danielbratislava
napsal(a):
Krásne fotky, perfektná prezentácia, ale zaujímala by ma váha, čo je tiež dosť dôležitá informácia.
Tak teda po dnešním vážení vkládám zbytek informací k mé prezentaci.. Husy váží od 6,5kg do 7,3kg. Dokonce ta hnědá,která se mi zdála nejslabší má 7,2kg. Na 14 týdnů je to dobré,néé?? Jen pro zajímavost jsem vážil i loňského Tuluského housera a ten má 9,2kg.
zdravim Vas, mam navic jednu husu, lonské house, letos snesla 60 vajec pokut má někdo o ni zájem dejte mi vědět na martin.mafr@email.cz
Ahoj tak vkladam nejake fotky z Hodonina a pak tech mejch holek Cholmogorek hezky den Bodlak
Tak se moji Cholmogoři začínají dostávat do tvarů,které jim patří. Konečně zjišťuji,že mě z Ukrajiny přišlo to,co jsem požadoval. A to těžká husa Cholmogor a ne kříženec. Když by to tak šlo dál,tak věřím,že udávaných 12kg není nemožných,spíše příjemnou realitou
Tak přemýšlím,že nevyužiju celé hejno,tak jak ho tu prezentuji. Jediná nepříbuzná husa je ta hnědá,ta má stejného otce a jinší matku,takže by šla teoreticky použít dál do chovu. To máme jednu husu a jednoho housera... A co těch pět dalších.?.. Něco bych si nechal tzv. pro jistotu,že něco nebude plodné atd. a něco k dalším případným partnerům z dašího roku,ale jinak mě dva houseři a jedna husa zůstane mimo využití. Kdyby měl někdo zájem a nabídl cenu.která by odpovídala ceně za toto plemeno,tak bych asi povolil a pustil tyto kusy dál
Ahoj.
Já nemám velice nad čím přemýšlet. Mám jen jednu nepříbuznou husu a tak k ní dám jednoho housera a zbytek nějak rozdělím ke Slovenským husám,abych zjistil plodnost a nebo je nechám jen tak spolu a budu čekat co z toho bude na zabití.
Jinak můžu ještě napsat k tomuto úžasnému plemenu hus je, že jsou celkem inteligentní. Naučily se otvírat zavřenou branku na zašupovací zavírání. Dnes mě zdrhly třikrát. Ještě musím vypozorovat,jak to dělají.
U houserů už hodně rostou hrboly. Myslím,že budou mít hodně výrazný vzhled s těma mohutnýma hrbolama.
Dnes mají přesně půl roku..
Tak moji Cholmogoři jsou spokojení... Je pravda,že su i rád za ten sníh,protože dokud pršelo,tak byly husy špinavé jako prasata.. Hlavně ty podbříšky, hrůza.
Už začínají dospívat,protože dřív,když zaštěkal sousedův pes,tak mizeli od plotu a teď je to přesně naopak. Jak vidí psa,jdou k plotu a útočí
Ještě zjišťuju další pozitivum tohoto plemene,které můžu posoudit i u ostatních plemen hus. Jsou oproti ostatním hodně tiché. Ne,že by šeptaly,ale Landenské,Slovenské,Tuluské a hlavně České jsou ohodně hlasitější. U tebe se taky nějak tak dobře projevují??
Zdravím vas chovatelé....chci reagovat na Jardu,je pravdou že kde jinde vídět cholmogory než jen u několika málo chovatelu.....podařily se mi sice sehnat nějaké husy co vypadaly jak cholmogory,,,,ale,,,, zase pro jistotu se nesnesly s houserem. Takže není tak snadné aby něco klapalo......... Ted jsem to udělal uplně jinak než byl puvodní plán, mám jednoho housera k němu jedna husa labutí, jedna landenská, jedna bíla cholmogorka a jedna husa slovenská...... a uvidím co z toho bude...... nějak mě odradilo shánět . Přeju všem aby se dařilo aspon tak jak do ted a kdyby to bylo možné tak i o trochu líp . mafr :-))
Ahoj vcera jsem se vratila z Lipska byli tam i 4 cholmogory , dve byli prodejne , byl to houser a husa , cena byla 500 euro, byla tam i husa strakata modra nadhedne urostla , oproti jinym plemenum se v klecich chovali klidne , hlas byl taky takovy hluboky skoro az mruci , co me mrzi ze jsem zapomenula fotak. Jinak podbrisky jim zakryvali krouzky tak skoro nebylo vydet jak jsou stare ale jen jedna byla lonska jinak letosni , vahu si bohuzel nepamatuju coz je skoda. Tu hrudni kost jak jsme se bavili meli vsechny a tuluzke to je az extrem je to jak prid lodi. Jinak to bylo hrozne chaoticke , dlouhe fronty na koupi zvirat pak jeste sehnat nekoho kdo zvire vynda z klece no hruza. jinak jsem se tam potkala s kamaradem a mam prislibeno 10 vajec, tak jsem zvedava ne uspech z lihnuti. Ten muj par na psa neutoci mam Bordeku a stou je pasu. Jinak jsou furt mazlici uz jsou oddeleni zvlast od jine drubeze , maj tam i bazen jen vnem neni voda. Zatim Ahoj Bodlak
Uživatel s deaktivovaným účtem

jeroným
napsal(a):
Ještě jedna fotka,než zoztaje sníh...
To jsou nádherné husy.
Uživatel s deaktivovaným účtem
napsal(a):
To jsou nádherné husy.
Díky. Teď ještě záleží,co se po nich podaří odchovat.
Už sonduju na Ukrajině další nepříbuznou krev,ale nikdo zatím nechce prodat. Kdyžtak budu muset vystačit s tím,co mám,ale byla by to škoda. Třeba se mě je ještě podaří za nějakou vyšší cenu přemluvit
sebritka
napsal(a):
Dobrý den,
v jaké cenové relaci se dají koupit Cholmogorské husy.
Děkuji MZ
Chvilku jsem váhal,než jsem se pustil do odpovědi,protože mi tento dotaz připadne dost divně napsaný.
Ohledně Cholmogorů tu bylo napsáno dost a i to,kde a nebo jak se pohybuje cena.
Já nevím,kolik je chovatelů v ČR,těchto husí,ale já osobně bych vám neprodal před snůškou žádný kus a to i za spoustu peněz.
Když se zamyslím nad tím,že jsem dva roky usiloval o to,abych toto plemeno přivezl a teď ho prodám....?? Spíše je to pro mě srdeční záležitost nežli finanční zisk. Je ale pravda,že možná jednou dál prodávat budu a také housata,ale to je v nedohlednu.
V Lipsku se prodávali za 500Euro kus... A to jen některé..
honzapm
napsal(a):
Jeronýme, a já myslel, že jste to Vy, kdo je dnes dal do inzerce.
Pár 1,1 za 25.000,-
Ne ne. To bude asi někdo,kdo se s námi nepodělí o tu radost a dělá to pro sebe.
Proto jsem psal,že nevím o všech chovatelích v Česku. Ikdyž bych se mohl zařadit.jako první chovatel v ČR,který odchoval první house. A to bylo v roce 2011. Jenže uhynulo... Bere se to taky.??-:))))
Ok. Díky za info.
Mě se ty vaše husy líbí víc, mají více šedé.
Co se prvního housete týká - kolika dnů, týdnů se dožilo?
V zoo např. berou "odchované" zvíře, pokud se dožije např. 3 měsíců (savec).
Když pak uhyne, tak se přesto ve statistikách uvádí, jako odchované.
Nesmí zemřít cca do týdne po narození, ale to je stejně velmi diskutabilní.
No,byl to náš Béďa a uhynul nečekaně hned sedmý den po vyléhnutí ... Takže nevím,co na to statistiky.. Možná za to mohu trochu já,protože jsem usoudil,že house nemůže být samotné a tak jsem mu dokoupil stejně staré brojlerové Landenské kamarády...
Ne že pošel on,ale i moje české a i ty zmiňované ludry. Naštěstí jen některé.
Dá se říct,že jsem si z drůbežárny přivezl hrůzu. Sedm let před tím u mě nebyl jediný úhyn a od té doby také ne. Zvláštní,že...
mafr
napsal(a):
zdravím Vás...pěkná fotka.
Спасибо! Это мои гуси Холмогоры.
Я видела вашу фоторепортаж на форуме выставки в Лиса. Здесъ....
http://idvor.by/index.php/forum/16-vsjo-o-kurakh/243875-yajtso-marana-otsenka#243875
Каждый год в Лысая выставляет Маран мой друг.
Pre tých, čo nepoznajú Sašu Aleksejeva. Je z bieloruského Minska a chová hrabavú i vodnú hydinu. Zastavil sa u mňa v Bratislave cestou z výstav v Lysej a rakúskom Welse
Jeho webstranka:
http://idvor.by/index.php/forum/16-vsjo-o-kurakh
oskar222
napsal(a):
jsou to krásné husy, mám ale strach, že se husy nesnesou s krůtami, potažmo krocanem-je to pravda nebo jen pověra???
Извините, перевожу через инет, содержу отдельно от всей птицы, к этому пришел методом проб и ошибок. Каждая птица считаю, должна содержаться отдельно.
alekseev
napsal(a):
Извините, перевожу через инет, содержу отдельно от всей птицы, к этому пришел методом проб и ошибок. Каждая птица считаю, должна содержаться отдельно.
Pre tých neskôr narodených, čo už Azbuku nepoznajú, Sáša píše:
"prepáčte prekladám si texty cez internetový prekladač. Držím ich oddelene od ostatných druhov hydiny. Prišiel som na to metodou pokusov a omylov. Každý druh hydiny by sa mal chovať samostatne"
peter z bratislavy
napsal(a):
Pre tých neskôr narodených, čo už Azbuku nepoznajú, Sáša píše:
"prepáčte prekladám si texty cez internetový prekladač. Držím ich oddelene od ostatných druhov hydiny. Prišiel som na to metodou pokusov a omylov. Každý druh hydiny by sa mal chovať samostatne"
Peter, SPASIBO
bodlak
napsal(a):
Ahoj to je mi moc lito nedelas nahodou pitvu?
Ano,dnes jsem vzal husu na pitvu k veterináři. Chtěl jsem vědět,zda se nejedná o nějakou virovou infekci,abych tomu mohl nadále předejít.. Po otevření husy bylo ale vše jasné. Jednalo se o "žloutkovou peritonitidu". Husa snesla na své stáří čtvrté vejce příliš veliké a tím si poškodila dělohu a vejcovod. Došlo k okamžité infekci a rychlému úhynu. Zřejmě genetická vada,protože krmena byla stále stejně...
bodlak
napsal(a):
to je skoda ale je dobre ze vis na co uhynula a co ty smisene pary uz ti snasi , u nas furt nic , jinak hodne stesti
Ikdyž už jsem před pár dny viděl snahu o pojímání,tak ještě ani předloňské husy Slovenské nenesou.
Už to musí být otázka pár dní a začne to naplno. Den už se značně prodloužil a na to husy hodně reagují
Právě jsem se vrátil z cesty. Přivezl jsem nového fešáka na můj dvůr. Třeba se hned začlení a budou po něm i housata Kenečně mám nepříbuzný kus. Jo a z vajec po té uhynulé huse jsou dvě oplozené... Doufám,že se i vyléhnou
Foto je po večerním příjezdu. Jak budu mít čas,tak něco nafotím i přes den.
jeroným
napsal(a):
Právě jsem se vrátil z cesty. Přivezl jsem nového fešáka na můj dvůr. Třeba se hned začlení a budou po něm i housata Kenečně mám nepříbuzný kus. Jo a z vajec po té uhynulé huse jsou dvě oplozené... Doufám,že se i vyléhnou
Foto je po večerním příjezdu. Jak budu mít čas,tak něco nafotím i přes den.
Je moc krásný!! A od kad ho máte?? (myslím tím z jaké země)
a ja ho zoberiem a dám do chladu... skúsim ich dať známemu do liahne .. inak som ich minulý rok , po dvoch týždňoch odkladania znova všetky vrátil a pekne si ich vyliahla..
Půjčil jsem nepotřebného housera kamarádovi...
Tady je vidět,ta krásná a dominantní hlava těchto husí...
Tak to potvrzuji,že je nějaká zvláštn zima. První várka Slovenských husích vajec v líhni taky vše prázdné.
Ze čtyř vajec po uhynulé Cholmogorské huse je jedno ve 23dnu a po postříkání vodou se hýbe,takže ještě uvidím,zda se to podaří dotáhnout do konce.
Včera jsem naložil opět plnou líheň v počtu 27kusů. Je tam 5 Cholmogorských 4 Tuluské nějaké Slovenské a zbytek kříženci. Příští víkend dám info,jak to dopadlo
Je pravdou že tato zima je nějaká divná ,ale i tak z 24 vajec se nám v sobotu a neděli vylíhlo 17 housátek , mají se čile k světu. 4 vajíčka byli čisté a 3 se nevylíhli. Rovnou jsem dal do líhně další vajíčka a mezi tím jedna husa sedla tak dostala 15 vajec atˇukáže co dokáže přeju hodně zdaru
bodlak
napsal(a):
Ahoj tak ja uz mam prvni dve vejce od tech mojich cholmogorek zatim jeste nejsou v lihni tak oplodnenost neznam ale dam vedet, ale dnes mi prijelo 11 vajec z Beloruska zitra pujdou do lihne tak doufam, jinak vam preji hodne stesti . Bodlak
будем надеяться что все будет хорошо.
Takže já mám první várku Cholmogorů taky prázdnou... Včera jsem nasadil další čtyři vejce a budu čekat,jestli se přivezený houser konečně chytne,protože sousední Cholmogorský houser se Slovenskou husou má oplozeno šest z osmy vajec. Škoda,že jsou s husou sourozenci...
Já sem dovezl 11 vajec a opět z Ukrajiny,akorát od dvou jiných chovatelů,tak uvidíme,zda se aspoň z toho něco vyléhne...
Dával jsem je do líhně v nedělu,tak budu čekat...
Toto je môj prvý odchov Chomogorskych husí. Päť husi je vyľiahnutých z vajec dovozových a dve z vlastného chovu.
pomořanka

XXX.XXX.188.108
pupik
napsal(a):
ja ich od vas kupim aj za 10 euro jedno strasne chcem tieto husi
Jste z laciného kraje. Za deset euro cholmogorku?! To chci taky!!!
Ale vážně, tyto husy stojí mnohem víc a house Vám nikdo neprodá.
Taky bych je chtěla, pokud budu mít štěstí, na konci sezóny mi přiveze známý pár vajec z Ukrajiny. Dřív chovatel prodat nechce, teprve, až jestli mu něco zbyde.
Vůbec nedokážu odhadnout kolik za vejce bude chtít a hlavně - klidně se může stát, že z vajec která mě vyjdou na pár tisícovek, se nakonec nic nevylíhne.
I to se stává a člověk s tím musí počítat.
Z tohoto pohledu Váš požadavek působí úsměvně
Nic ve zlém
pomořanka

XXX.XXX.188.108
jaroslavzidek
napsal(a):
Toto je môj prvý odchov Chomogorskych husí. Päť husi je vyľiahnutých z vajec dovozových a dve z vlastného chovu.
Krásné, gratuluji.
Tomuto gunárovy som kupil partnerku na eú v Lipsku za 500eur . Mám od nej 6 oplodnených vajíček a čakám na ľiahnutie. Pre vajíčka som precestoval 1450km. Kúpil som ich 12ks a 1ks stál 50eur a mám vyľiahnutych 5 husiek. Týmto som chcel ľudom poukázať koľko námahy a peňazi može stáť 1 húska.Prajem všetkým chovateľom týchto krásnych husí veľa úspechov lebo vieme že to nieje také ľahké niečo po nich odchovať.
S pozdravom Jaro .
Tak u mě to dopadlo špatně.. Husa Cholmogorská snesla 10 vajec a zasedla... Je pravda,že i ostatní husy snesly málo vajec oproti loňsku a tak doufám,že bude ještě druhá snůška,jak bude tepleji.
Z těch deseti vajec nebylo ani jedno oplozeno,takže houser,co jsem ho přivezl k vůli nepříbuznosti se příliš neosvědčil.
No a dnes jsem prosvítil jedenáct vajec přivezených z Ukrajiny a šest je oplozených. To samozřejmě neznamená,že bude ještě tolik housat. Pokud by se ale vyléhlo pět housat,tak mě jedno jednodenní vyjde na 1200kč.
Takže bych byl nesmírně rád,když by mi někdo nabídl 10euro
Hus lindovska je jedna z tych ktore mi prirastli .Je to jedna z husi ktore maju povod ruska.A ja si o nich myslim že su jedny z najkludnejšich husi ktore som doposial choval.Znaška je u nich prekvapujuco vysoka.Chovam 2 kmene po dobu 3 rokom a znaška je v priemere 45 ks na 1hus.Oplodnenos je viac ako 90 percent už aj vprvom roku života tychto majestatnych krasok.Vaha hus v prvom roku je cez 10kg.Cez moje chovne zariadenia prejde vela chovatelov ale ešte nik ich neobišiel.Chovu zdar židek.
Hus lindovska je jedna z tych ktore mi prirastli .Je to jedna z husi ktore maju povod ruska.A ja si o nich myslim že su jedny z najkludnejšich husi ktore som doposial choval.Znaška je u nich prekvapujuco vysoka.Chovam 2 kmene po dobu 3 rokom a znaška je v priemere 45 ks na 1hus.Oplodnenos je viac ako 90 percent už aj vprvom roku života tychto majestatnych krasok.Vaha hus v prvom roku je cez 10kg.Cez moje chovne zariadenia prejde vela chovatelov ale ešte nik ich neobišiel.Chovu zdar.
jaroslavzidek
napsal(a):
Hus lindovska je jedna z tych ktore mi prirastli .Je to jedna z husi ktore maju povod ruska.A ja si o nich myslim že su jedny z najkludnejšich husi ktore som doposial choval.Znaška je u nich prekvapujuco vysoka.Chovam 2 kmene po dobu 3 rokom a znaška je v priemere 45 ks na 1hus.Oplodnenos je viac ako 90 percent už aj vprvom roku života tychto majestatnych krasok.Vaha hus v prvom roku je cez 10kg.Cez moje chovne zariadenia prejde vela chovatelov ale ešte nik ich neobišiel.Chovu zdar.
To jsou nádherné husy, jsou hodně podobné Cholmogorkám,že?
Ahoj Lukaš. Rozdiel medzi cholmogorskou a lindovskou je asi takyto.Colmogorska ma kyl a dokaže si zniest do 15 vajičok ktoré si vysedi a odchová .Su to vynikajuce matky.Hus lindovska je vyšlachtena ako brojlerova , ktora v 3 mesiaci dosahuje jatočnu vahu 6kg. V 7 mesiaci života mi niektore husky znašaju vajička ,ale gunari dospievaju až po 1roku.Obrazok ktorý som vam tu dal je stiahnuty z ruskych stranok od jedneho z najlepšich chovatelov.Takto by mal vypadat cholmogor.
Ked si pozaram fotky tychto husi na tomto fore, nie celkom nechapem tych ludi, co za to davaju take strasne peniaze, a to sam vozim kazdy rok zvierata z Nemecka a minuly rok aj prvy krat aj z Belgicka....Vsak ked sa pozrie clovek na fotky, tak nieze co hejno, ale co zviera v hejne to original, o sfarbeni ani nehovorim, kadejake strakate makate, ani jednofarebne ani s kresbou, hrbole vyrazne aj nevyrazne, krky niektore dlhe, ine kratke, niektore zvierata s vyraznym podbruskom, ine nie, niektore vodorovne nesene trupy ine vysokonesene,niektore s kylom ine bez, a aj co sa tyka telesneho ramca podla fotiek nevyzera ani tento znak ujednoteny, no neviem proti chuti ziaden disputat, nehovorim, ze na fotkach nie su aj individualne zaujimave zvierata, ale skor mi to pripada ako dielo nahody, co dvor alebo potok da to z toho vylezie, ale absolutne mi to nepriapada ako plemeno teda fenotypovo a genotypovo ustalena populacia s jasne zadefinovanymi znakmi plemeneho typu. Skor mozno len ako vychodiskovy material pre dalsiu slachtitelsku pracu.... Ked uz tak v Lipsku 2011 boli vystavene velmi pekne africke hrbolove husy, na ktorych bolo aj vidiet, ze tie zvierata patria k jednemu plemenu, ale v akej kvalite boli afrikany na Europskej vystave sa vyjadrit neviem, alebo som si ich nestacil prehliadnut. Som si vedomy, ze urcite nie kazdy sa s mojim pripevkom statozni, ale to napokon ani nie je jeho ucelom, pretoze na nazor mame kazdy pravo, ale iste bude podnetom pre dalsie diskusne prispevky...
jovy
napsal(a):
Ked si pozaram fotky tychto husi na tomto fore, nie celkom nechapem tych ludi, co za to davaju take strasne peniaze, a to sam vozim kazdy rok zvierata z Nemecka a minuly rok aj prvy krat aj z Belgicka....Vsak ked sa pozrie clovek na fotky, tak nieze co hejno, ale co zviera v hejne to original, o sfarbeni ani nehovorim, kadejake strakate makate, ani jednofarebne ani s kresbou, hrbole vyrazne aj nevyrazne, krky niektore dlhe, ine kratke, niektore zvierata s vyraznym podbruskom, ine nie, niektore vodorovne nesene trupy ine vysokonesene,niektore s kylom ine bez, a aj co sa tyka telesneho ramca podla fotiek nevyzera ani tento znak ujednoteny, no neviem proti chuti ziaden disputat, nehovorim, ze na fotkach nie su aj individualne zaujimave zvierata, ale skor mi to pripada ako dielo nahody, co dvor alebo potok da to z toho vylezie, ale absolutne mi to nepriapada ako plemeno teda fenotypovo a genotypovo ustalena populacia s jasne zadefinovanymi znakmi plemeneho typu. Skor mozno len ako vychodiskovy material pre dalsiu slachtitelsku pracu.... Ked uz tak v Lipsku 2011 boli vystavene velmi pekne africke hrbolove husy, na ktorych bolo aj vidiet, ze tie zvierata patria k jednemu plemenu, ale v akej kvalite boli afrikany na Europskej vystave sa vyjadrit neviem, alebo som si ich nestacil prehliadnut. Som si vedomy, ze urcite nie kazdy sa s mojim pripevkom statozni, ale to napokon ani nie je jeho ucelom, pretoze na nazor mame kazdy pravo, ale iste bude podnetom pre dalsie diskusne prispevky...
Ano,určitou vlnu to tu rozvlní,ale záleží na tom,jak u koho. Je pravda,že i na mém dvorku jsou zvířata různých typů a vzezření,ale je to vždy o tom samotném chovateli,jak s tím naloží a jestli provede selekci.
Já sem nepotřebné kusy vyčlenil a napároval s jinými, pouze na husy ke konzumu,ne k chovu.
To že ty vozíš chovné zvířata z Belgie nebo Německa,není nic zajímavého.. Sednout do auta a zajet kdekoliv po EU je velice jednoduché... Stačí si vzít kartu nebo mobil s internetem.. Zajet ale do Ruska,Běloruska nebo na Ukrajinu už chce odvahu a taky trpělivost,protože jejich cesty nejsou bůhví jaké.
A o převozu dospělých vybraných chovných kusů přes hranice,které by splňovaly nějaký standard,už nemůže být snad ani řeč
Takže jednoduše řečeno,každý zkouší přivézt něco a z toho se bude snažit vybírat.
Já s nimi na výstavu nikde chodit nebudu a tak mi bude stačit,když budou tyto husy splňovat mé požadavky a to dobrou zmasilost,dominantní a nevšední vzhled včetně velkého laloku i hrbolu a schopnost další reprodukce...
Ahoj tak i u nas neni moc slavy z dovezenych vajec bylo z 11 kusu 6 kusu planych a co jsem mela od nasich cholmogorek ani jedno oplodnene asi to houser neumi ale jinak je u nas jaro v plnem proudu a kurata nam uz behaji v odchovne a dokonce se nam vylihla i dvojcata po krizencich nemecke nosne , uz budou mit tyden a jsou ziva a cila , samozrejme jsem jim pomahala ze skorapky. hodne uspechu v chovu Bodlak
bodlak
napsal(a):
Ahoj tak i u nas neni moc slavy z dovezenych vajec bylo z 11 kusu 6 kusu planych a co jsem mela od nasich cholmogorek ani jedno oplodnene asi to houser neumi ale jinak je u nas jaro v plnem proudu a kurata nam uz behaji v odchovne a dokonce se nam vylihla i dvojcata po krizencich nemecke nosne , uz budou mit tyden a jsou ziva a cila , samozrejme jsem jim pomahala ze skorapky. hodne uspechu v chovu Bodlak
гусята-холмогоры.
Jelikož nás deště sužují a já nemám možnost šoupnout housata ven,protože su těžce vytížený v práci a nerad bych o housata přišel.tak focení odkládám na neurčito..
Jenže proč píšu... Jediná husa Cholmogorská,která mi zůstala... začala opět snášet a dnes jsem po ní sebral druhé vejce.. Třeba už teď bude houser vědět jak na to a jedno house se podaří... Prosíím..
Housata Cholmogorská...: Čtyři větší jsou křženci po Cholmogorském houserovi z loňska a brojlerové bílé huse. Pět světlejších a o týden mladších jsou housata z letošního dovozu z Ukrajiny.
Dobrý den,
před časem se nám povedlo koupit celý kmen bílých cholmogor. Tak doufáme, že se po transportu dají rychle do pořádku a časem budu moct připojit hezčí fotku.
spanelskymastin
napsal(a):
Dobrý den,
před časem se nám povedlo koupit celý kmen bílých cholmogor. Tak doufáme, že se po transportu dají rychle do pořádku a časem budu moct připojit hezčí fotku.
A v jakém poměru je pohlaví u tohoto chovného hejna? Je tam šance,že budou k sobě nepříbuzné??
Dobry chcem vas poprosit či nahodou nebudete mat na vymenu pre zmenu krvy cholmogora.Z 10 vajičok mne a kamaratovi vyšlo 4 husata stoho su 3 husy a jeden nepribuzny gunar .Potreboval by som ak by niekto mal na vymenu ,ponukol by som hus za gunara velmi pekne mohutne...Foto je stare zhruba mesiac...dakujem
Dobrý večer, přidávám nové fotky hejna, už se davají pěkně do pořádku.
Zdravím,kamarád má na prodej housera a husičku,staré 3 měsíce,dovezené z Ruska na Ukrajinu a potom k nám,viděla jsem hejno u nich doma,toto je jeden z rodičů,jsou překrásné.Pokud by měl někdo zájem volejte 721015799
Dobry den prajem,chcem vam poprosit či nahdou niekto nemate na vymenu cholmogorov,mam 2 husy rad by som ak by sa dalo vymenil za gunara.Husy su tohtoročne kružkovane.Ospravelnujem sa za kvalitu foto cvakal som to mobilom.
dobry den jabysem vyměmil husera mam tři husy a jednoho housera dik za odpověd na janmalohlava@seznam.cz
dobry den nevyměnite bileho housera je letošni kroužkovany pěkny dik za odpověd Jan Malohlava
4 mesačne Cholmogory na vystave Chocholna Velčice (Slovensko) podla nemenovaneho posudzovatela vyradené nevhodné na chov (podla Nemeckého vzornika)
gargamel
napsal(a):
Zdravim,zajímala by mne cena letošních kusů.V Čechách chtějí 5000kč,ale i 250 eur a to za letošní,přitom houser pohlavně dospívá ve 3letech,sice je prý k použití 30let,ale stejně se mi to zdá moc.
Zdravim, skuste si zajst do Ruska a potom mi poviete zakolko bi ste predali husata alebo husy .,Vi
Neméně zajímává ruská husa - Tulská (Tuljak).
Berem seznam na toto plemeno na rok 2014 - dovoz z Ruska.
tel: +420 721 015 799
e-mail: cholmogory@seznam.cz
toje pravda kdo nezažil nepochopi a s 12 kusu vajec koupenych v rusku se vylihly 4 housata cena jednoho vejce plus cesta a naklady na ni prostě mazec kdybysem věděl do čeho du tak dam za husu 5000 a mam to bez starosti a stresu přeji to každemu chytrakovi at syto skusy
Tak tady taky přidám nějaké fotky a zároveň bych chtěl upřesnit některé informace ohledně chovu Cholmogorů. Popírám to,že jsou houseři plodní až třetím rokem života,protože jsem měl letos po desetiměsíčním houserovi třináct housat. Ikdyž s brojlerovou husou,ale i tak skvěle plodný. Housata po něm sem zabíjel a pekl a můžu říct,že měli velice jemné maso a za deset let,co chovám husy jsem lepší nejedl. To samozřejmě může být i spojením s brojlerovou husou... Takže nepropadejte panice... Čistý Cholmogor určitě nemá tak luxusní materiál...
Možná,..
Po třech letech dovozu Cholmogorů a urputném boji se mi snad podaří na jaře seskládat čtyři chovné páry kde se projeví čtyři kmeny, které se mi podařilo sehnat. Všechny jsou z Ukrajiny. Nebudu tvrdit,že budou mít parametry dle nějakého Německého vzorníku,ale myslím že hmotnost a vzhled by měli mýt dle předpokladů chovatele. Zatím
Jedna pondělní... To je jen část, mého hejna.. Zbytek už si užívá nových výběhů... Jelikož jsem tomu teď věnoval hodně času,tak už husičky mají výběhy, kde je můžu každou páru pustit zvlášť na zelené a nebijou se..