Trvanlivost vajíček - slepičí x křepelčí

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Ondr76

23.11.2021 10:38
Ondr76

XXX.XXX.122.164

Dobrý den ,
Mám dotaz ohledně trvanlivosti vajíček.
Dostala se ke mě informace, že křepelčí vejce vydrží v lednici až 3 měsíce, kdežto u slepičího se udává cca 3 týdny.
Je opravdu křepelčí trvanlivost tak dlouhá , popřípadě delší než slepičí?
Děkuji za odpovědi.

23.11.2021 13:46
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Četla jsem, že také záleží, jestli máte u křepelek kohouta. Pokud ne, je trvanlivost delší. Ale jestli je to pravda netuším.
Křepelčí vejce jsem uchovávala v lednici a po 3 měsících bych je rozhodně nekonzumovala. Do měsíce bez problémů, pak mi přijde, že ve vodě už začala plavat.
Jinak u křepelčích je také větší pravděpodobnost různých prasklinek, které nejsou i na první pohled vidět. Takže když dám vařit křepelčí vejce do studené vody, tak ta, co plavou automaticky vyřazuji, protože mohou být prasklá. A tím se snižuje trvanlivost.
Tolik moje zkušenosti. Třeba napíše ještě někdo jiný..

23.11.2021 14:20
přezdívka

XXX.XXX.105.195

Slepičí vejce by měla být skladována v chladnu, ale lednička pro ně není to nejlepší místo. Po dvou měsících skladování v chladné spíži jsou ještě bez problémů poživatelná. Křepelčí vejce u nás tak dlouho nevydrží. Do měsíce jsou snědená.

Uživatel s deaktivovaným účtem

23.11.2021 14:50

Já požívám slepičích vajec bez problémů i dva měsíce po skladování v lednici (a klidně týdnu skladování v pokojové teplotě). A neplavou. Ještě mám vejce, která snesla slepice, kterou sousedka hodila do hrnce v září.

23.11.2021 15:43

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Já požívám slepičích vajec bez problémů i dva měsíce po skladování v lednici (a klidně týdnu skladování v pokojové teplotě). A neplavou. Ještě mám vejce, která snesla slepice, kterou sousedka hodila do hrnce v září.

Tak nějak. Plato vajec (domácí, od kolegyně) vydrží v lednici tak 2-3 měsíce. Bez problému.

Přidejte reakci

Přidat smajlík