Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.243.220
Dobrý den. Už jsem psala níže, ale jsem na vážkách. Slepičkám se poslení dobou objevili na ušnicích tyto bílé fleky(viz níže). Mají to pouze na ušnicích. Jinde to nepozpruji, již několik dní je to lokalizováno pouze tam. Dr viděl fotku a řekl, čekat, asi to nebude nic vážného. Můžete prosím ještě kouknout vy? Podařilo se mi v noci vyfotit slepičky u hřadování(přes den na obrovské zahradě bez šance).
Děkuji. Jsou to hybridky, rok staré a té, co to má navíc také vypadalo peří a krku. Možná jsem jen zbytečně ve stresu, ale jsem začátečník a něco mi tu nehraje.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.243.220
Ješté já. Pokud vím, měly by to být hybridky Isa brown...na některých fotografiích to mají podobné, ale nevím přesně,zdaje to to samé.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Dobrý den. Už jsem psala níže, ale jsem na vážkách. Slepičkám se poslení dobou objevili na ušnicích tyto bílé fleky(viz níže). Mají to pouze na ušnicích. Jinde to nepozpruji, již několik dní je to lokalizováno pouze tam. Dr viděl fotku a řekl, čekat, asi to nebude nic vážného. Můžete prosím ještě kouknout vy? Podařilo se mi v noci vyfotit slepičky u hřadování(přes den na obrovské zahradě bez šance).
Děkuji. Jsou to hybridky, rok staré a té, co to má navíc také vypadalo peří a krku. Možná jsem jen zbytečně ve stresu, ale jsem začátečník a něco mi tu nehraje.
To nic není. Vše je v normálu. Kor u hybridek.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.243.220
Juraj_Kafka
napsal(a):
To nic není. Vše je v normálu. Kor u hybridek.
Děkuji moc za názor. A.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Načo kupujeťe vradené hybridi???
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.243.220
vegh
napsal(a):
Načo kupujeťe vradené hybridi???
Nerozumim otazce? Loni jsem si koupila 20 tydenni kurice od pana a nesou krasne, celou d0bu s nimi nemam jediny problem. Nyni jsoi stare rok a objevilo se toto.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ješté já. Pokud vím, měly by to být hybridky Isa brown...na některých fotografiích to mají podobné, ale nevím přesně,zdaje to to samé.
Andrejko, proč nechcete věřit tomu, že těm slepicím nic není?... už vám to tu psalo tolik zkušených chovatelů, i paní MVDr, tak bych to už neřešila..slepice vypadají dobře, snáší, prostě hybridy takové jsou..
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.243.220
ančovička1
napsal(a):
Andrejko, proč nechcete věřit tomu, že těm slepicím nic není?... už vám to tu psalo tolik zkušených chovatelů, i paní MVDr, tak bych to už neřešila..slepice vypadají dobře, snáší, prostě hybridy takové jsou..
Moc Vam dekuju. Uz psat nebudu. Jen jsem chtela napsat a prilozit jeste fotografie z blizka, aby bylo jasne, jak to vypada.
Moc Vam vsem dekuji, A.
Slečno Andreo nemám pro Vás bohužel dobré zprávy. Je to syndrom bílých ušnic. Objevuje se u slepic ve věku okolo jednoho roku. Klasické vnější příznaky jsou právě ono vyblednutí ušnic, v některých případech i vypelichání peří na krku, přímo v okolí ušnic. Dále nepřítomný nebo naopak tzv. "vyděšený" výraz v očích nebo mírně přiotevřený zobák. Některé slepice s tímto syndromem mohou mít pohled také jakoby hloubavý až zádumčivý.
Vnitřní příznaky zahrnují návaly horka a pocení, únavu, problémy se spánkem, podrážděnost, nervozitu, závratě, parestézie (pocit mravenčení), bušení srdce, vaginální suchost. Dále snížená chuť na sex, záněty (močových cest, poševní sliznice), inkontinence, zažívací potíže (nevolnost, průjem, zácpa), bolesti kloubů a svalů.
Jedná se o proces vedoucí k přirozenému ukončení reprodukční schopnosti slepičího těla. Postupně dochází ke snížení funkce vaječníků produkujících pohlavní hormony progesteron a estrogen, což se viditelně projeví zejména změnami v pravidelnosti cyklu a později vymizením menstruace.
Tolik k syndromu bílých ušnic odborná literatura.
Pokud se syndrom bílých ušnic u slepic rozvine, nedá se to léčit, je to víceméně nezvratný proces.
Zkušení chovatelé k takovým slepicím pořídí kohouta. Tím do značné míry potlačí příznaky a možnost přenosu na člověka.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.243.220
petr008
napsal(a):
Slečno Andreo nemám pro Vás bohužel dobré zprávy. Je to syndrom bílých ušnic. Objevuje se u slepic ve věku okolo jednoho roku. Klasické vnější příznaky jsou právě ono vyblednutí ušnic, v některých případech i vypelichání peří na krku, přímo v okolí ušnic. Dále nepřítomný nebo naopak tzv. "vyděšený" výraz v očích nebo mírně přiotevřený zobák. Některé slepice s tímto syndromem mohou mít pohled také jakoby hloubavý až zádumčivý.
Vnitřní příznaky zahrnují návaly horka a pocení, únavu, problémy se spánkem, podrážděnost, nervozitu, závratě, parestézie (pocit mravenčení), bušení srdce, vaginální suchost. Dále snížená chuť na sex, záněty (močových cest, poševní sliznice), inkontinence, zažívací potíže (nevolnost, průjem, zácpa), bolesti kloubů a svalů.
Jedná se o proces vedoucí k přirozenému ukončení reprodukční schopnosti slepičího těla. Postupně dochází ke snížení funkce vaječníků produkujících pohlavní hormony progesteron a estrogen, což se viditelně projeví zejména změnami v pravidelnosti cyklu a později vymizením menstruace.
Tolik k syndromu bílých ušnic odborná literatura.
Pokud se syndrom bílých ušnic u slepic rozvine, nedá se to léčit, je to víceméně nezvratný proces.
Zkušení chovatelé k takovým slepicím pořídí kohouta. Tím do značné míry potlačí příznaky a možnost přenosu na člověka.
🤣🤣🤣dekuji za pobaveni. Vim, ze muzu byt zkusenym chovatelum k smichu, ale je pro me jednodussi a lepsi se radeji 3 krat zeptat a ujistit, nez pak hasit neco, co nejde..
Ale napaditost vam nechybi😁😁i tak dekuji za precteni me zpravy:)
Ale prdy nápaditost. Bývávalo. Teď už jsem taky v přechodu a tak jsem to celé raději překopíroval z webu nějaké mudr. gyn-ekoložky. Jen jsem každé slovo "žena" nahradil slovem "slepice". No vidíte a ani jste to nepoznaly .
Ale teď vážně. Vůbec to nemusí být atková sranda jak se zdá. Laloky, hřebeny a ušnice jim samozřejmě mohou blednout vlivem počasí nebo stáří. Ale také se tím může projevovat chudokrevnost způsobená parazity (vnějšími i vnitřními). Tak pozor na to slečno Andreo. Abyste pak nenadávala, že jsme se zasmáli, mávli rukou a ono to mělo přece jen nějaký důvod.
Vrků

XXX.XXX.13.200
Anémie,přidávat do míchanice železo.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.243.220
V chlívě jsem hledala, prohlížela jsem za tmy slepice, ale žádné čmelíky jsem nenašla. Je ješťě nějaký tip, jak je objevit?
Uživatel s deaktivovaným účtem

Když mě přijde, že jste se prostě rozhodla, že JSOU nemocné a něco jim chybí, za každou cenu Několik zkušených chovatelů vám zde napsalo, že prostě hybridka nebude nikdy pořád krásná a dokonalá a že o NIC nejde, pokud žerou a snáší a jsou "živé". Tím bych to uzavřel.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.243.220
napsal(a):
Když mě přijde, že jste se prostě rozhodla, že JSOU nemocné a něco jim chybí, za každou cenu Několik zkušených chovatelů vám zde napsalo, že prostě hybridka nebude nikdy pořád krásná a dokonalá a že o NIC nejde, pokud žerou a snáší a jsou "živé". Tím bych to uzavřel.
Dekuji za nazor. Uzaviram. Cmeliky jsem nenasla, bila se nerozsiruje nikam dal. Slepicky snasi, zerou, nechavam to byt. Jen jsem chtela reagovat na vsechny podnety, ktere sem prisli, protoze si Vazim, ze si nekdo ze sveho casu ukroji, aby mi venoval sve zkusenosti. Mejte se hezky. A

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Dekuji za nazor. Uzaviram. Cmeliky jsem nenasla, bila se nerozsiruje nikam dal. Slepicky snasi, zerou, nechavam to byt. Jen jsem chtela reagovat na vsechny podnety, ktere sem prisli, protoze si Vazim, ze si nekdo ze sveho casu ukroji, aby mi venoval sve zkusenosti. Mejte se hezky. A
Jasně, jen se to pak leckdy zvrhne v neplodnou diskuzi, neb co člověk, to názor

napsal(a):
Jasně, jen se to pak leckdy zvrhne v neplodnou diskuzi, neb co člověk, to názor
A tak to nemusí být nutně neplodná diskuze. Jenom z přemíry rozporuplných informací může být zadavatel(ka) poněkud tumpachový(á).

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Pokud žerou, snáší a jsou celkově v dobré kondici. Tak bych to taky neřešil. Vše podstatné tu zaznělo. Také mám hybridky téhle kombinace. Už léta a občas se to objeví. A ty Vaše vypadají moc dobře.
Ať se daří.

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
To co je na fotkách, jsou probělené usnice. Není to nemoc ani žádná vada. Příčinou je genetické pozadí. Některé hybridní linie mají ve své genetické výbavě podíl krve "plemen" s bílýmii usnicemi a protože se jedná o dominantní znak, objevuje se to u jejich potomků po řadu generaci. Na užitkovost a vitalitu to nemá žádný vliv.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.62.140
Tak opravdu nešlo o žádnou nemoc. Žijí a snáší doteď a vitální jsou až až:) děkuji za rady
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.62.140
Maji, venku maji popel z kamen s prachem:)
Nejlepší není popel z kamen, to se jen tak mylně traduje/jmenuje.
Nejlepší je bílý křemičitý písek (křemelina) a pak zemina.
Popel, ale i křemelina, samotné mají tak jemnou strukturu,
že se na popelení samotné nehodí. Po čase slehávají nebo se spékají.
Každá půda je jiná, tady na horách je zemina ideální.
Různé lesklé kousky slídy a křemene, famózní.
K zemině se samo dá přimíchat jak písek, tak křemelina.
Popeliště udržujeme mírně vlhké. Přesušené nepoužívají.
Jsme na chovzvirat.cz