... Aj teraz majú hrebene také nijaké... Necervene.
Maju veľký výbeh a pastvu, na noc pšenicu, naklicujem obcas, na raňajky zmeska pre nosnice a cez deň pridám nejaké zvyšky syra, tvaroh alebo mäso, vnútornosti. Grit v gritniku, večer zasvietim na 2 hodiny, ešte idú žrať niektoré.
Neviem co robím zle?
Môžu byť začervené alebo kokcidioza? Občas nájdem taky trus.
Inak sú všetky aktívne, nemajú pokadene zadky, a mladky krásne perie, zdravé očkované proti bežným chorobám.
Dik za odpovede.
Uživatel s deaktivovaným účtem

No asi to nebudete chtít slyšet ale pokud teď slepicím nedáte aspoň 75% denní krmné dávky ve formě kvalitní směsi pro nosnice tak Vám prostě neponesou. Přes jaro léto je Vaše krmení možná dostačující ale nyní a přes zimu již ne..
Ať se daří.
Terezaba

XXX.XXX.125.225
Ďakujem za rady. Takže už sa svieti, hrnce na zbytky a pšenica zobrane pridala som ďalšie krmidlo zmesku a budem čakať, snáď sa tie potvorky roznesu.