Adrialinka

XXX.XXX.121.29
Zdravim, od kolkeho tyzdna treba podavat nosniciam krmnu zmes pre dospele sliepky? Na farme kde som kupila 2 mladky 20 tyzdnove mi povedali ze hned mozu dostavat krmnu zmes pre dospele nosnice. Vopred vdaka za rady.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Aj mňa by to zaujímalo, minulý rok moje tohoročné sliepky začali znášať síce skoro, ale veľa vajec bolo bez dostatočne silnej škrupiny. Napriek prídavku vápnika, tvarohu a pod. Jedna zo sliepok iné vajce, ako chybné ani nezniesla. Nakoniec začiatkom zimy prestala niesť, čiastočne preperovala a potom začala niesť úplne normálne, zdravé vajcia. Dnes už nesú všetky vajcia so zdravou škrupinou.
Premýšľala som, či som sliepkam priskoro nedávala kŕmnu zmes pre nosnice a či ich to nevyprovokovalo k priskorej znáške, hoci neboli ešte dostatočne telesne pripravené.
Když kupujeme nové kuřice, tak krmíme K2 do té doby, než začnou snášet. Pak přejdeme na směs pro nosnice. Nemá cenu dávat N dříve, slepičky lépe vyspějí a pak snůšku vynahradí. Jednou jsme je vzali na podzim těsně před snáškou a začaly přepeřovat. No nadávali jsme, ale ony ještě povyrostly a byly to pak super nosnice. Nic se nemá uspěchat.
Uživatel s deaktivovaným účtem

K2 a N se v hobby balení liší jen a pouze obsahem vápníku, který je v N samozřejmě větší
a kuřici nijak neuškodí, když ten vápník bude zobat už před snesením prvního vejce, právě naopak.