Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
11.9.2013 22:06
majenko3

XXX.XXX.10.60

Zdravím! Chovám rôzne druhy hydiny, vodnú aj hrabavú. A chcel by som si zaobstarať aj psa.Tak aby sa voľne pohyboval po celom pozemku aj medzi hydinou. Slúžil by na ochraňovanie pred potencionálnymi zlodejmi + ako odpudzovač škodnej. Je mi jasné, že veľa robí výchova. Ale či náhodou neexistuje nejaké plemeno, ktoré sa znáša dobre s hydinou. Za rady veľmi pekne ďakujem.

11.9.2013 22:27
martinez

XXX.XXX.249.1

V podstate to máš asi jedno hlavne aby to nebol polovný pes tí majú inštinkt loviť ale aj to sa dá odnaučiť :) ja mám nemeckého ovčiaka ked som sním tak neurobý nič ale ked preletí sliepka na dvor tak je hotová už dve zabil :) a potom mám nemeckého stvača s PP a to je koniec ten aj cez plot útočí na hydinu :)

11.9.2013 22:30
etua

XXX.XXX.191.213

majenko3 napsal(a):
Zdravím! Chovám rôzne druhy hydiny, vodnú aj hrabavú. A chcel by som si zaobstarať aj psa.Tak aby sa voľne pohyboval po celom pozemku aj medzi hydinou. Slúžil by na ochraňovanie pred potencionálnymi zlodejmi + ako odpudzovač škodnej. Je mi jasné, že veľa robí výchova. Ale či náhodou neexistuje nejaké plemeno, ktoré sa znáša dobre s hydinou. Za rady veľmi pekne ďakujem.

Neexistuje pes,který by bez výchovy mohl volně se pohybovat mezi drůbeží, a je jedno zda-li je to fena či pes-samec.Musíte si uvědomit,že pes-jakékoliv plemeno,ať malé či střední nebo velké-společenské,lovecké či "gaučové"-všechno je to l o v e c od přírody a až výchovou se stává tím,čím jej daný majitel chce mít.Ani pastevecký pes bez výchovy Vám nebude "hlídat" jen na toto slovo!!! Takové ty rady jaké plemeno-skutečně neberte vážně-ano poříďte si psa,ale musíte také vědět,zda bude hlídat jen drůbež včetně vodní,nebo i další zvířata.Musíte si uvědomit,že pes nebude aktivní po celých 24 hodin.Pes má nejsilnější aktivitu mezi 16,00 hod cca do půlnoci a po té cca od 4h.ráno do cca 10 hod.dopoledne,jako ostatní zvířata musí také odpočívat.Je mnoho instruktorů,kteří vám psa k potřebným úkonům vycvičí.Ovšem všechna plemena - bez rozdíli musí mít základní výcvik poslušnosti to je předpoklad úspěchu pro další jeho práci,ale musí také mít "pána",který si jej bude vážit a ne jen na něj řvát,příp.mu jen dávat povely o zákazech-to siraději pořiďte kamerový systém a alarmy,rozsvěcovací kontaktní světla atd.-možná vás to vyjde levněji a hlavně-pes je zvíře a potřebuje péči tak jako vaše drůbež-to si musíte vše uvědomit,a pes není na 2 roky ale nejméně na 10 let.smajlík

11.9.2013 22:36
majenko3

XXX.XXX.10.60

martinez napsal(a):
V podstate to máš asi jedno hlavne aby to nebol polovný pes tí majú inštinkt loviť ale aj to sa dá odnaučiť :) ja mám nemeckého ovčiaka ked som sním tak neurobý nič ale ked preletí sliepka na dvor tak je hotová už dve zabil :) a potom mám nemeckého stvača s PP a to je koniec ten aj cez plot útočí na hydinu :)

No žiadneho polovníckeho ja nechcem. Dedko mal pred rokmi jazvečíka a ten sa pohyboval voľne medzi hydinou.Bral by som aj hocijakého miešanca alebo najdúcha z útulku, len to sa bojím, že tam ich je už veľa dospelých a či by som mu vtĺkol do hlavy, že hydina je tabu a nejako nechcem ani nijakého veľkého. Hlavne, aby to štekalo na cudzích ľudí.

11.9.2013 22:41
majenko3

XXX.XXX.10.60

etua napsal(a):
Neexistuje pes,který by bez výchovy mohl volně se pohybovat mezi drůbeží, a je jedno zda-li je to fena či pes-samec.Musíte si uvědomit,že pes-jakékoliv plemeno,ať malé či střední nebo velké-společenské,lovecké či "gaučové"-všechno je to l o v e c od přírody a až výchovou se stává tím,čím jej daný majitel chce mít.Ani pastevecký pes bez výchovy Vám nebude "hlídat" jen na toto slovo!!! Takové ty rady jaké plemeno-skutečně neberte vážně-ano poříďte si psa,ale musíte také vědět,zda bude hlídat jen drůbež včetně vodní,nebo i další zvířata.Musíte si uvědomit,že pes nebude aktivní po celých 24 hodin.Pes má nejsilnější aktivitu mezi 16,00 hod cca do půlnoci a po té cca od 4h.ráno do cca 10 hod.dopoledne,jako ostatní zvířata musí také odpočívat.Je mnoho instruktorů,kteří vám psa k potřebným úkonům vycvičí.Ovšem všechna plemena - bez rozdíli musí mít základní výcvik poslušnosti to je předpoklad úspěchu pro další jeho práci,ale musí také mít "pána",který si jej bude vážit a ne jen na něj řvát,příp.mu jen dávat povely o zákazech-to siraději pořiďte kamerový systém a alarmy,rozsvěcovací kontaktní světla atd.-možná vás to vyjde levněji a hlavně-pes je zvíře a potřebuje péči tak jako vaše drůbež-to si musíte vše uvědomit,a pes není na 2 roky ale nejméně na 10 let.smajlík

Toto všetko si uvedomujem, Starostlivosť o hocijaké zviera je u mňa samozrejmosťou. Ideme mi o to, aby sa mohol voľne pohybovať po celom (veľkom) pozemku spolu s hydinou a ohlásil prichádzajúcu návštevu....či už želanú alebo neželanú

11.9.2013 23:30
danis

XXX.XXX.188.108

Vybírejte z ovčáckých plemen. Kolie, NO, puli...
Z vlastní zkušenosti to nevím, ale údajně se dobře osvědčil i hovavart. Každopádně to chce důkladnou výchovu.

Také mám psy mezi drůbeží navolno, dokonce několik. Nejvíc se mi osvědčili NO, těch jsem už pár měl a až na jednoho se všichni velmi rychle naučili, co se od nich očekává.
Taky mám berňáka a s ním jsou potíže. Rozhodně si netroufnu nechat ho mezi drůbeží bez dozoru.
Nejlepší je voříšek z útulku. Chytrý, pracovitý, snaživý.

12.9.2013 07:56
majenko3

XXX.XXX.4.81

danis napsal(a):
Z vlastní zkušenosti to nevím, ale údajně se dobře osvědčil i hovavart. Každopádně to chce důkladnou výchovu.

Také mám psy mezi drůbeží navolno, dokonce několik. Nejvíc se mi osvědčili NO, těch jsem už pár měl a až na jednoho se všichni velmi rychle naučili, co se od nich očekává.
Taky mám berňáka a s ním jsou potíže. Rozhodně si netroufnu nechat ho mezi drůbeží bez dozoru.

Ďakujem za radu smajlíksmajlík

12.9.2013 08:23
trnka

XXX.XXX.115.235

danis napsal(a):

pridavam sa tiez mam bernaka a hoci mu uz druhy rok vtlkam do hlavy ze hydina nie je jeho vecera ani zabavka dosiahla som akurat tolko ze ked som pri nom netrufne si ale staci ze sa otocim a uz lieta perie

12.9.2013 10:03
luvit

XXX.XXX.255.183

Vyberte si psa, který se Vám líbí, mladého a ovladatelného, abyste ho snadno naučil neútočit na drůbež. My například máme loveckého - borderteriéra a drůbeži po "instruktáži" neublíží, akorát když třeba chytáme slepici, tak má tendence nám pomáhat, což by mohlo být nebezpečné, tak ho na tu chvilku zavřeme.
Je to o povaze psa a výchově.

12.9.2013 10:28
danis

XXX.XXX.188.108

trnka napsal(a):
pridavam sa tiez mam bernaka a hoci mu uz druhy rok vtlkam do hlavy ze hydina nie je jeho vecera ani zabavka dosiahla som akurat tolko ze ked som pri nom netrufne si ale staci ze sa otocim a uz lieta perie

Bohužel tohle dělá naprostá většina berňáků. Taky jsem to zjistil pozdě. Chovatelé tvrdí, že je to ideální pes ke zvířatům. Jo, ale zapomínají dodat KROMĚ DRŮBEŽE!!!
Všichni známí, co tohle plemeno mají se na tom shodují, k drůbeži ne.
Já už si ho příště nepořídím, velký dobytek nemám a k opeřencům se prostě nehodí.

12.9.2013 11:39
trnka

XXX.XXX.115.235

to ja mam aj barany a tam je skvely nemam problem ich dostat kam potrebujem je to proste ovciarsky pes aj k detom je uzasny len ta hydina nie a nie sa naucit. To som mala male kurence vo vybehu tak si normalne podobral pletivo a pockal ktore kura prve vstrci hlavu, no potom ju uz samozrejme nemalo.

12.9.2013 13:02
danis

XXX.XXX.188.108

trnka napsal(a):
to ja mam aj barany a tam je skvely nemam problem ich dostat kam potrebujem je to proste ovciarsky pes aj k detom je uzasny len ta hydina nie a nie sa naucit. To som mala male kurence vo vybehu tak si normalne podobral pletivo a pockal ktore kura prve vstrci hlavu, no potom ju uz samozrejme nemalo.

Bohužel, přesně tak se chová ten náš i psi mých známých v okolí. Pod dozorem jakž takž, ale bez dozoru ani omylem. . A nenaučí se to. Nevím, jestli jsou tak hloupí, že to nejsou schopni pochopit, nebo jsou prostě tak tvrdohlaví, že si prostě dělají co chtějí i přes sebedůkladnější výchovu. Je to zřejmě plemenný rys, bez ohledu na to, co tvrdí chovatelé a jak své psy vychvalují.

K větším zvířatům, k dětem, jako rodinný pes a společník - SUPER.
Ale berňák a drůbež prostě NEE...

bichirek

12.9.2013 22:29
bichirek

XXX.XXX.3.119

Ja mám zas iný problém, mám krížence stredneho vzrastu psov, ale moje husi si k sebe nepustia nič, psy sa ich boja tak do záhrady nechodia :D takže Vám závidím, že sa psy hydiny neboja :D

bichi.

13.9.2013 05:24
kelim

XXX.XXX.151.225

To náš pes chodí na louku mezi zvířata relaxovat

bichirek

13.9.2013 17:08
bichirek

XXX.XXX.3.119

kelim napsal(a):

No jo, naše chodili tiež, keď boli husi malé. Teraz keď uvidí v záhrade hus psa, tak už za ním uteká a ťahá ho za všetko za čo sa dá :D Gunárovi to je jedno ten je veľká flegma ... A Keď príde niekto cudzí, tak do zahrady nevojde, pokiaľ nechce vyťahať za nos, do slova :Dsmajlík

13.9.2013 21:46
tomsuch

XXX.XXX.169.168

Dobrý večer plně souhlasím z Luvitem je to jen o výchově psa. Sám mám 2 dospělé Jack russle terier a 1 omladinu a drubeže si nevšimnou. smajlík

13.9.2013 22:08
etua

XXX.XXX.191.213

Já toho pasteveckého psa mám-kolii dlouhosrstou-problém v žárlivosti.Když nebudu slepice chytat,či jinak s nimi manipulovat ,tak se jich nevšimne ani za mé nepřítomnosti, to samé fenka bišonka,ta se nechá odehnat i hedvábkou,ale jak budu slepice chytat,tak už chce "pomáhat",jinak ani ta za mé nepřítomnosti se jich nevšimne.Dělo se tak ikdyž byly kuřata.Fenka bišonka jinak beze mě do výběhu nejde a velký pes také ne.Když jsem měla loni husy-tak to bylo někdy o "fous" na trpělivost velkého psa,bišonka ta před nimi utíkala.
Oba psy ovšem "ke slepicím" přišly až loni,tedy od svých 8 let,do té doby drůbež viděly"z letadla".Je to částečně v povaze psa,neřekla bych v plemeni.Fakt je,že při procházkách jsem je nikdy nenechala běhat po lese,případně,ani za bažanty či zající,ale ani za kočkami.A,kocour,ten chtěl kuřátka zahřívat,nikdy žádné neumordoval.Teď nosí slepicím malé myšky,jako důkaz péče o jejich krmení.

14.9.2013 09:05
mapuche

XXX.XXX.155.165

Jednoznačne Zlatý retriever je naj

14.9.2013 12:08
danis

XXX.XXX.188.108

mapuche napsal(a):
Jednoznačne Zlatý retriever je naj

Jo, hezká fotomontáž smajlík

14.9.2013 23:20
martinez

XXX.XXX.249.1

Majko môj typ je asi nemecký ovčiak tieto psy sa lahko ovládajú a nemajú taký silný vrodený inštinkt loviť teda aspom čo vydím na mojom je to sto aj jedno v odlišnosti s druhou polovnou sukou tá by chitlila všetko :) ale psa si treba v prvom rade naučiť odmalička :) mať ho pri tej hydine a ukazovať mu že nesmie na nu útočiť on si zvykne určite aj keby to je aký pes :) len sa treba venovať :)

14.9.2013 23:50
chov.

XXX.XXX.79.4

- jednoznačně "naši Peggynku", aby se pipiny nenudily !!smajlík B.

15.9.2013 00:01
chov.

XXX.XXX.79.4

- případně naší "Dášenu"- jenže ta jim vše sežere!! smajlík B.

15.9.2013 14:54
majenko3

XXX.XXX.4.159

martinez napsal(a):
Majko môj typ je asi nemecký ovčiak tieto psy sa lahko ovládajú a nemajú taký silný vrodený inštinkt loviť teda aspom čo vydím na mojom je to sto aj jedno v odlišnosti s druhou polovnou sukou tá by chitlila všetko :) ale psa si treba v prvom rade naučiť odmalička :) mať ho pri tej hydine a ukazovať mu že nesmie na nu útočiť on si zvykne určite aj keby to je aký pes :) len sa treba venovať :)

Asi to bol osud, ale v miestnom rozhlase hlásili, že jedna pani tu daruje malých psíkov. Žiadny čistokrvný to nie je, ale jedného som si zobral. Ani nič veľké to nebude. Chodím s ním pri hydine, ale zatiaľ sa bojí aj kureniecsmajlík ešte je veľmi malý, ale keď z neho bude ,,puberťák,, jeho to prejde a to asi bude to kritické obdobie, aby sa naučil, že hydina je tabu. Tak uvidíme čo z neho vyrastiesmajlík

15.9.2013 15:02
waren69

XXX.XXX.14.244

ak to chcete na strazenie ,tak urcite si neberte plemena ako retriever,kolie, ... su to sice inteligentne plemena,ale na strazenie nie. obycajny nemecky ovciak,ktoreho zozeniete vsade je urcite dobra volba.inteligentny pes,vzbudzujuci respekt,ktoreho zvladne bez probelomov aj zaciatocnik.ked sa mu v uvode trochu povenujete urcite splni ulohu strazcu a rodineho maznaka na jednicku smajlík. mali sme v minulosti jedneho,na 0,5 ha zahrade - polosamote s hydinou.vsetko co na zahradu prislo (macky,potkany,kuny, ...) likvidoval pricom hydina mu bola ukradnuta smajlík

15.9.2013 15:52
radulkav

XXX.XXX.244.234

Souhlasím,že je to o povaze.Mám NO a polovičního jagteriéra a drůbež je oběma ukradená.Ukradené jsou jim bohužel i ty kuny,lišky,potkani a jiná škodná.....

15.9.2013 20:42
kutil

XXX.XXX.147.173

majenko3 napsal(a):

Máme Moskevského strážního , hlídá a drůbeže si nevšimne

15.9.2013 22:46
martinez

XXX.XXX.249.1

to je super :) treba sa mu venovať a hlavne pri tej hydine nech si zvyka a bude to dobrý stražca :)

16.9.2013 23:06
mapuche

XXX.XXX.193.158

danis napsal(a):
Jo, hezká fotomontáž smajlík

O čom tu točíš, aka fotomontáž???

20.9.2013 13:00
cruyff

XXX.XXX.161.32

boli aj lepšie momentky ale tam som nemal poruke foťák tak iba takého. Na môjho psa nemožem nič zlé povedať, k hydine sa správa výborne smajlík Tak dúfam, že som ho neprechválil smajlík

20.9.2013 13:03
cruyff

XXX.XXX.161.32

cruyff napsal(a):
boli aj lepšie momentky ale tam som nemal poruke foťák tak iba takého. Na môjho psa nemožem nič zlé povedať, k hydine sa správa výborne smajlík Tak dúfam, že som ho neprechválil smajlík

v pozadí ďalšie " kamošky" mačky smajlík

20.9.2013 13:18
kutil

XXX.XXX.147.173

cruyff napsal(a):
v pozadí ďalšie " kamošky" mačky smajlík

mooooc pěkné smajlík, až na to ,že je pejsek uvázaný na řetěz smajlík

22.9.2013 21:00
mapuche

XXX.XXX.236.29

Takehoto psa radsej nie, ak nechcete mat pesokacky ! smajlík

24.9.2013 08:34
veverica

XXX.XXX.84.102

Ja som zohnala šteňa kríženca francúzkeho buldočka a belgického ovčiaka-malinois, od šteňaťa bol vychovávaný k budúcemu povolaniu a funguje super. Bývame pri lese, kde líšky dávajú dobrú noc, cca 250 ks hydiny sa pohybuje voľne a pes ich spolahlivo stráži. Neublíži ani 1 dňovému kuraťu, ale všetko cudzie zlikviduje ( potkan, kuna, líška), sleduje aj vzdušné dravce. Po buldočkovy má silný teritoriálny zmysel- neuteká a po malinois ovládateľnosť, ako kríženec je zdravý a odolný, menšieho vzrastu ale mohutného výrazu ( nizke náklady na krmenie ) podobá sa na pitbula takže budí rešpekt aj na ľudí. Hydinu, a všetko na pozemku berie za svoj majetok a ostražito ochraňuje. Doležité pri výbere psa je poznať povodné určenie plemena a podľa toho sa dajú predpokladať vrodené vlastnosti, potom už ostatné záleží na výchove-tz. musíte mať jasnú predstavu čo od psa chcete a nechcete a podľa toho ho usmerňovať.

bysťo

27.6.2019 08:04
bysťo

XXX.XXX.100.82

husy v dostatočnom počte dokážu zabiť aj líšku,
ja uvažujem zobrať husi namiesto psa
mám RR, ku zvieratám je absolútne salám, ale líška mu kľudne zoberie 3 sliepky za deň a je mu to u prdele
ide práve kvôli tomu preč, nebudem chovať takého darmožráča

bysťo

27.6.2019 08:22
bysťo

XXX.XXX.100.82

kelim napsal(a):

hm, o dobermanovi som čítal, že je silne strážne založený
tiež uvažujem nad ním, ale zase v zime vonku toho veľa nenastráži

27.6.2019 08:31
asperulo

XXX.XXX.104.1

Jakého psa? S láskou a s rozumem vycvičeného a vychovaného. A to je úkol na nějaký ten rok. Takže pokud si někdo myslí, že pes sám o sobě nějak telepaticky pochopí, co od něj "páníček" chce a co nechce, tak ať si raději koupí psí maketu, nebo plyšáka ...

27.6.2019 14:19
.tumash1983.

XXX.XXX.226.2

U nás se osvědčili Australáci. Nikdy drůbeži neublížil a ten starší je na ní snad i závislí. Do konce pozná co patří do jakého výběhu a umí je tam dostat zpátky. Ale myslím že krom vyloženě loveckých plemen to není těžké naučit

27.6.2019 18:10
lupus4

XXX.XXX.205.61

majenko : a či by som mu vtĺkol do hlavy,

s takovým přístupem ŽÁDNÉHO a když tak betonového

jinak celodvorkovými ochranářskými psy bývali celá staletí střední špicové

27.6.2019 18:12
Zuzkaa

XXX.XXX.88.69

Ano, u nás je to stejné. Máme kříženku -ovčačku. Slepicím by neublížila ani na povel, kuřata miluje. Hlídá je jako by byly její. Dokáže je pozorovat a hlídat hodiny. Dokonce si myslíme, že u ní vyvolávají falešnou březost, protože jak máme kuřata, začne si tahat pískací hračky do pelechu.

6.7.2019 13:57
peter z bratislavy

XXX.XXX.225.243

Ja som mal dlhé roky zriedkavé české plemno Chodský pes. Dlhosrstý otužily "zmenšený" nem. ovčiak, (pre tých čo to nepoznajú pre predstavu) čo môže byť celoročne vonku. Sliepky chodili okolo nej anevšímala si ich, ale akonáhle išiel niekto okolo domu, tak bol štekot

Přidejte reakci

Přidat smajlík