Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
27.3.2023 09:16
Boban10

XXX.XXX.52.192

Dobrý den chtěl bych se zeptat začala mi snášet husa labutí a k ní si myslím že mám housera landenskeho ale sedel normálně v hnízdě je to normální nebo dá se rozeznat jestli nemám náhodou husu místo housera děkuji za odpověď

27.3.2023 09:32
sharingan

XXX.XXX.186.2

Zdravím. Normální to rozhodně není. Četl jsem snad jen o jediném případu, kdy skutečný houser jevil takovouto péči o hnízdo. Jestli je to husa, poznáte tak, že začne také snášet vejce, popřípadě rozlišení dle hlasu, a nejvýmluvnější bude palpování kloaky, zda se tam ukrývá penis. U dospělých houserů zjara je vcelku snadno rozeznatelná pěticentimetrová vývrtka.
Pokud se vizuálně pojímají - páří, nemusí to ještě nic znamenat, jedna z holek se mohla ujmout v nepřítomnosti housera jeho role.

27.3.2023 09:52
ančovička1

XXX.XXX.243.243

Můj houser Edy kontroloval stavbu hnizda a potom ho několikrát sám vyzkoušel..podle mě to není nic zvláštního, houseři to dělají..musí přece vyzkoušet,jestli je hnízdo v pořádku 😀..jestli houser normálně husu pojímá,tak je všechno v pořádku..
Do hnízd lezou a hlasitě tam volají slepičky i kohouti..

Uživatel s deaktivovaným účtem

27.3.2023 12:43

sharingan napsal(a):
Zdravím. Normální to rozhodně není. Četl jsem snad jen o jediném případu, kdy skutečný houser jevil takovouto péči o hnízdo. Jestli je to husa, poznáte tak, že začne také snášet vejce, popřípadě rozlišení dle hlasu, a nejvýmluvnější bude palpování kloaky, zda se tam ukrývá penis. U dospělých houserů zjara je vcelku snadno rozeznatelná pěticentimetrová vývrtka.
Pokud se vizuálně pojímají - páří, nemusí to ještě nic znamenat, jedna z holek se mohla ujmout v nepřítomnosti housera jeho role.

No a já zase četla, pravda, jednalo se o husy divoké, o homosexuálních párech.

27.3.2023 20:31

Teď je in psát o takových blbostech jako o věcech u zvířat zcela běžných. Jenom je nutné rozlišovat, zda se jedná o zvířata v přírodě nebo o zvířata v zajetí bez možnosti výběru partnera. V takovém případě po sobě stejná pohlaví lezou zcela běžně. Homosexualita to ovšem není. Zvířata na takové úchylky trpí velmi zřídka.

27.3.2023 20:33

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Teď je in psát o takových blbostech jako o věcech u zvířat zcela běžných. Jenom je nutné rozlišovat, zda se jedná o zvířata v přírodě nebo o zvířata v zajetí bez možnosti výběru partnera. V takovém případě po sobě stejná pohlaví lezou zcela běžně. Homosexualita to ovšem není. Zvířata na takové úchylky trpí velmi zřídka.

snad jediná výjimka jsou berani, tam opravdu bývá určitě procento homoušů, kteří jsou prostě ve stádě jako plemeníci úplně marní, protože je ovce nezajímají.

27.3.2023 20:40

Za dvacet let jsem takovýho nepotkal. Všechno je možný.

27.3.2023 20:46

Za dvacet let jsem takovýho nepotkal. Všechno je možný.

buďte rád, to procento je docela vysoký, léčit se to nedá, přesvědčit teplýho berana, aby naskákal ovce taky nemůžete, v podstatě ho můžete jen ohřát v troubě a při výběru plemenných beranů se tohle nezjistí.

28.3.2023 07:59

snad jediná výjimka jsou berani, tam opravdu bývá určitě procento homoušů, kteří jsou prostě ve stádě jako plemeníci úplně marní, protože je ovce nezajímají.

A je to prokázáno u delfínů.

28.3.2023 08:18

Naopak, relativně často. I u zvířat v přírodě. Husy, berani, šimpanzi bonobo...Jde o evoluční výhodu.

28.3.2023 08:46

Naopak, relativně často. I u zvířat v přírodě. Husy, berani, šimpanzi bonobo...Jde o evoluční výhodu.

Jakto, že to je výhoda?

Mimochodem sousedka si koupila na podzim pomoranskou husu, ke svému (nějakému bílému) houserovi a huse. Teď na jaře se pomoranka chová jako houser. Hlídá si tu druhou husu, odhani, housera, dokonce i vydává zvuky jako houser. Zkoušeli jsme jí palpovat a zatímco u housera byl krásně vidět penis, u pomoranky jsme nenašli nic.

Takže teď jsem zvědavá, jak to nakonec dopadne, vejce zatím snasela jen bílá husa - budou oplodněné? Budou housata flekata a nebo bílá? Zacne nakonec snášet I pomoranka a nebo se z ní vyklube regulérní houser? Pořád nedokážu uvěřit tomu, že by to bylo něco mezi.

28.3.2023 15:31

Jakto, že to je výhoda?

Mimochodem sousedka si koupila na podzim pomoranskou husu, ke svému (nějakému bílému) houserovi a huse. Teď na jaře se pomoranka chová jako houser. Hlídá si tu druhou husu, odhani, housera, dokonce i vydává zvuky jako houser. Zkoušeli jsme jí palpovat a zatímco u housera byl krásně vidět penis, u pomoranky jsme nenašli nic.

Takže teď jsem zvědavá, jak to nakonec dopadne, vejce zatím snasela jen bílá husa - budou oplodněné? Budou housata flekata a nebo bílá? Zacne nakonec snášet I pomoranka a nebo se z ní vyklube regulérní houser? Pořád nedokážu uvěřit tomu, že by to bylo něco mezi.

Mám pro děti zajímavé články. Pokud máte zájem, pošlu do SZ.

Třeba u divokých hus - 2 houseři ochrání mláďata lépe než pár.

U bonobů je to prevence rozbrojů. Konec konců i paviáni se zdraví a dávají najevo podřízenost a nadřazenost análním stykem.

Nic nového pod sluncem.

28.3.2023 16:32

Jenom to s homosexualitou nemá nic společného.

28.3.2023 16:34
Varaxi

XXX.XXX.191.80

Třeba u divokých hus - 2 houseři ochrání mláďata lépe než pár.

Nevím, jak Vám, ale mně to zní jako homosexualita jak vyšitá.

28.3.2023 16:43

Opravdu? No potěš, jak přijdou dva homosexuální houseri k housatum? Divocí ještě k tomu. Se sebezapřením a potlačením své sexuální orientace si to upichnou s husou, kterou následně vyženou z hejna aby měli evoluční výhodu. Nenechte se zblbnout.

28.3.2023 18:10
sharingan

XXX.XXX.137.199

Opravdu? No potěš, jak přijdou dva homosexuální houseri k housatum? Divocí ještě k tomu. Se sebezapřením a potlačením své sexuální orientace si to upichnou s husou, kterou následně vyženou z hejna aby měli evoluční výhodu. Nenechte se zblbnout.

Inu, v dílech Konrada Lorenze, považovaného za zakladatele etologie (a učitele prof. Veselovského, svého času ředitele ZOO Praha), se tento dosti zabýval studiem chování a etologie poloochočených divokých hus na rakouských jezerech.
Popisuje též případ, kdy v sobě našli zalíbení dva houseři a trávili všechen čas spolu, zkoušeli se pojímat atp. Jedné z nespárovaných husiček se velmi líbil jeden z nich, takže se neustále ochomýtala okolo, při jejich hrátkách se vmísila do hry, atp. Nakonec byla úspěšná a přijali ji do tria, pojímat se nechala ale jen od toho "svého". V rámci odchovu pak byla nejvýše postavenou husičkou na jezeře, jelikož ji s housaty bránil ne jeden, ale dva houseři.

28.3.2023 19:42

To taky netvrdím. Ale chování jako takové existuje.

28.3.2023 19:45

Ne, oni nepotlačují svou orientaci. Ano, upíchnou si to s husou, kterou následně vyženou. A pak už jsou jenom ta pozitiva a sociální jistoty.

Přidejte reakci

Přidat smajlík