Které střední plemeno snáší nejvíce vajec?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
31.5.2022 19:29
beruska1

XXX.XXX.233.24

Dobrý den,
chci se zeptat zkušených chovatelů, které střední plemeno snáší nejvíce? Je nutné krmit granulemi jako hybridy?
Děkuji

Uživatel s deaktivovaným účtem

31.5.2022 19:30

pokud chcete hodně vajec, je potřeba slepici na to nakrmit, bez toho to nefunguje.

1.6.2022 07:47

Kdyby se jen tak bez dalšího nepřebírala premisa "granule=fuj", tak by tyto dotazy nebyly kladeny. Mě fascinuje, jak v době internetu jsou kladeny dotazy, které si každý může zjistit sám. Google, třeba, že. Jinak se dá sehnat výrobce krmiv, který do toho necpe zbytečné přídavky. A na pšenici a mokrém pečivu slepice prostě neponese, pokud to není ten hybrid, který je naprogramován, aby snad snášel i jen na vodě a vzduchu..... Stále platí, že slepice nese zobákem, stejně jako dej krávě do držky, ona ti dá do dížky.

1.6.2022 10:25
beruska1

XXX.XXX.222.66

Je jasné, že slepice se musí dobře krmit, ale stejně krmená slepice může mít různou snášku. Zajímá mě, které střední plemeno při stejném krmení snáší nejvíce vajec. Lehka vím, ale se středními nemám zkušenost. Díky

beruska1

XXX.XXX.222.66

Je jasné, že slepice se musí dobře krmit, ale stejně krmená slepice může mít různou snášku. Zajímá mě, které střední plemeno při stejném krmení snáší nejvíce vajec. Lehka vím, ale se středními nemám zkušenost. Díky

beruska1

XXX.XXX.222.66

beruska1

XXX.XXX.222.66

beruska1

XXX.XXX.222.66

1.6.2022 12:28

beruska1 napsal(a):

Nestačilo by jednou? Asi chybka při vkládání příspěvku.

1.6.2022 15:45
jo012810

XXX.XXX.101.35

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Nestačilo by jednou? Asi chybka při vkládání příspěvku.

Dnes u čistokrevné drůbeže se těžko zaručuje určitá užitkovost, neboť kluby, které mají být garanty šlechtění (spíše bych napsal udržení) plemene, se až na čestné výjimky, plošně nezabývají užitkovostí a spokojí se ve své činnosti a to v lepším případě, na pořádání výstav. Takže se stává, že to samé plemeno u jednoho chovatele nanese v průměru 180 vajec a u jiného jen 150 za rok. Je proto těžké poradit. Dříve takové pymutky bílé a hempšírky, případně amroksy skutečně pěkně nesly kolem těch 180 a více vajec za rok. Dnes bych si netroufnul toto tvrdit o všech chovech....

1.6.2022 16:31
reznade

XXX.XXX.216.38

beruska1 napsal(a):

Mám dobré zkušenosti se Sasexkami a jako výborné nosnice se uvádí Hempšírky a Rodajledky.

1.6.2022 17:12

Mám skúsenosť s Bielefeldkami (sú minuloročné, mám ich 4), niesli mi celú zimu, aj teraz na jar.

Dá sa povedať, že skoro dennodenne každá.

1.6.2022 17:34
Juraj_Kafka

XXX.XXX.54.2

Nikdo neuvedl australky, takže já řeknu australky :-)

1.6.2022 17:46
Juraj_Kafka

XXX.XXX.54.2

Ne na to není odpovědi, než že vše záleží na vnitřních a vnějších faktorech... Mezi vnitřní faktory patří genetika, kvokavost, začátek nástupu snášky, perzistence, mezi vnější doba líhnutí, výživa, světelné podmínky, stres, zdravotní stav atd.
Když budete porovnávat dvě slepice, když jedna bude vylíhnutá do konce března a druhá v červenci, tak ta první nanese víc vajec, pač začne už před zimou, ta druhá si počká a třeba i narostlá až do února, března. A obě skončí v říjnu, kdy pustí peří. Tak která snesla víc? Ta raná, že? Dále krmit brambory se šrotem nebo krmit plnohodnotnou směsí je taky rozdíl. Pokud bude strava jednostraná, budou trpět zpravidla tučněním. Ztučnělá slepice taky mnoho nenese, ale žere furt stejně. Špatně krmená kuřice sice dospěje, ale bude to nic moc slepice, nesoucí menší vejce. Kvočna svým sezením a voděním kuřat ztratí cca 40 - 50 vajec, protože po tu dobu nenese. Nemocná slepice je kapitola sama pro sebe a nemusí se jednat o smrtelnou chorobu, ale třeba pulorku, kdy místo snášení a správné funkce roznožovacích orgánů jí padají žloutkové koule do dutiny tělní, a slepice se jen kulí, jak je tučná. Takže jak vidíte a to jsem vyjmenoval jen některé věci, jak vidíte není to jednoznačné, a pak, každý tu radíme to svoje plemeno, s kterým má právě zkušenosti. Takže za mě, se prostě pusťte do jednoho, nebo dvou tří a uvidíte. :-)

1.6.2022 18:16
reznade

XXX.XXX.216.38

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Mám skúsenosť s Bielefeldkami (sú minuloročné, mám ich 4), niesli mi celú zimu, aj teraz na jar.

Dá sa povedať, že skoro dennodenne každá.

S těmi letos taky začínám, tedy pokud se mi něco vylíhne...

1.6.2022 19:07

Ono je to hodně idividualní. Jak již bylo napsáno. Ja měl nejlepší zkušenosti s Australkami, Plymutkou bílou, Amrokskami. Slušně nesly i Maransky, Šumavanky a Hempšírky. Nejhůř mi nesly Bielefeldky které jsem jako násadová vejce dovezl z Německa.
U polotěžké slepice je za mě důležité líhnout nebo nakoupit kuřata už březnu. Hlidat aby neztučněli(dobře krmit) a hodně vybírat zdroj vajec či kuřat. Ať se daří.

Přidejte reakci

Přidat smajlík