Dobrý večer,
pomaly ale isto sa rieši lockdown pre očkovaných aj neočkovaných a podľa toho čo som čítal bude možné ísť z domu len do práce, lekárovi alebo do potravín.
Ak to bude všetko potvrdené, tak by to malo začať platiť od štvrtka- piatka
Ja mám objednaného zvieracieho kuriéra na sobotu do Čiech a neviem vôbec či ma pustia cez hranice.
Riešil už niekto podobný problém ?
Ďakujem.
Uživatel s deaktivovaným účtem

to je otázka spíš na slovenské forum ne?

Zeptejte se kurýra, co by stálo vám to dovézt na SK. Případně oslovte danou společnost, zda by dovoz uměli zajistit. Případně oslovte jiného přepravce zvířat, zda by vyzvednutí v CZ a dovoz uměl zajistit.
Jinak ale zvednout telefon a zavolat si na infolinku, kterou vám určitě taky vláda zavedla pro lidi, kteří se neorientují v opatřeních nebo mají dotazy k situaci. Tam vám buď řeknou, jak to bude, nebo vás odkážou na příslušný úřad, kde to snad budou vědět.

Druhá časť vášho príspevku popisuje ako by to malo byť, ale nie je. V opatreniach sa u nás neorientuje ani ten kto ich vydal.

Proto píšu "snad". Když to ale nevědí ani samotné úřady, tak my to tady těžko vyšpekulujeme, že.

viu: já jsem to pochopila tak, že pes bude dopraven dopravcem pouze do CZ a jeho nabyvatel si pro něj pojede ze SK do CZ (a se psem zpět). Tam dopravce vůbec nemusí nic vědět za prvé o opatřeních na SK, pokud tam nejezdí, a za druhé o podmínkách pohybu běžného občana, protože dopravce je právě v rámci svého zaměstnání nebo podnikání oprávněn....
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.27.167
napsal(a):
viu: já jsem to pochopila tak, že pes bude dopraven dopravcem pouze do CZ a jeho nabyvatel si pro něj pojede ze SK do CZ (a se psem zpět). Tam dopravce vůbec nemusí nic vědět za prvé o opatřeních na SK, pokud tam nejezdí, a za druhé o podmínkách pohybu běžného občana, protože dopravce je právě v rámci svého zaměstnání nebo podnikání oprávněn....
Co vim tak privez zvire vozi furt i zahranicni trasy. Jen ne kazdej tejden.