Ako dlho nechať kuriatka v liahni

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
30.1.2022 16:15
didibakachan

XXX.XXX.96.131

Zdravím,
V pondelok to bude 21. deň, kedy by sa mali kuriatka liahnuť.
Nám sa dnes ráno jeden nedočkavec už vyliahol a pomaly začína vymýšľať v liahni.
Môžem ho tam nechať než sa ostatné kuriatka vyliahnu?
Mal som v pláne otvoriť liaheň až v utorok na 22. deň, keď bude už väčšina kuriatok vonku, no neviem či tam toto jedno môžem nechať 2 dni len tak.
Nechcem zbytočne otvárať liaheň, mám tam už tak 6 naťuknutých vajicok, no bojím sa či mi v liahni 2 dni vydrží bez vody.
Ďakujem pekne za radu.

Uživatel s deaktivovaným účtem

30.1.2022 16:16

úplně v pohodě tam to kuře nechte.

tyna4100

30.1.2022 16:29
tyna4100

XXX.XXX.150.122

Já bych kuřátko v líhni bez vody v žádném případě 2 dny nenechala, je tam horko. Několikrát za den otevřete líheň, čapněte kuřátko, zavřete líheň, dejte kuřátku pořádně napít a pak ho tam zase vraťte. Když otevřete líheň na tak krátkou dobu, tak se vajíčkům nic nestane. Za ty 2 dny bych ho pak už (i se sourozenci) vyndala z líhně a dala pod zářivku nebo co máte připravené pro drobotinu. Teplota v líhni je příliš vysoká na to, aby tam kuřátka byla více dnů, z pod slepice mají možnost vylézt, když je jim horko, to z líhně nemůžou.

30.1.2022 16:39

tyna4100 napsal(a):
Já bych kuřátko v líhni bez vody v žádném případě 2 dny nenechala, je tam horko. Několikrát za den otevřete líheň, čapněte kuřátko, zavřete líheň, dejte kuřátku pořádně napít a pak ho tam zase vraťte. Když otevřete líheň na tak krátkou dobu, tak se vajíčkům nic nestane. Za ty 2 dny bych ho pak už (i se sourozenci) vyndala z líhně a dala pod zářivku nebo co máte připravené pro drobotinu. Teplota v líhni je příliš vysoká na to, aby tam kuřátka byla více dnů, z pod slepice mají možnost vylézt, když je jim horko, to z líhně nemůžou.

ale no tak...

kuře má žloutkový váček, ze kterého může trávit až 72 hodin a navíc vyšší vlhkost v dolíhni ho před dehydratací dosti chrání. A čerstvě vylíhlé kuře spod slepice nevylézá, odpočívá, spí.

Ve velkokapacitních líhních se vybírá v pondělí a první kuřata jsou v dolíhních klidně od soboty. A pak ještě vydrží klidně přes noc ve skladu nebo na cestě a napijou se až v úterý.

30.1.2022 16:41

didibakachan napsal(a):
Zdravím,
V pondelok to bude 21. deň, kedy by sa mali kuriatka liahnuť.
Nám sa dnes ráno jeden nedočkavec už vyliahol a pomaly začína vymýšľať v liahni.
Môžem ho tam nechať než sa ostatné kuriatka vyliahnu?
Mal som v pláne otvoriť liaheň až v utorok na 22. deň, keď bude už väčšina kuriatok vonku, no neviem či tam toto jedno môžem nechať 2 dni len tak.
Nechcem zbytočne otvárať liaheň, mám tam už tak 6 naťuknutých vajicok, no bojím sa či mi v liahni 2 dni vydrží bez vody.
Ďakujem pekne za radu.

Věřte bodlince, ta má zkušenosti. Dost velké.

30.1.2022 17:19
petraodlesa

XXX.XXX.1.198

Mi líhnou na přelomu 20. a 21. dne. Nechávám 24 h v líhni, odebírám 2x denně a přitom trošku porosím rozprašovačem.

30.1.2022 21:08
kastef

XXX.XXX.23.69

já tedy přendávám vylíhlá kuřata do odchovny pod žárovku.

31.1.2022 15:24
petraodlesa

XXX.XXX.1.198

kastef napsal(a):
já tedy přendávám vylíhlá kuřata do odchovny pod žárovku.

Jasně. Hlavně musí už být dokonale oschlá😌

Přidejte reakci

Přidat smajlík