Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Hanz378

26.3.2022 07:39
Hanz378

XXX.XXX.201.4

Dobrý den , chtěl bych si začít líhnout kuřata a tudíž i koupit nějaký ten inkubátor. Do začátku bych si chtěl koupit nějaký menší na zkoušku a kdyz by mě to „chytlo" tak bych zainvestoval do nějakého lepšího. Otázka je který? Na internetu jich je spousta s cenou do 2000. Ta cena by mě vyhovovala , ale jak to splňuje praktické věci to už těžko říct a proto se obracím sem na vás o nějaké tipy. Děkuji

26.3.2022 07:56
honzapm

XXX.XXX.134.34

Dobré a spolehlivé
https://www.lihne.cz/ovation-28-eco/
https://www.lihne.cz/king-suro-eco/

Obyčejná základní do místnosti 18-22 st. Celsia
https://www.lihneme.cz/lihne-puisor/io-103th/

Jiné určitě ne.

26.3.2022 08:21
honzapm

XXX.XXX.134.34

Rcom King Suro Eco ještě před měsícem stála 3.890,-, teď už stojí 4.990,-.
Brinsea Ovation 56EX stála ještě na podzim 9.990,-, teď stojí 11.490,-.
Asi bych dlouho neváhal a rychle koupil osvědčené britské značky
od p. Veselého z lihne.cz.

Uživatel s deaktivovaným účtem

26.3.2022 09:39

honzapm napsal(a):
Rcom King Suro Eco ještě před měsícem stála 3.890,-, teď už stojí 4.990,-.
Brinsea Ovation 56EX stála ještě na podzim 9.990,-, teď stojí 11.490,-.
Asi bych dlouho neváhal a rychle koupil osvědčené britské značky
od p. Veselého z lihne.cz.

V podstatě máte pravdu. A pred 2-3 lety bych to udělal taky tak. Ale do Brinsea ovation 56 ex, bych podruhé už nešel. Možná blbá shoda náhod nebo nějaké ty érekce na slunci, že? Ale mám s ni jen trápení. Plastová víka mi popraskala pri asi 4. rozebrání, které je k vyčištění třeba. Otáčení jednou jde a 100x zase ne. Chlazení to samé. Pan Veselý se sice vždy snažil o radu ale pokaždé bez úspěchu. Ano ano ano tisíc lidí jí ma a nedá na ní dopustit(proto jsem ji kupoval). Tak budu ta vyjímka co potvrzuje pravidlo.
Na druhou stranu jí nemohu upřit, že teplotu a vlhkost drží PERFEKTNĚ a to je to nejduležitější. Akorat, že místo bezpracné špičkové líhně, mám obyč kde musím otáčet ručně. Asi jako když koupíte mercedes a jezdíte v trabantu.

26.3.2022 18:50
honzapm

XXX.XXX.134.34

Většina majitelů používá Brinsea Ovation jako líheň a jako dolíheň pak mají jinou.
Ano, problémy s víkem jsou nepříjemné a stěžuje si většina majitelů.
Třeba už Brinsea pracuje na inovaci.
Docela by mě zajímalo, co stojí za výpadkem RCom stolní na 50 vajíček.
Ještě ji vidím ve dvou posledních slovenských e-shopech, něco málo Amazon,
ale jinak konec.
Třeba nám pan Veselý poví víc, pokud ví.
Třeba RCom usilovně pracuje na novém modelu stolní líhně s větší kapacitou (50).

Co se tazatele týká - asi nepůjde do líhně za 11.490,-, když chce za 2 tisíce.

26.3.2022 19:20
zelenafarma

XXX.XXX.63.122

King Suro Eco už nechci. Sice plně automatická, ale museli jsme ji několikrát zasílat na kalibraci. I po ní líhnivost mizerná. Při měření teploty v různých místech v líhni, rozdílná teplota. A to jsme zkoušeli pouze vajíčka slepičí. Když jsme ji před asi 6 lety kupovali, prošli jsme veškeré recenze a diskuze. Tak to byla jasná volba. Bohužel jsme asi prostě natrefili na problematický kus. Přitom kamarádka ji kupovala zároveň s námi a nemůže si ji vynachválit. Ale také pouze při líhnutí slepičích vajec. U vodní drůbeže to prý bylo také špatné. Momentálně máme objednanou českou Biosku mono 50. Měla by přijít v týdnu. Sice dražší, ale český výrobek s dostupným servisem. Tak doufám, že problémy nebudou.

27.3.2022 20:53
Alik1986

XXX.XXX.234.103

Dobry vecer.Chcel by som od vas radu.Chcem si kupit svoju prvu lihen ale nechcem nejaku obycajnu ale neco spolehlivejsi.Co mi napisete na tuto lihen.
Líheň RCom King Suro 20 .Lihen chcem len pre svoju potrebu a to len hrabavu mozna casom nejaku kacenku vylihnut.
Dakujem vopred kazdemu za odpoved.

jakub22

28.3.2022 19:10
jakub22

XXX.XXX.45.116

Alik1986 napsal(a):
Dobry vecer.Chcel by som od vas radu.Chcem si kupit svoju prvu lihen ale nechcem nejaku obycajnu ale neco spolehlivejsi.Co mi napisete na tuto lihen.
Líheň RCom King Suro 20 .Lihen chcem len pre svoju potrebu a to len hrabavu mozna casom nejaku kacenku vylihnut.
Dakujem vopred kazdemu za odpoved.

Tyto líhně s líhněmi Brinsea a české Biosky, zaručují kvalitu, vše co je napsané v návodu udělejte, pokud si vyberete plný automat, stačí doplňovat pouze občas vodu, nebo tam můžete dát do sudu vodu, odjet na 21 dní na dovolenou a přijet když už budou kuřátka venku. Opravdu doporučuji Radost z líhnutí jsou pouze líhně RCom, Bioska, Brinsea.

Osobně pro vás doporučuji tuhle.
https://www.lihne.cz/king-suro-20/
a nebo tuhle-
https://www.lihne.cz/ovation-28-advance/
a nebo tuhle-
https://www.bioska.cz/cze/produkty/vypis-produktu/automaticke-lihne/lihen-monoplast-60
zde musíte akorát otáčet ručně jestli máte čas.

Líhnutí zdar!!

28.3.2022 20:21
Alik1986

XXX.XXX.34.28

jakub22 dakujem za odpoved mam vybranu tu prvu liahen co ste dal odkaz.Objednam tu chcem radci nieco co vydrzi.

28.3.2022 20:33
Jamata

XXX.XXX.220.117

Dobrá volba, liahen je super mám ju tiež a spokojnost.

28.3.2022 21:31
Alik1986

XXX.XXX.34.28

Tak som ju objednal.Skoda ze dodacia doba je 4 az 5 tyzdnou.Musim vydrzat.Aspon budem mat cas rozmysliet ci aky druh sliepok budem liahnut.

29.3.2022 08:26

jakub22 napsal(a):
Tyto líhně s líhněmi Brinsea a české Biosky, zaručují kvalitu, vše co je napsané v návodu udělejte, pokud si vyberete plný automat, stačí doplňovat pouze občas vodu, nebo tam můžete dát do sudu vodu, odjet na 21 dní na dovolenou a přijet když už budou kuřátka venku. Opravdu doporučuji Radost z líhnutí jsou pouze líhně RCom, Bioska, Brinsea.

Osobně pro vás doporučuji tuhle.
https://www.lihne.cz/king-suro-20/
a nebo tuhle-
https://www.lihne.cz/ovation-28-advance/
a nebo tuhle-
https://www.bioska.cz/cze/produkty/vypis-produktu/automaticke-lihne/lihen-monoplast-60
zde musíte akorát otáčet ručně jestli máte čas.

Líhnutí zdar!!

Já vám nerozumím. Na jednu stranu doporučujete líhně jako odborník. A na druhou se ptáte jako naprostý laik, jestli udělat líheň z polystyrénové krabice nebo trouby. A teď ještě rybičky.

29.3.2022 09:41
2mazutak

XXX.XXX.6.186

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Já vám nerozumím. Na jednu stranu doporučujete líhně jako odborník. A na druhou se ptáte jako naprostý laik, jestli udělat líheň z polystyrénové krabice nebo trouby. A teď ještě rybičky.

no to jsem se pobavil,jak se z jakuba22 od kartonové krabice během měsíce stal odborník na automatické líhně.proč tedy tomu alíkovi 1986 nenabídl tu krabici,kterou tu tak vehementně obhajoval.

29.3.2022 15:29
ančovička1

XXX.XXX.220.111

2mazutak napsal(a):
no to jsem se pobavil,jak se z jakuba22 od kartonové krabice během měsíce stal odborník na automatické líhně.proč tedy tomu alíkovi 1986 nenabídl tu krabici,kterou tu tak vehementně obhajoval.

Také jsemn nevěřila vlastním očím, jak se přes noc stal z Jakuba odborník na automatické líhně 🤣🤣🤣

jakub22

29.3.2022 15:50
jakub22

XXX.XXX.45.116

ančovička1 napsal(a):
Také jsemn nevěřila vlastním očím, jak se přes noc stal z Jakuba odborník na automatické líhně 🤣🤣🤣

nějaký problém snad ??? doporučuji, to o čem vím že je dobré a vy se do mě nemusíte pořád s*at

29.3.2022 16:30
bery25

XXX.XXX.33.81

jakub22 napsal(a):
nějaký problém snad ??? doporučuji, to o čem vím že je dobré a vy se do mě nemusíte pořád s*at

to je dobre že vieš,tvoje skusenosti su na nezaplatenie

jakub22

29.3.2022 16:42
jakub22

XXX.XXX.45.116

bery25 napsal(a):
to je dobre že vieš,tvoje skusenosti su na nezaplatenie

žejo taky si myslím.

29.3.2022 19:01
miladas

XXX.XXX.185.25

No, proč tedy plácáš líheň z krabice, když máš zkušenosti z takovými líhněmi, které doporučuješ?

jakub22

29.3.2022 20:58
jakub22

XXX.XXX.45.116

miladas napsal(a):
No, proč tedy plácáš líheň z krabice, když máš zkušenosti z takovými líhněmi, které doporučuješ?

jde o to, že je mi 13 a rodiče mi nedovolí si koupi líheň za 7 tisíc, zároveň nemám moc peněz, a líhnu jednou, max. dvakrát v roce.

ale proč bych nemohl doporučovat líhně když vím že jsou dobré?

31.3.2022 15:55
2mazutak

XXX.XXX.6.186

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):

ted takovou perličku.kdysi jsem dělal líhen po vzoru staré biosky 03. použil jsem těleso z trouby a trmostat mechanický ze staré žehličky,kontrolky z vánočního řetězu.kamarád si přinesl asi dvanáct vajec zakrslých holandanek.když to viděl,neřekl sice nic,ale když jsem mu volal,at si přijde pro kuřata,teprve z něj vylezlo,že to viděl černě.celé to bylo napájené na 24 voltů,jako originál bioska.vtip je v tom,že to těleso na 24 voltů topí pětkrát mín,než na 220voltů,a termostatu je jedno,zda přes něj jde 220nebo 24 voltů.také bylo vše instalováno do víka,jako u biosky.

jakub22

31.3.2022 16:13
jakub22

XXX.XXX.45.116

2mazutak napsal(a):
ted takovou perličku.kdysi jsem dělal líhen po vzoru staré biosky 03. použil jsem těleso z trouby a trmostat mechanický ze staré žehličky,kontrolky z vánočního řetězu.kamarád si přinesl asi dvanáct vajec zakrslých holandanek.když to viděl,neřekl sice nic,ale když jsem mu volal,at si přijde pro kuřata,teprve z něj vylezlo,že to viděl černě.celé to bylo napájené na 24 voltů,jako originál bioska.vtip je v tom,že to těleso na 24 voltů topí pětkrát mín,než na 220voltů,a termostatu je jedno,zda přes něj jde 220nebo 24 voltů.také bylo vše instalováno do víka,jako u biosky.

no mě dneska ráno z krabice vylezla první zdrobnělá velsumka
bylo nasazeno 35 vajec, 6 čistých a 9 jsem vyhodil 18 den když jsem přemísťoval do dolíhně, zárodek uhynul, nevím čím ale mám tam menší problém z vlhkostí.
líhnutí zdar!

11.4.2022 20:57
Alik1986

XXX.XXX.213.157

Dobry vecer prajem.Lihen dnes prekvapivo dosla aj ked mala prist az ke koncu mesiaca.Zajtra ju idem zlozit a nachystat na lihnutie.

11.4.2022 22:36
honzapm

XXX.XXX.134.34

Ano, ty dodací lhůty jsou kratší, než mají uvedeno na webu.
Je to většinou 14 dnů a ne 4-5 týdnů, jak píší.
A např. u Brinsea Ovation 56 EX mají uvedeno, že je vyprodána,
a dnes mi psali, že ji mají skladem (e-shop jim dlouhodobě pokulhává).

Takže kdo potřebuje, ať objedná a uvidí.
www.lihne.cz

.

Přidejte reakci

Přidat smajlík