Maa

XXX.XXX.108.214
Před několika dny se mi ztratil kačer indického běžce, prostě beze stopy zmizel. Dnes jsem našel pět slepic mrtvých. Nejsou roztrhané, jen jsou mrtvé. Trocha peří kolem je, ale ne moc. Myslíte, že obojí udělalo jedno zvíře? Pokud ano, tak jaké?
Uživatel s deaktivovaným účtem

Maa
napsal(a):
Před několika dny se mi ztratil kačer indického běžce, prostě beze stopy zmizel. Dnes jsem našel pět slepic mrtvých. Nejsou roztrhané, jen jsou mrtvé. Trocha peří kolem je, ale ne moc. Myslíte, že obojí udělalo jedno zvíře? Pokud ano, tak jaké?
Kuna?

liška umí najednou zabít víc kusů drůbeže, ale nemá ten pytel, takže odnáší po jednom.
Maa

XXX.XXX.102.247
Ještě to doplním. Tu spoušť jsem našel ráno a to jsem spěchal do práce. Odpoledne jsem zjistil, že dvěma slepicím chybí hlava a ostatní měly prokousnutý krk jak od upíra. Tři slepice se to pokoušelo odtánout, měly krky prostrčené skrz plot, jenže celá slepice se do oka plotu nevešla, takže je to tam nechalo. Pryč to neodneslo žádnou.

To bude teda nejspíš lasice nebo tchoř.

honzapm
napsal(a):
Dámy - nemáte s chovem žádné zkušenosti, proč se účastníte diskuse?
Víte, kolik gramů má lasice hranostaj?? A kolik kilo indický běžec nebo slepice?
Samozřejmě, že to byla liška.
Proč ne tchoř? Levhart taky dokáže utáhnout kořist těžší, než je sám. (jo a vím, kolik váží tchoř a kolik indický běžec nebo průměrná slepice).
napsal(a):
Proč ne tchoř? Levhart taky dokáže utáhnout kořist těžší, než je sám. (jo a vím, kolik váží tchoř a kolik indický běžec nebo průměrná slepice).
Proč ne tchoř? Protože tchoř z přírody pomalu mizí a dá se říci,že např.v Jihočeském kraji se už nevyskytuje.Za pár let z přírody zmizí,jako spousta živočichů a protože to je tchoř,tak si toho nikdo ani nevšimne.
K tématu:Když chybí hlava,tak je to kuna,nebo ježek.
Ještě přidám zajímavosti.Mám na chalupě fotopast už 4 roky.Dávám jí různě po zahradě i dvůr.Kuny,lišky,norci,ježci,vydry jsou noční návštěvníci a i když na mé slepice,holuby nemohou,tak se tam chodí skoro každou noc na ně dívat. Kachnu nechat na rybníku v zahradě přes noc není vůbec možné.Pořiďte si fotopast a nestačíte se divit.Nyní po čtyřech letech už se nad tím vůbec nepozastavuji a nechávám si fotky jen když se tam objeví velký kuňák ja je tento.

norek je taky lasice :-)
kouták
napsal(a):
Ještě přidám zajímavosti.Mám na chalupě fotopast už 4 roky.Dávám jí různě po zahradě i dvůr.Kuny,lišky,norci,ježci,vydry jsou noční návštěvníci a i když na mé slepice,holuby nemohou,tak se tam chodí skoro každou noc na ně dívat. Kachnu nechat na rybníku v zahradě přes noc není vůbec možné.Pořiďte si fotopast a nestačíte se divit.Nyní po čtyřech letech už se nad tím vůbec nepozastavuji a nechávám si fotky jen když se tam objeví velký kuňák ja je tento.
ku mne chodili lišky cez den ako keby sa nechumelilo

bery25
napsal(a):
ke kamarádce chodí zrovna tak

Co jim zbývá, když je v noci všude zavřeno...

Největší rána byla, když se kvůli covidu omezil noční provoz nalejváren. To bylo v álejích lišek!
bery25
napsal(a):
Já vždy říkám,že liška se chodí dívat na moje slepice a hlavně jestli si je hlídám.Vůbec se nebojí a když zatleskám,tak popoběhne pár metrů a ukazuje jak o slepice nemá zájem,že si jen tak myšaří.
kouták
napsal(a):
Já vždy říkám,že liška se chodí dívat na moje slepice a hlavně jestli si je hlídám.Vůbec se nebojí a když zatleskám,tak popoběhne pár metrů a ukazuje jak o slepice nemá zájem,že si jen tak myšaří.
ano,ano,presne to mam doma tiež už sa mi podarilo cca 4 lišky chytit do pasce,ale sa mi zda ,že je to nekonečny pribeh