Zdravím všechny.
Chovám husy a dnes je problém zpracovat husu ze dvora do kuchyňské úpravy. Mladí to neumějí a smrdí jim to ale husa na talíři už ne. Staří to už zapomněli, a pro toho kdo to umí je to hračka. Budu výhledově nabízet Martinské husy, ale kupující nemá ani páru jak to opracovat a když najde odvahu (viděl jsem to u babičky) tak zkurrrrví co se dá a už mu nebude ani chutnat. Proto hledám někoho na Praze východ, kdo za úplatu, nejlépe na počkání tuto službu dokáže zajistit. Tak že zákazník si ji doveze živou, skočí si někam na kafe a odveze si ji připravenou na pekáč, vše po předchozí telefonické domluvě.
Odmítám jakékoli profesionální jatka a vyhovoval by dědek s babkou co to umí a škubačkou.
Beru i možnost že se domluvíme předem na termínu kdy bude více zájemců.
Daliborka
Uživatel s deaktivovaným účtem

daliborka
napsal(a):
Zdravím všechny.
Chovám husy a dnes je problém zpracovat husu ze dvora do kuchyňské úpravy. Mladí to neumějí a smrdí jim to ale husa na talíři už ne. Staří to už zapomněli, a pro toho kdo to umí je to hračka. Budu výhledově nabízet Martinské husy, ale kupující nemá ani páru jak to opracovat a když najde odvahu (viděl jsem to u babičky) tak zkurrrrví co se dá a už mu nebude ani chutnat. Proto hledám někoho na Praze východ, kdo za úplatu, nejlépe na počkání tuto službu dokáže zajistit. Tak že zákazník si ji doveze živou, skočí si někam na kafe a odveze si ji připravenou na pekáč, vše po předchozí telefonické domluvě.
Odmítám jakékoli profesionální jatka a vyhovoval by dědek s babkou co to umí a škubačkou.
Beru i možnost že se domluvíme předem na termínu kdy bude více zájemců.
Daliborka
Držím palce ať někoho najdete. V německu funguji pojizdná jatka drůbeže. To u nás asi ještě ne.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Dědek s babkou a nejlíp zadarmo nebo za kafe ... Dobrý je vyhrnout rukávy a prodávat opracovaný husy. Samozřejmě za adekvátní cenu.
No tak to mi poraď. Umím to, pro sebe stačí, ale pokud ji chci prodat musí být jak dětská prdelka. Posuzují to kuchařky co to umí porovnat jen s drůběží z mrazáku v obchoďáku a na to já nemám.
Koukám další mravokárce z diskusí pod heslem: vyhrňme si rukávy??
Také jsi z těch co umí všechno?
Uživatel s deaktivovaným účtem

Tak to si musíš najít nějakýho dědka a babku co tě to naučí. Klidně zadarmo. Stačí chtít.
Uživatel s deaktivovaným účtem

daliborka
napsal(a):
No tak to mi poraď. Umím to, pro sebe stačí, ale pokud ji chci prodat musí být jak dětská prdelka. Posuzují to kuchařky co to umí porovnat jen s drůběží z mrazáku v obchoďáku a na to já nemám.
Koukám další mravokárce z diskusí pod heslem: vyhrňme si rukávy??
Také jsi z těch co umí všechno?
No musím Vám dát za pravdu , že většina těch co si kupují drůbež u chovatelů/farmářů mají na to opracování dost vysoké nároky. Na jednu stranu není se co divit. Chtějí za své peníze kvalitu. Říkám si jsou na to zvyklý z obchodů.Když se ale pak podívám v krámě na kuře nebo hůř kuřecí díly v marinádě na grill a najdu tam peřího na půl duchny, tak si říkám , že to tak s tím dokonalým obracováním nebude zas tak horké. Upřímně jsem z těch co škubou vysloveně v sebeobraně pro sebe. A dělat to ve větším na kšeft to jsem vzdal už dávno. Mám 3 zákazníky co ode mě berou léta letoucí. Ti jsou vyjímka. Těm to oškubu s tím , že říkám: Je to nahrubo musíte to dočistit. A oni s tím nemají problém. Bohužel takových je hodně málo. Před cca 10-15 lety když jsem měl ještě drůbeže více. Tak jsem měl jednu paní která mi chodila pomáhat škubat. Podezříval jsem jí , že je něco mezi robotem co se rychlosti týče a že má oči nějakého dravce, jelikož jí neuniknul jediný chlup nebo pírko. Peníze odmítala a chtěla "deputát". Takže jsem na tyhle akce vždy něco dobrého uvařil a napek. Nechybělo pivko a slívka na konec. K tomu si vždy odesla adekvátní díl toho co se právě škubalo. Možná by to taky byla v dnešní době možnost. Třeba najdete někoho kdo by ocenil kvalitní domácí drůbež výměnou za oškubaní. Akorát si pak musíte spočítat zda se to vyplatí Vám. Budu držet palce !
Uživatel s deaktivovaným účtem

Za tuhle cenu jsem prodával zhruba před patnácti lety. Dnes je to spíš sponzorská cena. Realita nákladů je tak o 120 korun výš
Uvidíme. Již několik let jsou Martinské husy vyprodané a nabídka a poptávka ukáže tržní cenu, uvidíme. Ale má to zádrhel a to poracování......co s živou husou?.
A jeden vtípek:
Novináři se zůčastnili kurzu přežití a po dvou dnech tahání po horách bez jídla dostali živého krocana. Hned padlo několik otázek.
Dokážeme jej zabít...kdo...jak.."nezabiješ".
Dokážeme jej připravit na oheň?
Budeme jíst vlastnoručně zabité zvíře?
A dopadlo to? Krocana pustili a ukončili kurz.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Protože věděli že nepojdou hlady. Když ukončí kurz.
Když leze hlady tenký do tlustyho každý změní názor.
Živý husy prakticky neprodavam, každý chce dutou. Pokud zaplatí proč ne. Nemá smysl hledat zákazníky kterým je třeba podbízet se cenou. Husa vždycky byla sváteční jídlo, záležitost těch co jsou ochotni zaplatit. Nevidím důvod prodávat za nižší cenu než vepřový řízek. Cenu netvoří jen ti co kupuji.
Cenu netvoří jen ti co kupuji.
Ano, cenu tvoří překupníci a ti co dokáží prodat i draze. Vidíme to v obchodec a vůbec všude. Inzerce je nejpřehlednější nabídka k určení cen, ale musíš si vybrat rozumný střed a umístění prodávajícího. Třeba pohraničí a tam kde je odevšad daleko jsou většinou levnější + doprava.
Uživatel s deaktivovaným účtem

No tak jasně, když budu prodávat jenom doma, nepřidáme ani půlku. Vozím na trase Plzeň - Praha. Prostě jedna cesta jedná husa se projede. Nutný započítat do ceny. Myslel jsem to tak, že je dobrý prodávat těm co mají peníze. Ve frontě při akci v Kauflandu moc dobře neprodas.
Jo a vždycky inzeruju s cenou, žádný dohodou, ti co volají už cenu akceptují. Jsem tak ušetřen licitaci s těmi co chtějí ušetřit.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Civilizace už tady není několik desítek tisíc let. Takže žádná katastrofa. Teda až na ty mimo realitu co nezabiji krocana, raci ho pustí chcípnout do lesa.
Zasaď brambory, nasaď vejce, poriď neprihlaseny prase a ostatní už bude mimo tvoji realitu, tak nemá smysl nad tím mudrovat. Vono vždycky nějak bude.... Hlavně se nebát mít puchejře od škubání a mozoly taky nejsou ostuda ale znak slušnosti a cti
enemem

XXX.XXX.58.88
Tohle vlákno mi přijde jako názorová agitka zakladatelky. Takže žádná husa, zbytečné radit.
Uživatel s deaktivovaným účtem

No a? Celá ifauna je názorová agitka. Není to fuk?
enemem

XXX.XXX.58.88
Vy něco umíte? Já pochybuji, že nějakou husu skutečně máte.
Vrků

XXX.XXX.36.74
Vydžte zkouším vyšlechtit holohusy,šlechtitelský plán zahrnuje nejprve holokrké a končí naháci.
Kykyryký

XXX.XXX.7.10
Vrků
napsal(a):
Vydžte zkouším vyšlechtit holohusy,šlechtitelský plán zahrnuje nejprve holokrké a končí naháci.
Vrků a jak je Váš projekt daleko? Máte fotky? V Izraeli vyšlechtili takové slepice,
prý mají rychlejší růst, nižší potřebu krmiva, díky bílkovinám ušetřeným na peří. Mohou se lépe přizpůsobit horkému klimatu a Čína už pracuje na jejich zavedení do velkochovů.
Vrků

XXX.XXX.36.74
Kykyryký
napsal(a):
Vrků a jak je Váš projekt daleko? Máte fotky? V Izraeli vyšlechtili takové slepice,
prý mají rychlejší růst, nižší potřebu krmiva, díky bílkovinám ušetřeným na peří. Mohou se lépe přizpůsobit horkému klimatu a Čína už pracuje na jejich zavedení do velkochovů.
Rád bych vzhled budoucího výtvoru konzultoval s Davidem Černým.
Kykyryký
napsal(a):
Vrků a jak je Váš projekt daleko? Máte fotky? V Izraeli vyšlechtili takové slepice,
prý mají rychlejší růst, nižší potřebu krmiva, díky bílkovinám ušetřeným na peří. Mohou se lépe přizpůsobit horkému klimatu a Čína už pracuje na jejich zavedení do velkochovů.
Vrku to dotiahne určite k lepšiemu estetickému vzhľadu lebo toto čudo je riadny hnus ale tak čina je čina