Vlašky x dominant a užitkovost potomstva

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
23.4.2022 19:24
Davifi

XXX.XXX.27.44

Dobrý den, mám dotaz. Chovám Vlašky koroptví a můj děda, který se mi občas stara o chov koupil pár slepic z červeneho hradku a s nimi i kohouta. Samozřejmě je to dominant kropenatý viz foto. Nechce se mi ho dávat pryč. Bude vadit když ho nechám s Vlaškami, bude to mít nějaký vliv na násadova vejce, ktere chci pote davat do líhně ? Mysleno aby z toho pak nebyli nejaci mrzaci co budou malo snášet ? Děkuji předem.

Uživatel s deaktivovaným účtem

23.4.2022 19:27

Vliv to bude mít ten, že z vajec vám pak polezou kříženci s nejistým výsledkem. Myslím, že sehnat kohouta vlašáka nebu až takový ořišek.

23.4.2022 19:32
ančovička1

XXX.XXX.220.111

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Vliv to bude mít ten, že z vajec vám pak polezou kříženci s nejistým výsledkem. Myslím, že sehnat kohouta vlašáka nebu až takový ořišek.

Kromě toho,takovýto kohout moc parády nenadělá... také jsem za pěkného vlašáka..

23.4.2022 20:06

Ja držím kohútovi palce.

Mám čistokrvné bielefeldky a tiež úplne pomiešané sliepočky (aj tie majú svoje čaro), obe skupiny niesli celú zimu a aj teraz. Aj v zime som mala vždy najmenej 5 vajec (z desiatich sliepok), nikdy menej. Počet sa pohyboval od 5 do 10. Podľa tvaru vajec viem rozlíšiť, či ich zniesli bielefeldky alebo mixované a niesli porovnateľne.

Ale chápem aj snahu chovať čistokrvné sliepočky, veď keď som podsádzala kvočku, kúpila so si aj vajcia od čistokrvných sliepok.

23.4.2022 22:08
honzapm

XXX.XXX.134.34

Je možné, že vaše slepice nejsou Vlašky.
To by vám děda nepořizoval takového fujky prcka,
ale dal by si práci sehnat parádního krasafce.

Jinak křížením se vlohy štěpí, to ano,
ale ne nutně degradují.
A nezapomínejme také na pozitivní heterozní efekt, že.

24.4.2022 06:33

Pozitivní heterozni efekt u kříženců, resp. finálních hybridů nefunguje. I když jedním z rodičů je čistokrevné plemeno.
Tato nesmyslna teorie stále dokola opakovaná patří do mýtů zbožných přání a byla dávno vyvrácena několika pokusy a testy už někdy kolem r.1910

Přidejte reakci

Přidat smajlík