Najstašie ruské plemeno, v našich končinách zatiaľ neznáme.
Viac si o nich mozete precitat v rustine (aj nemčine, či angličtine) na:
http://www.komovdvor.spb.ru/kurirus/pavl.html
alebo v ruštine na:
http://www.fermer.ru/forum/ptitsevodstvo/13101
Z 30 importovaných vajec od p. Komova zo Sankt Peterburgu mam 10 bielych a 14 zlatých bodkovaných kureniec.
prikladám aj fotky
Uživatel s deaktivovaným účtem

co su to za sliepky,take vidim prvy krat,aku maju uzitkovost a vahu ,ci to je len na okrasu?
Je to skôr plemeno pre hobby chovateľov (veď ani u Holanďaniek, či Paduaniek nie je podstatná užitkovosť). Na uvedených webstrankách sa o nich dozvieš podsttane viac.
Vajcia mi doviezli autom cca 2.000 km a liahnivosť bola super.
Zaujmalo by ma ako ste nadviazal kontakt s chovatelom a či ten chochol bude ako u apenzeliek. Zdá sa mi že kuriatka majú zaperené beháky, vidím dobre?. A ešte jedna otázočka, sú 4 alebo 5 prsté?. Na stránku s odkazom sa nechytám, neviem prečo. Ani na tie výstavy , čo ste tu dával v minulom roku. Ďakujem za odpoveď.
Vážený pane, s Vámi je to o strach. Shlédnutí Vašeho příspěvku vždy odkládám, protože vím, že se minimálně na den zblázním, protože ukazujete tak krásné kusy drůbeže. Z cholomogorek mám už hrůzu a to máte jen jednu. Gratuluji Vám k Vašemu elánu a schopnostem, jste pro mne pan chovatel. Úžasné. Jak to všechno stíháte a jak máte velké pozemky věnované drůneži? Regina
Regina,
ďakujem za kompliment. Pozemok nemám veľký, keďže bývam v Bratislave a tu sú drahé. Celá ma cca 800 metrov štvorcových.. Hydinu chovám pre potešenie a na výstavy a snažím sa aj ostatným ukázať, že to nie sú sú len "vajcoserky, či hrča rýchlo rastúceho mäsa", že v tom môže byť aj čosi iné a zakaždým niečim nové. Vždy som túžil chovať niečo iné ako ostatní. Tak som už mal Holanďanky, zdr. Wyandotky, a keď ich boli plné výstavy, tak som zase objavil niečo, čo sa vidí u nás len zriedkavo. Tak som prišiel k araucanam (dnes už bežne chovaná hydina), Lafleškám, Ayam cemani,...Keďže patrím už ku generácii, ktorá sa ešte povinne učila v škole po rusky (viem aj iné jazyky), tak sa mi to celkom teraz hodí. Rusko je obrovská krajina a záujmové chovateľstvo sa (po koministickej kolektivizácii a vojne) u nich pomaly zviecha.
Práve tam sú mnohé plemená o ktorých nič nevieme a ktoré nás prekvapia. Tak som sa cez ruské chovateľské webstranky zoznamil aj s ruskymi chovateľmi. Prišli aj ku mne po násadové vajíčka a na výmenu doniesli niečo špeciálne od nich. Tak som prišiel k Pavlovským kurám.
Cholmogorské husy , to bola láska na prvý pohľad, ale zohnať ich sa nkde nedá. Keďže majú malú znášku a nízku oplodnenosť vajec, tak nikto nechce predať násadové vajcia, ale len živé husy na jeseň. Tie sa zase nedajú previezť cez hranice a tobôž nie lietadlom. Tento rok mi to moc nevyšlo a možno som aj naletel neserioznym ruským chovateľom. Ešte uvidíme, či z môjho jediného (a pekne drahého) húsaťa bude statný cholmogor.
Ale už mám dohodnuté v Rusku, Bielorusku i na Ukraine od 4 rôznych chovateľov (ktorí nakúpili teraz Cholmogorské husy), že mi predajú niekoľko násadových vajec na jar 2011l som aj článok o nich do časopisu IFAUNA, ale mi ho neuverejnili, ani mi neodpovedali, či ho uverejnia vôbec. V slovenskom časopise Chovateľ mal veľký úspech a urobi som si medvediu službu ním, keďže mi hneď všetci volali, či nepredám Cholmogory.
Na výstave v Hodoníne (29.-31.10.) budem vystavovať aj Pavlovské kury, hoci ešte nemajú oficiálny štandard. Ale nech ich chovatelia vidia na živo. je to len otázka času, kedy budú uznané ako najstaršie ruské plemeno kúr.
V merku už mám aj Tulské bojové husy - tiež zaujímavé staré ruské plemeno.
Práve som sa vrátil z Hodonína, kde som bol odviezť na výstavu prihlasenú hydinu. Dal som tam 1.1. Pavlovské kury. Pôvodne som prihlásil biele, ale nakoniec som dal do voliery bieleho kohúta a zlatú čiernobodkovanú sliepočku, nech vidia aj ostatní ako vyzerajú.
Akurát prúser sa mi stal, že krásny snehobiely kohút sa počas prepravy vykadil a v tom sa vyváľal. Takže aj keď som ho drhol na mokro pred zaklietkovaním, tak aj tak už biely je len podľa názvu. Ke´d sa niečo pose..e, tak práve biely kohút, aby to bolo dobre vidno.
P.S.
Výstava to bude určite pekná aspoň podľa toho, čo som videl, len dúfam, že ešte usporiadatelia stihnú urobiť opravy v katalógu, keďže predajné ceny ktoré som uviedol splu za 1.1, uviedli ako za kus, čím sú zvieratá asi nepredajné.
Pozývam Vas zhliadnuť relaciu "Farmárska revue" ´vysielanú 20.11.2010 na STV 2. V 3. sekvencii od min. 7.23 do 11.30 je reportáž o Pavlovských kurách.
Najdete ju na:
http://www.stv.sk/online/archiv/farmarska-revue?id=36462&scroll=0
peter z bratislavy
napsal(a):
Regina,
ďakujem za kompliment. Pozemok nemám veľký, keďže bývam v Bratislave a tu sú drahé. Celá ma cca 800 metrov štvorcových.. Hydinu chovám pre potešenie a na výstavy a snažím sa aj ostatným ukázať, že to nie sú sú len "vajcoserky, či hrča rýchlo rastúceho mäsa", že v tom môže byť aj čosi iné a zakaždým niečim nové. Vždy som túžil chovať niečo iné ako ostatní. Tak som už mal Holanďanky, zdr. Wyandotky, a keď ich boli plné výstavy, tak som zase objavil niečo, čo sa vidí u nás len zriedkavo. Tak som prišiel k araucanam (dnes už bežne chovaná hydina), Lafleškám, Ayam cemani,...Keďže patrím už ku generácii, ktorá sa ešte povinne učila v škole po rusky (viem aj iné jazyky), tak sa mi to celkom teraz hodí. Rusko je obrovská krajina a záujmové chovateľstvo sa (po koministickej kolektivizácii a vojne) u nich pomaly zviecha.
Práve tam sú mnohé plemená o ktorých nič nevieme a ktoré nás prekvapia. Tak som sa cez ruské chovateľské webstranky zoznamil aj s ruskymi chovateľmi. Prišli aj ku mne po násadové vajíčka a na výmenu doniesli niečo špeciálne od nich. Tak som prišiel k Pavlovským kurám.
Cholmogorské husy , to bola láska na prvý pohľad, ale zohnať ich sa nkde nedá. Keďže majú malú znášku a nízku oplodnenosť vajec, tak nikto nechce predať násadové vajcia, ale len živé husy na jeseň. Tie sa zase nedajú previezť cez hranice a tobôž nie lietadlom. Tento rok mi to moc nevyšlo a možno som aj naletel neserioznym ruským chovateľom. Ešte uvidíme, či z môjho jediného (a pekne drahého) húsaťa bude statný cholmogor.
Ale už mám dohodnuté v Rusku, Bielorusku i na Ukraine od 4 rôznych chovateľov (ktorí nakúpili teraz Cholmogorské husy), že mi predajú niekoľko násadových vajec na jar 2011l som aj článok o nich do časopisu IFAUNA, ale mi ho neuverejnili, ani mi neodpovedali, či ho uverejnia vôbec. V slovenskom časopise Chovateľ mal veľký úspech a urobi som si medvediu službu ním, keďže mi hneď všetci volali, či nepredám Cholmogory.
Na výstave v Hodoníne (29.-31.10.) budem vystavovať aj Pavlovské kury, hoci ešte nemajú oficiálny štandard. Ale nech ich chovatelia vidia na živo. je to len otázka času, kedy budú uznané ako najstaršie ruské plemeno kúr.
V merku už mám aj Tulské bojové husy - tiež zaujímavé staré ruské plemeno.
Tak tu tulsku bojovu hus chcu taky ta je tak krásná
Prikaldám niekoľko fotiek tohoročných odchovov Pavlovských kúr. Okrem zlatých, sa mi "vyštepili" aj hnede s kol. kresbou. prebytky kohútikov rád darujem niekomu na orkasu dvora.
zatial sú spoločne vo voliere s inými druhmi hydiny.
Isma,
celý chovný kmeň vlaňajších Pavloviek som predal do južných Čiech jednej chovatelke. Ostali mi len tohoročné mládky. Akurát včera večer sa u mňa zastavil Sláva Komov z Peterburgu (od ktorého mám násadové vajcia). Tak sme spolu prešli výbehy a zhodlotili moje odchovy a poradil mi, čo si mám nechať ďalej do chovu.
Rád by som niekomu ponúkol zriedkavý farebný raz - žlté pavlovky s náznakom kolumbisjkej kresby, aby ich dalej šľachtil. Aj v rRsku je to stále zriedkavá farebná varieta. Mám cca 5-6 kusov, ktoré sa mi vyštepili zo zlatých.
Prikaldám aj foto s "posudzovania" Pavloviek najpovolanejším človekom - Sláva Komov, ktorý ich chová dlhé roky v Peterburgu.
Už mám vonku kuriatka z 3. liahne a tie pred nimi už majú pekné pernaté ozdoby (chochol, supie perá a tetroviu (dookola chlpatú) nohu.
V liahni mám aj importované vajíčka z ďalších 2 krvných línií pôvodom z Barnaulu z Altajských hôr , dovezene priamo z Ruska. Tie by sa mali liahnuť 23.3.
Mám hejno 1.6 zlatých, ale občas sa vyštepí aj biela. Takže Ti nemôžem garantovať biele.
Tak sa včera z importovaných vajec vyliahli kuriatka pavloviek:
strieborne
4.5.2013 som vyliahol posledné Pavlovky z importu od ruskej chovateľky
odpoveď nájdeš tu:
https://www.ifauna.cz/drubez/forum/r/detail/643227/rozlisovacie-kruzky
Znáška je cca 150-170 bielych vajec o hmotnosti cca 48-50 gr, keďže sú to asi veľkosťou najmenšie sliepky z veľkých plemien. Ale mal som aj sliepočky, čo znášali 63 gr. vajcia
Pavlovským kurám táto teplá zima nevadí, hoci z Ruska sú zvyknuté na sibírsku zimu
Dobrý den,
podařilo se mi koupit pavlovky 1+1. Nemohu nikde najít a nikdo z mých známých chovatelů drůbeže mi není schopný říct, jaké kroužky mají mít.
Mohu poprosit o tuto informaci? Předem moc děkuji.
S pozdravem Iva Jandová
www.ranch102.cz
Tak som dnes konečne rozdelil chovné hejna.
Tu sú Pavlovské kury zlaté a streiborné, čiernobodkované liahnuté na jar 2014
Tak sú konečne na svete prvé kuriatka Pavloviek r. 2015 vyliahnuté 24.1.2015.
A ešte niekoľko hromadných foto.
Všimnite si bohatú operenosť nôh, vrátane prstov.

Po Pavlovských jsem pokukovala už před pár lety, jenže jsme chtěli spíše malá plemena na okrasu, předloni nám skočil zakrslý rousný na hedvábničku a ejhle kuřata jak mini Pavlovské jedno jako druhé s chocholkou i rousy, jen všechny slípky byly hnědočerné a kohoutci bíločerní zato temperamentu měli víc než jsem kdy vyděla.
Chcel som odskúšať, či som si vybral plodných kohútov do chovu, a tak trocha netradične mám vianočné Pavlovské kuriatka vyliahnuté 26.12.2015.
Niekoľko fotiek z tohoročného dorastu Pavlovských kúr. Má niekto nepríbuzného kohúta k mojim na výmenu?

Tak to je radosť, aj ja po nich už druhý rok pokukujem.

Už vyzerajú, ako dospelé.
Nezačnú znášať takéto skoré kusy priskoro? Myslím vo veku ako 4 mesačné, lebo o dobrý mesiac sú tu najdlhšie dni v roku.
Tohoročné mladé odchovy po zlatých rodičoch. Vyštepili sa aj biele kohúty a 2 citronové sliepky
Zaujímavý článok aj s fotkami farebných rázov (v ruštine) najdete tu: https://fermilon.ru/hozyajstvo/ptitsevodstvo/pavlovskaya-poroda-kur-yajtsenoskost-xarakteristika.html?fbclid=IwAR20nCNnHNghxgjRUx2O7_XR-XBFiQlR8ZPQIIB94Jl7YjjY44og1bP9EQQ
Noro123

XXX.XXX.103.237
Dobrý vie mi dakto predať vajíčka nikde neviem zohnať dám aj viacej peňazí prosim pavovske kury
dandina

XXX.XXX.108.247
Ahoj chtěla bych se zeptat, jak se pozná slepička a kohoutek... mám tři syčáky a mají tři týdny
Musíte si počkať aspoň do veku 6-8 týždňov, kým sa bude dať odhadnúť pohlavie podľa hrebienka