Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
13.11.2021 11:42
Benny8520

XXX.XXX.196.74

Dobrý den, chovám husy Slovenské a chtěl jsem se zeptat, zda můžu dát husám helmigal a AD3 najednou a nebo musím počkat nějakou dobu?
Děkuji za odpověď.

13.11.2021 12:13
jo012810

XXX.XXX.101.35

Především není helmigal pro potravinová zvířata......Nevím, zda a kdo vám a na základě čeho doporučil tento přípravek. Jak vidíte níže, nikde není doporučován husám. Osobně se všem farmakám vyhýbám, ale pokud někdo chce využít, pak jedině na základě odborného posouzení. AD3 se dá aplikovat kdykoliv, třeba na zrno, ale i zde je příroda štědrá...

[HELMIGAL 10 mg tablety]
Cílový druh
Sportovní holubi
Balení
1 x 100 tablet
Registrace
ČR
Pouze pro zvířata
Vydáván pouze na předpis
pdf ke stáhnutí

tablety

Informace pro odbornou veřejnost a poskytovatele veterinární zdravotní péče.
Složení:

1 tableta (250 mg) obsahuje:

Účinná látka:
Fenbendazolum 10,0 mg

Bílá až šedobílá tableta.
Indikace:

Parazitární onemocnění vyvolaná původci:
Plicní hlístice:Syngamus trachea.
Gastrointestinální hlístice: Ascaridia galli, Ascaridia columbae, Heterakis gallinarum, Capillaria
spp.

14.11.2021 07:21
Benny8520

XXX.XXX.196.74

Chovatelka od které jsem je kupoval. Já se taky chtěl vyhnout všem farmakám, ale bohužel husy nerostou a mají malou váhu, tak potřebuji něco co jim pomůže aby byly zase v kondici. Děkuji

Uživatel s deaktivovaným účtem

14.11.2021 07:27

Benny8520 napsal(a):
Chovatelka od které jsem je kupoval. Já se taky chtěl vyhnout všem farmakám, ale bohužel husy nerostou a mají malou váhu, tak potřebuji něco co jim pomůže aby byly zase v kondici. Děkuji

A máte jistotu, že jsou husy začervené? A proto nerostou?

14.11.2021 09:04
jo012810

XXX.XXX.101.35

Benny8520 napsal(a):

Víte, ono používat farmaka na základě doporučení nějakého laika je
(podle mne) hodně nezopovědné a pokud chcete husy na konzum, je tento přípravek přímo uváděn, že není pro zvířata na konzum a to je pro mne jasný signál NEPOUŽÍVAT!!! A navíc je deklarováno, že je (lék) na předpis. Pokud vám husy nerostou, může jít o "tisíc" různých problémů, včetně těch, které vznikly při ranném odchovu, výživě atd.

14.11.2021 19:01
Benny8520

XXX.XXX.196.74

Nene jsou to chovné kusy. Děkuji za odpovědi

14.11.2021 19:16
zelenafarma

XXX.XXX.43.156

Dobrý večer, máme chovné pomořanky 1,2 a jsou ve společném výběhu se slepicemi. Odčervuji preventivně Helmigalem 2tbl na 1kg živé váhy. Hlavně kvůli tomu společnému výběhu a možném přenosu parazitů. Jana

14.11.2021 19:24

zelenafarma napsal(a):
Dobrý večer, máme chovné pomořanky 1,2 a jsou ve společném výběhu se slepicemi. Odčervuji preventivně Helmigalem 2tbl na 1kg živé váhy. Hlavně kvůli tomu společnému výběhu a možném přenosu parazitů. Jana

a máte pocit, že to je k něčemu dobré?

pokud máte výběh plný parazitů, pak odčervení nemá efekt proti reinfekci a akorát si pěstujete červíky rezistentní na fenbendazol.

pokud nemáte parazity u ostatní drůbeže, děláte to zbytečně.

Přidejte reakci

Přidat smajlík