Dobrý večer, již 3. den je vajíčko naklované, ale bez známky snahy ven. Jsem v kontaktu s paní, co má zkušenosti s líhnutím, a ta mi poradila mu opatrně pomoci. Odpoledne jsem trošku pinzetou rozšířila, před půl hodinou znovu, ale stále nic. Akorát jen pípá a povystrčí zobáček. Nevím si rady, trhá mi to srdce..... mám to ještě zkusit?
Ještě bych dodala, že jako jediné si udělalo dírku u špičky vajíčka (zbytek se mi naklubal na ,,zadku vajíčka,,.
Tak si říkám, jestli tam třeba není špatně otočené a proto mu to nejde.
Upraveno Adminem 28.2.2022 v 21:40 - interpunkce
jakub22

XXX.XXX.24.33
Elissten
napsal(a):
Dobrý večer, již 3. den je vajíčko naklované, ale bez známky snahy ven. Jsem v kontaktu s paní, co má zkušenosti s líhnutím, a ta mi poradila mu opatrně pomoci. Odpoledne jsem trošku pinzetou rozšířila, před půl hodinou znovu, ale stále nic. Akorát jen pípá a povystrčí zobáček. Nevím si rady, trhá mi to srdce..... mám to ještě zkusit?
Ještě bych dodala, že jako jediné si udělalo dírku u špičky vajíčka (zbytek se mi naklubal na ,,zadku vajíčka,,.
Pokud už je takhle nahnuté po celou dobu líhnutí, asi nemá cenu ho zachraňovat, jelikož bude asi v dospělosti postižené a jestli né to, tak bude v hejnu dost oslabené a ostatní ho budou brát jako terč.
Pokud ho chcete opravdu zachránit tak prostě vyndejte z vajíčka a buď zemře, nebo přežije.
nebo ještě zvyšte vlhkost a líheň neotvírejte.
Elissten
napsal(a):
ja pomáham malým emu von z vajíčka, keď začne pípať, na 3.deň mu opatrne prebijem vajíčko, aby dýchal, 3.deň ho opatrne lúpem, škrupinou skusím, či blana krváca, ak nie, otvorím mu predok a nechám, nech pomaly vyleze. zatiaľ nebol problém.... ono, môžete mať malú vlhkosť ako ja (v kotolni je extrémne sucho) a nestačí vlhkosť v liahni... ja by som mu dal šancu...
eevička

XXX.XXX.136.230
Dobrý den , kam prosím kápnout ten olej? zrovna se nám líhla kuřátka a měli jsme strjný problém.
Děkuji Eva
eevička

XXX.XXX.136.230
Moc děkuji příště to zkusím.
Musela jsem dvou pomoct ven uplne.... ID se mi vylihla bez problemu. Kachnam to neslo ... ze sedmi kusu meli 4 problem se dostat ven. Jedno to samo nedalo a umrelo, druhe se nakonec ven dostalo a dvou jsem pomahala. Muze mi nekdo vysvetli jak je to mozne?? Proc bezci uplne bez problemu a kachnam to neslo. Vlhkost vetsinou kolem 75 vlhkost