Apencelský chocholáč

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
8.6.2011 19:57
rosnička

XXX.XXX.148.149

Chová někdo u nás tyto slepice a může přidat fotku ? Děkuji:-)

9.6.2011 13:06
mysak

XXX.XXX.46.80

Choval je roky bohužel už zesnulý pan Ing. Kratzig z Chvaletic u Protivína, ale jak jeho chov dopadl, to nikdo neví.

9.6.2011 21:37
rosnička

XXX.XXX.159.109

mysak napsal(a):
Choval je roky bohužel už zesnulý pan Ing. Kratzig z Chvaletic u Protivína, ale jak jeho chov dopadl, to nikdo neví.

Moc děkuji , škoda že se nedá dopátrat jak ten chov skončil , dovezka jsem je z Rakouska a chci si upřesnit standard , pro další chov.smajlík

9.6.2011 23:02
mysak

XXX.XXX.46.80

Já tady vzorník mám, ale nemám jak ho sem přendat. Až po neděli budu-li mít foťák.

10.6.2011 10:26
dkup

XXX.XXX.111.163

Já jsem se vloni byla v místě bydliště zesnulého pana Krätziga podívat, chtěla jsem slepice koupit. Ve vsi jsme se doptali, v domě teď bydlí jeho syn. Nikdo nebyl doma, tak jsem zvenku obešla zahradu a objevila voliéru s chocholáči. Byli ve 3barevných variantách, bylo jich tak kolem 20ti? Nechala jsem ve dveřích dopis s kontaktem, ale nikdo se mi dodnes neozval a už jsme tam znova nejeli. Třeba budete mít více štěstí. Pokud byste tam chtěla jet a nemáte adresu, mohu vám ji najít ve starém výstavním katalogu. Je to krásné plemeno, mně se moc líbí, ale manžel, když viděl, jak jsou tyto slepice temperamentní, už je raději nechce. Přeju hodně štěstí a těším se, že vaše slepice uvidíme někde na výstavě.

Landíková

31.7.2012 20:49
Landíková

XXX.XXX.224.12

Dobrý den,
hledala jsem něco ohledně slepiček APPENCELSKÝ CHOCHOLÁČ a narazila jsem na Vaši konverzaci na těchto stránkách z minulého roku.
S panem ing. Oldřichem Kracikem (správně se píše česky) jsem pracovala skoro 30 let a mám od něho ještě 2 slepičky - jednu zlatou a jednu stříbrnou. Jedna dokonce kvoká, ale nemám k ní kohouta, takže ji nemohu nasadit.
Strašně ráda bych měla od nich kuřátka, je to taková nostalgie po panu Kracikovi, byl to nadšený chovatel a moc hodný člověk. Radil mi, jak slepičky chovat, vždycky mi dal pár vajíček a já je nechala vysedět a pak měl u nás v rezervě kohoutka, kdyby se něco stalo s tím jeho doma. Bohužel, smrt je neúprosná a pan Kracik zemřel a bylo to při jeho způsobu života tak nečekané, že tomu nemohu uvěřit pomalu dodneška.
Dostala jsem se od slepic na úplně jiné téma. Tak se ještě vrátím k těm mým appencelským slepičkám, kdyby někdo měl kohoutka, aby mohla být vajíčka oplodněna, mohlo by se snad ještě pár kuřat vylíhnout. Slepičky už jsou nejméně pětileté, zatím pořád nesou, ale myslím, že už dlouho žít nebudou.
Bydlíme v Protivíně, kdyby snad byl zájem.

atony

14.2.2019 10:55
atony

XXX.XXX.172.44

scháním apenzeller chocholáč stříbrný, děkuji

28.4.2020 20:52
filisek01

XXX.XXX.76.122

Paní Landíková . Můžete se mi ozvat na email- filisek01@seznam.cz.. Děkuji.

28.4.2020 20:53
filisek01

XXX.XXX.76.122

Landíková napsal(a):
Dobrý den,
hledala jsem něco ohledně slepiček APPENCELSKÝ CHOCHOLÁČ a narazila jsem na Vaši konverzaci na těchto stránkách z minulého roku.
S panem ing. Oldřichem Kracikem (správně se píše česky) jsem pracovala skoro 30 let a mám od něho ještě 2 slepičky - jednu zlatou a jednu stříbrnou. Jedna dokonce kvoká, ale nemám k ní kohouta, takže ji nemohu nasadit.
Strašně ráda bych měla od nich kuřátka, je to taková nostalgie po panu Kracikovi, byl to nadšený chovatel a moc hodný člověk. Radil mi, jak slepičky chovat, vždycky mi dal pár vajíček a já je nechala vysedět a pak měl u nás v rezervě kohoutka, kdyby se něco stalo s tím jeho doma. Bohužel, smrt je neúprosná a pan Kracik zemřel a bylo to při jeho způsobu života tak nečekané, že tomu nemohu uvěřit pomalu dodneška.
Dostala jsem se od slepic na úplně jiné téma. Tak se ještě vrátím k těm mým appencelským slepičkám, kdyby někdo měl kohoutka, aby mohla být vajíčka oplodněna, mohlo by se snad ještě pár kuřat vylíhnout. Slepičky už jsou nejméně pětileté, zatím pořád nesou, ale myslím, že už dlouho žít nebudou.
Bydlíme v Protivíně, kdyby snad byl zájem.

Paní Landíková . Můžete se mi ozvat na email- filisek01@seznam.cz.. Děkuji.

Přidejte reakci

Přidat smajlík