AKUTNÍ! kachně nemá snahu vylézt z vajíčka

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
28.4.2022 19:36
Elissten

XXX.XXX.174.52

Dobrý večer, již 3. den je vajíčko naklované, ale bez známky snahy ven. Jsem v kontaktu s paní, co má zkušenosti s líhnutím, a ta mi poradila mu opatrně pomoci. Odpoledne jsem trošku pinzetou rozšířila, před půl hodinou znovu, ale stále nic. Akorát jen pípá a povystrčí zobáček. Nevím si rady, trhá mi to srdce..... mám to ještě zkusit?

Ještě bych dodala, že jako jediné si udělalo dírku u špičky vajíčka (zbytek se mi naklubal na ,,zadku vajíčka,,.
Tak si říkám, jestli tam třeba není špatně otočené a proto mu to nejde.

Upraveno Adminem 28.2.2022 v 21:40 - interpunkce

jakub22

28.4.2022 20:45
jakub22

XXX.XXX.24.33

Elissten napsal(a):
Dobrý večer, již 3. den je vajíčko naklované, ale bez známky snahy ven. Jsem v kontaktu s paní, co má zkušenosti s líhnutím, a ta mi poradila mu opatrně pomoci. Odpoledne jsem trošku pinzetou rozšířila, před půl hodinou znovu, ale stále nic. Akorát jen pípá a povystrčí zobáček. Nevím si rady, trhá mi to srdce..... mám to ještě zkusit?

Ještě bych dodala, že jako jediné si udělalo dírku u špičky vajíčka (zbytek se mi naklubal na ,,zadku vajíčka,,.

Pokud už je takhle nahnuté po celou dobu líhnutí, asi nemá cenu ho zachraňovat, jelikož bude asi v dospělosti postižené a jestli né to, tak bude v hejnu dost oslabené a ostatní ho budou brát jako terč.
Pokud ho chcete opravdu zachránit tak prostě vyndejte z vajíčka a buď zemře, nebo přežije.
nebo ještě zvyšte vlhkost a líheň neotvírejte.

28.4.2022 21:41
honzapm

XXX.XXX.134.34

Pokud se mládě naklovalo na špičatém konci vejce a ne na tupém,
a trvá to 3. den, tak mládě vyndejte.
Nejspíš už je pozdě a nepřežije (přehřáté, hladové), možná mu nefungují
končetiny, ale za zkoušku nic nedáte.

28.4.2022 21:58
dreamlife

XXX.XXX.12.234

Elissten napsal(a):

ja pomáham malým emu von z vajíčka, keď začne pípať, na 3.deň mu opatrne prebijem vajíčko, aby dýchal, 3.deň ho opatrne lúpem, škrupinou skusím, či blana krváca, ak nie, otvorím mu predok a nechám, nech pomaly vyleze. zatiaľ nebol problém.... ono, môžete mať malú vlhkosť ako ja (v kotolni je extrémne sucho) a nestačí vlhkosť v liahni... ja by som mu dal šancu...

29.4.2022 08:43
2mazutak

XXX.XXX.6.186

někdy pomůže pár kapek stolního oleje.ta blána při nízké vlhkosti rychle sesychá,a pak je jako syěrací kazajka, a mládě se vysílí,čemuž olej zabrání.nic s tím nezkazíte.

eevička

29.4.2022 12:15
eevička

XXX.XXX.136.230

Dobrý den , kam prosím kápnout ten olej? zrovna se nám líhla kuřátka a měli jsme strjný problém.
Děkuji Eva

29.4.2022 12:59
2mazutak

XXX.XXX.6.186

přímo na tu blánu mezi kuře a blánu.a jak se kuře pohybuje,olej se roznese po celé bláně

eevička

29.4.2022 16:06
eevička

XXX.XXX.136.230

Moc děkuji příště to zkusím.

2.5.2022 09:24
Elissten

XXX.XXX.174.52

Musela jsem dvou pomoct ven uplne.... ID se mi vylihla bez problemu. Kachnam to neslo ... ze sedmi kusu meli 4 problem se dostat ven. Jedno to samo nedalo a umrelo, druhe se nakonec ven dostalo a dvou jsem pomahala. Muze mi nekdo vysvetli jak je to mozne?? Proc bezci uplne bez problemu a kachnam to neslo. Vlhkost vetsinou kolem 75 vlhkost

Přidejte reakci

Přidat smajlík