Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.120.185
Dobrý den. Pořadí někdo začínajícímu chovateli jak určit z kuřat 4 týdny co bude slepice a co kohout . Jedná se o kuřata hedvabnička , sebritek, a Holanďanek chocholatých. U Rousných to svedu celkem úspěšně. Děkuji za jakoukoliv radu .
Uživatel s deaktivovaným účtem

U hedulí nijak, nejste-li VELMI zdatný chovatel (tam až kolem 5 měsíců), běžně opeřené slepice podle tvaru peří v sedlovém závěsu ( slepice kulaté, kohouti špičaté), jen u sebritek neporadím.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.120.185
Jo aha 😕 chtěl bych to znát dřív než za 5 měsíců i u těch hedvábniček . Jo a tak to kulaté peří by mohlo pomoct i u těch sebritek . Děkuji tedy za radu .
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Jo aha 😕 chtěl bych to znát dřív než za 5 měsíců i u těch hedvábniček . Jo a tak to kulaté peří by mohlo pomoct i u těch sebritek . Děkuji tedy za radu .
Čtěte velmi pozorně, začínající chovateli...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.120.185
Aha takže to s tím nevyjde 😮 A máte nějakou zkušenost jak je tedy rozeznat ??
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.120.185
Jo mám právě vícero různého stáří. A podle hřebeni se mi to nedaří.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.120.185
A nebo jsou ještě na to malý.

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Jó, to by chtělo asi tak 99,9% chovatelů hedvábniček
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.120.185
😄 jo aha tak co se dá dělat bude se čekat. Jsou to naše první kuřata tak jsem se jen zeptal a že bych pro zajímavost mohl rozpoznávat.

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
😄 jo aha tak co se dá dělat bude se čekat. Jsou to naše první kuřata tak jsem se jen zeptal a že bych pro zajímavost mohl rozpoznávat.
zkuste vložit foto, ale osobně si po 10 letech chovu netroufám tipovat, třeba vloni jsem byl přesvědčen z 99% o kohoutovi a nakonec to byla slepice
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.243.223
napsal(a):
zkuste vložit foto, ale osobně si po 10 letech chovu netroufám tipovat, třeba vloni jsem byl přesvědčen z 99% o kohoutovi a nakonec to byla slepice
🤣 foto zkusím nějaké přidat ale jak říkám nechám se tedy překvapit
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.243.190
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
🤣 foto zkusím nějaké přidat ale jak říkám nechám se tedy překvapit
Tady je fotka nevím přesně na jaké znaky se mám zaměřit a tak nevím jestli bude tato fotka optimál.

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Tady je fotka nevím přesně na jaké znaky se mám zaměřit a tak nevím jestli bude tato fotka optimál.
Tady to zatím fakt nemá cenu Obecně je třeba fotit celé zvíře z boku, kohouti jsou mohutnější, nohatější, mají větší "hřebínek", chocholku spíše do strany (pokud to není tzv. USA typ, nebo cokoliv s ním křížené).
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.120.185
Tak tady je aktuální fotka?? Takže otázka zní jasně slepice nebo kohout 😂

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Tak tady je aktuální fotka?? Takže otázka zní jasně slepice nebo kohout 😂
Foto sice aktuální, ale pořád blbé😎 Zvíře se fotí bez držení v ruce, stojící, z boku. Nicméně spíše tipuji kohouta, podle chocholky. Ale jde stále o příliš mladý kus, takže bez záruky.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.120.185
napsal(a):
Foto sice aktuální, ale pořád blbé😎 Zvíře se fotí bez držení v ruce, stojící, z boku. Nicméně spíše tipuji kohouta, podle chocholky. Ale jde stále o příliš mladý kus, takže bez záruky.
Jo tak snad se do příště tedy polepšíme a ono v pózovaní a já ve focení 😄 i když jestli to není správná slepice tak mu to moc nepůjde 😃

Možná lepší vyfotit z různých úhlů celé hejnečko, jak zobou nějaké zobání třeba (aby se to moc nerozutíkávalo). Třeba by se dalo něco lépe vykoukat z porovnání jednotlivých stejně starých jedinců - tam pak ty rozdíly budou výraznější. Ale to si tak jako naprostý laik jen myslím.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.135.16
napsal(a):
Možná lepší vyfotit z různých úhlů celé hejnečko, jak zobou nějaké zobání třeba (aby se to moc nerozutíkávalo). Třeba by se dalo něco lépe vykoukat z porovnání jednotlivých stejně starých jedinců - tam pak ty rozdíly budou výraznější. Ale to si tak jako naprostý laik jen myslím.
No já mám ale velmi ruznodruhové hejno takže v celém hejnu se to bude ještě hůře poznávat. Proto jsem tu hedvábničkou fotil zatím solo aby ostatní kuřata neovlivňovali posouzení .

Pro srovnání. Bílé kuře 2,5 měsíce, podle mých zkušeností pravděpodobně kohoutek. 2 dokoupená žlutá, necelé 2 měsíce. To větší spíše kohoutek, ale tipuji. Jak říkám, vloni jsem tu 5 měsíců krmil kohouta a pro kamaráda, aby se z něj vyklubala krásná slepice…😎
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.120.185
Jó tak už jsou zas o týden starší 🙂 🤷 a snad i u mě je vidět ten pokrok ve focení 😂🤣

aj ja by Vám bola vďačná, keby ste mi skúsili otipovať, čo mi to rastie, jasné, bola by som rada, keby to bola sliepočka
Toto kura je narodené 16.4.2022, teda má 11 týždňov.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.120.185
napsal(a):
aj ja by Vám bola vďačná, keby ste mi skúsili otipovať, čo mi to rastie, jasné, bola by som rada, keby to bola sliepočka
Toto kura je narodené 16.4.2022, teda má 11 týždňov.
Jo toto je slepicka u tohoto druhu se to celkem snadno nechá poznat. A kor ve stáří 11 týdnů.

To ste ma potešili, ďakujem, ďakujem!
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.120.185
Jo a tady se mi podařilo po hromadě vyfotit všechny 4 Holanďanky . Mě se zdá že je to 3 kohouti a 1 slepice. A je ten sedlovej závěs jak je ta šipka ?

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Jo a tady se mi podařilo po hromadě vyfotit všechny 4 Holanďanky . Mě se zdá že je to 3 kohouti a 1 slepice. A je ten sedlovej závěs jak je ta šipka ?
Ano, sedlový závěs je tam, co ukazuje šipka.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.139.125
napsal(a):
Ano, sedlový závěs je tam, co ukazuje šipka.
Děkuji za odpověď 👍
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.120.185
Mám dotaz mám teď 7 týdení kuřátka (rousná zakrslá) a jedno kuřátko se mi nedaří určit pohlaví. Protože na slepičku má větší hřebínek ale zase ne tak velký jako mají kohouty a nemá výraznější lalůčky. A tak moje otázka zní může teprve lalůčky dorůst a bude z toho kohout. A nebo je to slepice s větším hřebínkem.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.120.185
ančovička1
napsal(a):
Dejte jeho fotku..plus ostatních kuřat,pro srovnání..
Nejsou na nych bohužel moc vidět lépe jsem mi to ale nepodařilo. To samotné u toho právě nevím .
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.129.137
ančovička1
napsal(a):
Krásný kohoutek 😀👍100%...
Děkuji ale je zvláštní že nemá vůbec vidět ty lalůčky. Protože ty zbylé 2 je mají již dosti výrazné viz. druhé foto.
Také těším pohlaví u jednoho Marans kuřete... fotku nevložím, mobil to bojkotuje,🙈 ale popisu: z celého hejna je největší ( mají 4 měsíce), větší než oba jasní kohouti ( kteří už kokrhají), hřebínek jasná slepice, ocasní pera ještě s otazníkem, krční a zádové ještě neurčito... Může být až tak veliká slepice? Větší než kohout?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.120.185
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Nejsou na nych bohužel moc vidět lépe jsem mi to ale nepodařilo. To samotné u toho právě nevím .
A tady jsou ještě tedy 2 fotky dnešní tam chybějící lalůčky jsou zřetelné .

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Děkuji ale je zvláštní že nemá vůbec vidět ty lalůčky. Protože ty zbylé 2 je mají již dosti výrazné viz. druhé foto.
Minulý rok som mala kohútika, ktorému laloky rástli tak zvláštne, nerovnomerne: jeden narástol, druhý chýbal. Potom neskor sa to vyrovnalo. Dnes má dva velikanske laločiská a obrovský hrebeň.
Aj podľa mňa je na obrázku kohútik, pubertiak. Laloky mu dorastú.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.248.195
ančovička1
napsal(a):
První fotka vypadá spíš na kohoutka..i když🤔..no uvidíte časem.. ty dvě na slepičky..
...a opravte si bidla..chudinky sedí na hranách..
..bidla na plocho...zářezy do nosných trámků..
Ale jedná se pořád o stejné kuře 😉 A děkuji za upozornění ohledně těch bidel to jsem nevěděl a takhle mi to připadalo praktické i pro ně . Ale po upozornění jistě opravým 👍
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ale jedná se pořád o stejné kuře 😉 A děkuji za upozornění ohledně těch bidel to jsem nevěděl a takhle mi to připadalo praktické i pro ně . Ale po upozornění jistě opravým 👍
Ony ty fotky jsou hodně špatné..jestli je to to zvíře,jako minule,tak je to 100%kohout.. přesně,jak píše zvedavecBA👍
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.120.185
ančovička1
napsal(a):
Ony ty fotky jsou hodně špatné..jestli je to to zvíře,jako minule,tak je to 100%kohout.. přesně,jak píše zvedavecBA👍
Děkuji vám za posouzení.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ta bidla takto posazená, vůbec praktická nejsou, na ostré hraně se jim asi dobře nespí, ale hlavně, hrana způsobí zkřivení hrudní kosti...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.120.185
ančovička1
napsal(a):
Ta bidla takto posazená, vůbec praktická nejsou, na ostré hraně se jim asi dobře nespí, ale hlavně, hrana způsobí zkřivení hrudní kosti...
Né praktické to bylo hlavně pro mě na výrobu. A myslel jsem si že jde na tom hlavně přidržují nohama a celkově se také na tom učí nebýt jen na zemi . Ale po upozornění je předělám.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.120.185
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Né praktické to bylo hlavně pro mě na výrobu. A myslel jsem si že jde na tom hlavně přidržují nohama a celkově se také na tom učí nebýt jen na zemi . Ale po upozornění je předělám.
Jo a ještě se zeptám a drát cca 1 cm v průměru co mám u jiných kuřat ten by mohl být a nebo je to také pro ně slabé a nevyhovující??
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.120.185
ančovička1
napsal(a):
..jako vtip,je to dobré 😂😂😂
No ale vždyť to mají chycené pařáty a ty zase úplně tak velké nejsou aby objímali něco většího. A nevtipkuji jen se ptám na zkušenosti od jiných 🙂
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
No ale vždyť to mají chycené pařáty a ty zase úplně tak velké nejsou aby objímali něco většího. A nevtipkuji jen se ptám na zkušenosti od jiných 🙂
To fakt myslíte vážně?..🤔..to kuře na tom drátě nebude jen stát,ale i spát.. opět platí to,co už jsem psala..
Anebo máte kanárky 😂😂😂
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.120.185
Ano myslím to vážně a vždy když jsem měl nějaký odchov tak měli tato bidelka a ty kuřátka se drželi spíš ve výškách než na zemi tak jsem neměl jak poznat že jsou nevyhovující . Až teď tedy vidím že to bylo nejspíš špatně a doteď mě o tom nikdo nepoučil. A jak tlustá bidilka používáte vy pro kuřátka.

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ano myslím to vážně a vždy když jsem měl nějaký odchov tak měli tato bidelka a ty kuřátka se drželi spíš ve výškách než na zemi tak jsem neměl jak poznat že jsou nevyhovující . Až teď tedy vidím že to bylo nejspíš špatně a doteď mě o tom nikdo nepoučil. A jak tlustá bidilka používáte vy pro kuřátka.
Žádná. Kuřata by hřadovat neměla kvůli vývoji hrudní kosti. Když hřad mají, tak samozřejmě budou mít pudovou snahu hřadovat. Na hřady nejlépe střešní laťe se sraženými hranami.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.120.185
napsal(a):
Žádná. Kuřata by hřadovat neměla kvůli vývoji hrudní kosti. Když hřad mají, tak samozřejmě budou mít pudovou snahu hřadovat. Na hřady nejlépe střešní laťe se sraženými hranami.
A mohu se zeptat od jakého týdne věku by to pro ně to hřadování bylo již bezpečné ohledně vývoje ? Děkuji.

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
A mohu se zeptat od jakého týdne věku by to pro ně to hřadování bylo již bezpečné ohledně vývoje ? Děkuji.
Až budou dospělá, nevím, kdy dospívají rousné zakrslé. Já mám hedvábničky, které dávám k dospělým až kolem 5./6. měsíce věku a v kurníku hřad je. Ve voliéře, kde mám kuřata a odrost, hřad nemám.
napsal(a):
Až budou dospělá, nevím, kdy dospívají rousné zakrslé. Já mám hedvábničky, které dávám k dospělým až kolem 5./6. měsíce věku a v kurníku hřad je. Ve voliéře, kde mám kuřata a odrost, hřad nemám.
Přesně tak..mám 4 měsíční brahmanky, 3 měsíční maransky a 11kuratek 7 týdenních rousniček s kvočnou, ta kuřátka stále spí pod kvočnou, žádná kuřata žádná bidla ještě neviděla..na zahradě si zacvičí a spat chodí do kralikárny na podlahu..
Na bidla nejméně půl roku NE, možná i déle...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.120.185
Děkuji vám za cenné rady a zkušenosti z vašich chovu a odchovu. A co se týče chovu jsem spíš laik. Slepička mám pro radost ( vajíčko je bonus ne priorita ) a chci jim udělat pokud možno nejvíce vyhovující podmínky .
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Děkuji vám za cenné rady a zkušenosti z vašich chovu a odchovu. A co se týče chovu jsem spíš laik. Slepička mám pro radost ( vajíčko je bonus ne priorita ) a chci jim udělat pokud možno nejvíce vyhovující podmínky .
Můžete jim udělat zvýšený posed na prkno..to dávám prvně.. např. 10cm široké prkénko, (podle velikosti a plemene kuřat).. přibité na hranolky, špalíky..

Ještě že tyhle starosti s křivenim hrudní kosti jako následek hřadování nemají třeba divoce žijící bažanti. Lepší než spoléhat na datum od kdy je hřadování vhodné, je zaměřit tímto směrem selekci a zvířata inklinující k těmto problémům, prostě vyřazovat z chovu.

petraodlesa
napsal(a):
Vlákno je o určení pohlaví, takže přicházím s dotazem: letošní odchov, Maranska, všechny znaky kohouta, velikost, kohoutí ocas, krční i hrudní závěsy, ale hřebínek jako hodně mladá slepička... že by hermafrodit?
Foto? Stáří?
napsal(a):
Foto? Stáří?
Vyfocení proběhlo, ale mobil si postavil hlavu a ne a ne vydat fotku na tuto hádanku 🙈 Asi budu muset počkat, jestli se hřebínek a laloky zvětší... stáří 4,5 měsíce. Muže to ještě vyrůst? Když ostatní kohouti už machrijí s krásnými hřebeny, kokrhání už také trénují...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.120.185
Škoda že to pořízenou fotku ten váš telefon nechce vydat. Foto by mě také zajímalo.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Škoda že to pořízenou fotku ten váš telefon nechce vydat. Foto by mě také zajímalo.
Já ten mobil nechápu...v galerii je, a když zvolím převedení sem, tak jako by se fotka vypařila...
Takže jinak: má někdo zkušenost, že se hřebínek u 4,5 měsíčního ještě vyprofiluje? Když ostatní už mají krásné?
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Tak sem se nedostala, ale na Messenger k paní Janě M. ano... Ta jakožto odborník na Maransky mi potvrdila, že vzhled je kohoutí a mám prý tomu dát čas... že si to hřebínek ještě rozmyslí 😊
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.169.221
Jak říkám škoda že jste jí sem do diskuze tu fotku nedostala. Že by bylo možné ji i zde vidět jak to vypadá a jak se to bude nadále vyvíjet. Ale je dobře že jste dostala rozhřešení u paní Jany M.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Jak říkám škoda že jste jí sem do diskuze tu fotku nedostala. Že by bylo možné ji i zde vidět jak to vypadá a jak se to bude nadále vyvíjet. Ale je dobře že jste dostala rozhřešení u paní Jany M.
No, dokonce si přála, abych ho přivezla na výstavu Maransek...no, 400 km na Západ, to bych mu nemohla udělat. Včera se statečně pral s druhým kohoutem, krční závěsy naježené jak okruží 🥰 i jinak se velice projevuje jako kápo...jen ten hřebínek... prý má dostat šanci 😊
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.235.238
Tak já mám zase tedy nejspíš kohoutka co nemá moc viditelné ty závěsy oproti ostatním kohoutkum z hejna . Viz foto.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.120.185
No tak vývoj toho kuřete je stále stejný pro info. Prostě stále něco mezi slepici a kohoutem.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
No tak vývoj toho kuřete je stále stejný pro info. Prostě stále něco mezi slepici a kohoutem.
Kohout...
.a já mám nakonec slepiček 5, kohoutků 6..celkem dobré skóre..a pár fotek z alkatrazu😀
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.120.185
ančovička1
napsal(a):
Kohout...
.a já mám nakonec slepiček 5, kohoutků 6..celkem dobré skóre..a pár fotek z alkatrazu😀
Jo tak skóre když pro ně máte využití tak je pěkně . Fotky od Vás také 👍. A mohu se zeptat ta Pavlovka co je tam ta je zdrobnělá nebo zakrslá?
No a k alcatrazu 🤪 hlavní hrdinka je kde 🤣 jistě se moc dobře ví o kom že je řeč.
Jj,řeč je o kacenkách..mají se výborně 😀..dejte fotku vašich😀..
..kde jste viděl "zakrslou" Pavlovku?🤣🤣
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.120.185
ančovička1
napsal(a):
Jj,řeč je o kacenkách..mají se výborně 😀..dejte fotku vašich😀..
..kde jste viděl "zakrslou" Pavlovku?🤣🤣
No Pavlovky moc dobře neznám 😄 takže nevím jestli je i nějaký druh zakrslý proto se ptám . Ale podle odpovědi to vypadá že jsou jen ve forme zdrobnělé 🙂
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.120.185
ančovička1
napsal(a):
Moje Pavlovky 😊
Moc pěkné fotky 😉 a ať se vám i nadále hospodářství tak hezky vede .
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.120.185
ančovička1
napsal(a):
Pavlovky jsou ruské plemeno,nejsou zdrobnělé.. ..a děkuji..vám také 😊
😮 aha takže dokonce jen v klasik velikosti. Tak nic také jsem o nych uvažoval ale kdyby byli menší velikosti.
Vrků

XXX.XXX.33.245
Ančovičko,kde jste tu krásnou drůbež nafotila?jo chybí ,krása střídá nádheru.

Ančovička, nádhera! Pavlovky aj kačenky.
napsal(a):
Ančovička, nádhera! Pavlovky aj kačenky.
Děkuji 😊..jsou to moc krásné a milé slepičky,jejich kuřata jsou kouzelná 😇

Sú krásne, prekrásne.
A ako hodnotíte toto plemeno, nie sú bojovné? Aké majú správanie medzi sebou a aké k ľuďom?
napsal(a):
Sú krásne, prekrásne.
A ako hodnotíte toto plemeno, nie sú bojovné? Aké majú správanie medzi sebou a aké k ľuďom?
Bojovné??🤣🤣🤣..jsou to mazlíci🤗🐣
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.120.185
ančovička1
napsal(a):
Bojovné??🤣🤣🤣..jsou to mazlíci🤗🐣
Jsou krásné🤗 za mě škoda že nejsou i v nějaké tý menší formě.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.174.136
Olánek
napsal(a):
Tak zkuste onu menší formu vyšlechtit.
Jo tak já až tak velké chovatelské ambice nemám 🤪. Ale nápad a rada dobrá 🙂 a třeba mi jí zde někdo z ifauny tedy vyšlechti 😉
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.120.185
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.120.185
Štefan1
napsal(a):
ne
Děkuji za odpověď