Uživatel s deaktivovaným účtem

Zdravím Vás,
podsadila som kvočku, sedí od minulej soboty, čiže dnes síedmy deň, a dnes som objavila pod ňou na hniezde rozbité zapáchajúce vajce. Všetky ostatné vajcia boli znečistené, polepené zapáchajúcim obsahom toho vajca.
Nebola som si istá, či robím správne, ale vajcia som vložila do teplej vody a umyla som ich, keď sa prilepené časti rozbitého vajíčka trochu rozmočili. Snažila som sa to robiť opatrne, vajcia nedrhnúť a pod., ale umývala som ich pre obavy, že sa v tom rozotretom pokazenom vajci budú množiť škodlivé mikroorganizmy.
Ale aj kvočka musí mať na perí pozostatky toho smradľavého vajca, tak neviem, nakoľko sa mám obávať nežiadúcich mikroorganizmov... Hniezdo som dala nové s novou slamou.
Prosím Vás o názory, ako som mala postupovať a čo ešte môžem urobiť.
Ďakujem.
Joso1

XXX.XXX.36.51
Vajíčka to zvládnou, ano vždy nejlíp vejce omýt ve vlažné vodě (teplota těla) bez mýdla pouze omýt nalepené zbytky prasklého vajíčka a vrátit pod kvočnu do nové vyměněné podestýlky. Mně se to stává často, řeším to takto a nikdy jsem s líhnivostí neměl problém. Případně později můžete vydesinfikovat ale není nutné.
Když umývat, tak jen pod tekoucí vodou, postupně po jednom.
Ne všechna v jedné misce, jedné vodě a ještě s časem na odmočení.
Někdo použije desinfekci na vejce, která se používá do líhní,
někdo použije slabý roztok jódu.
Někdo kvočnu zespodu otře ručníkem, nejhorší pírka opatrně odškube
a vejce jen nožíkem očistí od nejhorších nečistot.
A samozřejmě prosvítí, aby viděl, co se uvnitř děje.
Je dobré vylepšit hnízdo - přestlat, urovnat tvar, vyrovnat,
pokud je to hluboký důlek a taky zlepšit přístup slepici, je-li obtížnější.
Musí mít kolem vajec dost prostoru, aby mohla stoupnout jinam
a nesmí mít hnízdo moc hluboko.
Samozřejmě klid od predátorů, potkanů atd., kdy může z neklidu něco rozbít.
Na nasazení vybírat vejce s dobrou skořápkou, každé vejce před nasazením
prosvítit. To jsou obecná doporučení i pro ostatní čtenáře.

Ďakujem Vám za rady a odpovede.
Tak snáď to nedopadne najhoršie.

Premýšľala som, že v liahni by sa mi nemohlo stať, že liaheň vajíčko nerozbije. Kuriatko by sa vyliahlo.
A potom som si povedala, že je možno aj dobré, ak sa pod kvočkou niektoré slabšie vajcia rozbijú. Koniec-koncov, je to prirodzený výber hydiny, ktorá bude produkovať vajcia so silnejšou škrupinou.