jakub22

XXX.XXX.123.191
Dobrý den,
zase jedu na tah, měli by jste něco vědět, minulý rok, když sem vám psal, že je mí 13, tak mi bylo 12. Narozeniny mám 20.8.2008, takže teď mi je 13 .
No a teď k věci, přišel jsem s mým návrhem na domácí líheň, kterou budu realizovat tento týden, bude to termobox který bude otočený na bok, tím pádem nebude otvírání víka z vrchu ale z boku, bude vytápěna 150 w topným tělesem, nad kterým bude 8 cm ventilátor, nad celým tělesem bude ještě karton obalený alobalem, aby těleso nerozpouštělo polystyren. Vajíčka budou ve 3 dřevěných patrech, úplně dole, pod vajíčkama, budou ještě 2 ventilátorky 5 cm, před kterýma budou misky z vodou (dle vlhkosti) a až nad tím patra s vajíčky, termostat 230 v, takže bude 1 zástrčka 230 v + 12 v adaptér na 3 ventilátory. Větrací otvor bude pouze nad vrchním ventilátorem.
Přikládám 2 fota, 1-pohled na vrch líhně, 2-pohled z boku na otevřenou líheň.
kubo 22 to co jsi napsal a nakreslil je dobré tak na zabití,a nebo na vyhoření.150 watů těleso je moc,chybí ti tam nasávací otvor.pokud chceš líhnout, tak momentálně jsou na inzerci ke koupi líhně do 1000 korun,neriskuj svůj mladý život a majetek.dále jsi zapoměl na zásadní věci jako je termostat,vlhkoměr a teploměr.pokud spočítáš cenu termoboxu,top.tělesa a třech ventilátorků,máš téměř na tu z inzerátu. .
2mazutak
napsal(a):
kubo 22 to co jsi napsal a nakreslil je dobré tak na zabití,a nebo na vyhoření.150 watů těleso je moc,chybí ti tam nasávací otvor.pokud chceš líhnout, tak momentálně jsou na inzerci ke koupi líhně do 1000 korun,neriskuj svůj mladý život a majetek.dále jsi zapoměl na zásadní věci jako je termostat,vlhkoměr a teploměr.pokud spočítáš cenu termoboxu,top.tělesa a třech ventilátorků,máš téměř na tu z inzerátu. .
Ono tento kuba22 si myslím tu plkal i minulý rok. Nejdříve mu celá řada diskutujících seriózně radila. Ale pak už nebylo s ním o čem diskutovat. Možná, že jej opět chytla diskusní vášeň, aby nás pobavil, či naštval. Budu rád, když se pletu a půjde o nadějného mladého chovatele....
jo012810
napsal(a):
Ono tento kuba22 si myslím tu plkal i minulý rok. Nejdříve mu celá řada diskutujících seriózně radila. Ale pak už nebylo s ním o čem diskutovat. Možná, že jej opět chytla diskusní vášeň, aby nás pobavil, či naštval. Budu rád, když se pletu a půjde o nadějného mladého chovatele....
nazdar pepo. myslíš dobře,je to on.doufám,že nedostanu držkovou,že jsem si dovolil kritiku toho jeho nápadu.čau míla K.
1) Termobox je nevhodný na stavbu líhně
2) Topné těleso 150 W je hodně silné
3) Ventilátory jsou slabé
Tři ventilátory které pojedou 21 dní na jeden adapter ho podle mě přetíží .
Šrouby držící topné těleso se budou zahřívat , takže časem se polystyrén u šroubu rozpustí a topné těleso spadne .
Topné těleso hodně přetápí , pokud nebudeš mít kvalitní termostat tak bude teplota kolísat.
Čím budeš měřit teplotu a vlhkost ?
Kup si raději líheň !!!
jakub22

XXX.XXX.123.191
no jejda, tak jsem zapomněl nakreslit větrací otvory, promýšlel sem to těleso, nakonec jsem to změnil z 150w na 100. a mimochodem k těm šroubům, vy víte jaké šrouby tam budou? vy víte jak tam to těleso bude umístěné ? asi 8cm pod tělesem bude ještě svařovaná mřížka takže to těleso na vajíčka spadnout nemůže, a, víte třeba že líheň cleo,puisor, atd. mají tělesa 150w ?
včera jsem se díval na diskuze asi 5 let staré kde "zkušení" chovatelé tvrdily že termobox je na líheň vhodný.
jakub22
napsal(a):
no jejda, tak jsem zapomněl nakreslit větrací otvory, promýšlel sem to těleso, nakonec jsem to změnil z 150w na 100. a mimochodem k těm šroubům, vy víte jaké šrouby tam budou? vy víte jak tam to těleso bude umístěné ? asi 8cm pod tělesem bude ještě svařovaná mřížka takže to těleso na vajíčka spadnout nemůže, a, víte třeba že líheň cleo,puisor, atd. mají tělesa 150w ?
včera jsem se díval na diskuze asi 5 let staré kde "zkušení" chovatelé tvrdily že termobox je na líheň vhodný.
odporučam cim skor urobit,ved vidite že to viete najlepšie sam,začina sa sezona
jakub22

XXX.XXX.26.91
dobrý večer, dneska jsem se pustil do výroby té líhně, nakonec jsem to udělal z papírové krabice, kde je na dně nalepený alobal, a ještě bude zateplená polystyrenem. co na to zatím říkáte, do zásuvky jsem se do neodvážil dát, takže zítra se na to přijde podívat soused co je elektrikář.
jakub22

XXX.XXX.26.91
bery25
napsal(a):
patentovat
?
jakub22
napsal(a):
dobrý večer, dneska jsem se pustil do výroby té líhně, nakonec jsem to udělal z papírové krabice, kde je na dně nalepený alobal, a ještě bude zateplená polystyrenem. co na to zatím říkáte, do zásuvky jsem se do neodvážil dát, takže zítra se na to přijde podívat soused co je elektrikář.
Toto nedělej nebo shoří vaše stavení a možná i celá ulice.Zajdi raději do sběrného dvora a najdi si tam starou ledničku,mrazničku potřebné velikosti.
jakub22

XXX.XXX.26.91
začátek
napsal(a):
Toto nedělej nebo shoří vaše stavení a možná i celá ulice.Zajdi raději do sběrného dvora a najdi si tam starou ledničku,mrazničku potřebné velikosti.
proč by jsme měli vyhořet?
Uživatel s deaktivovaným účtem

jakub22
napsal(a):
proč by jsme měli vyhořet?
Já jsem teda z fyziky málem propadla, ale tohle i já nevidím jako dobrý nápad.
jakub22

XXX.XXX.26.91
jakub22

XXX.XXX.26.91
reznade
napsal(a):
Zrovna toto bych nebrala jako vhodný vzor...
ano, mě to taky nepřijde jako dobrý nápad ale když nevyhořeli, a kuřata se vylíhla tak proč ne, líhnu max. 2krat v roce
toto video je známé,kuřata je takto možné vylíhnout také,problém spočívá v tom,že tu krabici hlídali dva dospělí lidé 21 dní ve dne i v noci,kdy musel být jeden z nich stále doma.v rukou 13náctiletého,školou povinného a namyšleného kloučka je riziko velmi vysoké při selhání některé elektronické součásti,zatím co bude chlapec ve škole.
jakub22

XXX.XXX.26.91
2mazutak
napsal(a):
toto video je známé,kuřata je takto možné vylíhnout také,problém spočívá v tom,že tu krabici hlídali dva dospělí lidé 21 dní ve dne i v noci,kdy musel být jeden z nich stále doma.v rukou 13náctiletého,školou povinného a namyšleného kloučka je riziko velmi vysoké při selhání některé elektronické součásti,zatím co bude chlapec ve škole.
namyšleného ??? proč?
jakub22
napsal(a):
namyšleného ??? proč?
Jo, je to jako s malým dítětem, kterému říkáte, že kamna pálí, aby na ně nesahal. Některé dítě uvěří a kamen se nedotkne. Přebere zkušenost. Jiné si "myslí", že co mu někdo sdělí, pro jeho dobro, je hloupost a na ty kamna si just musí sáhnout...
jo012810
napsal(a):
Jo, je to jako s malým dítětem, kterému říkáte, že kamna pálí, aby na ně nesahal. Některé dítě uvěří a kamen se nedotkne. Přebere zkušenost. Jiné si "myslí", že co mu někdo sdělí, pro jeho dobro, je hloupost a na ty kamna si just musí sáhnout...
A tohle, co jste napsal, je definice namyšlenosti?
jakub22

XXX.XXX.26.91
1978milan
napsal(a):
děkuju
1978milan
napsal(a):
Nemá cenu zde diskutovat a zabývat se filosofií, ale...Superbia(namyšlenost, pýcha...) je vlastnost spočívající v nadhodnocení vlastní osoby. Tedy ví vše nejlépe a nenechá si poradit. Takže asi tak na příkladu malého dítěte to snad většina pochopí, ale jsou i tací, co budou umět lépe vystihnout namyšlenost, pro ostatní..
jakub22

XXX.XXX.26.91
jo012810
napsal(a):
Nemá cenu zde diskutovat a zabývat se filosofií, ale...Superbia(namyšlenost, pýcha...) je vlastnost spočívající v nadhodnocení vlastní osoby. Tedy ví vše nejlépe a nenechá si poradit. Takže asi tak na příkladu malého dítěte to snad většina pochopí, ale jsou i tací, co budou umět lépe vystihnout namyšlenost, pro ostatní..
a vám když bylo 13 tak jste se choval jak ?
jo012810
napsal(a):
Proč by nemělo cenu zde diskutovat na téma namyšlenost?
Nehledě na to, že jste ji začal vy.
Ale vy jste byl zřejmě ve 13 letech duše ctná a čistá, že?
jakub22

XXX.XXX.26.91
1978milan
napsal(a):
Proč by nemělo cenu zde diskutovat na téma namyšlenost?
Nehledě na to, že jste ji začal vy.
Ale vy jste byl zřejmě ve 13 letech duše ctná a čistá, že?
přesně tak.
Ahoj Jakube,
zkus to udělat takto.
Kup si něco takového- https://www.nejlevnejsiobaly.cz/polystyrenove-krabice/61768-polystyrenovy-box-s-vikem-395x190x180-mm.html
potom- https://www.akva-exo.cz/detail/teraristika/topeni/kabely/12684/15W-3m/
větrák do Pc +nějakou starou nabíječku z mobilu.
termostat a dej to se sousedem elektrikářem dohromady.
Do krabice udělej pár otvorů. Potom napiš co se ti vyklubalo
jakub22

XXX.XXX.26.91
vlasta1
napsal(a):
Ahoj Jakube,
zkus to udělat takto.
Kup si něco takového- https://www.nejlevnejsiobaly.cz/polystyrenove-krabice/61768-polystyrenovy-box-s-vikem-395x190x180-mm.html
potom- https://www.akva-exo.cz/detail/teraristika/topeni/kabely/12684/15W-3m/
větrák do Pc +nějakou starou nabíječku z mobilu.
termostat a dej to se sousedem elektrikářem dohromady.
Do krabice udělej pár otvorů. Potom napiš co se ti vyklubalo
jakub22
napsal(a):
To v žádném případě nedělej! Polystyren hoří líp jak ta lepenka. Chceš vyhořet?
Máš to jednoduché:
Za prvé, vystuduj na elektrikáře a zkonstruuj si vlastní líheň.
Za druhé, sežeň někoho, kdo to umí, ať ti vlastní líheň pomůže vyrobit. Zkus přemluvit učitele v dílnách nebo tak něco.
Za třetí, líheň kup.
A pamatuj - bezpečnost, bezpečnost, bezpečnost. Jestli ti je 13, tak už nejsi malé dítě; základy bys měl mít.
jakub22

XXX.XXX.26.91
dobrý den přeju, včera jsem konečně dokončil líheň z krabice, zateplená je zvenku 3 cm polystyrenem a přes vrch je natáhlá thermo folie, líheň už běží na plné obrátky zhruba 8 hodin, zítra budu nasazovat vajíčka, líheň má kapacitu 60 vajec, otáčení nemám vyřešené úplně přesně, ale doufám že se plata nerozpustí vlivem vlhkosti,je tu už jen jeden problém, termostat ukazuje teplotu 38 stupňů (nastavená teplota 38.4) a teploměr který má čidlo ve stejné poloze jako termostat ukazuje teplotu 30s stupňů, kde je problém? plánuji ještě změřit lékařským teploměrem.
Jinak, budu nasazovat 15ks vajec zdrobnělé wyandotky černé, asi 20 vajec kuřice "horal" která snáší velké bíle vejce a zbytek dosadím asi 20_- 25 ks kuřicí "Isabrown".
Předem děkuju za vaše názory.
Asi škoda vajec,ale kdo nic nedělá tak taky nic neskazí. Jinak přeju mnoho úspěchu a nezapomeň,že vajíčka potřebují přívod čerstvého vzduchu.Mám líhně biosky (termosky) a od 10dne mám větrací otvory otevřené na plno a začínám chladit a prosvěcovat tmavé vajíčka, bílá jdou prosvítit 3-4 den.Neoplozená uvařím a dám slepicím.
jakub22

XXX.XXX.26.91
začátek
napsal(a):
Asi škoda vajec,ale kdo nic nedělá tak taky nic neskazí. Jinak přeju mnoho úspěchu a nezapomeň,že vajíčka potřebují přívod čerstvého vzduchu.Mám líhně biosky (termosky) a od 10dne mám větrací otvory otevřené na plno a začínám chladit a prosvěcovat tmavé vajíčka, bílá jdou prosvítit 3-4 den.Neoplozená uvařím a dám slepicím.
a nevíte proč mám na každém teploměru jinou teplotu?
Varaxi
napsal(a):
To v žádném případě nedělej! Polystyren hoří líp jak ta lepenka. Chceš vyhořet?
Máš to jednoduché:
Za prvé, vystuduj na elektrikáře a zkonstruuj si vlastní líheň.
Za druhé, sežeň někoho, kdo to umí, ať ti vlastní líheň pomůže vyrobit. Zkus přemluvit učitele v dílnách nebo tak něco.
Za třetí, líheň kup.
A pamatuj - bezpečnost, bezpečnost, bezpečnost. Jestli ti je 13, tak už nejsi malé dítě; základy bys měl mít.
Ok neudělal.
Jakube ty jsi rozdělil vlákna na dvě sestavy. To asi nebylo dobře. Vysvětlím ti to tady. Když nějaký trumberín viz. výše nepíše na net. nějakou hloupost, tak já si řeknu: "Ať si plácá" a nechám to být. Asi tady tedy jsem měl reagovat a neudělal jsem to. Ty to evidentně ještě nepoznáš. Musíš pochopit, že je tady neodborná diskuze a každý všemu rozumí. Nemyslím vyloženě Faunu -myslím net. a You Tub.
Takže trochu lepší na hledání info je to tady:
https://scholar.google.com/
A taky by jsi měl zapracovat na tom, co říkáš a držet se toho. Jinak tě budou mít všichni za lháře a plácala.
jakub22
napsal(a):
a nevíte proč mám na každém teploměru jinou teplotu?
Ako to dopadlo s tou teplotou ? vyriešil si problém ? Inak tiež sa prikláňam k tomu názoru že možno by bolo lepšie kúpiť liaheň už hotovú alebo aspoň si na pomoc zavolať niekoho kto také niečo už vyrábal. Ja osobne by som si nato netrúfol...