jakub22

XXX.XXX.26.91
Dobrý večer, mám domácí líheň, mám v ní 3 teploměry, všechny jsou na spodní straně líhně a každý ukazuje jinou teplotu, termostat ukazuje 38.4 , jeden teploměr 31, a druhý teploměr 32 stupňů, čidla jsou od sebe asi 3 cm. proč? a jak to vyřešit. Díky
jakub22

XXX.XXX.26.91
kičněp
napsal(a):
neni info jaka lihen v jake teplote je lihen atd.trosku podrobnosti.
líheň mám doma vyrobenou, je v místnosti cca 18 stupnu , oblozena je 3 cm polystyrenem
jakub22

XXX.XXX.26.91
vlasta1
napsal(a):
Máš zaplej větrák?
Říkal jsi, že vyzkoušíš lékařský teploměr. Jaké jsou výsledky měření?
větrák je zaplý 24/7, zdroj teploty 2krat 40w zarovky a výsledek teploměru byl nulový teploměr nechce změřit tu teplotu.
Uživatel s deaktivovaným účtem

jakub22
napsal(a):
větrák je zaplý 24/7, zdroj teploty 2krat 40w zarovky a výsledek teploměru byl nulový teploměr nechce změřit tu teplotu.
takže tam hochu máš teplotu, která nepřekračuje začátek stupnice lékařského teploměru. jak jednoduché, že?
jakub22

XXX.XXX.26.91
napsal(a):
takže tam hochu máš teplotu, která nepřekračuje začátek stupnice lékařského teploměru. jak jednoduché, že?
co jsem vám udělal, nebo bych poprosil o to aby jste mi neříkala hochu, děkuju. A jinak ja je to myšleno "nepřekročila hranici lékařského teploměru" je tam jakože malá nebo velká teplota?

jakub22
napsal(a):
co jsem vám udělal, nebo bych poprosil o to aby jste mi neříkala hochu, děkuju. A jinak ja je to myšleno "nepřekročila hranici lékařského teploměru" je tam jakože malá nebo velká teplota?
nikdy sis nehrál s teploměrem?
lékařský teploměr je typický příklad maximálního teploměru. naměří nejvyšší zaznamenanou teplotu. no a je tam rtuťový sloupec. pokud nevystoupá "nikam" tak je nejvyšší teplota nižší než začátek stupice. kdyby byla teplota moc vysoká, tak je rtuť všude.
jakub22

XXX.XXX.26.91
napsal(a):
nikdy sis nehrál s teploměrem?
lékařský teploměr je typický příklad maximálního teploměru. naměří nejvyšší zaznamenanou teplotu. no a je tam rtuťový sloupec. pokud nevystoupá "nikam" tak je nejvyšší teplota nižší než začátek stupice. kdyby byla teplota moc vysoká, tak je rtuť všude.
ale já měl digitální, a nechtěl to měřit

jakub22
napsal(a):
ale já měl digitální, a nechtěl to měřit
digitální je pro tyto účely nevhodný.
jakub22

XXX.XXX.26.91
napsal(a):
digitální je pro tyto účely nevhodný.
takže nejlepší rtuťový jak říkáte ?

jakub22
napsal(a):
takže nejlepší rtuťový jak říkáte ?
nejlepší líhňařský nebo kvalitní teploměr s externím čidlem
všechno ostatní je improvizace
jakub22

XXX.XXX.26.91
napsal(a):
nejlepší líhňařský nebo kvalitní teploměr s externím čidlem
všechno ostatní je improvizace
dobrá děkuju

Zuzkaa
napsal(a):
Pokud nemáš doma rtuťový teploměr, musíš zajít k babičce, nebo někomu, kdo ho ještě má a střeží si ho jako oko v hlavě, jako třeba já. Rtuťové teploměry už se minimálně 10 let neprodávají.
Přesně, taky mám takový a opatruji ho jak to oko v hlavě.
jakub22

XXX.XXX.26.91
Zuzkaa
napsal(a):
Pokud nemáš doma rtuťový teploměr, musíš zajít k babičce, nebo někomu, kdo ho ještě má a střeží si ho jako oko v hlavě, jako třeba já. Rtuťové teploměry už se minimálně 10 let neprodávají.
nemám babičku, ale teploměr si myslím že doma máme, už sem ho jednou na něco používal.
jakub22

XXX.XXX.26.91
zdravím, zkusím také poradit na základě vlastní zkušenosti.
Koukám podle fotek, že používáš takový ten levný termostat a vlhkoměr z číny. Nic proti tomu, také jsem tak začínal ale....
U termostatu je potřeba ověřit, že ukazuje správně - buď porovnat hodnoty s nějakým kalibrovaným teploměrem nebo jinak ověřit, že není měření teploty úplně mimo - například pokud má termostat dostatečný rozsah zkusit změřit teplotu vroucí vody apod....
Jinak i tenhle levnej digi termostat s čidlem je pro potřeby líhně naprosto dostačující pokud ukazuje správně.
Doporučuju k tomu dokoupit obyč teploměr do líhně do tří stovek a můžeš ho mít jako kontrolní zárověň s tím digitálem.
Co se týká toho digi vlhkoměru tak ten se mi vůbec neosvědčil a šlo to z baráku. Ukazoval naprosté nesmysly.
Do líhně pokud to s líhnutím myslíš vážně doporučuju klasický analogový vlhkoměr se "syntetickým vlasem".
Je přesný, vyjde na pár stovek a je několik spolehlivých metod jak ho zkalibrovat a mít jistotu, že vlhkost ukazuje správně.
ať se daří
M.

2mazutak
napsal(a):
já mám dokonce dva,na každé oko jeden.ještě jsou celkem dobré lihové akvarijní.
I na měření tělesné teploty?
jakub22

XXX.XXX.26.91
mr.X
napsal(a):
zdravím, zkusím také poradit na základě vlastní zkušenosti.
Koukám podle fotek, že používáš takový ten levný termostat a vlhkoměr z číny. Nic proti tomu, také jsem tak začínal ale....
U termostatu je potřeba ověřit, že ukazuje správně - buď porovnat hodnoty s nějakým kalibrovaným teploměrem nebo jinak ověřit, že není měření teploty úplně mimo - například pokud má termostat dostatečný rozsah zkusit změřit teplotu vroucí vody apod....
Jinak i tenhle levnej digi termostat s čidlem je pro potřeby líhně naprosto dostačující pokud ukazuje správně.
Doporučuju k tomu dokoupit obyč teploměr do líhně do tří stovek a můžeš ho mít jako kontrolní zárověň s tím digitálem.
Co se týká toho digi vlhkoměru tak ten se mi vůbec neosvědčil a šlo to z baráku. Ukazoval naprosté nesmysly.
Do líhně pokud to s líhnutím myslíš vážně doporučuju klasický analogový vlhkoměr se "syntetickým vlasem".
Je přesný, vyjde na pár stovek a je několik spolehlivých metod jak ho zkalibrovat a mít jistotu, že vlhkost ukazuje správně.
ať se daří
M.
dobrý den, moc děkuju za rady a o tom termostatu to už vím, ukazuje o necelé 3,5 stupně víc. A i o tom teploměru to už vím , teplotě nevěřím vůbec, a vlhkost je mi taky divná, ale, dal jsem tam tátův digitální nápichový teploměr kterým měří párky když vaří ( je to řezník a dělá párky) aby se tu neoběvily řeči že můj táta měří párky v hrnci. Ten termostat už bych si nekoupil, když už tak STC 1000. Teď mám na termostatu nastavených 41 stupňů aby teplota byla těch 38, taky záleží kde líheň je, já ji mám v nepoužívané místnosti kde jsou dveře na půdu takže tam je přes noc chladno, ráno a dopoledne teplo, a večer zase zima jako prase. Při líhnutí tu líheň přemístím do chodby před můj pokoj, kde se teplota celkem drží.

jakub22
napsal(a):
dobrý den, moc děkuju za rady a o tom termostatu to už vím, ukazuje o necelé 3,5 stupně víc. A i o tom teploměru to už vím , teplotě nevěřím vůbec, a vlhkost je mi taky divná, ale, dal jsem tam tátův digitální nápichový teploměr kterým měří párky když vaří ( je to řezník a dělá párky) aby se tu neoběvily řeči že můj táta měří párky v hrnci. Ten termostat už bych si nekoupil, když už tak STC 1000. Teď mám na termostatu nastavených 41 stupňů aby teplota byla těch 38, taky záleží kde líheň je, já ji mám v nepoužívané místnosti kde jsou dveře na půdu takže tam je přes noc chladno, ráno a dopoledne teplo, a večer zase zima jako prase. Při líhnutí tu líheň přemístím do chodby před můj pokoj, kde se teplota celkem drží.
Neobjevily.
vlasta1
napsal(a):
Tak já ti teda řeknu Kubo, že máš pěkně erotický ruce. Já to vidím na popelnici. Čím dřív tím líp. Se ti tady snažíme radit a ty čuňo dáš žárovku do papíru. To jsi teda ostuda. Tuhle viděl soused elektrikář????
Možná, že mnozí zatím nepochopili, že tento diskutující jakub22 zde cosi výmýšlel již v minulém roce a stejně na nic nedá a bude zde mlátit prázdnou slámu. Možná se mýlím a jsem rozený pesimista.
jakub22

XXX.XXX.26.91
2mazutak
napsal(a):
já z toho mám již jen jundu,zvláště po tom,když diskutující bodlince,která o chovatelství jako veterinářka ví hodně vyčetl oslovení HOCHU.přijde mi,jako by tu líhen dělal PATaMAT.
hihi jaké vtipné že. zde na ifauně jsou 2 typy lidí. 1- dokážou pomoct, nedělají si z nikoho srandu. 2-na dané osobě si zasednou (v tomto případě na mě ) a jediné co dokážou napsat je, že všechno co udělám je koko*ina, že mě to zabije a pod. Jen tak mimochodem k příspěvku víše kdy je kravina dávat 50w žárovku do papíru... jen tak mimochodem, papír hoří při teplotě 200 stupnu a vice, a vy si opravdu myslíte že objímka se vyhřeje na 200 stupňů zvlášť když netopí 24/7 ??? a krabice zhoří? nevím.

Jakube22 zkoušel jsi se zeptat na nějaké postřehy o celé té věci u autora videa kterým si se nechal inspirovat? Třeba řešil podobné problémy jako ty. Zkusil bych to. Za slušnou otázku nic nedáš. Ať se daří.
jakub22

XXX.XXX.26.91
napsal(a):
Jakube22 zkoušel jsi se zeptat na nějaké postřehy o celé té věci u autora videa kterým si se nechal inspirovat? Třeba řešil podobné problémy jako ty. Zkusil bych to. Za slušnou otázku nic nedáš. Ať se daří.
DĚKUJU MOC.
Jen tak mimochodem k příspěvku víše kdy je kravina dávat 50w žárovku do papíru... jen tak mimochodem, papír hoří při teplotě 200 stupnu a vice, a vy si opravdu myslíte že objímka se vyhřeje na 200 stupňů zvlášť když netopí 24/7 ??? a krabice zhoří? nevím.
Co já si myslím neřeš. Jsou nějaké normy a jištění IP. Asi jsou tu proto, aby si kde jaký Kuba .......... no https://www.youtube.com/watch?v=UDPJ2RmpeIc
Měj se pěkně
jakub22

XXX.XXX.26.91
vlasta1
napsal(a):
Jen tak mimochodem k příspěvku víše kdy je kravina dávat 50w žárovku do papíru... jen tak mimochodem, papír hoří při teplotě 200 stupnu a vice, a vy si opravdu myslíte že objímka se vyhřeje na 200 stupňů zvlášť když netopí 24/7 ??? a krabice zhoří? nevím.
Co já si myslím neřeš. Jsou nějaké normy a jištění IP. Asi jsou tu proto, aby si kde jaký Kuba .......... no https://www.youtube.com/watch?v=UDPJ2RmpeIc
Měj se pěkně
jojojojojojo ale až ty kuřata vylíhnu tak co? budete ticho že ano? furt nechápu o co se tu snažíte, myslíte že si budu vyrábět líheň z mrazáku nebo ledničky ? na co? na 100 vajec? k čemu? líhnu jen 1 v roce a stačí mi 20-30 kuřat, na co si kupovat pro moje minimální potřeby líheň RCom, Brinsea za 5000 ??? proč? abych to 1 v roce použil a za 6 let to vyhodil ? já si radši vyrobím líheň podle mojich potřeb a když neúspěšně tak si koupím cleo 5th. A nebudu si jak šašek kupovat např. tuto líheń https://www.lihne.cz/ovation-28-ex/ , tím ji nechci urážet, ano je dobrá i přesto že jsem ji ani nevyzkoušel ale není to zbytečnost takové velké a drahé líhně na jedno líhnutí ?? nemám slepice na výstavy ani na burzy ani na nějaké soutěže mám pár slepic ve velkém travnatém výběhu kvůli vejcím.
Líheň bych si udělal z termoboxu ale nesehnal jsem ho. A už je tu zase další problém "polystyren přece hoří" tak nebudu jak deb*il do toho dávat topení na 200w ale něco na 50w né? nejduležitější je snad to, aby se něco vylíhlo přece, proto i čínským líhním věřím, chci něco mít? musím pro to něco udělat, v tomto případě si uschovám trochu času na nakalibrování líhně tak, aby byla úspěšna.
Já jsem neřekl, že si líheň nemáš dělat sám.
Jenom jsem chtěl, aby se ti to povedlo a povedlo se to tak, aby jsme se tady nemuseli bát, že se něco stane.
Mě třeba neba, když něco dělám a potom z toho nejsou uspokojivé výsledky.
Ale tobě to asi neva
"polystyren přece hoří" tak nebudu jak deb*il do toho dávat topení na 200w ale něco na 50w
Joo víc jak papír????????
A koukal jsi na kolik se ohřívá stupňů topný kabel???
jakub22

XXX.XXX.26.91
vlasta1
napsal(a):
Já jsem neřekl, že si líheň nemáš dělat sám.
Jenom jsem chtěl, aby se ti to povedlo a povedlo se to tak, aby jsme se tady nemuseli bát, že se něco stane.
Mě třeba neba, když něco dělám a potom z toho nejsou uspokojivé výsledky.
Ale tobě to asi neva
"polystyren přece hoří" tak nebudu jak deb*il do toho dávat topení na 200w ale něco na 50w
Joo víc jak papír????????
A koukal jsi na kolik se ohřívá stupňů topný kabel???
no nikde jsem to nenašel
Varaxi napsal(a):
To v žádném případě nedělej! Polystyren hoří líp jak ta lepenka. Chceš vyhořet?
Máš to jednoduché:
Za prvé, vystuduj na elektrikáře a zkonstruuj si vlastní líheň.
Za druhé, sežeň někoho, kdo to umí, ať ti vlastní líheň pomůže vyrobit. Zkus přemluvit učitele v dílnách nebo tak něco.
Za třetí, líheň kup.
A pamatuj - bezpečnost, bezpečnost, bezpečnost. Jestli ti je 13, tak už nejsi malé dítě; základy bys měl mít.
Ok neudělal.
Jakube ty jsi rozdělil vlákna na dvě sestavy. To asi nebylo dobře. Vysvětlím ti to tady. Když nějaký trumberín viz. výše nepíše na net. nějakou hloupost, tak já si řeknu: "Ať si plácá" a nechám to být. Asi tady tedy jsem měl reagovat a neudělal jsem to. Ty to evidentně ještě nepoznáš. Musíš pochopit, že je tady neodborná diskuze a každý všemu rozumí. Nemyslím vyloženě Faunu -myslím net. a You Tub.
Takže trochu lepší na hledání info je to tady:
https://scholar.google.com/
A taky by jsi měl zapracovat na tom, co říkáš a držet se toho. Jinak tě budou mít všichni za lháře a plácala.
Jakube - příklad.
Když Rusům potkan přehryže kabel k rychlovarné konvici,
tak tito jsou schopni to slepit izolepou a dál si vařit vodu.
Na co budou kupovat novou, když si vodu ohřívají jen jednou denně, že.
A totéž je ta inspirace, kterou ty čerpáš z daného dua na YouTube.
Oni ukazují, že něco jde.
Ale tady, na mírně odbornější diskusi, kde spousta chlapů umí postavit
funkční a bezpečné vlastní líhně, už to nemůže uspět.
Už to není to obecné a nezávazné YouTube, kde jeden kanál
jeden den ukazuje krabici, druhý den peče laskominy a třetí den
dává tip na výlet na hrady a zámky nebo vaří bylinné čaje.
Tady jsi jednou v sekci Drůbež, kam dříve chodilo dost zkušených chovatelů,
tak pochop, že ne každý bude z tvého přístupu nadšený.
A ti lidé, kteří reagují, to většinou myslí dobře - zejména co se bezpečnosti
domu týká. To jsou zkušenosti životní.
Líheň Puisor seženeš z druhé ruky i za 1.000 až 1.500.
Např. já ti vršek k ní můžu nechat třeba za poštovné.
Stačí opravit/vyměnit větráček.
Já vím, že pocit "udělám si sám" je pro tebe nejvíc,
ale hele:
https://www.ifauna.cz/drubez/inzerce/r/detail/3869694/lihen-puisor/
(seženeš i levněji)
jakub22

XXX.XXX.26.91
honzapm
napsal(a):
Jakube - příklad.
Když Rusům potkan přehryže kabel k rychlovarné konvici,
tak tito jsou schopni to slepit izolepou a dál si vařit vodu.
Na co budou kupovat novou, když si vodu ohřívají jen jednou denně, že.
A totéž je ta inspirace, kterou ty čerpáš z daného dua na YouTube.
Oni ukazují, že něco jde.
Ale tady, na mírně odbornější diskusi, kde spousta chlapů umí postavit
funkční a bezpečné vlastní líhně, už to nemůže uspět.
Už to není to obecné a nezávazné YouTube, kde jeden kanál
jeden den ukazuje krabici, druhý den peče laskominy a třetí den
dává tip na výlet na hrady a zámky nebo vaří bylinné čaje.
Tady jsi jednou v sekci Drůbež, kam dříve chodilo dost zkušených chovatelů,
tak pochop, že ne každý bude z tvého přístupu nadšený.
A ti lidé, kteří reagují, to většinou myslí dobře - zejména co se bezpečnosti
domu týká. To jsou zkušenosti životní.
Líheň Puisor seženeš z druhé ruky i za 1.000 až 1.500.
Např. já ti vršek k ní můžu nechat třeba za poštovné.
Stačí opravit/vyměnit větráček.
dobře děkuju beru na vědomí, a jinak děkuju za nabídku ale radši si koupím potom tu cleo, s puisorkou nemám dobré zkušenosti.