Kdy dát kuřata ke slepicím?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
27.8.2013 22:29
pajakrejcirikova

XXX.XXX.140.21

Prosím o radu.Mám lonské slepice,kurník je velký.Letos jsme si koupili ještě dalších 10slepiček šumavanek a mám ještě svoje 2+1kohoutek.Jsou spolu v jiném výběhu.Všeci líhnutí 1-3.června.Tudíž budou mít 3měsíce.Potřebuji je dát k sobě s těmi starými, ted jsou jen v letním odchovu-nezatepleném.V plánu mám je mít pohromadě.Prosím od kdy je můžu dát dohromady?Moc děkuji za Vaše názory a rady.Jinou možnost na zimu nemám.smajlík

27.8.2013 22:41
etua

XXX.XXX.191.213

pajakrejcirikova napsal(a):
Prosím o radu.Mám lonské slepice,kurník je velký.Letos jsme si koupili ještě dalších 10slepiček šumavanek a mám ještě svoje 2+1kohoutek.Jsou spolu v jiném výběhu.Všeci líhnutí 1-3.června.Tudíž budou mít 3měsíce.Potřebuji je dát k sobě s těmi starými, ted jsou jen v letním odchovu-nezatepleném.V plánu mám je mít pohromadě.Prosím od kdy je můžu dát dohromady?Moc děkuji za Vaše názory a rady.Jinou možnost na zimu nemám.smajlík

měsíční kuřata ještě nedávejte ke starým slepicím,nejen,že jim sežerou veškeré krmení,ale ještě je budou klovat.Ještě je nechte měsíc zvlášť a pak je pusťte do výběhu všechny pohromadě a do velkého kurníku s ostatními je dejte až tak koncem října.Nebojte se,že se jim v letním kurníku něco stane.Až budete přidávat kuřata k velkým tak si vezměte nějakou silnou voňavku a všechny jednotlive,tedy i staré stávající slepice navoňte - můj osvědčený trik.

27.8.2013 22:47
ovecka

XXX.XXX.31.130

Vzhledem k tomu, že slepice téměř nemají vyvinutý čich a k orientaci v prostředí jej nevyužívají, je jakákoli voňavka zbytečná. Jediní ptáci u nichž je čich vyvinut a využíván jsou havranovití. Dana

28.8.2013 10:33
runcajz123

XXX.XXX.219.2

můj je to taky trik neklobou je. Loni jsem si koupil 5 kuřic vlašet 18.týdeních dal sem je k mým starým hybridkam praly se klobali a pak mě mamka řekla že je mám něčím nastříkat tak sem je nastříkal vonavkou a když sem je pustil už se neklobali nechutlalo lim to

28.8.2013 19:20
pajakrejcirikova

XXX.XXX.140.21

Díky všem za rady,nevím jak jsem to tu napsala,ale kuřátka budou mít už 3měsíce byli hned 1-3 .června.Ale tak ještě chvíli počkám a potom je též něčím navoním i ty staré a šupnu je k sobě..Díky všem.
smajlík

28.8.2013 19:34
lydie

XXX.XXX.70.117

Je to marné, viďte Danosmajlík...

28.8.2013 21:57
pajakrejcirikova

XXX.XXX.140.21

Je možné,že máte pravdu a vůně není na mistě,je tu hodně názorů a nezlobte se jsme lidi a zkoušíme vše.Loni jsem měla problém se slepicemi se mi ozobávali a měli všeho i vitamínu a nakonec jsme jim zobance potírali jodem.a pomohlo to.Takže jen hledám rady ,,nato tu asi fauna je.Všichni nejsme dokonalí,ale ani hlupáci.Hlavně máme rádi ty naše zvířata a vše kolem.A znáte to 100lidí x 100 názorů.Ráda si přečtu všechny.

29.8.2013 08:59
lydie

XXX.XXX.70.117

Zima ještě nehrozí, takže bych je zkusila sjednotit později až kuřata narostou. Jinak je starší budou utiskovat a ony pomalu porostou.
Pokud nemáte velký výběh, udělejte v malém výběhu schovávačky pro ty mladší, aby je starší drůbež neměla stále na očích a neotravovala je.
Hlavně, pokud nemáte prostor, je potřeba drůbež zabavit - hromadou listí, trávy, čehokoli, aby se po celý den nenudila.
Máme obrovskou zahradu a přesto jsou mladá kuřata oddělena od starších, aby v klidu narostla.

I když se názory na vyšší či nižší schopnost a využití čichu u drůbeže (ptáků) různí, určitě bych je voňavkou nestříkala.

29.8.2013 09:06
lydie

XXX.XXX.70.117

Názorů je tu samozřejmě mnoho, některé opravdu " výživné "smajlík.
Ale nic Vám nebrání v tom, pokud se nedostanete k odborné literatuře, shánět si info i jinde.

http://www.google.cz/?gws_rd=cr#q=%C4%8Dich+u+pt%C3%A1k%C5%AF

Rady našich babiček jsou různé, neb jsou babičkysmajlík a smajlík babičky smajlík.

29.8.2013 17:42
pajakrejcirikova

XXX.XXX.140.21

Máte pravdu než začne být větší zima nechám je zatím ještě ze 2měsíce v letním příbytku,je to bouda plastová asi 1mx1m,ale výběh mají veliký.Tak spěchat nebudu.smajlík

30.8.2013 09:08
lenkape

XXX.XXX.104.165

Mám na zahradě ohradu s bedničkou na spaní pro kuřata. Když jsou asi 8 týdnu stará a venku není v noci zima, dám je do tohodle venkovního výběhu pro kuřata.Nechám je týden ať si zvyknou . A pak to dělám tak , že ty 2-měsíční kuřata vypouštím společně na zahradu s velkými slepicemi, ale spát chodí každý do svého. Po asi měsíci, když vidím že se na zahradě pasou společně bez šarvátek a nahánění, jeden den večer všechna kuřata posbírám a strčím na noc k slepicím. Sice vždy po vypuštění na zahradu musím kuřata zase nahánět do výběhu ke slepicím, ale je to jen o čase , kdy si kuřata zvyknou a přestanou chodit do svého bývalého bydlení. Během společného pobytu na zahradě si na sebe zvyknou a po přeřazení do společného výběhu nejskou žádné problémy. Kuřata se naučí , že občas dostanou klofanec, když se pletou kde nemají, ale to je výchovné. Mám společně velké slepice, kuřata a i hedvábničky a snášejí se v pohodě. 2 roky jsem je měla s kvočnama a ty si je ochránily a letos jsem musela nalíhnout v líhni, neboť mně z 13 slepic žádná nezakvočela a taky bez problému.

Sisisi

5.5.2015 13:21
Sisisi

XXX.XXX.29.49

Zdravím, já mám vyzkoušeno, přidat nové slepičky v noci ( večer), když jsou staré rozespalé.
Přes noc načichnou a ráno už jdou spolu. Párkrát je odeženou od žrádla, tak dát více nádob.
Jinak jsem neměla žádný problém. S.

len tak

5.5.2015 13:33
len tak

XXX.XXX.70.94

Po dvoch rokoch si vasu radu urcite zoberie k srdcu. myslim ze je zbytocne otvarat stare velmi stare prispevky na ktore sa uz ani nereaguje

Olina 45

19.6.2015 16:10
Olina 45

XXX.XXX.115.162

len tak napsal(a):
Po dvoch rokoch si vasu radu urcite zoberie k srdcu. myslim ze je zbytocne otvarat stare velmi stare prispevky na ktore sa uz ani nereaguje

Dobry den chtěla bych se zeptat po jaký době by správně měli bejt kuřátka se slepicema ? Měli jsme jednu slepicku a teď má kuřátka už měsíc starý... Teď jsme si koupili nový slepice ale bojím se je dat všechny dohromady. Děkuji.

Uživatel s deaktivovaným účtem

19.6.2015 17:05

Když už jsme tu byli u nějakých voňavek apod, určitě bych nevolila nějaké voňavkové chemie, kdoví co v tom je vše zač, neměla bych pak chuť následně na vejce, jelikož ty jedy se v slepici usadí, jak to pozře z peří, to jsou pak ty domácí BIO vajíčka Co se týče přidávání kuřat ke slepicím, tak nejméně tříměsíční, záleží ale na dalších okolnostech.Taky nepíšete jak staré jsou nové slepice ale i tak bych s měsíčníma kuřatama ještě raděj počkala.

19.6.2015 19:18
jojo69

XXX.XXX.235.62

Netreba s tym dlho vyčkávat najlepšie dat kuriatka k sliepkam ked maju tak 3 tyždne. vtedy si ich sliepky este nevšimaju. ak sa davaju staršie tak ich uz nahanaju a ozobavaju.

20.6.2015 17:39
jjjex

XXX.XXX.86.47

Zdravim, ted mne zdrhla z boxu v chlive slepka i s kuretem /10-14 dni starym/

.slepka kvokala, sedela na zaprdkach, po nejake dobe sem sehnal 6 udajne ok vajec, pak se vylihlo pouze jedno kure nebo co to je, zbytek vajec slepka zahrabala, asi uznala, ze napicu...

.v chlive mam 3 slepice a 2 berany, tak pocitam ty stary ji poklovou nebo ji zaslapne beran, ale tajne doufam, ze to prezije.. ten sedivak.

..co se mne to vylihlo?viz foto.. neni to holub? smajlík

20.6.2015 17:49
friend

XXX.XXX.57.29

Vyzerá to na kuriatko Amrox.

20.6.2015 18:02
jjjex

XXX.XXX.86.47

Tak ted sem byl kouknout v chlive, slepice se vratila do boxu a hlavne, po chvili sem slysel/pipat/, pak i videl toho malyho "sedivaka", vykouk zpodkridla... takze zatim ok...

..holt tata to mel na starost, a ted je to pouze muj boj, do kafilerky to dat nechci.. berany budu drzet dal /strihani uz sem sehnal/ a slepky taky, akorat predtim zadna nekvokala, kurata se kupovaly.. tak ted snad premiera, doufam ze vydrzi..

21.6.2015 09:40
vendy108

XXX.XXX.233.112

Já mám slepice v menší ohradě, schovávačky tam nemají a když k nim chci přidat nová kuřata, tak nejdřív ve stáří 3 měsíce. Když jsem měla slepic méně, kuřata jsem k nim dala večer a trochu jsem je potřela octovou vodou. Teď už po tři roky to dělám tak, že staré slepice zavřu do kotců v králikárně, ty tři-čtyři dny jim neublíží. Do kurníku a výběhu dám večer všechna nová kuřata, druhý den dopoledne nechám "celou partu" rozkoukat a navečer k nim dám dvě slepice. Ty jsou vykulené, co se děje, ale neodváží se na ně útočit. Takto tam po půldni přidávám po dvou slepicích, po třech dnech je celé hejno pohromadě a v pohodě. Kohouta dám naposledy. Než si je všechny po půstu obejde, zapomene na to, že tam jsou noví hosté.

27.10.2019 09:54
Elsaiva

XXX.XXX.0.68

Dobry den nám zasedla kvocna pozde tak jsme ji nechaly a teď je kuřatkum necelé 2 mesíce narozeni jsou 12.9.2019 jen take nevim kdy je dat k ostatnim slepim..kvocna je stale s nima a stale se o ně stara nevim zda je uz mohu pustit do výběhu ktery je 10×9 metrů..ale mame i velkou louku pod výběhem děkuji za radu

27.10.2019 11:13

Elsaiva napsal(a):
Dobry den nám zasedla kvocna pozde tak jsme ji nechaly a teď je kuřatkum necelé 2 mesíce narozeni jsou 12.9.2019 jen take nevim kdy je dat k ostatnim slepim..kvocna je stale s nima a stale se o ně stara nevim zda je uz mohu pustit do výběhu ktery je 10×9 metrů..ale mame i velkou louku pod výběhem děkuji za radu

Pokud je kvocna vodi, pak bych je uz klidne spojil, ale vybeh neni velky, slepice budou kurata odhanet, pokud ale mohou na louku stale, tak by to nemusel byt problem. Akorat rano je uz vlhko, tak aby se zbytecne neurousala.
PS: Kuřata se líhnou, nerodí😉

28.10.2019 13:13
Elsaiva

XXX.XXX.0.68

Jjj já vím děkuji za upozornění

28.10.2019 13:17
Elsaiva

XXX.XXX.0.68

Děkuji jen nevím kam mi vlastně večer zalezou???Společně se slepicemi ještě být na hřadu asi nemohou ..a máme udělaný zvlásť prostor pod hřádem kde kvočna s kuřátky spinkají a nevím jak mám udělat to aby se mi tam samy zalezly a aby mi tam ostatno slepice nevlezly za nima???Asi se ptám jako totalní blbec,ale teprve začínam i když už vloni jedno kuřátko už bylo..ale stále se mám co učit a to jrště hódně

28.10.2019 13:50
ančovička1

XXX.XXX.21.107

Zavírat,zavírat...osobně,denně,dokud si kvočna na nové ubytování nezvykne a nezavede tam kurata sama..ja bych tedy tak mala kuřata mezi dospělé slepice nedávala,budou je sikanovat,nepusti je nažrat,kvocna toho moc nezachrani..i kvočnu slepice sikanuji..ja kurata pridavam ke slepicim nejspíš v 5 ti - 6ti
měsících...

29.10.2019 12:16
ladd

XXX.XXX.34.47

To je stále dokola, už jste se na to ptala loni. Co chovatel, to jiný názor ohledně věku, kdy pustit kuřata mezi dospělé slepice, ale jinak je hlavně o to aby se kuřata v klidu najedla a slepice jim nevyžraly jiné krmení + by měla kuřata nocovat zvlášť pod dospělých slepic jednak kvůli šikaně, jednak kvůli tomu krmení. I když někdo vám napíše, že kuřata s kvočnou má pohromadě se slepicemi a nic se neděje. (Když jsme měli někdy nadbytečné hejnko kuřat, které kvočna vyseděla někde ve stodole nebo na zahradě v kopřivách, tak nocovala z důvodu nedostatku místa od prvního dne ve slepičárně pod kukaněmi, od 3 týdnů s kvočnou mezi slepicemi na hřadech a vyrostla bez úhony také. Jen je důležité jim zajistit to krmení – k tomu účelu jsme měli posadu.)
Takže udělejte ve výběhu slepic ohrádku, do které prolezou jen kuřata a tam jim dávejte krmení. K tomu můžete využít stávající ohrádku, kde jsou přes den, nebo box, do kterého chodí spát. Když večer kuřata nezalezou do svého boxu, tak je do něj zaženete nebo dáte ručně – jak jednoduché. Takto to mohlo být praktikováno od jednoho dvou týdnů věku kuřat, zvláště, když je k dispozici louka.
Co se týče šikany kvočny slepicemi. Pokud kvočna během sezení, a vodění kuřat neztratí kontakt s hejnem, tak si zachová místo na společenském žebříčku takové, jako měla a k třenicím v hejnu nedochází. Samozřejmě ke slepicím hierarchicky níže, je v zájmu kuřat agresivnější. Pokud během sezení a vodění kuřat kvočnu od hejna oddělíte, po navrácení do hejna si musí své postavení v hejnu u¨potvrdit, vydobít z toho jsou pak rvačky.

1.11.2019 16:59
Elsaiva

XXX.XXX.0.68

Ano mockrát dèkuji za cenné rady já prostě nechci nic zanedbat a tak se ptám..Co člověk to jiný názor ano..Děkuji mockrát a omlouvám se

Neregistrovaný uživatel

22.2.2022 11:10
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!

Přidejte reakci

Přidat smajlík