Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Betka123

14.12.2021 14:36
Betka123

XXX.XXX.75.111

Zdravím,potřebuju prosím Váš názor,my si myslíme,že ze dvou kuřat,co se vylíhly na konci srpna,budou kohouti,tchan tvrdí,že jsou to slípky.Co myslíte?

14.12.2021 15:02
Juraj_Kafka

XXX.XXX.54.2

Betka123 napsal(a):
Zdravím,potřebuju prosím Váš názor,my si myslíme,že ze dvou kuřat,co se vylíhly na konci srpna,budou kohouti,tchan tvrdí,že jsou to slípky.Co myslíte?

kohouti

14.12.2021 15:19
ančovička1

XXX.XXX.220.111

Pěkní kohouti..

Uživatel s deaktivovaným účtem

14.12.2021 18:58

Kohouti

2.1.2022 21:07
Vencaz HorníDolní

XXX.XXX.21.2

Prosím o názor na tohoto kura. Koupil jsem kuřice Hempšírek. Kohouta a tři slípky. Jedna z nich, ta na fotkách, se cca od 17.týdne začala jevit jako kohout. Byla největší, měla jiné zbarvení než ostatní.
Cca za tři týdny, se začala další Hempšíra jevit jako kohout, ale tetokrát bylo jasné že to kohout bude. Ta na fotkách se trochu zastavila v růstu, zbylé dvě slepice ji dohnaly. Tahle ,,slepice'' je prostě jiná a to nejen vzhledem.
Mám pocit, když to přirovnám k člověku, jako by měla Downův syndrom. Tak například, když se v novém kurníku slepice učily chodit po dlouhém strmém žebříčku do výběhu, této to trvalo nejdéle pochopit. Když už to všechny dávno uměly, tuhle jsem večer musel dávat dovnitř ručně. Když proletí větší pták, kohout varuje a slepice jsou v neklidu, tahle je úplně v pohodě. Když vládně v hejnu pohoda, tahle najednou vyskočí a rozeběhne se proti pletivu. V noci jsou všichni na hřadu, jen tahle nocuje vždy sama na zemi. Přitom ji žádná jiná slepice ani kohout nešikanuje. Občas při pozorování hejna a pohledu na chování této slepice, se mi otevírá kudla v kapse, ale vždy převáží zvědavost, co z toho vyleze.

2.1.2022 22:06
ančovička1

XXX.XXX.220.111

Slepice může být částečně slepá nebo poškozený mozek 🤔..

3.1.2022 05:54
Vencaz HorníDolní

XXX.XXX.21.2

Vypadá to na nějakou mentální vadu. Nepodobá se ani slepici, ani kohoutovi. Ty zbylé dvě slípky jsou ukázkové Hepmpšírky. Zkusím je ještě nafotit společně aby byl vidět rozdíl.
Jde mi o to, pokud je to zprzněný kohout, šel by na maso. Slípce bych šanci ještě dal.

3.1.2022 06:30

Vencaz HorníDolní napsal(a):
Prosím o názor na tohoto kura. Koupil jsem kuřice Hempšírek. Kohouta a tři slípky. Jedna z nich, ta na fotkách, se cca od 17.týdne začala jevit jako kohout. Byla největší, měla jiné zbarvení než ostatní.
Cca za tři týdny, se začala další Hempšíra jevit jako kohout, ale tetokrát bylo jasné že to kohout bude. Ta na fotkách se trochu zastavila v růstu, zbylé dvě slepice ji dohnaly. Tahle ,,slepice'' je prostě jiná a to nejen vzhledem.
Mám pocit, když to přirovnám k člověku, jako by měla Downův syndrom. Tak například, když se v novém kurníku slepice učily chodit po dlouhém strmém žebříčku do výběhu, této to trvalo nejdéle pochopit. Když už to všechny dávno uměly, tuhle jsem večer musel dávat dovnitř ručně. Když proletí větší pták, kohout varuje a slepice jsou v neklidu, tahle je úplně v pohodě. Když vládně v hejnu pohoda, tahle najednou vyskočí a rozeběhne se proti pletivu. V noci jsou všichni na hřadu, jen tahle nocuje vždy sama na zemi. Přitom ji žádná jiná slepice ani kohout nešikanuje. Občas při pozorování hejna a pohledu na chování této slepice, se mi otevírá kudla v kapse, ale vždy převáží zvědavost, co z toho vyleze.

A podle peří v sedlovém závěsu je to jak? Bylo tu kdysi téma “vašek”, tedy ani kohout, ani slepice.

3.1.2022 07:24

Slípce bych šanci ještě dal......

No hlavně to dál nemnožte. Možná by bylo lepší i tu slípku hodit na špalek.
Ať se daří

3.1.2022 08:18
ančovička1

XXX.XXX.220.111

Ale to vypadá na slepicku😀..možná,že bude trochu retardovaná,ale pokud se normálně nažere a bude snášet vejce,tak proč ji utrácet?.. jen ji budete muset pohlídat a dávat do kurníku..taky bych ji dala šancí, zabít ji můžete vždycky..

4.1.2022 20:48
Vencaz HorníDolní

XXX.XXX.21.2

Díky za reakce a za tip na téma ,,vašek''.
Retarda zatím nechám na živu. Předpokládám, že v únoru už se slepičky roznesou a pak se uvidí. Navíc děti ho mají docela rádi, je přítulnej.
Pro zajímavost ještě posílám pár jeho fotek vedle vrstevnic.

5.1.2022 07:39
petraodlesa

XXX.XXX.37.64

Jako mazlík k dětem je levnější než pes 😂

Přidejte reakci

Přidat smajlík