Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Hebluna

25.11.2021 23:24
Hebluna

XXX.XXX.196.136

Co mohlo zabít mladou silnou slepici?
Dnes odpoledne jsem našla ve výběhu zamordovaniu letošní slepici.
Všude plno peří, slepice měla pokousany hrudník, jinak byla celá.
Ostatní slepice i kohout byly vystrašený v koutě výběhu.
Stalo se to někdy mezi 13 a 15 hodinou.
Vůbec mě nenapadá co by to mohlo být za bílého dne odpoledne.
Jen dodám, že žádný pes nemá šanci se do výběhu dostat.

Uživatel s deaktivovaným účtem

26.11.2021 05:45

jestřáb

26.11.2021 07:46
1978milan

XXX.XXX.18.85

Úplně jasný příklad útoku jestřába.

26.11.2021 12:27
OlafV

XXX.XXX.0.34

1978milan napsal(a):
Úplně jasný příklad útoku jestřába.

Samce nebo samice?

26.11.2021 12:47
1978milan

XXX.XXX.18.85

Spíš samice

28.11.2021 09:49
2mazutak

XXX.XXX.6.186

stoprocentně samice jestřába.samec je menší,nestačil by na dospělou slepici fyzicky,nedokázal by ji zpacifikovat na místě.

3.12.2021 22:20

Sice nám nic slepici nezabilo, ale dnes nás ráno čekalo na zahradě překvapení. Copak se to chytlo? Ona chudák kuna. Byla odvezena a vypuštěna do přírody.

3.12.2021 23:47
ančovička1

XXX.XXX.220.111

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Sice nám nic slepici nezabilo, ale dnes nás ráno čekalo na zahradě překvapení. Copak se to chytlo? Ona chudák kuna. Byla odvezena a vypuštěna do přírody.

To jste hodní, že ji pustíte 🙂..u nás také žije kuna, slepice zavirame, sem tam jí nechám starší vajíčko,jinak žádné škody nedělá.. zmizeli poslední potkani..

4.12.2021 06:28
Olánek

XXX.XXX.52.171

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):

Na jakou vzdálenost jste kunu přemístil od jejího domova?Označil jste ji nebo ji poznáte v případě,že se vrátí?

4.12.2021 09:45
přezdívka

XXX.XXX.105.195

Kterému sousedovi jste ji nasadil k baráku? Určitě jste mu udělal velikou radost.

4.12.2021 14:50
Varaxi

XXX.XXX.129.250

přezdívka napsal(a):
Kterému sousedovi jste ji nasadil k baráku? Určitě jste mu udělal velikou radost.

Jestli se tam usadí, tak udělal. :)
Měli jsme roky na půdě kuny, nikdy se žádné domácí zvíře neztratilo, naše ani v okolí. Pak kuny zmizely... a najednou se začaly nacházet mrtvé slepice, zejména u chovatelů, kteří kurník na noc nezavírají.
Ono se říká, že domácí kuna chodí na lov jinam. Netuším, jestli to tak je vždycky, ale u nás to tak bylo.

4.12.2021 15:01

Olánek napsal(a):
Na jakou vzdálenost jste kunu přemístil od jejího domova?Označil jste ji nebo ji poznáte v případě,že se vrátí?

Asi 20 km od domova vypuštěna u lesa tak 2,5 km od vesnice. My nevíme, jak daleko odvézt, setkali jsme se s tím poprvé. Označenou jsme ji neměli, čím a jak jako? To by mě ani v tu chvíli nenapadlo Ruku k ní do klece bych fakt nestrčila. Byla ve velkém stresu prskala, vydávala výhružné zvuky atd... Bylo mi jí líto. Přišli jsme na ni tak, že se nám v noci ztratily ze snáškových hnízd 2 podkladky( vejce sbíráme, takže na noc tam žádné nebyly). Nebyly tam ani slepice, protože ty byly ještě v letní chatě. Ty podkladky se ztratily ze zimního zděného kurníku ten byl prázdný, ale nechávali jsme ho přiotevřený, protože 1 slípka nesla vejce ráno vždy tam, ne do chaty, jak ostatní.V zimním zděném jsou až teď.Manžel koupil tu klec-past, má otevřené dvířka na obou stranách a nastražil. Mě by kuna na zahradě nevadila, potkany ani myši jsme tady opravdu neviděli, ale měli jsme strach o naše slípky, tak proto ta past. Tak uvidíme, jestli se vrátí, nebo přijde jiná, nevím.

4.12.2021 15:11
ančovička1

XXX.XXX.220.111

To on si Olánek nejspíš dělal legraci, jestli jste si ji označili 😀 ..
Já kině nechávám sem tam vajíčko, v létě více vajíček,aby mi nechodila na kuřata, protože mívá mladé.. také žere kočičí granule, které dávám na venkovní kukaně pod střechou 😀
Tak si ji trochu hýčkám, ale jestli chodí lovit k sousedům,tak nám ji někdo brzy otráví 😥..

5.12.2021 10:42
OlafV

XXX.XXX.39.150

ančovička1 napsal(a):
To on si Olánek nejspíš dělal legraci, jestli jste si ji označili 😀 ..
Já kině nechávám sem tam vajíčko, v létě více vajíček,aby mi nechodila na kuřata, protože mívá mladé.. také žere kočičí granule, které dávám na venkovní kukaně pod střechou 😀
Tak si ji trochu hýčkám, ale jestli chodí lovit k sousedům,tak nám ji někdo brzy otráví 😥..

Několik podzimních nocí jsem strávil přemístěním ježků nebo ježka navrátilce? Prostě ježek si nechtěl hrát s ohařem a ten jej pobízel non stop štěkotem.Prvního ježka chtěla sousedka což skončilo dírou v jejím plotě ohař si chtěl zaskotačit.Mračila se.Poté jsem.je vozil do vzdálenějších lesíků bez označení proto neznám návratovou vzdálenost.Námět pro týmovou práci akademiků s přispěním EU.

5.12.2021 11:26
molousek

XXX.XXX.152.230

5.12.2021 11:57
ančovička1

XXX.XXX.220.111

OlafV napsal(a):
Několik podzimních nocí jsem strávil přemístěním ježků nebo ježka navrátilce? Prostě ježek si nechtěl hrát s ohařem a ten jej pobízel non stop štěkotem.Prvního ježka chtěla sousedka což skončilo dírou v jejím plotě ohař si chtěl zaskotačit.Mračila se.Poté jsem.je vozil do vzdálenějších lesíků bez označení proto neznám návratovou vzdálenost.Námět pro týmovou práci akademiků s přispěním EU.

Jj, to by mě také zajímalo..ježky také odvážíme několik kilometrů k lesu,ale myslím, že ježek by se vrátit neměl,ale..kdo ví?
Kdysi jsme měli na parcele v chatičce zatoulaného kocoura několik let.. když jsme se přestěhovali na vesnici,vzali jsme samozřejmě kocoura s sebou..za pár dní zmizel.. když jsme ho oplakali, sousedka z města říkala, že se kocour vrátil zpět na parcelu.. ušel nejmíň 5 km.. hodná sousedka si ho nechala..😊

5.12.2021 16:44
jo012810

XXX.XXX.101.35

OlafV napsal(a):
To je on

Och ten sníh...Ale mátepěkná zvířátka, která se jistě, alespoň některá, skamarádí se sněhem...

5.12.2021 17:15
ančovička1

XXX.XXX.220.111

OlafV napsal(a):
To je on

Ten pejsek je krásný, má milý kukuč 😇.. že by byl ošklivý na ježka??..ale znám to..naše dobrmanky by se zbláznily, když našly ježka..ale v hubě ho nenosily, dámy 😀..máte hezká zvířata, králíci se jen lesknou👍..

5.12.2021 22:17
reznade

XXX.XXX.216.38

OlafV napsal(a):
To je on

Máte pěkné slepičky. První jsem si myslela že vidím Bielefeldku, ale ona je to určitě vlaška rodobarvá že? Nebo se úplně pletu?

6.12.2021 07:13
Olánek

XXX.XXX.52.171

reznade napsal(a):
Máte pěkné slepičky. První jsem si myslela že vidím Bielefeldku, ale ona je to určitě vlaška rodobarvá že? Nebo se úplně pletu?

Je to vlašák a pokus o vlašky červené, bez dovozu, přes bílé.CHov na volno přináší ztráty,tak mám kohouty duplicitně.Primárně jsem holubář.

6.12.2021 10:15
pvc

XXX.XXX.56.213

Mohl to být i luňák, je jich tu jako máku.

6.12.2021 11:35
1978milan

XXX.XXX.9.187

Luňák červený i hnědý je tažný pták, takže v listopadu slepici určitě nezabil.
Slepice zabíjí Jestřáb.

Přidejte reakci

Přidat smajlík