Koloman

XXX.XXX.120.12
Dobrý deň. Keď dám zvlášť jedného kohúta a sliepku za akí čas znej bude kvočka ??? Alebo ako to vlastné Funguje
Uživatel s deaktivovaným účtem

ne, takhle to nefunguje.

Kohout nemá na kvokání vliv. Hárá snad fena jen když je doma i pes? Co dneska ve škole učí?..... Slepice bude kvokat, až to na ni přijde, jestli je to plemeno s vlohami na kvokání atd. Některá kvokají více, jiná vůbec, jiná méně. Já mám hedvábky, co kvokají skoro pořád. Jen tento rok jsem třeba od dubna měl jednom 1 kvočnu. Prostě neporučíme větru a dešti, natož slepici. Pokud máte slepici s vlohami ke kvokání, lze podpořit kvokání třeba naklíčeným ječmenem a říká se, že podáváním dešťové vody k pití.
Koloman
napsal(a):
Dobrý deň. Keď dám zvlášť jedného kohúta a sliepku za akí čas znej bude kvočka ??? Alebo ako to vlastné Funguje
Prostě jsou kvokavá plemena a nekvokavá.. vlašky koroptví mi nikdy nekvokaly, kohouty mám stále.. teď mi sedí ,jak přibitá loňská maransky..půjde na odkvokání 😀..ale vedou malé milflérky, mám 5 porcelánových a 4 modré Izabelky...sedly najednou čtyři 🤔😀...
Jaké máte plemeno slepic?..nebo máte hybridy?..
Koloman

XXX.XXX.120.60
Mám ty klasické hnedé slepice......
Keď znašaji vajíčka thak kvokaji moc

Koloman
napsal(a):
hnědá hybridka by kvokat neměla.

Koloman
napsal(a):
Kvokají nebo kdákají? Aby nedošlo ke zmatení pojmů.
Koloman

XXX.XXX.120.60
Po každej znaške kvoka

Koloman
napsal(a):
Po každej znaške kvoka
Čemu říkáte každá snáška? Po jednom vejci? Nebo třeba po deseti? Na kterých sedí?

Koloman
napsal(a):
Po každej znaške kvoka
kokokák po snášce vajec =/= kvokání. asi tak.
Koloman

XXX.XXX.120.60
Áno
Koloman

XXX.XXX.120.60
A keď zatvoríme sliepku to temnej miestnosti a spravm jej ta hniezdo dám tam vajičko ona si sadne

Koloman
napsal(a):
A keď zatvoríme sliepku to temnej miestnosti a spravm jej ta hniezdo dám tam vajičko ona si sadne
ne. Máte popsáno výše. Takže buď si z nás tropíte legraci, nebo...?
Koloman

XXX.XXX.120.60
Nedelam si legraci ale snažím sa zistiť čo najviac o chovu..no

Koloman
napsal(a):
No já jen, že máte shora dost dobře a jasně popsáno, jak to s kvokáním funguje. Včetně toho, že běžné hybridní slepice by kvokat neměly, nejsou k tomu vyšlechtěné. Pokud chcete kvočnu, tak si pořiďte slepici plemene, co kvoká - hedvábničku, zdrobnělou wyandotku, brahmánku, sumatránku apod. A prostě až začne kvokat, tak jí dáte násadová vejce. Další diskuze na dané téma je asi nadbytečná.

Koloman
napsal(a):
V tom případě používejte správné a srozumitelné pojmy - kvokání NENÍ totéž co kdákání po snesení vejce. Zbytek viz mini a frufru.