kutilzdend

XXX.XXX.78.35
Dobrý den včera na mě vyrukoval soused a tím , že mu naše kachna zobákem rozpletla drátěné zelené poplastovane pletivo a že se mu prohání po zahradě. Já jsem jej poslal do oněch míst s tím že půl kolová kachna toto není schopna provést. (Ta díra tam již byla). Následně jsem díru zadělal aby nám a kačena něco neprovedl. Během dne se však jedná kačena ztratila a už jsme ji nenašli. Je mě jasné jak asi ukončila. Což je spíše na městském úřad který by řešil přestupek proti občanskému soužití nebo potažmo proti majetku. Pouze mít důkazy což nemám. Jeho manželka o které jsem si myslel že má rozum se ho zastává a vykládá báje o tom jak kačeny rozplétají pletivo. Setkali jste se s tím že by kačeny rozplétají silné drátěné pletivo
Ano, samozřejmě - kachna zobákem ráda zkoumá, takže rozmotat pletivo může.
Udělali jsme s bratrancem fungl nový plot, silný, a rozmotaly ho i ovce, liška též.
Tzn. nemusí to přímo udělat kachna - i když si tam něco hledá a třeba i pletivo
oždibrává, a někdo ji vidí, tak to může být načaté.
Např. Pižmovky umí rozebrat, sežrat i dřevěný plot a udělat v něm díru.
Tohle tady nevyřešíte. Ale ANO - zvíře to udělat může.
Kachny/husy oloupou stromky z kůry, zničí ochranu pro stromky, angrešt.
To je normální a běžné.
Tedy,30 let chováme kachny i pizmovky a husy, pletivové ploty všude okolo ale aby nám kačeny rozpletaly pletivo,jsem nezažila..asi se nám nenudí nebo to máme pořádně udělané..😀
Pes ano..sousedi dcery mají velkého psa, který to trhá s oblibou a dostal se i k nim na zahradu... což je nebezpečné, kvůli dětem..