Duben, ještě tam budem

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
1.4.2022 10:22
jo012810

XXX.XXX.101.35

No uvidíme. Spíše než jarní počasí je zima. Ale snad se dočkáme...Dnes je Apríl a přál bych si, aby lidová tvořivost byla jen aprílem...

1.4.2022 11:00
Varaxi

XXX.XXX.150.244

Na středisku nákupu jsem v rámci aprílu objednala „dost cementu, abych mohla zabetonovat na stavbě tělo“. Odepsali mi dotazem, jestli mi budou stačit dva pytle.
Tak se přiznám, že mi apríl teda nevyšel. :)

Uživatel s deaktivovaným účtem

1.4.2022 14:22

Varaxi napsal(a):
Na středisku nákupu jsem v rámci aprílu objednala „dost cementu, abych mohla zabetonovat na stavbě tělo“. Odepsali mi dotazem, jestli mi budou stačit dva pytle.
Tak se přiznám, že mi apríl teda nevyšel. :)

Já bych řekla, že naopak ano.

2.4.2022 08:44

3.4.2022 07:37

Tak u nás konečně včera zasedla první husa, Formelák. Už jsem jim nevěřila, že letos budou sedět a nejstarší vejce už jsem dala do líhňe. Tak mám hroznou radost.
Včera večer byla na jejím hnízdě ještě tlačenice, když se jí Lady Gaga snažila vysvětlit, že to je její hnízdo. Ale Formelák neustoupil a dneska už Gaga snáší ve svém Áčku.

Tady se píše, že "aby boli husi chochlaté, žena mala pri podsádzaní na hlave škridlu". My nemáme ani jednoho z rodičů s chocholkou, loni se jedna taková vylíhla, ale letos jí vzala liška... Tak teď přemýšlím, co to taková škridla je a jak to asi vypadá. Podsázet budu každou chvíli, až se husa půjde projít...

https://www.ludovakultura.sk/polozka-encyklopedie/hydina/

3.4.2022 08:10

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Tak u nás konečně včera zasedla první husa, Formelák. Už jsem jim nevěřila, že letos budou sedět a nejstarší vejce už jsem dala do líhňe. Tak mám hroznou radost.
Včera večer byla na jejím hnízdě ještě tlačenice, když se jí Lady Gaga snažila vysvětlit, že to je její hnízdo. Ale Formelák neustoupil a dneska už Gaga snáší ve svém Áčku.

Tady se píše, že "aby boli husi chochlaté, žena mala pri podsádzaní na hlave škridlu". My nemáme ani jednoho z rodičů s chocholkou, loni se jedna taková vylíhla, ale letos jí vzala liška... Tak teď přemýšlím, co to taková škridla je a jak to asi vypadá. Podsázet budu každou chvíli, až se husa půjde projít...

https://www.ludovakultura.sk/polozka-encyklopedie/hydina/

dle strejdy gůgla je škridla střešní taška...tak bacha, aby vám nespadla do vajec

4.4.2022 09:08

nebo poklička z hrnce :-)

4.4.2022 11:26
javorka

XXX.XXX.98.207

Venku je hnusná zima, tak vám sem dám něco, aspoň trochu jarního.

4.4.2022 12:25
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Tak to já přidám taky jarní dnešní pohled do líhně

4.4.2022 12:36
Varaxi

XXX.XXX.150.244

veraboskova napsal(a):
Tak to já přidám taky jarní dnešní pohled do líhně

Ohó, nová generace hempšírek?

4.4.2022 13:02
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Varaxi napsal(a):
Ohó, nová generace hempšírek?

Přesně. Dělové koule hempšírky

4.4.2022 13:47
Varaxi

XXX.XXX.150.244

https://www.jedovnice.cz/cs/capi-line
A už přiletěl čáp!

4.4.2022 15:17

Varaxi napsal(a):
A už přiletěl čáp!

U nás ještě včera nic. stejně by mohl tak akorát stavět sněhuláka.....

4.4.2022 16:00

Varaxi napsal(a):
A už přiletěl čáp!

konečně jsem ho zahlídla! Dobu tam nebyl, celé poobědí tam načuhuju, a jaksi se neuráčil. Až teď

4.4.2022 16:30

Varaxi napsal(a):
A už přiletěl čáp!

Na Hlubokou minulý týden taky.

5.4.2022 10:17

Ták včera jedna mládka koupená od Gallus, předčasně vyspělá (hřebínek hotový, ty ostatní mají teprva špičky čouhat z hlavy) pokladla minivajíčko. To je radosti! Rychleji dospívají ty bílé, lehké, těm červeným to bude trvat déle. Ale zase červené jsou takové společenštější, zvědavé na člověka, jak se šustnu, hned běží, co dobrého, zatímco ty bílé jsou takové polétavé a plaché.

Musím sem konečně vrhnout taky nějaké fotky. Někdy. Kdo to má tahat z mobilu...

5.4.2022 16:54
ančovička1

XXX.XXX.220.111

Já jsem včera vylíhla prvních 7 housatek pro kamarádku..dalších asi 20 pokračuje v líhnutí...😀

5.4.2022 17:54
bery25

XXX.XXX.33.81

ančovička1 napsal(a):
Já jsem včera vylíhla prvních 7 housatek pro kamarádku..dalších asi 20 pokračuje v líhnutí...😀

dobry,a čo za inštrumenty mate v tej bioske

5.4.2022 18:02
ančovička1

XXX.XXX.220.111

bery25 napsal(a):
dobry,a čo za inštrumenty mate v tej bioske

😂 provizorní vlhkoměr s teploměrem...starý vlhkoměr dosloužil..☹️😀

5.4.2022 19:39
bery25

XXX.XXX.33.81

ančovička1 napsal(a):
😂 provizorní vlhkoměr s teploměrem...starý vlhkoměr dosloužil..☹️😀

tak hlavne ze funguje

5.4.2022 20:39
ančovička1

XXX.XXX.220.111

bery25 napsal(a):
tak hlavne ze funguje

Funguje, asi 30 let let.. líhně Bios09, líhnou samy👍😀😀

6.4.2022 00:09
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Taky se mi teď líhnou ale kachničky v biosce. Vyskákalo jich 5 z 8mi vajec.

6.4.2022 17:54
jo012810

XXX.XXX.101.35

Z Českých luhů a hájů-lidové postřehy. Tak nevím....

6.4.2022 20:35
petr008

XXX.XXX.139.160

Pane jo, nestěžujte si laskavě. To, že jste si v 90-tých letech nenakradl na několik generací dopředu je jen vaše chyba. Že jste neměl před 89-tým otce nebo děda ve straně je taktéž vaše chyba. Kdybyste se tehdá víc snažil, nemusel jste se ani moc učit a dnes jste mohl rozdávat knížecí rady.
Schválně, zdalipak uhádnete, kdo je autorem tohoto citátu z roku 1990:
„Už jsme vůbec nedoufali (rozuměj my, šlechta), že se této doby dočkáme. Počkejte nějaký čas a lidi tady nebudou mít co žrát a bude jim úplně jedno, co se komu vrací.“

7.4.2022 07:53

jo012810 napsal(a):

Dlouhodobě se zaříkávám, že nebudu na takové příspěvky reagovat, duševní zdraví mám jen jedno. Ale....
Vy osobně tak nějak strádáte? Internet máte, data taky, asi i PC, elektřinu, chováte (předpokládám) drůbež, máte jí čím krmit....mě to prostě přijde tak trochu chucpe, obecně, hlavně by mne zajímalo, jak by se autoři a šiřitelé těhle "vtipů" chovali, když by přišli z práce a místo domu a bytu měli jen jámu v pozemku nebo ohořelé holé zdi. A je zvláštní, že nejvíce vždy brojí a vykřikují proti "vyžírání státu cizinci" ti, co sami žijí z dávek.
No nic, jen si říkám, proč alespoň ta iFauna nemůže zůstat ušetřena všech podnětů, které s chovem zvířat absolutně nesouvisí....

7.4.2022 09:38
faith68

XXX.XXX.42.109

jo012810 napsal(a):

..presne ako aj u nás...

7.4.2022 09:56
bery25

XXX.XXX.33.81

jo012810 napsal(a):

ked už sa v dnešnej dobe dokazeme stažovat,tak už važne neviem čo by sme chceli,mame čo jest,mame mier,kto chce pracovat,pracuje,nič si nevažime,važne by nam prospela nejaka rychla vojna,aby sme si začali važit,ako sme sa mali dobre,jak svine v žite

7.4.2022 10:57
Varaxi

XXX.XXX.150.244

Varaxi napsal(a):
A už přiletěl čáp!

Už je tam i paní čápová. Myslím, že přiletěla včera. :)

7.4.2022 11:01

Hned běžím načouhnout!

...

Je tam!

7.4.2022 12:14

Varaxi napsal(a):
Už je tam i paní čápová. Myslím, že přiletěla včera. :)

u nás včera konečně pan čáp

7.4.2022 12:57
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Tak čápa jsem si u nás ještě nevšimla.
Ale vyfotila jsem vám při příležitosti čištění kachničky. Hnědé jsou kachny, černí kačeři

7.4.2022 14:48
petr008

XXX.XXX.193.159

Dlouhodobě se zaříkávám, že nebudu na takové příspěvky reagovat, duševní zdraví mám jen jedno. Ale....
Vy osobně tak nějak strádáte? Internet máte, data taky, asi i PC, elektřinu, chováte (předpokládám) drůbež, máte jí čím krmit....mě to prostě přijde tak trochu chucpe, obecně, hlavně by mne zajímalo, jak by se autoři a šiřitelé těhle "vtipů" chovali, když by přišli z práce a místo domu a bytu měli jen jámu v pozemku nebo ohořelé holé zdi. A je zvláštní, že nejvíce vždy brojí a vykřikují proti "vyžírání státu cizinci" ti, co sami žijí z dávek.
No nic, jen si říkám, proč alespoň ta iFauna nemůže zůstat ušetřena všech podnětů, které s chovem zvířat absolutně nesouvisí....

Aniž bych chtěl vířit prach, dovolím si oponovat. Toto vlákno není výlučně o chovu zvířat, takže se zde může každý podělit s tématem, které souvisí třeba aktuálně s dubnem 2022. Na příspěvek pana jo012810 jsem reagoval v sarkastickém duchu proto, že má v zásadě naprostou pravdu a je jedním z mála, kdo se ji nebojí prezentovat...
Rozhodně není mimo ani chucpe..., je to realita. A vadí mi to pokrytectví, s jakým "pomáháme" těm "správným potřebným" udržovat válku, zejména dodávkami zbraní a tady u nás se z lidí dělají žebráci.
Doporučuji sundat růžové klapky z očí.
PS: pro pana frufru - ano také jsem to zažil. Jsem svým způsobem přistěhovalec, byť v rámci ČR. Také jsem se vracel pravidelně večer z práce, do které jsem jezdil 20km tam a 20 km zpátky na kole, protože jsme rekonstruovali a nebylo na benz. a přes noc nám jako přistěhovalcům kradli, co se dalo i ten benzín z 1203, kterou jsem potřeboval na stavbu i prádlo z prádelní šňůry i zeleninu ze záhumenky. Ne, nebyla to válka, byli to vlastní lidé z vesnice, kam jsme se přistěhovali. Teď se každý předvádí, jak pomáhá, ale vlastního člověka by s klidem překročili na ulici. Hnus pane.

7.4.2022 19:34
jo012810

XXX.XXX.101.35

veraboskova napsal(a):
Ale vyfotila jsem vám při příležitosti čištění kachničky. Hnědé jsou kachny, černí kačeři

Protože již mám kuřátka s vlastní termoregulací, nemusím přitápět, ale ven jen chvíli, tak se mohu věnovat vyhledávání toho, co produkuje lidová moudrost v každém čase. A na to jsou našinci skutečnými odborníky a s nadledem popsat...

7.4.2022 19:36
jo012810

XXX.XXX.101.35

Přeji všem chovatelkám, aby byly v tom nejkrásnějším věku...

7.4.2022 19:43
ančovička1

XXX.XXX.220.111

veraboskova napsal(a):

To jste nějak poznala(sexováním) nebo je to legrace?😀

7.4.2022 21:05
veraboskova

XXX.XXX.0.235

ančovička1 napsal(a):
To jste nějak poznala(sexováním) nebo je to legrace?😀

Legrace to není. Hnědý kačer, bílá kachna. A loni všechna kachňata vycházela takhle.

7.4.2022 21:07
veraboskova

XXX.XXX.0.235

jo012810 napsal(a):
Přeji všem chovatelkám, aby byly v tom nejkrásnějším věku...

Tak já už přestala počítat.. Tak to bude asi ono

7.4.2022 21:46
ančovička1

XXX.XXX.220.111

veraboskova napsal(a):
Legrace to není. Hnědý kačer, bílá kachna. A loni všechna kachňata vycházela takhle.

To je zajímavé..také jsem křížila barvy,ale něco takového jsem nezažila.. zajímavé...
. že bych pořídila hnědého/černého kačera a vyzkoušela?..
Jinak..dneska mi sedla pátá kačenka na vejce.. má jich plné hnízdo,asi 18 🤔

7.4.2022 22:10
veraboskova

XXX.XXX.0.235

No tak to bude úroda kachniček
Mě už taky jedna kachna ze dvou už sedí.

9.4.2022 18:24
jo012810

XXX.XXX.101.35

Opět něco pro zasmání na věčné téma....

10.4.2022 14:18
1978milan

XXX.XXX.231.235

ančovička1 napsal(a):

Dobrý den paní Aničko,
U nás se to vylíhlo včera. Pod slepicí dominantkou, která kvokala už letos v lednu. Z pěti vajec 5 housat.
Zato pod husou opět katastrofa. Ona to prostě neumí, ona je jak slon v porcelánu a z 13 vajec jich 8 rozšlapala. Myslel jsem, že zbylých 5 dám zase pod kvočnu, ale 4 vejce už byly odumřelé. Takže jsem zachránil jedno a kvočna na něm poctivě sedí.
Prostě husa mě opět přesvědčila, že už pod ní nikdy lihnout nebudu.
Když jsem po týdnu vejce prosvitil, měla 12 oplozenych a jedno čisté. Zajímavé, že bylo čisté vejce, které snesla až sedmé. Řekl bych, že bude čisté to první.
A pak to začalo, do rána hned 2 rozšlapala a pak postupně, až rozšlapala těch 8 a to už jsem nevydržel.
A to měla úplně komfortní podmínky. Seděla v husniku úplně sama, nikdo ji nerušil, hnízdo jsem ji kontroloval, když se šla vykoupat na potok. Prostě je to husa, no.
Druhá husa ještě nese, dneska snesla 20 vejce a už jsou v líhni. Třetí husa ještě nezačala snášet, nevím proč. Snad se ještě roznese.
Přivezl jsem si už i jednodenní slepičky dominant. Měl jsem štěstí a líhli zrovna holokrčky, tak jsem vzal 10 na zkoušku.
A co u vás nového?

10.4.2022 15:06
ančovička1

XXX.XXX.220.111

Hezký aprílový den pane Milane 😀..před chvílí jsem utíkala domů,aby mě kroupy neumlatily😂😂..teď zase svítí slunce☀️😀.. vám seděla slepice na husich vejcích?😲..to bych měla strach, že je neprohřeje🤔😊😀...tak to je dobrá 👍
Já spoléhám na líheň,dneska se lihne druhá várka, opět 7 housat, za týden budou další..husy stále snáší ale druhá mi snášela do hnízda s pizmovkou,sedla na její vejce a nechtěla pryč ..bojovala jako tygr 🐅😀..ale musela jsem ji s ostatními dát do samostatného výběhu s husnikem, divím se, že žádné kachní vejce nerozšlapala..kačenka hned zasedla na svoje😀a sedí 😀..taky na husy nespoléhám, nejlepší je líheň.to je škoda, že vám husa zničila tolik vajec😭..
Housatka máte nádherná!!!!👍🤗😇
I ta kuřátka 😇... já jsem koupila 3 kuřátka Brahmanky černobílé, čtvrté je navíc,zatím nevím,co to je😀..
Tak stávkuje mi mobil.bohuzel, jen jedna fotka 🤔

10.4.2022 16:17
1978milan

XXX.XXX.231.235

ančovička1 napsal(a):
Hezký aprílový den pane Milane 😀..před chvílí jsem utíkala domů,aby mě kroupy neumlatily😂😂..teď zase svítí slunce☀️😀.. vám seděla slepice na husich vejcích?😲..to bych měla strach, že je neprohřeje🤔😊😀...tak to je dobrá 👍
Já spoléhám na líheň,dneska se lihne druhá várka, opět 7 housat, za týden budou další..husy stále snáší ale druhá mi snášela do hnízda s pizmovkou,sedla na její vejce a nechtěla pryč ..bojovala jako tygr 🐅😀..ale musela jsem ji s ostatními dát do samostatného výběhu s husnikem, divím se, že žádné kachní vejce nerozšlapala..kačenka hned zasedla na svoje😀a sedí 😀..taky na husy nespoléhám, nejlepší je líheň.to je škoda, že vám husa zničila tolik vajec😭..
Housatka máte nádherná!!!!👍🤗😇
I ta kuřátka 😇... já jsem koupila 3 kuřátka Brahmanky černobílé, čtvrté je navíc,zatím nevím,co to je😀..
Tak stávkuje mi mobil.bohuzel, jen jedna fotka 🤔

Já mám s líhnutím husich vajec pod slepicí docela dobrou zkušenost. Líhnul jsem tak už několikrát a vždycky úspěšně.
Nevýhoda je, že obsedne málo vajec. Líhnu pod slepicí i kachny.
Mám radost, že i vám se líhnutí housat daří. Máte už něco od pomořanek?
Jinak ty vaše kuřátka vypadají krásně a srandovně😁, bude to takové malé překvapení, co z toho vyroste, že?

10.4.2022 16:42
ančovička1

XXX.XXX.220.111

Od pomořanek zatím nic😭první várka 10ti vajec byla čistá, nedávno jsem dala dalších 10..jestli i to bude čisté,tak už se něco děje.. spíš neděje..houser pojímá,jak divý a viděla jsem, že dobře..tak je mi to divné 🤔.. když to nebude dobré,tak ho na podzim vyměním..ale stále má ještě šanci 👍😀..
To už se mi jednou stalo..koupila jsem husy němky a k nim cizího mladeho housera...husy nesly o závod a všechno čisté..tak uvidím🙈🙉😀...

10.4.2022 17:27
sharingan

XXX.XXX.162.30

Citronky ještě dneska se rovnou prvně vyvenčily, pod dohledem matky, otce a strýčka. Sotva stihnul přes den odtát sníh.

Jinak na pana Milana ohledně rozšlapaných vajec hus - nebyla tam spíše chyba v pevnosti skořápky, než humpoláctví husy? Vajíčka od mých hus jsou dosti pevná, žádný papírek, i já se musím dost snažit, když ho chci rozbít...

10.4.2022 21:05
1978milan

XXX.XXX.231.235

ančovička1 napsal(a):
Od pomořanek zatím nic😭první várka 10ti vajec byla čistá, nedávno jsem dala dalších 10..jestli i to bude čisté,tak už se něco děje.. spíš neděje..houser pojímá,jak divý a viděla jsem, že dobře..tak je mi to divné 🤔.. když to nebude dobré,tak ho na podzim vyměním..ale stále má ještě šanci 👍😀..
To už se mi jednou stalo..koupila jsem husy němky a k nim cizího mladeho housera...husy nesly o závod a všechno čisté..tak uvidím🙈🙉😀...

Ono když jsou ty husy mladé, tak ta oplozenost je asi špatná. Já loni od mladých hus jsem měl taky špatnou oplozenost. První vejce byla v podstatě čistá. Oplodněná byla až vejce z konce března a začátku dubna.
Asi bych dal houserovi šanci ještě příští rok.

10.4.2022 21:14
1978milan

XXX.XXX.231.235

sharingan napsal(a):
Citronky ještě dneska se rovnou prvně vyvenčily, pod dohledem matky, otce a strýčka. Sotva stihnul přes den odtát sníh.

Jinak na pana Milana ohledně rozšlapaných vajec hus - nebyla tam spíše chyba v pevnosti skořápky, než humpoláctví husy? Vajíčka od mých hus jsou dosti pevná, žádný papírek, i já se musím dost snažit, když ho chci rozbít...

Je to stará husa, tuším 6 nebo 7let.
Vejce má veliká a jsou tvrdá dost. Opravdu dost. To jedno čisté, co letos měla, jsem vyfouknul na kraslici a měl jsem co dělat, abych ho proklepnul.
Předchozí majitel asi věděl, proč se jí zbavil. Ale nic se neděje. Rozšlapanych vajec je škoda, ale dostane housata z líhně, tak ať se stará.
Ona je prostě veliká. Je jako mamut a v tom hnízdě hamtá, jako slon v porcelánu.

11.4.2022 19:51
jo012810

XXX.XXX.101.35

sharingan napsal(a):

Housatka, to je paráda. Už aby byla pěkně zelená travička a sluníčko, pak to bude super. Nicméně zase jedna lidová s drůbežářskou tématikou...

12.4.2022 11:13

Tak už taky u firmy postával. Foceno osobní kalkulačkou

12.4.2022 17:18
jo012810

XXX.XXX.101.35

Ano i u přehrady Rozkoš jsem viděl čápy na louce. Byli příliš daleko na foťák v mobilu. V podhůří je již pomalu jaro, ale Krkonoše krásně bílé...

12.4.2022 19:19
ančovička1

XXX.XXX.220.111

Včera nad naším domem kroužili dva čápi..byla to nádherná jarní podívaná.. určitě letěli na komín do vedlejších Žehušic, kde hnízdí celá léta 😇..než jsem zprovoznila svůj mobil,abych udělala fotku,byli pryč..tak jim přeji hodně štěstí v hnízdění,budeme se na ně jezdit divat🤗

13.4.2022 20:52
.tumash1983.

XXX.XXX.120.213

1978milan napsal(a):
Dobrý den paní Aničko,
U nás se to vylíhlo včera. Pod slepicí dominantkou, která kvokala už letos v lednu. Z pěti vajec 5 housat.
Zato pod husou opět katastrofa. Ona to prostě neumí, ona je jak slon v porcelánu a z 13 vajec jich 8 rozšlapala. Myslel jsem, že zbylých 5 dám zase pod kvočnu, ale 4 vejce už byly odumřelé. Takže jsem zachránil jedno a kvočna na něm poctivě sedí.
Prostě husa mě opět přesvědčila, že už pod ní nikdy lihnout nebudu.
Když jsem po týdnu vejce prosvitil, měla 12 oplozenych a jedno čisté. Zajímavé, že bylo čisté vejce, které snesla až sedmé. Řekl bych, že bude čisté to první.
A pak to začalo, do rána hned 2 rozšlapala a pak postupně, až rozšlapala těch 8 a to už jsem nevydržel.
A to měla úplně komfortní podmínky. Seděla v husniku úplně sama, nikdo ji nerušil, hnízdo jsem ji kontroloval, když se šla vykoupat na potok. Prostě je to husa, no.
Druhá husa ještě nese, dneska snesla 20 vejce a už jsou v líhni. Třetí husa ještě nezačala snášet, nevím proč. Snad se ještě roznese.
Přivezl jsem si už i jednodenní slepičky dominant. Měl jsem štěstí a líhli zrovna holokrčky, tak jsem vzal 10 na zkoušku.
A co u vás nového?

Zdravím ve spolek kde se nechají koupit takhle malé slepičky? Letošní husí úroda.

13.4.2022 21:55
ančovička1

XXX.XXX.220.111

.tumash1983. napsal(a):
Takhle...

Taková nádhera 😇😀...gratuluji šikovným husickam i panu chovateli k velkému úspěchu 👍..ať se rodince daří 🍀🍀🍀

13.4.2022 21:56
1978milan

XXX.XXX.231.235

.tumash1983. napsal(a):
Zdravím ve spolek kde se nechají koupit takhle malé slepičky? Letošní husí úroda.

Hezký večer přeju,
Jezdím přímo do líhně Studenec okr. Třebíč, firma Dominant cz.
Jednodenní slepička 28 Kč, Green shell, dark shell a holokrčky jsou o 10 Kč dražší.

14.4.2022 15:47
jo012810

XXX.XXX.101.35

Zravím všechny příznivce tohoto DF o drůbeži a přeji vám pohodové prožití největších křesťanských svátků - Velikonoc. Dnes je Zelený čtvrtek a přes další sváteční dny se přeneseme až do pondělí, kdy si užijeme koledování. A k svátkům patří i tradiční Jidáši...

14.4.2022 20:41
Ája76

XXX.XXX.74.244

Také všem přeji, když už mluvíme o jidáších, letos jsem je zkusila poprvé a poctivě je papám celý den, jak jsou dobrý.

14.4.2022 22:17
ančovička1

XXX.XXX.220.111

Náš letošní první přírůstek králíčků, narozeni 22.brezna, 7, maminka loňská, prvnička🤗..
Dneska porodila 2leta Nb, plné hnízdo, počet ještě neznámý 😀

16.4.2022 14:26
petr008

XXX.XXX.139.160

Duben je magický měsíc, kdy se dějí nadpřirozené věci a pozemské bytosti se spojují s nadpozemskými...
Pohleďte přátelé, co se nám v noci vylíhlo pod tímto ptákem

16.4.2022 15:19
jo012810

XXX.XXX.101.35

petr008 napsal(a):
Duben je magický měsíc, kdy se dějí nadpřirozené věci a pozemské bytosti se spojují s nadpozemskými...
Pohleďte přátelé, co se nám v noci vylíhlo pod tímto ptákem

Móóc pěkné, že se tak dobře snášejí...

16.4.2022 18:09
hokrví

XXX.XXX.96.32

A co to žere, mléko nebo zrní.

16.4.2022 19:11
petr008

XXX.XXX.139.160

hokrví napsal(a):
A co to žere, mléko nebo zrní.

https://www.youtube.com/watch?v=jMrln7jLWXg

16.4.2022 21:15
hokrví

XXX.XXX.96.32

Přesně toto jsem myslel.

16.4.2022 21:24
petr008

XXX.XXX.139.160

Tož přesně takového ptáka jsem si vždycky přál mít..., ale maminka mi ho nikdy nekoupila .
Ale protože jsem hodný tatínek, tak jsem ho přesně před 8 lety koupil svým tehdy maličkým dětem jako dárek .
Byl chudák velký jen jako holub, jen to krčisko měl výrazně delší. A protože venku byla zima, tak jsme ho první měsíc odchovávali doma v kuchyni. Bylo to velmi, velmi..., zkrátka jsme si rozdělili služby, kdo bude drhnout podlahu ráno, kdo v poledne a kdo večer. Mám hodnou paní... .

17.4.2022 07:36

petr008 napsal(a):
Tož přesně takového ptáka jsem si vždycky přál mít..., ale maminka mi ho nikdy nekoupila .
Ale protože jsem hodný tatínek, tak jsem ho přesně před 8 lety koupil svým tehdy maličkým dětem jako dárek .
Byl chudák velký jen jako holub, jen to krčisko měl výrazně delší. A protože venku byla zima, tak jsme ho první měsíc odchovávali doma v kuchyni. Bylo to velmi, velmi..., zkrátka jsme si rozdělili služby, kdo bude drhnout podlahu ráno, kdo v poledne a kdo večer. Mám hodnou paní... .

Velmi tolerantní. Pozdravujte ji.

17.4.2022 14:32
petr008

XXX.XXX.139.160

Tak omyl, prohrabali jsme s panímámou fotky a už je to ne 8, ale 9 let. Tak sem z té nostalergie nějaké přidám.
Jak to vždycky člověku přijde, že dřív to bylo všechno tak nějak lepší...

18.4.2022 13:22

Takže první letošní líhnutí pod kvočnou s novým kohoutem. 9 vajec (2 od známé), 1 kuře, 7 čistých (moje), poslední nevyklubané. Jestli další vśrka bude stejná, bude alespoň polívka…..😤

18.4.2022 13:35
ančovička1

XXX.XXX.220.111

Takže první letošní líhnutí pod kvočnou s novým kohoutem. 9 vajec (2 od známé), 1 kuře, 7 čistých (moje), poslední nevyklubané. Jestli další vśrka bude stejná, bude alespoň polívka…..😤

Jj, když se daří,tak se daří 🤔.ten kohout je na polívku, tak jako můj krásný houser na pekáč 🤣🤣🤣
já jsem lihla housata kamarádce, z 31 vajec se vylíhlo 20 housat.. žádná hitparáda,ale byla to její první vejce,mrzlo, některá byla staršího data, takže celkem dobré..lepší než nic😀..poslední várku mám ještě zatím doma, 6 housatek se vylíhlo v noci ze 14-15 tého... velikonoční housátka🤗🍀🍀🍀

18.4.2022 13:53

ančovička1 napsal(a):
Jj, když se daří,tak se daří 🤔.ten kohout je na polívku, tak jako můj krásný houser na pekáč 🤣🤣🤣
já jsem lihla housata kamarádce, z 31 vajec se vylíhlo 20 housat.. žádná hitparáda,ale byla to její první vejce,mrzlo, některá byla staršího data, takže celkem dobré..lepší než nic😀..poslední várku mám ještě zatím doma, 6 housatek se vylíhlo v noci ze 14-15 tého... velikonoční housátka🤗🍀🍀🍀

Jo, nebylo to ideální, jak se ochladilo, kvočna “prvnička”, zpočátku jil to moc nešlo, možná vejce zachladla. No, dám kohoutovi ještě šanci…

18.4.2022 14:04
ančovička1

XXX.XXX.220.111

Jo, nebylo to ideální, jak se ochladilo, kvočna “prvnička”, zpočátku jil to moc nešlo, možná vejce zachladla. No, dám kohoutovi ještě šanci…

😂😂to já říkám také.."ale tentokrát opravdu poslední"🤣🤣..
Tak uvidíme 😀.. Vaše slepička to mohla opravdu zastudit, vždyť celé noci byly mrazy..🤔..tak příště se podaří 🙂🍀🐥

22.4.2022 18:04
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Zdá se, že všude jsou kuřata.. a pomalu čekám na první krůtičky

22.4.2022 20:47
ančovička1

XXX.XXX.220.111

Jeje,to je krásných kuřátek 🤗..já letos asi kuřátka líhnout nebudu, jelikož mám slepiček hodně 😀..
..a dneska se pod kačenkou vylíhlo 9 kačátek, žlutych jako pampelišky 🤗..fotky zítra 😀..
. ještě posílám fotku jednoho Budulínka...maminka 6ti kilova Bu, otec strakáč..narození před pár dny...čekala jsem mladých aspoň deset..jsou tam 3 budulínci🤣🤣🤣

23.4.2022 08:01

veraboskova napsal(a):
Zdá se, že všude jsou kuřata.. a pomalu čekám na první krůtičky

všude ne... s tím mým jedináčkem a nekvokajícím zbytkem (proč kvokají, potvory hedulí, vždy v lednu a pak až kdoví kdy??? )....

23.4.2022 08:17
Olánek

XXX.XXX.176.154

Zdražili mně dotačně přikrmovaní zemědělci K1 a to výrazně,440 kaček za 25kg.Přičítám to tomu,že je málo regionálních agrárních a potravinářských komor.

23.4.2022 22:03
ančovička1

XXX.XXX.220.111

Pár fotek včera vylíhnutých kačenek a kuřátka černobílých brahmanek😀

24.4.2022 07:48
jo012810

XXX.XXX.101.35

A s chutí do nedělního dne a s nadhledem...

24.4.2022 12:13
Varaxi

XXX.XXX.129.250

jo012810 napsal(a):
A s chutí do nedělního dne a s nadhledem...

Tak ten poslední je nejlepší. :D
Mám hromadu medvědího česneku, tak ho zkouším kvasit. Uvidíme, co se stane. :)

24.4.2022 15:10
javorka

XXX.XXX.98.207

Z medvědího česneku jsem před pár dny vařila vynikající polévku. Protože mi hodně rozmixovaného česneku zbylo, tak jsem ho dnes přidala do špenátu z kopřiv. Kvašení by mě teda nenapadlo, ale zajímal by mě výsledek.
Asi před třemi lety jsem si ho trochu zasadila na zahradu a nestačím se divit, jakou plochu už zabral.
Že je to plevel, to vím už dlouho, ale že bude postupovat takovým fofrem, to bych nečekala.

25.4.2022 08:37

Náš med. česnek pravidelně zaštipují svině, teda srnky. No, svině možná taky. Ale ty svině srnky určitě. Takže máme kulový.

25.4.2022 21:54

Náš med. česnek pravidelně zaštipují svině, teda srnky. No, svině možná taky. Ale ty svině srnky určitě. Takže máme kulový.

Mě to sežraly husy

26.4.2022 20:00
1978milan

XXX.XXX.0.132

Tak rodinka je pohromadě. Housata, co vyseděla slepice, už jsou se svojí biologickou matkou. Dneska první vycházka. Tatínek se vzorně staral. Když se šla husa vykoupat do potoka, tak čekal s housatama na břehu.
Cca za 14 dní budou housata z líhně, tak ty dostane na starost druhá husa.
Je to blbá fotka, pokusím se vyfotit líp.

27.4.2022 03:59
jo012810

XXX.XXX.101.35

A opět s nadhledem na součanost .....

27.4.2022 08:07

Kdyby se tak člověčí tatínkové starali všichni tak pěkně jako někteří ti husí a kachní :-)

29.4.2022 04:45
jo012810

XXX.XXX.101.35

veraboskova napsal(a):
10 je jich tam

Paráda, omladiny přibývá a čápi také brzy zahnízdí-snad...

29.4.2022 08:06

u nás jsou také oba čápové, čáp klape zobákem o 106, tak snad se dočkáme

29.4.2022 12:39
ančovička1

XXX.XXX.220.111

U nás je letos překačenkováno😂..3 kačeny zasedly ve stejný den a každá vyseděla 12 kačenek 😀..jedny už jsou u nového majitele, 2x tu ještě jsou..dneska si pro ně přijedou noví chovatelé..😥..snad se budou mít dobře..

29.4.2022 18:45
Varaxi

XXX.XXX.129.250

Byl u nás na návštěvě čtyřletý synovec. Umí mluvit docela dobře, ale občas poplete pár písmenek, např. říká filalová, dolovená (= dovolená) apod. A taky byla dnešního dne naše sousedka překřtěna z paní Štěpánkové na paní Štěkánkovou. Hádám, že jí to už zůstane.

29.4.2022 19:01
přezdívka

XXX.XXX.105.195

ančovička1 napsal(a):
U nás je letos překačenkováno😂..3 kačeny zasedly ve stejný den a každá vyseděla 12 kačenek 😀..jedny už jsou u nového majitele, 2x tu ještě jsou..dneska si pro ně přijedou noví chovatelé..😥..snad se budou mít dobře..

Letos se mi s pižmovkami moc nedaří. Kachna co zasedla první z vajec asi po 14 dnech slezla. Druhou mě něco odneslo. Seděla venku pod přístřeškem na balíku slámy. Kolem druhé odpoledne ještě seděla a večer v 8 už nebyla k nalezení. Vejce nebyla zahřívána asi 6 hodin. Dala jsem je do líhně a koncem příštího týdne se snad něco vyklube. Potom napíšu jak to dopadlo.

30.4.2022 07:40
ančovička1

XXX.XXX.220.111

přezdívka napsal(a):
Letos se mi s pižmovkami moc nedaří. Kachna co zasedla první z vajec asi po 14 dnech slezla. Druhou mě něco odneslo. Seděla venku pod přístřeškem na balíku slámy. Kolem druhé odpoledne ještě seděla a večer v 8 už nebyla k nalezení. Vejce nebyla zahřívána asi 6 hodin. Dala jsem je do líhně a koncem příštího týdne se snad něco vyklube. Potom napíšu jak to dopadlo.

Tak všech 24 kačenek s matkami ,včera odcestovalo k novým majitelům..myslím, že se budou mít dobře 🤗..mně letos pizmovky snášely od ledna, první byly vysezeny v březnu..
Dvě kačenky mi ještě sedí na vejcích,jedna má 21 vajec,ale ještě jsem neprosvěcovala, tak toho tolik nebude..
Dve kačky ještě snáší a čiperně se páří s šestikilovym kačerem Standou..
Mají neomezený prostor k pastvě,žerou se slepicemi pšenici s granulemi + mletý vápenec a dávám kyselé kozí mléko, plus občas nějaké zbytky a skořápky..
Je mi po těch maličkých docela smutno😥..malé kačenky krmím Kch1 nebo K1..
Přezdívko, držím palce, ať to dobře dopadne 🍀🌹🍀

Přidejte reakci

Přidat smajlík