Uživatel s deaktivovaným účtem

Prosím o radu,
ako postupovať, v noci sa pod kvočkou vyliahli 3 kuriatka, ostatné sa teraz poobede len máličko vyďobávajú. Tie prvé kuriatka sú už silné a kvočka sa im venuje, bojím sa o ostatné kuriatka, aby ich nenechala, alebo nepošľiapala. Aby poprípade nepošľiapala aj tie už narodené.
Majú ostať tie prvé 3 kuriatka pod kvočkou?
Mám pripravenú a zapnutú aj liaheň, ale to len pre istotu.
Nevím co poradí zkušenější, ale máme zhruba 40 slepic kvůli vajíčkům, mají volný výběh po zadním dvoře a zahradé a máme vždy i kohouta, někdy i dva. A ano, párkrát se nám stalo, že slepice natajňačku vyseděly kuřátka. Vždycky bylo všechno v pořádku, kuřata se prozradila pípáním a snad jen jednou jsme našli nevyklubané kuře. Počty se lišily od dvou do dvanácti kousků.
Já bych to nechala na slepici.

:) ďakujem pekne za rady
asi sa dá tak aj tak... zatiaľ kvočku sledujem (je to, zdá sa, dobrá mama), keby bola príliš nepokojná, tak to začnem riešiť.
Kuriatka bez jedla a pitia vydržia - ako som sa dočítala - asi aj celkom dlho - čítala som, že 12 až 24 hodín?

napsal(a):
:) ďakujem pekne za rady
asi sa dá tak aj tak... zatiaľ kvočku sledujem (je to, zdá sa, dobrá mama), keby bola príliš nepokojná, tak to začnem riešiť.
Kuriatka bez jedla a pitia vydržia - ako som sa dočítala - asi aj celkom dlho - čítala som, že 12 až 24 hodín?
72

napsal(a):
72
ďakujem! :)

Kuřátka nechávám pod kvočnou a před dnem líhnutí dávám před vchod do hnízda vysokou desku, aby se kuřátka neztratila jak budou chtít ty starší objevovat a nevylákala tak i kvočnu z hnízda. Nechávám pod kvočnou celou dobu, když čekám pro jistotu ještě jeden den, tak druhý den po vylíhnutí prvního dám do hnízda před kvočnu misku s trochou kukuřičného šrotu. Kuřátka kvočně nikdy neodebírám.

Ešte by sa mali vyliahnuť amroxky a australorpky (čiže tmavé).
Tieto sú z nášho mixu, zaujímavé, že všetky vajcia mali byť rovnako čerstvé, a tieto naše si dali poriadny náskok. Pritom vajcia niekoľkokrát denne sliepkam odoberám, nemohli byť už pred podsadením inkubované.
Podkladala som ich v sobotu - až k večeru, ale už vo štvrtok cez deň bolo min. 1 vajce s dierkou. Ráno boli na svete kuriatka z našich vajec.
Čakala som liahnutie v sobotu. Narodili sa v noci zo štvrtku na piatok, teda inkubovali 19 dní a pár hodín.

Zdravím Vás a ďakujem za všetky príspevky.
Zase niečo neviem. Prečítala som si staršiu diskusiu, kde som sa dočítala, že je vhodné do vody dodávať Acidomid D.
Ja mám doma Acidomid (bez "D"). Môžem podávať aj ten?

ančovička1
napsal(a):
Prosím, kuřata se nerodí, ale líhnou
Niečo na tom bude. :D
Pri čítaní starších diskusií som na tento vyjadrovací problém už narazila, ospravedlňujem sa.
(A sliepky asi ani narodeniny nemôžu mať?)

Máme 8 krásnych kuriatok, vytešujeme sa z nich.
Dve ostávajúce vajcia som dala pre istotu do liahne, nie sú prázdne, ale nič sa v nich nehýbe a nie je v nich ani dierka.
Video se zpracovává...
napsal(a):
Niečo na tom bude. :D
Pri čítaní starších diskusií som na tento vyjadrovací problém už narazila, ospravedlňujem sa.
(A sliepky asi ani narodeniny nemôžu mať?)
Možu ... každé narodeniny treba zaznamenať a poriadne osláviť ... 8 sliepok ... to bude krásny deň .

tak, presne tak!
Čo už, dvojdňovú oslavu o rok sme si už naplánovali, len stále neviem, čo napíšem do pozvánok hostí, čo to budeme oslavovať - liahnutiny, alebo dni liahnutia? Toto mi ešte vŕta v hlave!
napsal(a):
tak, presne tak!
Čo už, dvojdňovú oslavu o rok sme si už naplánovali, len stále neviem, čo napíšem do pozvánok hostí, čo to budeme oslavovať - liahnutiny, alebo dni liahnutia? Toto mi ešte vŕta v hlave!
Hlavně si to nechte schválit v Brusli, aby to bylo dostatečně korektní...