Čo s kuriatkami, ktoré sa už vyliahli pod kvočkou?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

15.4.2022 13:50

Prosím o radu,

ako postupovať, v noci sa pod kvočkou vyliahli 3 kuriatka, ostatné sa teraz poobede len máličko vyďobávajú. Tie prvé kuriatka sú už silné a kvočka sa im venuje, bojím sa o ostatné kuriatka, aby ich nenechala, alebo nepošľiapala. Aby poprípade nepošľiapala aj tie už narodené.

Majú ostať tie prvé 3 kuriatka pod kvočkou?

Mám pripravenú a zapnutú aj liaheň, ale to len pre istotu.

15.4.2022 14:45
2mazutak

XXX.XXX.6.186

kuřata odebrat,umístit do vyhřívaného prostoru,a počkat,dokud se nevylíhnou všechna životaschopná.ještě lépe když ta odebraná nebude ani slyšet.teprve,až bude vše vylíhnuto,tak jí odebraná vrátit.

15.4.2022 14:48
juhaj

XXX.XXX.164.121

Nevím co poradí zkušenější, ale máme zhruba 40 slepic kvůli vajíčkům, mají volný výběh po zadním dvoře a zahradé a máme vždy i kohouta, někdy i dva. A ano, párkrát se nám stalo, že slepice natajňačku vyseděly kuřátka. Vždycky bylo všechno v pořádku, kuřata se prozradila pípáním a snad jen jednou jsme našli nevyklubané kuře. Počty se lišily od dvou do dvanácti kousků.
Já bych to nechala na slepici.

15.4.2022 15:54

:) ďakujem pekne za rady

asi sa dá tak aj tak... zatiaľ kvočku sledujem (je to, zdá sa, dobrá mama), keby bola príliš nepokojná, tak to začnem riešiť.

Kuriatka bez jedla a pitia vydržia - ako som sa dočítala - asi aj celkom dlho - čítala som, že 12 až 24 hodín?

15.4.2022 15:58

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
:) ďakujem pekne za rady

asi sa dá tak aj tak... zatiaľ kvočku sledujem (je to, zdá sa, dobrá mama), keby bola príliš nepokojná, tak to začnem riešiť.

Kuriatka bez jedla a pitia vydržia - ako som sa dočítala - asi aj celkom dlho - čítala som, že 12 až 24 hodín?

72

15.4.2022 16:16

72

ďakujem! :)

15.4.2022 16:33

Naše prvé pod kvočkou liahnuté - nakoniec sú veľkonočné

15.4.2022 16:46
reznade

XXX.XXX.216.38

Kuřátka nechávám pod kvočnou a před dnem líhnutí dávám před vchod do hnízda vysokou desku, aby se kuřátka neztratila jak budou chtít ty starší objevovat a nevylákala tak i kvočnu z hnízda. Nechávám pod kvočnou celou dobu, když čekám pro jistotu ještě jeden den, tak druhý den po vylíhnutí prvního dám do hnízda před kvočnu misku s trochou kukuřičného šrotu. Kuřátka kvočně nikdy neodebírám.

15.4.2022 16:53

Ešte by sa mali vyliahnuť amroxky a australorpky (čiže tmavé).

Tieto sú z nášho mixu, zaujímavé, že všetky vajcia mali byť rovnako čerstvé, a tieto naše si dali poriadny náskok. Pritom vajcia niekoľkokrát denne sliepkam odoberám, nemohli byť už pred podsadením inkubované.

Podkladala som ich v sobotu - až k večeru, ale už vo štvrtok cez deň bolo min. 1 vajce s dierkou. Ráno boli na svete kuriatka z našich vajec.

Čakala som liahnutie v sobotu. Narodili sa v noci zo štvrtku na piatok, teda inkubovali 19 dní a pár hodín.

16.4.2022 08:38

Zdravím Vás a ďakujem za všetky príspevky.

Zase niečo neviem. Prečítala som si staršiu diskusiu, kde som sa dočítala, že je vhodné do vody dodávať Acidomid D.

Ja mám doma Acidomid (bez "D"). Môžem podávať aj ten?

16.4.2022 13:54
ančovička1

XXX.XXX.220.111

Prosím, kuřata se nerodí, ale líhnou

16.4.2022 16:44

ančovička1 napsal(a):
Prosím, kuřata se nerodí, ale líhnou

Niečo na tom bude. :D

Pri čítaní starších diskusií som na tento vyjadrovací problém už narazila, ospravedlňujem sa.

(A sliepky asi ani narodeniny nemôžu mať?)

16.4.2022 17:35

Máme 8 krásnych kuriatok, vytešujeme sa z nich.

Dve ostávajúce vajcia som dala pre istotu do liahne, nie sú prázdne, ale nič sa v nich nehýbe a nie je v nich ani dierka.

Video se zpracovává...

16.4.2022 17:48
Štefan1

XXX.XXX.208.238

Niečo na tom bude. :D

Pri čítaní starších diskusií som na tento vyjadrovací problém už narazila, ospravedlňujem sa.

(A sliepky asi ani narodeniny nemôžu mať?)

Možu ... každé narodeniny treba zaznamenať a poriadne osláviť ... 8 sliepok ... to bude krásny deň .

16.4.2022 17:56
Štefan1

XXX.XXX.208.238

Štefan1 napsal(a):
Možu ... každé narodeniny treba zaznamenať a poriadne osláviť ... 8 sliepok ... to bude krásny deň .

... vlastne, čo jeden deň .. oni sa Vám liahli postupne ... takže 2 dni ... či tri (?) (to už je len pre silné povahy !!!)

16.4.2022 23:24

tak, presne tak!

Čo už, dvojdňovú oslavu o rok sme si už naplánovali, len stále neviem, čo napíšem do pozvánok hostí, čo to budeme oslavovať - liahnutiny, alebo dni liahnutia? Toto mi ešte vŕta v hlave!

17.4.2022 09:45
MNovotny

XXX.XXX.120.190

tak, presne tak!

Čo už, dvojdňovú oslavu o rok sme si už naplánovali, len stále neviem, čo napíšem do pozvánok hostí, čo to budeme oslavovať - liahnutiny, alebo dni liahnutia? Toto mi ešte vŕta v hlave!

Hlavně si to nechte schválit v Brusli, aby to bylo dostatečně korektní...

Přidejte reakci

Přidat smajlík