Lihen - vajce na stojato

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
11.1.2014 21:43
littlemix

XXX.XXX.40.160

zdravím, chcem sa opýtať, či má nejaký vplyv na liahnutie, ak je vajce v liahni na ležato a otáča sa o 180° alebo ak su na stojato ostrým koncom dolu a tupým hore a otáčajú sa prvý krat o 45°a potom iba do strán o 90°, či to má nejaký vplyv, pretože bez roštu by sa takto v druhom spôsobe vošlo viac vajec len by sa pretáčali do tej druhej opačnej strany, vyšlo by to určite viac, tak niekto kto to skúšal ??? A ak by sa cca 5 vajec položilo na vajcia už naložené a otáčaním by sa ukladani vždy na inšie vajcia? Malo by to veľmi extrémny negativný účinok na vajcia pod nimi? Rátame, že vajcia sú rozdelené po liahni a sú položené : ak máte 4 vajcia a spravíte z nich krížik X, v strede máte dierku a na to by sa položilo to vajce .. Ď

12.1.2014 06:57
bernaček

XXX.XXX.117.5

littlemix napsal(a):
zdravím, chcem sa opýtať, či má nejaký vplyv na liahnutie, ak je vajce v liahni na ležato a otáča sa o 180° alebo ak su na stojato ostrým koncom dolu a tupým hore a otáčajú sa prvý krat o 45°a potom iba do strán o 90°, či to má nejaký vplyv, pretože bez roštu by sa takto v druhom spôsobe vošlo viac vajec len by sa pretáčali do tej druhej opačnej strany, vyšlo by to určite viac, tak niekto kto to skúšal ??? A ak by sa cca 5 vajec položilo na vajcia už naložené a otáčaním by sa ukladani vždy na inšie vajcia? Malo by to veľmi extrémny negativný účinok na vajcia pod nimi? Rátame, že vajcia sú rozdelené po liahni a sú položené : ak máte 4 vajcia a spravíte z nich krížik X, v strede máte dierku a na to by sa položilo to vajce .. Ď

vliv to nema žadny ani 180 ani 45-90 stupnum jinak to ostatni je uplna RENAULTINA vajčko nesmi být na sobě kvuli ohřivani

12.1.2014 08:44
littlemix

XXX.XXX.40.160

Takže stačí, ak sa dajú na stojato tupým koncom hore a netreba ich ani otáčať? smajlík

12.1.2014 10:39
ovecka

XXX.XXX.31.130

Jedna věc je naprosto jistá, vejce při líhnutí musí několikrát denně změnit polohu, aby nedošlo k přisušení žloutku ke skořápce. O kolik stupňů a kolikrát denně to bude je na slepici nebo konstruktérovi líhně.
Bohužel ještě jsem neslyšela o slepici, která by vejce vršila na sebe do pyramidek. tedy ani konstruktér by neměl být papežštější než příroda.smajlík
Dana

12.1.2014 10:41
peter z bratislavy

XXX.XXX.240.152

Vajcia sa musia otačať vždy bez ohľadu na to ako sú uložené, či na ležato, alebo na stojato. jednak, aby sa pravidelne prehrievali, ale aby sa aj "neprilepili vnútornosti" na jednu stranu. Kvočka tiež nemá uhlomer, takže s tými stupňami to netreba až tak vážne brať.
V Bioske 09 (okrúhla bez liesok) sú na ležato a len ich ráno a večer rukou "pošúcham" po drôtenom rošte, aby sa pohli.
U ostatných liahní to robí automatika raz za 3 hodiny.

12.1.2014 13:22
littlemix

XXX.XXX.40.160

Takže stačí, ak ich teda naukladám na stojato tupým koncom hore vedľa seba samozrejme žiadne pyramídy, iba jeden rad vajec a budem ich trochu nakláňať do jednej strany a potom zas do druhej?
Neviem či sa rozumieme, myslím to tak, že budu takto ////////// a naklonim ich do opačneho smeru.. Alebo ich stačí len preguľovať? Teda v tej istej polohe nimi iba točiť?smajlík

12.1.2014 13:50
yetti

XXX.XXX.33.199

littlemix napsal(a):
Takže stačí, ak ich teda naukladám na stojato tupým koncom hore vedľa seba samozrejme žiadne pyramídy, iba jeden rad vajec a budem ich trochu nakláňať do jednej strany a potom zas do druhej?
Neviem či sa rozumieme, myslím to tak, že budu takto ////////// a naklonim ich do opačneho smeru.. Alebo ich stačí len preguľovať? Teda v tej istej polohe nimi iba točiť?smajlík

Prispevok nad Tebou Ti Peter poslal foto liahne s naklonenymi vajickami a predstav si ze kazde 3 hod. sa preklopia z boku na bok o 90 st.

12.1.2014 14:19
dorm

XXX.XXX.202.18

littlemix napsal(a):

Říká Ti něco fyzika? Když s nimi otočíš na stojato,je jako lízat zmrzlinu přes sklo...
Zárodky se musí pohybovat od stěny ke stěně,když to napíšu laicky a to vlastní vahou.Otočíš vejce stojato o 180st.a nestane se vůbec nic.Vejce na stojato se musí naklápět cca 90st.a na ležato okulit o 180st.
Doufám,že jsem to vysvětlil polopaticky.

12.1.2014 15:04
pe3k

XXX.XXX.70.146

littlemix napsal(a):

Pozri video.
...naklána sa to takto..samozrejme nie tak rýchlo..je to len na ukážku..

https://www.youtube.com/watch?v=LPMVVQ4CZQM

12.1.2014 15:12
littlemix

XXX.XXX.40.160

dorm napsal(a):
Říká Ti něco fyzika? Když s nimi otočíš na stojato,je jako lízat zmrzlinu přes sklo...
Zárodky se musí pohybovat od stěny ke stěně,když to napíšu laicky a to vlastní vahou.Otočíš vejce stojato o 180st.a nestane se vůbec nic.Vejce na stojato se musí naklápět cca 90st.a na ležato okulit o 180st.
Doufám,že jsem to vysvětlil polopaticky.

A kde som písal, že vajca na stojato sa majú otáčať o 180°? Ak nečítam to, čo tam je napísané, je to ako lízať ruku a myslieť si, že ej to zmrzlina!

12.1.2014 15:16
littlemix

XXX.XXX.40.160

pe3k napsal(a):
Pozri video.
...naklána sa to takto..samozrejme nie tak rýchlo..je to len na ukážku..

https://www.youtube.com/watch?v=LPMVVQ4CZQM

Nejak tak som to myslel s tým, že nemám doma na to rošt, čiže by som ich naukládal naklonené na jednu stranu a potom otočil v daných intervaloch na tú druhú, skúšal som si to na nečisto s vajciami z chladničky, samotné naklonenie tých vajec by mi trvalo necelé 3 minúty, takže nejaké to zachladnutie by asi nemalo hroziť. O to mi išlo, nie o lízanie medu cez sklo, ja myslím, že je povolené sa pýtať na všeličo, nie každý vie všetko, sú aj takí, čo sa učia. Tým samozrejme nenaznačujem nič na Vás, len vysvetľujem, pretože, aj pri prečítaní xyz vlákien som videl, ako sa vačšina mien opakujúcich sa vo vláknach stále naváža do ľudí, ktorých niečo zaujíma a pýtajú sa. smajlík .... To bude asi tým, že tých dotyčných ešte nikto nezrovnal a dostáva sa im samej chvály?? smajlík fakt neviem smajlík

12.1.2014 15:25
pe3k

XXX.XXX.70.146

littlemix napsal(a):
Nejak tak som to myslel s tým, že nemám doma na to rošt, čiže by som ich naukládal naklonené na jednu stranu a potom otočil v daných intervaloch na tú druhú, skúšal som si to na nečisto s vajciami z chladničky, samotné naklonenie tých vajec by mi trvalo necelé 3 minúty, takže nejaké to zachladnutie by asi nemalo hroziť. O to mi išlo, nie o lízanie medu cez sklo, ja myslím, že je povolené sa pýtať na všeličo, nie každý vie všetko, sú aj takí, čo sa učia. Tým samozrejme nenaznačujem nič na Vás, len vysvetľujem, pretože, aj pri prečítaní xyz vlákien som videl, ako sa vačšina mien opakujúcich sa vo vláknach stále naváža do ľudí, ktorých niečo zaujíma a pýtajú sa. smajlík .... To bude asi tým, že tých dotyčných ešte nikto nezrovnal a dostáva sa im samej chvály?? smajlík fakt neviem smajlík

Peter z BA ti už napísal ako otáčal vajcia v bioske.Tá tiež nemá rošty.Ja ked som mal starú liahen tak isto som vajcia len preklopil zo strany na stranu a bolo otočené.
Máš liahen fabrickú alebo samovýrobu? Daj foto a na tom sa dá lepšie vysvetlit ako ju máš naložit atd...

12.1.2014 15:31
littlemix

XXX.XXX.40.160

Mám ju originál kúpenú, CLEO 5 bez natáčania vajec, s natáčaním vajec ma odradilo, že tam vojde podstatná menšia časť vajec... Ja som ju naložil s vajcami na ležato, ale zaujímalo ma to s tým zvyslým ukladaním vajec, pretože som videl niekoľko obrázkov liahní, kde ich mali uložené takto zvyslo a vraj sa im liahlo tiež dobre. nepodarilo sa mi nájsť definíciu ich slova "tiež", ale bolo vidieť pár kurat von a dosť vajec naklovaných, skúsim obrázok nájsť, prikládam ten svoj. Len neviem, či nebude pri liahnutí alebo samotnom vývoji problém, pretože vajcia som si objednával a nie každé malo dobrý zvar, niektoré od vlašiek, asi polovica bola dlhá a užšia.

12.1.2014 15:32
dorm

XXX.XXX.202.18

littlemix napsal(a):

Všichni ostatní se ptají na normální věci a jen jednou,ale ty se jen ohrazuješ,že tě jen tady napadají stejná jména,ale ještě všem řekni,že tu jsi pod tisícím nickem a pořád máš otázky na urovni 5 letého dítěte, čím jsem ho možná urazil.O žádnou slávu nestojím,ale ty se jí zde nedočkáš, za lhaní, vymýšlení, urážení a hloupé otázky a ještě hloupější odpovědi. Jestli zde chceš být v pohodě,tak srovnej krok na úroveň normálního diskutéra.

12.1.2014 15:45
littlemix

XXX.XXX.40.160

dorm napsal(a):
Všichni ostatní se ptají na normální věci a jen jednou,ale ty se jen ohrazuješ,že tě jen tady napadají stejná jména,ale ještě všem řekni,že tu jsi pod tisícím nickem a pořád máš otázky na urovni 5 letého dítěte, čím jsem ho možná urazil.O žádnou slávu nestojím,ale ty se jí zde nedočkáš, za lhaní, vymýšlení, urážení a hloupé otázky a ještě hloupější odpovědi. Jestli zde chceš být v pohodě,tak srovnej krok na úroveň normálního diskutéra.

Tak naposledy, čítajte prosím to, čo píšem. Ja som nenapísal, že mňa dokola urážajú tí istí, ja som sa vyjadril, že som čítal veľa článkov, pretože nie som ten, čo sem sadne a založí niekoľko príspevkov a neprečíta si tie staršie! Mňa by veľmi, veľmi zaujímalo odkiaľ ste prišiel na to, že som tu pod tisícim účtom. Ja si myslím, že takéto chovanie od chovateľa, za ktorého sa pokladáte, nie je dva krát dobré. To, že mám otázky na úrovni 5 ročného dieťata, to je Váš názor, ten ja nikomu nevezmem, len by ma zaujímalo odkiaľ ste sa vy informovali, keď ste začali liahnúť prvý krát. Určite ste robil podľa prvého príspevku, ktorý ste si našiel. Ja sem neklamem, nemám za potrebu si vymýšľať, to , čo sa sem pýtam, ma vážne zaujíma. Neviem o tom, že sem niekoho urážam, čo sa po tomto príspevku, na ktorý reagujem, vážne povedať nedá. A to, či som D***l alebo nie, myslím, že na to tu vy nie ste, mňa rodičia vychovali dobre a tak isto viem, čo je etické správanie. Je troch vidieť, že ste starší, ale s takýmto chovaním, prepáčte, by som sa tým nechválil.

A vedzte, že nikto tu nikoho nenúti, aby odpovedal v sekciách. Aby si to človek prezrel a následne aj odpovedal, to musí jednoducho chcieť. Nemôžete povedať, že v televízií nešlo nič iné, tak som sledoval toto. tak sa nehnevajte, ale trošku kroťte ten svoj slovník, pretože takýmto správaním len dávate za pravdu tomu, čo sem píšem. A súdiac faktom, že Váš profil je 100% vyplnený, určite to budem ja, kto sem má rôzne účty smajlík

12.1.2014 16:17
yetti

XXX.XXX.33.199

littlemix napsal(a):
Tak naposledy, čítajte prosím to, čo píšem. Ja som nenapísal, že mňa dokola urážajú tí istí, ja som sa vyjadril, že som čítal veľa článkov, pretože nie som ten, čo sem sadne a založí niekoľko príspevkov a neprečíta si tie staršie! Mňa by veľmi, veľmi zaujímalo odkiaľ ste prišiel na to, že som tu pod tisícim účtom. Ja si myslím, že takéto chovanie od chovateľa, za ktorého sa pokladáte, nie je dva krát dobré. To, že mám otázky na úrovni 5 ročného dieťata, to je Váš názor, ten ja nikomu nevezmem, len by ma zaujímalo odkiaľ ste sa vy informovali, keď ste začali liahnúť prvý krát. Určite ste robil podľa prvého príspevku, ktorý ste si našiel. Ja sem neklamem, nemám za potrebu si vymýšľať, to , čo sa sem pýtam, ma vážne zaujíma. Neviem o tom, že sem niekoho urážam, čo sa po tomto príspevku, na ktorý reagujem, vážne povedať nedá. A to, či som D***l alebo nie, myslím, že na to tu vy nie ste, mňa rodičia vychovali dobre a tak isto viem, čo je etické správanie. Je troch vidieť, že ste starší, ale s takýmto chovaním, prepáčte, by som sa tým nechválil.

A vedzte, že nikto tu nikoho nenúti, aby odpovedal v sekciách. Aby si to človek prezrel a následne aj odpovedal, to musí jednoducho chcieť. Nemôžete povedať, že v televízií nešlo nič iné, tak som sledoval toto. tak sa nehnevajte, ale trošku kroťte ten svoj slovník, pretože takýmto správaním len dávate za pravdu tomu, čo sem píšem. A súdiac faktom, že Váš profil je 100% vyplnený, určite to budem ja, kto sem má rôzne účty smajlík

...chlapce, chlapce.... takyto pristupom sa asi uz na tvoje otazky odpovedi nedockas... navazas sa uplne do nespravnych ludi. Si dost mlady na to, aby sa sa zamyslel nad tvojimi tvrdohlavymi reakciami...Vela chovatelskych uspechov... Taky s tvojou povahou tu uz jeden bol, ale uz odisiel...

12.1.2014 16:26
pe3k

XXX.XXX.70.146

littlemix napsal(a):
Mám ju originál kúpenú, CLEO 5 bez natáčania vajec, s natáčaním vajec ma odradilo, že tam vojde podstatná menšia časť vajec... Ja som ju naložil s vajcami na ležato, ale zaujímalo ma to s tým zvyslým ukladaním vajec, pretože som videl niekoľko obrázkov liahní, kde ich mali uložené takto zvyslo a vraj sa im liahlo tiež dobre. nepodarilo sa mi nájsť definíciu ich slova "tiež", ale bolo vidieť pár kurat von a dosť vajec naklovaných, skúsim obrázok nájsť, prikládam ten svoj. Len neviem, či nebude pri liahnutí alebo samotnom vývoji problém, pretože vajcia som si objednával a nie každé malo dobrý zvar, niektoré od vlašiek, asi polovica bola dlhá a užšia.

No vidíš.Hned vieme na čom sme.O tejto liahni je tu toho kopec písaného.Či pozitívne alebo negatívne.Z toho si musíš vybrat ty.
Bez natáčacieho roštu je to podobné tej bioske.O tom máš písané vyššie.
Naloženie liahne tak,že sa vajcia ani nepohnú tiež nie je dobré.Všetko chce svoj priestor...a čas...

12.1.2014 16:29
pe3k

XXX.XXX.70.146

yetti napsal(a):
...chlapce, chlapce.... takyto pristupom sa asi uz na tvoje otazky odpovedi nedockas... navazas sa uplne do nespravnych ludi. Si dost mlady na to, aby sa sa zamyslel nad tvojimi tvrdohlavymi reakciami...Vela chovatelskych uspechov... Taky s tvojou povahou tu uz jeden bol, ale uz odisiel...

Yetti,myslíš toho,čo chcel čisté oravky.?Potom už nie čisté lebo neboli dobré a potom zase len tie oravky,lebo aj tak boli najlepšie? smajlíksmajlík

12.1.2014 16:31
yetti

XXX.XXX.33.199

pe3k napsal(a):
Yetti,myslíš toho,čo chcel čisté oravky.?Potom už nie čisté lebo neboli dobré a potom zase len tie oravky,lebo aj tak boli najlepšie? smajlíksmajlík

... presne o tom som pisal...

12.1.2014 16:38
pe3k

XXX.XXX.70.146

yetti napsal(a):
... presne o tom som pisal...

Som si všimol,že sa dávno nezapojil do diskusie.

12.1.2014 16:50
dorm

XXX.XXX.202.18

Tak podívej hošíčku,jestli tu seš po několikáté jsi se prozradil sám,když jsi jmenoval lidi kteří urážejí(pefo) jsi tu od silvestra a pefo tu nebyl nejméně půl roku. a pokud si pamatuji,tak vystupoval slušně..To za prvé..
Potom jsi jmenoval lidi kteří nikdy na tvé příspěvky nereagovali a ty jsi je přesto označil za padouchy na diskuzi.
Když já jsem líhl poprvé,tak nebyl žádný internet a vše jsem si vyčetl s knížek a zajímal jsem se o to u chovatelů.
Nikdy, pro tebe ještě jednou nikdy jsem nedělal nějaké experimenty s líhnutím.
Nikdy jsem nedělal u líhnutí věci které nejsou doporučené a tím to pro mě zhaslo.
Nikdy jsem neotravoval každého a všude něčím co není doporučeno a nikdy jsem se nedomáhal odpovědi proč to nejde když to bylo uplně jasné a proti zákonům
Nikdy jsem nevylezl na veřejnost z něčím a nerozumoval o věci o čem jsem si něco nepřečetl a nebo neviděl,nebo měl zkušenost
Nikdy a nikde kam vlezu a jsem tam 14 dní neurážím a nerozdávám rozumy,nedomáhám se odpovědi tomu čemu nerozumím a každému novému kdo mě nezná nepíšu že ten a ten je ..... což ty děláš pořád.
Nikdy co jsem ti odpověděl i na stupidní otázku a trochu tě setřel,že by jsi to měl vědět jsi neřekl ani děkuji,jen jsi si hlídal svoje ego že napadáme
Já už ti to píšu po několikáté a už naposledy chovej se jako chlap,postav se ke všemu jako chlap
Nikdy jsem neřekl,že tě rodiče špatně vychovali..možná by se divili co zde vyvádíš na diskuzi a jak se cítíš ublíženej česko-slovenským národem
A na závěr už nikdy pro tebe zvlášť nikdy neodpovím na tvůj dotaz ,doteď to byla jenom moje dobrá vůle,ale jak jsem si všiml tak vlastně už to spousta lidí udělalo.
Staráš se zde na diskuzi o věci a lidi do kterých ti nic není (profily atd.) starej se o sebe to hlavně a pak o zvířata a na keci a POMLUVY TADY NIKDO NENÍ ZVĚDAVEJ
smajlík

12.1.2014 16:50
lydie

XXX.XXX.70.117

A já bych kluka nechala, ať si vejce nacpe do líhně jak chce... udělá si omeletu.... , třeba potom zaměří své síly tam, kde bude jeho kapacita stačit...

12.1.2014 16:55
dorm

XXX.XXX.202.18

lydie napsal(a):
A já bych kluka nechala, ať si vejce nacpe do líhně jak chce... udělá si omeletu.... , třeba potom zaměří své síly tam, kde bude jeho kapacita stačit...

smajlíkono se to nechá říct tak krásně v jedné větě a já blb píšu román,aby tomu rozumělsmajlíksmajlíksmajlík

12.1.2014 17:03
lydie

XXX.XXX.70.117

Jen aby kluk nakonec nebyl geniální...
Třeba jednou vymyslí nějakou superextrabombu líheň a za trest ji zde mu oponujícím nickům neprodásmajlíksmajlík.

12.1.2014 17:09
beginner

XXX.XXX.244.10

dorm napsal(a):

Byl to fofr jak rychle sehnal náhradu za těch 60 úplně rozbitých vajec, že smajlík

12.1.2014 17:20
littlemix

XXX.XXX.40.160

No tak to pozor, nemôžete sa do mňa narážať len preto, že ste starý, napochodujete si sem ako dôchodcovska mafia a začnete rámcovať a pustošiť všetko mladé okolo Vás. My mladí nediskriminujeme podľa veku, Správate sa chrapúnsky? Tiež budem chrapúnsky... Podľa toho Vášho príspevku, kde ste zasa len urážal som si vyvodil záver, že keby bol každý ako vy, nikto by nikdy neprišiel na niečo nové. myslíte, že informácie, ktoré ste čítal vo Vašej "dobe" padli vydavateľom len tak do klína, tiež museli skúšať a experimentovať predsa. A k tomu petovi či ako sa píše, nikde som nenapísal, že urážal mňa, ja som ho vymenoval ako niekoho z pomedzi ďalších jeho typu, ktorý sú na rônych článkoch drzí . Tak si prosím Vás nemýlte pojmy a dojmy, to potom nemá cenu sa s vami naťahovať.

A ak niekto nerozumie že ma to zaujíma a snažím sa prísť na niečo, do čoho sa nikomu nechce, tak prosím, nereagujte. Oceňujem, ako sem niekto príde, povie si, ja som skúsený chovateľ a poriadne som im to natrel, a ostatní sa mu ešte klaňajú .. Tak to je čo pre pána? ja som si myslel, že to je o inom, nie o chvastani... Len ma mrzí, že práve vy Dorm, robíte zlú vizitku aj iným, ktorí sú skazení chovatelia. Len zas u nich je rozdiel taký, že sa nesprávajú ako vy, A čo sa týka toho že narážate na môj vek v zmysle, že som nedostatočne starý, ja si myslím, že aj mladý človek môže mať rozum a schopnosť reagovať k veci a obhájiť sa, ja na tom nevidím nič zlé, treba si uvedomiť, že stará škola ste vy, nová škola zasa my. Snažíme sa prísť na niečo nové a zistiť, či sa o to niekto ešte pokúšal... Vážne Vám nerozumiem prečo to všetko robíte, či Vám to robí dobre ... smajlík
Ono je to najlepšia práca - urážať, ponižovať hlavne u tých, kde človek vidí, že sa snaží. nedaj bože aby som na niečo prišiel, to by mi pak Dorm podpálil i barák smajlík

12.1.2014 17:21
dorm

XXX.XXX.202.18

beginner napsal(a):
Byl to fofr jak rychle sehnal náhradu za těch 60 úplně rozbitých vajec, že smajlík

jojo to taky bylo a druhý den měl nasazenosmajlík
..já za život viděl jen 60 rozbitých vajec v kůtru v kuchyni ve filmu šest medvědů s cibulkou se snad ani nedá rozbít najednousmajlík

12.1.2014 17:23
dorm

XXX.XXX.202.18

lydie napsal(a):
Jen aby kluk nakonec nebyl geniální...
Třeba jednou vymyslí nějakou superextrabombu líheň a za trest ji zde mu oponujícím nickům neprodásmajlíksmajlík.

to si nadosmrti budu rvát vlasy

12.1.2014 17:27
pe3k

XXX.XXX.70.146

Nikde zadávatel nespomenul,že sa radil so skúsenejším chovatelom osobne.Potom by nemal také otázky ako má.
A možností na osobné stretnutia je vela..výstavy,burzy atd...
Ja som tiež pri prvom liahnutí neexceloval ale časom,získanými informáciami sa to hodne zlepšilo.
A ešte k tým informáciam..Ked som začínal,internet už bol.Ale nie u mna doma.Ale mal som knihy,čítal som a pýtal som sa kde sa dalo.
Tu mi to príde asi tak,že načo knihy čítat..vyhladávat na webe,niekoho sa pýtat..Napíšem na iFaunu a tu mi odpovedia bez (mojej) námahy...smajlík

12.1.2014 17:31
littlemix

XXX.XXX.40.160

K tým 60tim vajciam, ktoré mi dorazili v dezolátnom stave objednával som ich od jedného Pána z Nitry, ponúkal na inzercii amrox násadové vajcia kus za 0.50 Eur. Objednal som si 60 kusov, pán mi osobne tvrdil, že ich odborne zabalí proti chladu a otrasom. Vajcia boli v plastových prepravkách po 10 kusoch, boli v balíku uložené 3x3 na sebe a okolo nich bol natrhaný novinový papier. Pri otvorení boli všetky vajcia rozbité, Pán Boh je svedok, že nebolo ani jedno vajce celé.. Našťastie som balíkk otvoril na pošte a balík bol poistený, takže mi peniaze vrátili a balík som nechal tam!

Na ďalší deň som mal objednané vlašky ktoré prišli tiež v prepravkách, ale boli obalené bublinkovým sáčkom, pre zvyšok som si bol osobne v Spišskom Štvrtku u jedného uznávaného chovateľa, ktorý sa správal slušne a nepovyšoval sa. Tak neviem o čo Vám stále ide ... Vážne tomu nerozumiem smajlík

12.1.2014 17:33
littlemix

XXX.XXX.40.160

Odkiaľ píšete, že druhý deň som mal už nasadené? Prosím, prezrite si to dané vlákno ešte raz, trvalo mi to minimálne dva dni kým som si vajcia zohnal aj to som nasadzoval na dva krát, tak prosím, neklamte dorm! smajlík

12.1.2014 17:35
lydie

XXX.XXX.70.117

Jak říkám Malý Mixi, experimentuj, vymýšlej a jednou to všem natři. Já takových viděla.....
Život je boj Mixi...

12.1.2014 17:46
dorm

XXX.XXX.202.18

pe3k napsal(a):
Nikde zadávatel nespomenul,že sa radil so skúsenejším chovatelom osobne.Potom by nemal také otázky ako má.
A možností na osobné stretnutia je vela..výstavy,burzy atd...
Ja som tiež pri prvom liahnutí neexceloval ale časom,získanými informáciami sa to hodne zlepšilo.
A ešte k tým informáciam..Ked som začínal,internet už bol.Ale nie u mna doma.Ale mal som knihy,čítal som a pýtal som sa kde sa dalo.
Tu mi to príde asi tak,že načo knihy čítat..vyhladávat na webe,niekoho sa pýtat..Napíšem na iFaunu a tu mi odpovedia bez (mojej) námahy...smajlík

samozřejmě ať se zeptá tady,ale když mu několik chovatelů ze zkušenosti řekne je to nesmysl tak proč vymýšlí nesmysly a pokládá dále a dále takové otázky..hřebík nejde zatlouct hlavičkou proto se dělá špička po stovky let!
Proč nad tím budu bádat a vnucovat druhému že to musí jít hlavičkou??
Ať vymyslí perpetum mobile doveda a nejde při líhnutí co dělá poprvé proti přírodě

12.1.2014 17:51
littlemix

XXX.XXX.40.160

Poviete mi prosím Vás odkiaľ máte tu infrmáciu s mojími násadovými vajciami? Rád by som dokazal kto si tu vymýšľa, tak pokiaľ máte pravdu, hor sa do toho... !!!

12.1.2014 17:52
beginner

XXX.XXX.244.10

littlemix napsal(a):
Odkiaľ píšete, že druhý deň som mal už nasadené? Prosím, prezrite si to dané vlákno ešte raz, trvalo mi to minimálne dva dni kým som si vajcia zohnal aj to som nasadzoval na dva krát, tak prosím, neklamte dorm! smajlík

My nejsme jasnovidci. 8. večer jste napsal, že máte všechny vejce rozbitý a 10.ráno už byla fotka se zaplněnou líhní. Přečtěte si svoje příspěvky zpět a s chladnou hlavou se zamyslete, jak tady asi na lidi působíte.
Pokud se snažíte prísť na niečo, do čoho sa nikomu nechce, tak jste neměl kupovat Cleo 5, ale postavit si vlastní líheň s nějakejma super vychytávkama. Vaši myšlenku mělo už spoustu lidí před vámi a vaše zarputilost to z narážek pochopit, vyznívá trochu dětinsky.

12.1.2014 17:56
littlemix

XXX.XXX.40.160

beginner napsal(a):
My nejsme jasnovidci. 8. večer jste napsal, že máte všechny vejce rozbitý a 10.ráno už byla fotka se zaplněnou líhní. Přečtěte si svoje příspěvky zpět a s chladnou hlavou se zamyslete, jak tady asi na lidi působíte.
Pokud se snažíte prísť na niečo, do čoho sa nikomu nechce, tak jste neměl kupovat Cleo 5, ale postavit si vlastní líheň s nějakejma super vychytávkama. Vaši myšlenku mělo už spoustu lidí před vámi a vaše zarputilost to z narážek pochopit, vyznívá trochu dětinsky.

Ako mohla byť fotka 10. ráno, keď v piatok som si domov doniesol vlašky a prišiel som pred 23 večer? tak prosím, len do toho,, rád si to prečítam smajlík

12.1.2014 18:02
dorm

XXX.XXX.202.18

08.01.2014 18:32 rozbité

11.01.2014 11:32 naložená líheň

spletl jsem se a přidal cca17
za 41 hodin je rekord slovenské pošty + naložení líhně
smajlík

12.1.2014 18:06
dorm

XXX.XXX.202.18

dorm napsal(a):
08.01.2014 18:32 rozbité

11.01.2014 11:32 naložená líheň

spletl jsem se a přidal cca17
za 41 hodin je rekord slovenské pošty + naložení líhně
smajlík

pardon sypu si popel na hlavu
41+ 1 densmajlík

Uživatel s deaktivovaným účtem

littlemix napsal(a):
Ako mohla byť fotka 10. ráno, keď v piatok som si domov doniesol vlašky a prišiel som pred 23 večer? tak prosím, len do toho,, rád si to prečítam smajlík

... nejdřív to vypadalo, že budeš pohodovej týpek (to jak si se tu představoval atd), ale pak to šlo do kopru.. a klidně si mě přidej na seznam lidí co tě nemaj rádi, nebo co to máš ;)

littlemix napsal(a):

... nejdřív to vypadalo, že budeš pohodovej týpek (to jak si se tu představoval atd), ale pak to šlo do kopru.. a klidně si mě přidej na seznam lidí co tě nemaj rádi, nebo co to máš ;)

12.1.2014 18:08
littlemix

XXX.XXX.40.160

30 Vajec vlašky striebrokrkej som mal od Pána zo Štoly, dedina za Svitom, pár kilometrov od Popradu kde sa ľahko z našej dediny dostanem, bol som pre ne v Piatok večer kedy mi ich dniesol na autobusovú stanicu, naložil som ich hneď večer niečo pred polnocou, niečo trvalo kým som si ich označil a uložil. V Sobotu som o 9:09 išiel autobusom do Spišského Štvrtku, tam som bol asi o 09:25 a odchádzal odtial o 10:25. Od toho Pána, ktorý je z Draviec, ale doniesol mi ich tam, mám maransky, rýnske čierne a aruacany. Prišiel som domov a doložil do liahne, bolo niečo okolo 12 poludnie. Takže odkiaľ máte zmienku, že mi mala pošta doniesť ďalšie vajcia? Po rozbitých už o dobierky nemám záujem a len pre zaujímavosť pán dorm, ak balík pošlete prvou triedou , príde Vám to na druhý pracovný deň, čiže lajcky povedané zajtra. Tak o čo sa snažíte keď už rozumný človek musí vydieť, že sa mi snažíte pokaziť moje práíspevky a v podstate ani nemáte čím? všetko si len vymýšľate ... FUJ

12.1.2014 18:26
dorm

XXX.XXX.202.18

to je pravda,tady se už nedá nic zkazit,proto odcházím,ale klidně mě tykej ..
lepší se píše jsi vůl než jste vůlsmajlík

12.1.2014 18:31
littlemix

XXX.XXX.40.160

Ono to je tak vždy, ak už niekoho zaženie niekto do kúta s tými vašími lžami, ak už nie sú slová, tak je najjednoduchšie voliť útek. Tak ste ukázal to, čo som sem o Vás písal. Mne to stačí. Dorm ... Mali by ste sa porozhliadnuť okolo seba aby ste zistil o čo v živote naozaj ide.. A možno niekedy zistíte, že urážať nových chovateľov nie je tá správna cesta, lebo aj Tí vedia prekvapiť. Myslel ste si, že keď mám 21 tak čo, neobhájim si svoju pravdu? Tam vo vlákne to máte jasne napísané, tak už keď chcete do niekoho skákať, overte si fakt.y je to rada do budúcna, nebudete tak vyzerať dobabrane. smajlík
Ľuboš Baraniak

12.1.2014 18:45
yetti

XXX.XXX.33.199

littlemix napsal(a):
No tak to pozor, nemôžete sa do mňa narážať len preto, že ste starý, napochodujete si sem ako dôchodcovska mafia a začnete rámcovať a pustošiť všetko mladé okolo Vás. My mladí nediskriminujeme podľa veku, Správate sa chrapúnsky? Tiež budem chrapúnsky... Podľa toho Vášho príspevku, kde ste zasa len urážal som si vyvodil záver, že keby bol každý ako vy, nikto by nikdy neprišiel na niečo nové. myslíte, že informácie, ktoré ste čítal vo Vašej "dobe" padli vydavateľom len tak do klína, tiež museli skúšať a experimentovať predsa. A k tomu petovi či ako sa píše, nikde som nenapísal, že urážal mňa, ja som ho vymenoval ako niekoho z pomedzi ďalších jeho typu, ktorý sú na rônych článkoch drzí . Tak si prosím Vás nemýlte pojmy a dojmy, to potom nemá cenu sa s vami naťahovať.

A ak niekto nerozumie že ma to zaujíma a snažím sa prísť na niečo, do čoho sa nikomu nechce, tak prosím, nereagujte. Oceňujem, ako sem niekto príde, povie si, ja som skúsený chovateľ a poriadne som im to natrel, a ostatní sa mu ešte klaňajú .. Tak to je čo pre pána? ja som si myslel, že to je o inom, nie o chvastani... Len ma mrzí, že práve vy Dorm, robíte zlú vizitku aj iným, ktorí sú skazení chovatelia. Len zas u nich je rozdiel taký, že sa nesprávajú ako vy, A čo sa týka toho že narážate na môj vek v zmysle, že som nedostatočne starý, ja si myslím, že aj mladý človek môže mať rozum a schopnosť reagovať k veci a obhájiť sa, ja na tom nevidím nič zlé, treba si uvedomiť, že stará škola ste vy, nová škola zasa my. Snažíme sa prísť na niečo nové a zistiť, či sa o to niekto ešte pokúšal... Vážne Vám nerozumiem prečo to všetko robíte, či Vám to robí dobre ... smajlík
Ono je to najlepšia práca - urážať, ponižovať hlavne u tých, kde človek vidí, že sa snaží. nedaj bože aby som na niečo prišiel, to by mi pak Dorm podpálil i barák smajlík

mlady neprehanaj, miesto toho aby si si precital rady skusenejsich tak stale kopes bezhlavo okolo seba. O co Ti ide? Pokial o respekt z mladosti na chovatelskom fore, tak places na nespravnom hrobe. Nikto sa nesnazi Ta od nieceoho odhovorit, len sa snazi Ti povedat svoj nazor. Lenze Ty chces stale pocut len ten svoj. Tak naco sa prosim Ta pytas tu na fore akoze skusenejsich? Alebo ich len skusas? Alebo o co Ti ide. Naozaj Ti prajem vela USPECHOV V TVOJICH PLANOCH NA ROKY 2014 AJ 2015, ale ciele mas naozaj moc vysoke... Dolu klobuk... A laskavo si tu neutieraj hubu o chovatelov, ktory liahli uz vtedy, ked Ty si este tahal dreveneho kacera po piesku... Nehrame sa tu na nedotknutelnych a nenahraditelnych a nepoucitelnych, ale co je moc , tak to je naozaj vela...

12.1.2014 18:56
littlemix

XXX.XXX.40.160

ja si o nikoho ústa neotieram, ja sa obraňujem, to je veľký rozdiel. Nuž, každý ťahal káčera, s tým sa oháňať netreba. Ja okolo seba nekopem, neviem, čo je to za fráza a prečo sa uchytila. Ono tu ide o niečo menom pyšnosť. Ale aj pyšná princezna padla na dno. Je fajn ohraničiť ľudí na začiatočníkov, pokročilých a na expertov, ale nie tak prehnane ako to písal ten klamár dorm " že ja som skúsený a ty littlemix seš debilnej,", tak kde sme? V krčme? Mali by ste sa zamyslieť aj nad dormom ako sa správa, ja som hádku nezačal a pekne som sa obhájil, podľa toho čo si môžete prečítať aj iné, to on povedať nemôže. Je to Váš názor a ten Vám nikto vziať nemôže, ale namyslenosť by mala ísť bokom.. Chcel som sem diskusiu či niekto niečo skúšal v liahnutí hydiny, ale druhý príspevok už bol útočiaci ako zuby pirane ... Tak teda tu sa zamyslíme kde je problém. zrejme Tí "skúsení" chovatelia ( nie každý je taký) nestrpia, ak sa im niekto vzoprie a postaví a nedajbože si dovolí oponovať. Tak to bohužiaľ, ak máme mať slušnosť my, musia aj oni, je to prosté !

12.1.2014 19:14
beginner

XXX.XXX.244.10

littlemix napsal(a):
30 Vajec vlašky striebrokrkej som mal od Pána zo Štoly, dedina za Svitom, pár kilometrov od Popradu kde sa ľahko z našej dediny dostanem, bol som pre ne v Piatok večer kedy mi ich dniesol na autobusovú stanicu, naložil som ich hneď večer niečo pred polnocou, niečo trvalo kým som si ich označil a uložil. V Sobotu som o 9:09 išiel autobusom do Spišského Štvrtku, tam som bol asi o 09:25 a odchádzal odtial o 10:25. Od toho Pána, ktorý je z Draviec, ale doniesol mi ich tam, mám maransky, rýnske čierne a aruacany. Prišiel som domov a doložil do liahne, bolo niečo okolo 12 poludnie. Takže odkiaľ máte zmienku, že mi mala pošta doniesť ďalšie vajcia? Po rozbitých už o dobierky nemám záujem a len pre zaujímavosť pán dorm, ak balík pošlete prvou triedou , príde Vám to na druhý pracovný deň, čiže lajcky povedané zajtra. Tak o čo sa snažíte keď už rozumný človek musí vydieť, že sa mi snažíte pokaziť moje práíspevky a v podstate ani nemáte čím? všetko si len vymýšľate ... FUJ

Nestačím se divit jak jste rychlý a před ochotou pánů co vám donesli násadová vejce smekám. Včera byla sobota 11.1.2014. Doba inkubace u slepičích vajec je většinou 21 dnů +- 1 den.
Je to jedno, já vám nepřeju nic špatného, ale ty vaše příspěvky jsou divné.

12.1.2014 19:17
littlemix

XXX.XXX.40.160

Ja som si myslel, že netreba písať, že v tom je aj naťukávanie vajec .. Teda Páni, tu keď sa chcete spiknuť proti niekomu, vážne sa chytáte každej slamky smajlík

12.1.2014 19:21
littlemix

XXX.XXX.40.160

A keby ste tak pozorne čítala to vlákno tak by ste videla skor ako som písal, že som tam dal na skúšku 2 vajíčka zdrobnených, preto aj tie dátumy že ano. Ono vážne, čítajte poriadne, hádka je fajn, ale argumenty, tie sú fakt potrebné !

12.1.2014 19:24

littlemix napsal(a):
A keby ste tak pozorne čítala to vlákno tak by ste videla skor ako som písal, že som tam dal na skúšku 2 vajíčka zdrobnených, preto aj tie dátumy že ano. Ono vážne, čítajte poriadne, hádka je fajn, ale argumenty, tie sú fakt potrebné !

Na té fotce je plně naložená líheň, také píšete, že popisování maranských vajíček je těžké.. tak jak pak mají ostatní pochopit, že jde pouze o dvě vajíčka nějakých zdrobnělých slepic? ...

12.1.2014 19:24

littlemix napsal(a):

Na té fotce je plně naložená líheň, také píšete, že popisování maranských vajíček je těžké.. tak jak pak mají ostatní pochopit, že jde pouze o dvě vajíčka nějakých zdrobnělých slepic? ...

12.1.2014 19:25
littlemix

XXX.XXX.40.160

Možno tak, že si prečítajú vlákno od začiatku ako som písal o liahni. To asi nikoho nenapadlo... smajlík

12.1.2014 19:28
yetti

XXX.XXX.33.199

littlemix napsal(a):

... ANO A V tVOJOM PRIPADE ZJAVNE CHYBAJU... lebo to foto aj s komentarom hovori samo za seba. Prosim Ta uz sa laskavo nehadaj a nevykrucaj... z tohto sa uz nevyvlecies. Jednoducho Ta prekukli a basta. Prosim Ta, zmier sa s Tym a trochu pokory pri pisani dalsich prispevkov.

12.1.2014 19:30
littlemix

XXX.XXX.40.160

Vážne ty chytrák? tak si otvor tú fotku a hľadaj 2 vajcia od zdrobnených slepíc, komu tu čo chýba prosím pekne? ďalší čo sa ide hádať a nevie o čo ide!

12.1.2014 19:33

littlemix napsal(a):
Vážne ty chytrák? tak si otvor tú fotku a hľadaj 2 vajcia od zdrobnených slepíc, komu tu čo chýba prosím pekne? ďalší čo sa ide hádať a nevie o čo ide!

je prostě divný dát někam fotku plný líhně s komentářem o maranských vajec a pak argumentovat tím, že byly nasazeny dvě vajíčka :D nasazovat dvě vajíčka, to je fakt novinka.. hodně štěstí při odchovu.. pěkně se to topení a ustájení prodraží :)

12.1.2014 19:34
yetti

XXX.XXX.33.199

littlemix napsal(a):

... ako mozes vajcia nasadene v tom datume liahnut ako si uviedol Ty... prosim Ta citas po sebe co si kde postol?

12.1.2014 19:37
littlemix

XXX.XXX.40.160

Tak si pozrite aj druhý príspevok o tej liahni, písal som, že na skúšku, kde som sledoval teplotu liahne a zoznamoval sa s ňou, som tam dal dva vajcai od zdrobnených slepic, čo znamená, že sa budú liahnuť skôr, okolo 29 januára, vi´d i druhý príspevok. tak o akej novinke to sem zase rozprávaš?

12.1.2014 19:40
littlemix

XXX.XXX.40.160

Vajcia boli nasadené 10/11.10.´14 , liahnutie trvá cca 20 dní, to jest 30/31.01.´14, čítal som články sem na iFaune kde sa často liahli prvé kurata už v 19tom dni, tak kde je problém? A potom že noví si neprečítajú články keď Tí, čo sem sú dlhšie, ani nevedia, čo sa sem na iFaune píše ... Sakra to takto sem je vždy? že sa spiknete proti niekomu, kto si dovolí oponovať lžiam? smajlík

12.1.2014 19:41

littlemix napsal(a):
Tak si pozrite aj druhý príspevok o tej liahni, písal som, že na skúšku, kde som sledoval teplotu liahne a zoznamoval sa s ňou, som tam dal dva vajcai od zdrobnených slepic, čo znamená, že sa budú liahnuť skôr, okolo 29 januára, vi´d i druhý príspevok. tak o akej novinke to sem zase rozprávaš?

o jaký novince? Neznám nikoho, kdo by si do líhně dal dvě vajíčka s tim, že to pak chce odchovávat... navíc teplota se dá nastavit i prázdná, až se vajíčka ohřejí tak se teplota vyrovná, popř. upraví... pak se nasazuje větší počet vajec, nebo plná líheň... mnohem víc se vyplatí odchovat větší počet kuřat najednou.. nebo na etapy... když budou ty kuřata různě stará tak se budou spolu v jednom výběhu těžko snášet.. a rozdělovat kvůli kuřatům ze dvou vajíček výběh, shánět jim sólo napáječku, krmítko a ubytování... to je fakt trotlovina ;)

12.1.2014 19:42

littlemix napsal(a):
Vajcia boli nasadené 10/11.10.´14 , liahnutie trvá cca 20 dní, to jest 30/31.01.´14, čítal som články sem na iFaune kde sa často liahli prvé kurata už v 19tom dni, tak kde je problém? A potom že noví si neprečítajú články keď Tí, čo sem sú dlhšie, ani nevedia, čo sa sem na iFaune píše ... Sakra to takto sem je vždy? že sa spiknete proti niekomu, kto si dovolí oponovať lžiam? smajlík

spíš když se někdo neumí vyjadřovat a chová se poněkud divně, abych byl slušnej :D

12.1.2014 19:46
littlemix

XXX.XXX.40.160

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
o jaký novince? Neznám nikoho, kdo by si do líhně dal dvě vajíčka s tim, že to pak chce odchovávat... navíc teplota se dá nastavit i prázdná, až se vajíčka ohřejí tak se teplota vyrovná, popř. upraví... pak se nasazuje větší počet vajec, nebo plná líheň... mnohem víc se vyplatí odchovat větší počet kuřat najednou.. nebo na etapy... když budou ty kuřata různě stará tak se budou spolu v jednom výběhu těžko snášet.. a rozdělovat kvůli kuřatům ze dvou vajíček výběh, shánět jim sólo napáječku, krmítko a ubytování... to je fakt trotlovina ;)

Ako som spomínal už vyššie, ak sa hádaš, určite si si to prečítal, že mi bolo ľúto dvoch zdrobnených vajec tak som ich tam dal v deň, keď mi došla liaheň, predsa len ďalšie dni , už bez tak boli vajcia dosť staré, tak stále neviem o čo ide. Dorm sa už neobťažuje obhajiť to, čo začal a nedokončil, teraz zas vy... mali by ste si spraviť vlákno kde si budete spolu rozumieť, v živote som nevidel aby sa v reálnom živote takto správal ... Možno je chyba na mojej strane, že som si myslel, že sú sem ľudia, čo chápú, ale zjavne národnosť zasa vyhrala. Tak nech sa Vám darí, nemá to sem význam sa s Vami naťahovať, ale koncom mesiaca Vám sem dám ešte fotku drobcov, hádam ich nepreklajete a neumrú mi ... Pretože pri tolkej negativite čo odtiaľ srší, je to až do plaču... chovatelia ... a potom, že je málo chovateľov...

12.1.2014 19:50
deon

XXX.XXX.169.36

littlemix napsal(a):
ja si o nikoho ústa neotieram, ja sa obraňujem, to je veľký rozdiel. Nuž, každý ťahal káčera, s tým sa oháňať netreba. Ja okolo seba nekopem, neviem, čo je to za fráza a prečo sa uchytila. Ono tu ide o niečo menom pyšnosť. Ale aj pyšná princezna padla na dno. Je fajn ohraničiť ľudí na začiatočníkov, pokročilých a na expertov, ale nie tak prehnane ako to písal ten klamár dorm " že ja som skúsený a ty littlemix seš debilnej,", tak kde sme? V krčme? Mali by ste sa zamyslieť aj nad dormom ako sa správa, ja som hádku nezačal a pekne som sa obhájil, podľa toho čo si môžete prečítať aj iné, to on povedať nemôže. Je to Váš názor a ten Vám nikto vziať nemôže, ale namyslenosť by mala ísť bokom.. Chcel som sem diskusiu či niekto niečo skúšal v liahnutí hydiny, ale druhý príspevok už bol útočiaci ako zuby pirane ... Tak teda tu sa zamyslíme kde je problém. zrejme Tí "skúsení" chovatelia ( nie každý je taký) nestrpia, ak sa im niekto vzoprie a postaví a nedajbože si dovolí oponovať. Tak to bohužiaľ, ak máme mať slušnosť my, musia aj oni, je to prosté !

ty mladý, už nič nepiš, bude to pre teba lepšie...smajlíksmajlíksmajlík dorm je v pohodě.

12.1.2014 19:51

littlemix napsal(a):
Ako som spomínal už vyššie, ak sa hádaš, určite si si to prečítal, že mi bolo ľúto dvoch zdrobnených vajec tak som ich tam dal v deň, keď mi došla liaheň, predsa len ďalšie dni , už bez tak boli vajcia dosť staré, tak stále neviem o čo ide. Dorm sa už neobťažuje obhajiť to, čo začal a nedokončil, teraz zas vy... mali by ste si spraviť vlákno kde si budete spolu rozumieť, v živote som nevidel aby sa v reálnom živote takto správal ... Možno je chyba na mojej strane, že som si myslel, že sú sem ľudia, čo chápú, ale zjavne národnosť zasa vyhrala. Tak nech sa Vám darí, nemá to sem význam sa s Vami naťahovať, ale koncom mesiaca Vám sem dám ešte fotku drobcov, hádam ich nepreklajete a neumrú mi ... Pretože pri tolkej negativite čo odtiaľ srší, je to až do plaču... chovatelia ... a potom, že je málo chovateľov...

Furt si melete svou a vůbec nereagujete na to na co píšu.. nasazovat dvě vejce do líhně je blbost.. to co protopíte se odrazí do ceny kuřat, který by vás vyšli levněji, kdyby jste je někde koupil..navíc bůh ví, jestli budou opravdu dvě, nebo jedno nebo žádné. Odchovávat dvě kuřata sólo v odchovně je hloupost... ale to už je asi vážně jedno, dávejte si do líhně celoročně třeba jen jedno vajíčko a odchovávejte každý kuře odděleně ;) Jinak na Dorma bych si hubu neotvíral... jste tu chviličku a nikoho tu pořádně neznáte, nebo nevíte co je zač... on fakt není ten, s kým je moudré se hádat.. je zkušenější než spousta jiných chovatelů a opravdu o drůbeži něco ví ;) dokáže hodně dobře poradit ;) mě osobně už několikrát na ifauně poradil... stačí trochu normální a slušné jednání

12.1.2014 19:58
denisshurky

XXX.XXX.38.130

Zdravím,já jen žasnu že za nějakých 22 hodin vzrostlo vlakno od 1 do 62příspěvkusmajlík

12.1.2014 19:59

Já už končím, nemá cenu to tu přiživovat :D

12.1.2014 22:22
katka83

XXX.XXX.58.244

denisshurky napsal(a):
Zdravím,já jen žasnu že za nějakých 22 hodin vzrostlo vlakno od 1 do 62příspěvkusmajlík

a výsledok žiadny smajlík

13.1.2014 09:05
2mazutak

XXX.XXX.90.1

za 1 národnost tu nemá co dělat za druhý vůl může být starý i mladý ty nechceš poradit ty chceš být hned jednička chybí ti jen logický uvažování klidně si dej v líhni vajíčka na jednu hromadu můžeš je třeba i poslepovat vteřinovým lepidlem co kdyby se to náhodou povedlo zatím si docílil pouze toho že tě zkušení chovatelé považují za tvoje dotazy za ... jedno přísloví říká vůl zůstane volem kdyby latinsky uměl nejde ti o radu chceš se jenom hádat a urážet já osobně bych ti svěřil akorát tamagoči a to ještě po konzultaci s psychologem ale ipřesto ti poradím kup si sádrovýho psa a dřevěnýho kačera a nebudeš muset se na nic dotazovat howgh

13.1.2014 09:41
marvon

XXX.XXX.12.139

littlemix napsal(a):

1/ nemá vliv jestli je na ležato a otáčí se o 180 stupňů, nebo na stojato a naklápí se o 90 stupňů
2/ tyhle dva způsoby nejdou kombinovat
3/ ano zkoušelo to hodně lidí, někdo schválně někdo nechtěně - stojí to za hovno, fungují 2 uvedené způsoby
4/ vejce v líhni se nedotýkají navzájem
5/ pokud je ti jedno že se z 60 vajec vylíhne kuře, dvě, nebo podobnej směšnej počet klidně experimentuj
6/ ne, vyfukováním tabákového kouře do vody zlato nevznikne

smajlík

13.1.2014 09:47
yetti

XXX.XXX.33.199

marvon napsal(a):
1/ nemá vliv jestli je na ležato a otáčí se o 180 stupňů, nebo na stojato a naklápí se o 90 stupňů
2/ tyhle dva způsoby nejdou kombinovat
3/ ano zkoušelo to hodně lidí, někdo schválně někdo nechtěně - stojí to za hovno, fungují 2 uvedené způsoby
4/ vejce v líhni se nedotýkají navzájem
5/ pokud je ti jedno že se z 60 vajec vylíhne kuře, dvě, nebo podobnej směšnej počet klidně experimentuj
6/ ne, vyfukováním tabákového kouře do vody zlato nevznikne

smajlík

....vcelku dobre napisane... az na jeden bod. 4. bodu asi nerozumiem, alebo si tresol peknu somarinu.... Ci? smajlík. Preco by sa nemohli dotykat. Videl si nalozenu BRINSEU? AKo by si to dosiahol bez dotyku?smajlík

13.1.2014 13:21
littlemix

XXX.XXX.40.160

A ďalší, čo píše, že urážam a sám ma dourážal do nekonečna. Ja už začínam mať pocit, že sem sa pýtať nič netreba, sem všetci všetko vedia, so všetkým majú skúsenosti, nie je absolútne nič, čo by nevedeli, však že! Keby ste sa niektori videli ako ste reagovali, v jeden okamih takto a na druhý deň zas takto, kde sme, na Facebooku? A keď si myslíte, že toto je ten správny spôsob ako sa správať na verejnosti, tak nech sa páči. Čo sa týka môjho správania, myslím, že som sa vyjadroval na úrovni, nikoho som cielene neurážal, urazil som niekoho len tou pravdou, ktorú som v mojích príspevkoch použil. Takže si láskavo každý zrátajte koľko urážok som použil! Tak sem netrepte hlúposti. Ak sa chcete zapojiť do diskusii, treba si prečítať všetko, a hlavne, ak sem niečo kopírujem, tak to skopírujem taktiež celé znenie iného vlákna, nie iba kontext, ktorý sa mi hodí. Tak isto o mne hovoriť ako mám náturu a výchovu. myslím, že niekto iný si o mňa obtrel ústa, nie ja o niekoho z Vás!!!
To takto sa správajú chovatelia? Nie ľudia, lebo od tých to sem je ďaleko. Veď sem prídete a začnete sa navážať a v podstate ani neviete prečo. Veď ak by som nemal pravdu, tak by ste sa k tomu ani jeden nevyjadril, ani jeden! Nie je sem ani jeden príspevok, ktorý by ma neurazil, ani jeden, a to vôbec nie je divné, no isteže... Viete, Dorm, s Vašou mienkou, že člen ifauny, ktorý sem je, ako ste uviedol, 14 dní, nevie nič? Čiže ak to poviete Vy, ta to tak určite bude V Podstate nerozumiem na čo máme administrátorov, keď sem máme Dorma. Nemyslíte si, že sa vytratím ako para nad hrncom, budem sem a budem bojovať proti takým namysleným ako ste Vy. Ja si dám tú námahu a okopirujem všetky vaše príspevky kde ste sa ľuďom vysmievali... Potom uvidíme, ako sa na Vás budú ľudia pozerať, a ak budu stále podporovať Vaše snobstvo, potom, hurá, sa Vám to podarilo. Nikto Vás ani cítiť nemôže, všetci to dobre vedia, ale nikto Vám to nepovie.
Ďalej by som sa ešte chcel vyjadril ako môžete niekoho súdiť ak ho vôbec nepoznáte? A žiadať, aby Vás nikto tými imaginárnymi urážkami urážal a vy v zápätí, nie len dorm, ale aj vačšina, použijete nadávok nespočetno! Keď som sem šiel, tak som nevedel, že sú sem takí ľudia. Keby som bol vedel, že sem sú "ľudia" ako Dorm, tak by som si pripravil výstup ako " Ahoj, som vol a som ľavé vajce Dorma" ... A Vy by ste sa ako zachovali? Však ani jeden ste sa tu nedokázali vyjadriť bez urážky a značnej arogancie. Ale vyprosím si aby mi tu niekto vravel, že som debil, vôl, a že nemám ani šajnu o tom o čom píšem. Tak nech sa na mňa nikto nehnevá, ale toto je vrchol.
Tiež by som sa mohol zaujímať ako to u Vás vyzerá, aké máte chovné prostriedky, ale neurobím to tak, to, že tam dáte jednu fotky s niekoľkými vajciami to je všetko fajn, ale chce to trošku vyjadrovania na úrovni. Ja som si sem na nikom nezgustol, ani som nebol vytočený, ja som písal všetko tak, ako som napísal, bez urážok a v každom jednom mojom príspevku som musel použiť značnú dávku sebaobhajoby... Proste jednoducho ja neviem či rozmýšľate alebo nie Áno, ste starší, poniektorí, súdiac podľa neviditeľných mien uvedených v profiloch. Ak sa už chcete hádať, tak si ten profil vyplňte. Pretože je to ako mať strieborný príbor, ale jesť rukami!

Tak hádam sme si to vyriešili.. Žiadne nadávky ja som sme nepoužíval, tak neviem kto by sa mal ukľudniť a postaviť sa k tomu ako chlap. Pretože, ak si toto niekto prečíta, a verte,, niekto si tú námahu dá, uvidí, o čo sem šlo. Ale Tí, čo sú značne ovplyvnení a pchajú sa do zadku niekomu, komu to robí dobre, tak Ti to v živote nepochopia.

..... Možno by chcelo zájsť do Vašej minulosti akí ste vo svojom veku boli Vy, určite ste boli rovnakí, ako ste teraz. určite ste nemali blbé otázky, určite ste všetko vedeli a rodičia sa pýtali Vás čo znamená to a to.. smajlík ......

TYMTO UKONCUJEM TUTO DISKUSIU
(Ak chcete útočiť, zahrajte si online hru) smajlík

13.1.2014 13:38
yetti

XXX.XXX.33.199

littlemix napsal(a):
A ďalší, čo píše, že urážam a sám ma dourážal do nekonečna. Ja už začínam mať pocit, že sem sa pýtať nič netreba, sem všetci všetko vedia, so všetkým majú skúsenosti, nie je absolútne nič, čo by nevedeli, však že! Keby ste sa niektori videli ako ste reagovali, v jeden okamih takto a na druhý deň zas takto, kde sme, na Facebooku? A keď si myslíte, že toto je ten správny spôsob ako sa správať na verejnosti, tak nech sa páči. Čo sa týka môjho správania, myslím, že som sa vyjadroval na úrovni, nikoho som cielene neurážal, urazil som niekoho len tou pravdou, ktorú som v mojích príspevkoch použil. Takže si láskavo každý zrátajte koľko urážok som použil! Tak sem netrepte hlúposti. Ak sa chcete zapojiť do diskusii, treba si prečítať všetko, a hlavne, ak sem niečo kopírujem, tak to skopírujem taktiež celé znenie iného vlákna, nie iba kontext, ktorý sa mi hodí. Tak isto o mne hovoriť ako mám náturu a výchovu. myslím, že niekto iný si o mňa obtrel ústa, nie ja o niekoho z Vás!!!
To takto sa správajú chovatelia? Nie ľudia, lebo od tých to sem je ďaleko. Veď sem prídete a začnete sa navážať a v podstate ani neviete prečo. Veď ak by som nemal pravdu, tak by ste sa k tomu ani jeden nevyjadril, ani jeden! Nie je sem ani jeden príspevok, ktorý by ma neurazil, ani jeden, a to vôbec nie je divné, no isteže... Viete, Dorm, s Vašou mienkou, že člen ifauny, ktorý sem je, ako ste uviedol, 14 dní, nevie nič? Čiže ak to poviete Vy, ta to tak určite bude V Podstate nerozumiem na čo máme administrátorov, keď sem máme Dorma. Nemyslíte si, že sa vytratím ako para nad hrncom, budem sem a budem bojovať proti takým namysleným ako ste Vy. Ja si dám tú námahu a okopirujem všetky vaše príspevky kde ste sa ľuďom vysmievali... Potom uvidíme, ako sa na Vás budú ľudia pozerať, a ak budu stále podporovať Vaše snobstvo, potom, hurá, sa Vám to podarilo. Nikto Vás ani cítiť nemôže, všetci to dobre vedia, ale nikto Vám to nepovie.
Ďalej by som sa ešte chcel vyjadril ako môžete niekoho súdiť ak ho vôbec nepoznáte? A žiadať, aby Vás nikto tými imaginárnymi urážkami urážal a vy v zápätí, nie len dorm, ale aj vačšina, použijete nadávok nespočetno! Keď som sem šiel, tak som nevedel, že sú sem takí ľudia. Keby som bol vedel, že sem sú "ľudia" ako Dorm, tak by som si pripravil výstup ako " Ahoj, som vol a som ľavé vajce Dorma" ... A Vy by ste sa ako zachovali? Však ani jeden ste sa tu nedokázali vyjadriť bez urážky a značnej arogancie. Ale vyprosím si aby mi tu niekto vravel, že som debil, vôl, a že nemám ani šajnu o tom o čom píšem. Tak nech sa na mňa nikto nehnevá, ale toto je vrchol.
Tiež by som sa mohol zaujímať ako to u Vás vyzerá, aké máte chovné prostriedky, ale neurobím to tak, to, že tam dáte jednu fotky s niekoľkými vajciami to je všetko fajn, ale chce to trošku vyjadrovania na úrovni. Ja som si sem na nikom nezgustol, ani som nebol vytočený, ja som písal všetko tak, ako som napísal, bez urážok a v každom jednom mojom príspevku som musel použiť značnú dávku sebaobhajoby... Proste jednoducho ja neviem či rozmýšľate alebo nie Áno, ste starší, poniektorí, súdiac podľa neviditeľných mien uvedených v profiloch. Ak sa už chcete hádať, tak si ten profil vyplňte. Pretože je to ako mať strieborný príbor, ale jesť rukami!

Tak hádam sme si to vyriešili.. Žiadne nadávky ja som sme nepoužíval, tak neviem kto by sa mal ukľudniť a postaviť sa k tomu ako chlap. Pretože, ak si toto niekto prečíta, a verte,, niekto si tú námahu dá, uvidí, o čo sem šlo. Ale Tí, čo sú značne ovplyvnení a pchajú sa do zadku niekomu, komu to robí dobre, tak Ti to v živote nepochopia.

..... Možno by chcelo zájsť do Vašej minulosti akí ste vo svojom veku boli Vy, určite ste boli rovnakí, ako ste teraz. určite ste nemali blbé otázky, určite ste všetko vedeli a rodičia sa pýtali Vás čo znamená to a to.. smajlík ......

Chlapce, takto sa diskusie neukoncuju. Dourazat a zatrhnut diskusiu slovami:
(Ak chcete útočiť, zahrajte si online hru)
Toto si trosku naozaj prepiskol. Aj ked si myslim ze na toto Tvoje extempore reagovat moc ludi nebude, neda mi sem este prispiet. Nie vela ludi Ta nazvalo blbcom, ale vsetci pokial si si nevsimol, teda aspon nemoderke. Hlavu hore, zamysli sa nad touto tvojou esejou, a trosku pokory pred dalsimi takymito invektivami. Vytoceny si bol poriadne, inak by si to tu so seba nevysukal, tak sa nehraj na nedotknuteho. Paci sa mi Tvoj entuziazmus v chovatelstve, len trosku treba znizit latku aj pri narokoch na ostatnych. Vela chovatelskych uspechov.

13.1.2014 13:42
lydie

XXX.XXX.70.117

Mohlo by se taky jednat o poruchu zvanou grafomanie.
Navíc vzhledem k tomu, že je schopen okecávat cokoli a vykonstruovat scifi spiknutí atd..... věštím mu zářnou politickou budoucnost.

13.1.2014 21:23

littlemix napsal(a):

Hezká slohovka.. jen k tomu žávěru... v tvých letech ještě ani nejsem (jsem tuším o 4 roky mladší) .. ale než se blbě zeptat, tak si pročtu diskuze, až si je pročtu tak přemýšlím hlavou a až pak se ptám.. a právě kvůli mému věku se snažím chovat o to více slušně k lidem, kteří mi mohou pomoci ;) :)
Btw: dorma si do huby neber, je to jeden z těch pár, který může v hodně případech opravdu dobře poradit smajlík

13.1.2014 22:10
marysh

XXX.XXX.114.253

Tak to jsem se krásně zasmál, málem jsem si ucrk.... smajlík
Parádní srážka s blbcem. smajlík

13.1.2014 23:06
jansu

XXX.XXX.89.146

Ludia je to mozne ako sa spravate k sebe. Tu ma byt diskusia, pomoct jeden druhemu a nie nadavat.Pokial sa mi prispevok nepaci tak nanho nereagujem a je to vybavene.A ked chcem pomoct tak pomozem a nie nadavat aj ked su mladsi

13.1.2014 23:12
marvon

XXX.XXX.137.197

je to marný, je to marný, je to marný.... smajlík

13.1.2014 23:35
dorm

XXX.XXX.202.18

jansu napsal(a):
Ludia je to mozne ako sa spravate k sebe. Tu ma byt diskusia, pomoct jeden druhemu a nie nadavat.Pokial sa mi prispevok nepaci tak nanho nereagujem a je to vybavene.A ked chcem pomoct tak pomozem a nie nadavat aj ked su mladsi

Ukaž mě nějakou nadávku z mé strany že jsem si začal,Pak se podívej kolik jsem mu dal rad a co mě na ně odpověděl.
Až si to přečteš,tak mě řekni o co mu šlo!?
Bůh ví že se obě diskuze snažili co klávesy stačily,ale prostě s ním to nešlo!!
Já se správalsmajlík úplně normálně ,jen on si myslel že si z něj sednem na prdel když je v 21 letech blbej jak vantroky ?

13.1.2014 23:54
jansu

XXX.XXX.89.146

dorm napsal(a):
Ukaž mě nějakou nadávku z mé strany že jsem si začal,Pak se podívej kolik jsem mu dal rad a co mě na ně odpověděl.
Já se správalsmajlík úplně normálně ,jen on si myslel že si z něj sednem na prdel když je v 21 letech blbej jak vantroky ?

Proste ja neviem o co mu islo tak som sa ani radsej nezapajal.Rad si precitam nazory ludi.Su tu aj celkom zaujimave temy a debaty.Uz nie som z tych najmladsich ale sa stale ucim.Napriklad stale si vylepsujem liahen ktoru som si sam robil a som snou spokojny

14.1.2014 10:45
jura532

XXX.XXX.106.216

marysh napsal(a):
Tak to jsem se krásně zasmál, málem jsem si ucrk.... smajlík
Parádní srážka s blbcem. smajlík

Zdravím .
Je to spíše k pláči smajlík smajlík , každý jsme nějak začínali. Za mého mládí internet neexistoval, veškeré informace jsem sháněl různě v knihách a tolik informací a elektroniky tehdy taky nebylo.
Pro autora prvního příspěvku : Žádný učený z nebe nespadl, ale postupným čtením dostupné odborné literatury (dnes je možnost vyhledat i poměrně kvalitní informace na internetě) a zapojením vlastního rozumu se zdokonalovat. Rozhodně nedoporučuji postup " pokus - omyl" což jsem někdy dělal i záměrně, ale pro sledování určitého cíle např. při líhnutí drůbeže...
Tuhle diskusi jsem dočet až do konce a musím smutně konstatovat , kamže se ten svět.....

Všem chovatelům přeji zdraví a hodně radostí na dvorcích nechť to pípe a krákoře v roce 2014 smajlík smajlík

14.1.2014 12:52
terezakl

XXX.XXX.100.61

jansu napsal(a):

Dobrý den,
nechtěla jsem se vměšovat, ale tohle už nejde. Přečtěte si diskuzi a urovnejte si názory, kdo koho uráží. Kluk se zdál nejdřív v pohodě v předchozí diskuzi, ale touto si proti sobě poštval spoustu dobrých s zkušených chovatelů - včetně dorma!!! Já toto vlákno sledovala od začátku. Pana littlemixe nikdo neurážel, snažili se mu poradit, aby nevymýšlel blbiny a neexperimentoval při svém prvním líhnutí a dočkali se jen agresivních reakcí a nadávek! Takhle se mladý chovatel, který chce poradit, chovat nemá! Sakra mě je taky 21 a pokud položím otázku, tak za rady a odpovědi poděkuju a vyberu si, podle které se budu řídit. Rozhodně neurážím ostatní chovatele, kteří se mi snaží pomoc a nevtloukám jim svůj názor, když o tom (s prominutím) ho... vím!
Opravdu jsem znechucená, co si někteří rádoby frajírci a novodobí Einsteini dovolí....smajlík
Přeberte si to kdo jak chcete a nezapoměňte si mě brát taky do pusy, aby jste si zvedli svoje pošramocené ego smajlík

14.1.2014 14:08
jansu

XXX.XXX.89.146

terezakl napsal(a):
Dobrý den,
nechtěla jsem se vměšovat, ale tohle už nejde. Přečtěte si diskuzi a urovnejte si názory, kdo koho uráží. Kluk se zdál nejdřív v pohodě v předchozí diskuzi, ale touto si proti sobě poštval spoustu dobrých s zkušených chovatelů - včetně dorma!!! Já toto vlákno sledovala od začátku. Pana littlemixe nikdo neurážel, snažili se mu poradit, aby nevymýšlel blbiny a neexperimentoval při svém prvním líhnutí a dočkali se jen agresivních reakcí a nadávek! Takhle se mladý chovatel, který chce poradit, chovat nemá! Sakra mě je taky 21 a pokud položím otázku, tak za rady a odpovědi poděkuju a vyberu si, podle které se budu řídit. Rozhodně neurážím ostatní chovatele, kteří se mi snaží pomoc a nevtloukám jim svůj názor, když o tom (s prominutím) ho... vím!
Opravdu jsem znechucená, co si někteří rádoby frajírci a novodobí Einsteini dovolí....smajlík
Přeberte si to kdo jak chcete a nezapoměňte si mě brát taky do pusy, aby jste si zvedli svoje pošramocené ego smajlík

Ja nikoho neobhajujem ani nekritizujem proste chcem aby sme si pomahali,a kto nechce to pochopit tak nech si to riesi po svojom

14.1.2014 15:56
beginner

XXX.XXX.244.10

Proč by se mělo v diskuzi reagovat jen na příspěvky, které se líbí a na ty co se nelíbí ne? Jako iFauna=kladná diskuze povolena smajlík
Littlemixa je mi líto, že to takto dopadlo, ale opravdu se do toho dostal sám. Napsal, jak tady všechny příspěvky pečlivě pročítá, ale dělá a ptá se na věci, které tomu vůbec nenasvědčují.

Napíše, že má všechna vejce rozbitá, ale za dva dny už má naplněnou líheň vejci od několika plemen. Budiž, i když je leden, tak možná se dají takhle rychle sehnat. Napíše, že odjížděl v sobotu 11.1. ze Spišského Štvrtku o 10:25, ale už v 11:32 je na fóru foto naplněné líhně s předpokládaným líhnutím na 29.30. a 31. ledna. Budiž, třeba autobus nikde nestavěl, on bydlí těsně u zastávky, neví o tom, že by se vejce měla nechat stát nějakou dobu při pokojové teplotě a předpokládá, že se kuřata budou líhnout předčasně.
Každopádně to na co se ptal a jak pak psal, svědčí spíše o tom, že chtěl poukázat hlavně na svůj geniální nápad "vejce na stojato". Následné reakce se mu vůbec nelíbili, až se do toho úplně zamotal a jen kolem sebe kopal.

Mě osobně dostal hláškou, že mu kuřata umřou, protože mu je proklejeme nebo tak něco. Že by příprava na obhájení případného neúspěchu ? smajlík

Také razím heslo "musíme si pomáhat", ale i mimo chovatelství určitě nepomáháte všem bez rozdílu.

Pokud ho chovatelství baví, tak z něj bude dobrý chovatel i přesto, že tady na fóru moc nezabodoval. Tyhle dohady tady nejsou žádná tragédie smajlík

14.1.2014 16:11
mysak

XXX.XXX.54.5

dorm napsal(a):

Pokud to dobře čtu, tak podle mého názoru hocha nebo mladého muže namýchla Vaše reakce cituji:
" Říká Ti něco fyzika? Když s nimi otočíš na stojato,je jako lízat zmrzlinu přes sklo...
Doufám,že jsem to vysvětlil polopaticky."

Problém je, že to vzal jako uštěpačnou poznámku. Při psaných textech chybí mimoverbální komunikace a proto vznikají velice rychlé hádky. Smajly vždy všechno nevyřeší. To je kámen úrazu všech fór a textovek. Ale nechme již téma ležet. A raději chovatelujme. Nebo mě napadá písnička cower na plavala husička po Dunaji - počkej myslivečku povím na tě, žes líhnul vajíčka nastojatě. smajlík
Juraj Kafka

15.1.2014 10:11
2mazutak

XXX.XXX.90.1

pánové a dámy nechte ho vycukat však on si párkrát naběhne a všechmo nasvědčuje tomu že to nebude dlouho trvat uváděl tu že se odstěhoval od macechy k ujovi apropo ta ted musí mít nadhernej život ovšem chudák ujo je jen otázka jak dlouho to ujo vydrží má taky jenom jedny nervy apro litllemixe havně si dej pozor at se někde nezamixuješ bůh ti bud milostiv

15.1.2014 10:18
2mazutak

XXX.XXX.90.1

a naposledy psal že se jmenuje baraniak já bych řekl spíš beran

15.1.2014 11:41
beginner

XXX.XXX.244.10

Jinde v inzerátech uvádí "bichirek". Jak se říká " podle sebe soudím tebe"....proto napadl Dorma, že tady má víc přezdívek a chválí se sám, protože tady sám funguje pod více nickama smajlík
Jinde má mail autumn.baraniak@gmail.com
Když se ho někdo na anonymním fóru zeptal jesli není manticora, bichirek a autumn, odpověděl 29.11.2013:
"Zdravíčko, na ifaune som ja, môj starý mužíček a syn, tak si prosím odpusťte blbé poznámky :)
lea"

Hned jak se littelmix objevil a začal psát svůj dojemný příběh, říkala jsem si, zda to není vyčůraná reakce na předchozí příspěvky o mladých chovatelých, kdy se lidé tady snažili pomoct, dokonce některým dávali starší líhně, fandili jim... pak jsem si řekla, že to není možné a brala ho jako normálního mladýho kluka, který se chce blísknout. Pěkně nás tahal za fuseklismajlík

Příspěvek z jiného fóra:
autumn1415 Pane boze ale mudrujete... ak sa vam hydina nepaci, tak aspon nekazte chut druhym!! !!! som skuseny chovatel, nie tak skuseny ako ten vyssie, ktory svoj druh sliepok pomenuje farbivom ... chovam sliepky niekolko rokov, mam za sebou uspesne odchovy pod kvokami, v liahniach alebo u adotivnych matkach, skrizil som xy druhov, svoje sliepky poznam ako svoje topanky. Tak ak chce niekto poradit, pokojne sa ozvite. A co sa tyka brahmaniek a holandaniek, nikde nie je uvedene, ze si vyzaduju veterinarnu starostlivost a ucast na vystavach....

A ak vam sliepky smrdia, tak si to len vsugerujete do hlavy.

Na tento příspěvek hned další reakce:
lienocenka @autumn1415 aj my máme niekolko rokov sliepky a mame s nimi bohate skusenosti... dokonca sa nam liahnu klasicky vysede kvokackou aj ked ona je chuda z liahne a dokonca z klietkoveho chovu (zvykneme obcas vykupovat tie chudence), krizit nekrízime ale chovame, papame a mame ich radi emoticon
ale musim napisat ze ten vybeh im smrdka (teda po dazdi)... ale chvala bohu v tom vybehu su len doobeda, kym si nesplnia povinnost (vajicka) a potom idu behat na volno... na cca 1500m emoticon tak maju prisestoru až až emoticon

a mozno by som aj ja potrebovala pomoc mozes? prosiiiim

Ještě, že je tady pár fajn Slováků jako Peter aj.

15.1.2014 12:44
dorm

XXX.XXX.202.18

To teda koukám,že jste si dala tu práci to najítsmajlík
Já už jsem na něj s radostí zapoměl,ale jak to čtu tak to vše do sebe zapadá a něco si vybavuji,že to tu něco takového proběhlo.
Výsledek rozdvojená osobnost
V jednom vlákně hop a ve druhém trop = smajlíkve stáří dost nebezpečný pro okolí
Už to nechme být a toto vlákno nechme v poklidu odejít do,, propadliště dějin,,smajlík

15.1.2014 13:48
beginner

XXX.XXX.244.10

To nedalo žádnou práci. Už nemá cenu se tím zabývat, ale dám si pozor, abych náhodou nekoupila něco od lidí co už skrizili xy druhov smajlík

15.1.2014 19:37
peter z bratislavy

XXX.XXX.240.152

Myslím, že národnosť s hlúposťou nesúvisí. Nielen medzi nami chovateľmi, ale i medzi našimi najvyššími politikmi sú podobne rozumovo "nadaní" , čo si to však nikdy nepriznajú.

To som si s p. Baraniakom ešte cely večer vymienňal maily a snažil sa mu vysvetliť, že rumunská liaheň Cleo je šmejd. Nedal si to vyhovoriť a potom sa rozhorela diskusia tu. Našu mailovú diskusiu čítajte odspodu:

O.K. je to vase rozhodnutie. Skoda dalsich mailov

PF

Dňa 7.1.2014 22:18 L B wrote / napísal(a):
> nerád liahnem v použitých liahniach a sem je trh tak trápny, že neviete čo vám predajú... tak ak to zvládli iní musím i ja, musí byť splsob že ano :)
>
>
> Dňa 7. januára 2014 22:12, ferientours@chello.sk <ferientours@chello.sk> napísal(-a):
>
> ja som vas varoval pred sklamanim z Clea. Preco sa chcete ucit na vlastnych chybach, ked sa mozete poucit z chyb inych?
> Zozente si staru Biosku, alebo liahen od Piovarciho. daju sa kupit aj do 100 EUR a da sa v nich liahnut.
> Cleo je strata casu, penazi aj chovatelskych iluzii. Ak chcete auto, tak si predsa nekupite furik...
>
> PF
> Dňa 7.1.2014 21:46 L B wrote / napísal(a):
>> ja vám vaše úspechy neberiem a ak sme sa nepochopili tak sa ospravedlňujem, ste vzor mnoho chovateľov čo si myslím že zaslúžene :) Mňa napríkld viete čo hnevá? nevravím na vás, ale vačšina, čo je akože úspešná a naliahli toho od číny po kanadu, že su tak arogantní a sa povýšujú .. to sa mi nepáči .. myslím si že takto by sa pravý chovateľ nemal chovať, nie?
>>
>>
>> Dňa 7. januára 2014 21:40, ferientours@chello.sk <ferientours@chello.sk> napísal(-a):
>>
>> Nehovorim, ze viem liahnut, ale od r. 1991 som uz par tiscok kurciat vyliahol.
>> Urcite Vam nic zleho neprajem, len nemam dovod Vam klamat o niecom, co pokladam za smejd.
>> PF
>>
>> Dňa 7.1.2014 21:24 L B wrote / napísal(a):
>>> Tak uvidíme neprajte mi nič zlé, treba byť optimista, každý začína a možno sa to mne podarí, zas tak zlú reputáciu ta liaheň nemá, nenapadlo nás že to možno my nevieme liahnuť?
>>>
>>>
>>> Dňa 7. januára 2014 21:07, ferientours@chello.sk <ferientours@chello.sk> napísal(-a):
>>>
>>> Uz aj to svedci o urovni tej liahne a z yvsledku liahnutia este len bude do placu.
>>>
>>> PF
>>> Dňa 7.1.2014 20:49 L B wrote / napísal(a):
>>>> tak ja si drahšiu dovoliť nemôžem uvidím aká bude moja skúsenosť, len ke´d tu je taký návod až mi je do plaču ... Ale to asi viete :D
>>>>
>>>>
>>>> Dňa 7. januára 2014 20:40, ferientours@chello.sk <ferientours@chello.sk> napísal(-a):
>>>>
>>>> Neexistuje univerzalny navod na tie veliciny. Ku kazdej liahni dodava vyrobca odporucane hodnoty a tie treba dodrziavat. Ja pouzivam liahne Bios a Brinsea.
>>>> Cleo su vyhodene peniaze a strata casu
>>>>
>>>> PF
>>>>
>>>> Dňa 7.1.2014 20:20 L B wrote / napísal(a):
>>>>> ja som zatiaľ spokojný, viem si nastaviť dobre teplotu malým šrubovákom, všetko ukazuje ako má, takže je to fajn, vedeli by ste mi aj napriek tomu napísať to, čo som vás prosil? :)
>>>>>
>>>>>
>>>>> Dňa 7. januára 2014 20:05, ferientours@chello.sk <ferientours@chello.sk> napísal(-a):
>>>>>
>>>>> Skusal som ju vlani aj ja aj kamarat. je to smejd a zbavte sa ho.
>>>>>
>>>>> Peter Ferjencik
>>>>>
>>>>> Dňa 7.1.2014 20:02 L B wrote / napísal(a):
>>>>>
>>>>> Dobrý deň prajem, na ifaune som si všimol, z viacerých vlákien, že ste veľmi skúsený chovateľ hydiny. S čítaním všetkých príspevkov som niekde v polovici a nenašiel som ako postupovať s liahnutím kačiek, husí a moriek. Všade sa píše iba o krepelkách a o sliepkach, tu je toho tiež dosť a človek ani nevie čoho sa chytiť, tak hádam som si vybral správne.
>>>>>
>>>>> Vedeli by ste mi, prosím Vás, ak by som Vás týmto nezaťažil, napísať ako liahnúť husi, kačky a morky? stačí mi odrážkami v rozmedzí akých dňoch akú vlhkosť, teplotu, obrácanie a vetranie.. Veľmi by mi to pomohlo, keďže budem liahnuť prvý krát a v piatok nasadzujem liaheň, tak aby som nebol sklamaný. Liaheň je cleo 5, veľmi pekne ďakujem za odpove´d.
>>>>>
>>>>> s pozdravom Ľuboš Baraniak
>>>>>

15.1.2014 20:19
venziva

XXX.XXX.32.1

Dlouho jsem tady nebyla, ale toto vlákno je teda zase jednou perla!!! smajlík
Teď "chudák" teď přešel do chovatelské skupiny na facebooku, tak bude sranda zase tam.smajlík Dormovi se omlouvám, že toto vlákno posunuji, ale nemohla jsem se už udržet. Večer si to přečtu před spaním ještě jednou.smajlíksmajlíksmajlík

15.1.2014 20:20
pe3k

XXX.XXX.70.146

peter z bratislavy napsal(a):
Myslím, že národnosť s hlúposťou nesúvisí. Nielen medzi nami chovateľmi, ale i medzi našimi najvyššími politikmi sú podobne rozumovo "nadaní" , čo si to však nikdy nepriznajú.

To som si s p. Baraniakom ešte cely večer vymienňal maily a snažil sa mu vysvetliť, že rumunská liaheň Cleo je šmejd. Nedal si to vyhovoriť a potom sa rozhorela diskusia tu. Našu mailovú diskusiu čítajte odspodu:

O.K. je to vase rozhodnutie. Skoda dalsich mailov

PF

Dňa 7.1.2014 22:18 L B wrote / napísal(a):
> nerád liahnem v použitých liahniach a sem je trh tak trápny, že neviete čo vám predajú... tak ak to zvládli iní musím i ja, musí byť splsob že ano :)
>
>
> Dňa 7. januára 2014 22:12, ferientours@chello.sk <ferientours@chello.sk> napísal(-a):
>
> ja som vas varoval pred sklamanim z Clea. Preco sa chcete ucit na vlastnych chybach, ked sa mozete poucit z chyb inych?
> Zozente si staru Biosku, alebo liahen od Piovarciho. daju sa kupit aj do 100 EUR a da sa v nich liahnut.
> Cleo je strata casu, penazi aj chovatelskych iluzii. Ak chcete auto, tak si predsa nekupite furik...
>
> PF
> Dňa 7.1.2014 21:46 L B wrote / napísal(a):
>> ja vám vaše úspechy neberiem a ak sme sa nepochopili tak sa ospravedlňujem, ste vzor mnoho chovateľov čo si myslím že zaslúžene :) Mňa napríkld viete čo hnevá? nevravím na vás, ale vačšina, čo je akože úspešná a naliahli toho od číny po kanadu, že su tak arogantní a sa povýšujú .. to sa mi nepáči .. myslím si že takto by sa pravý chovateľ nemal chovať, nie?
>>
>>
>> Dňa 7. januára 2014 21:40, ferientours@chello.sk <ferientours@chello.sk> napísal(-a):
>>
>> Nehovorim, ze viem liahnut, ale od r. 1991 som uz par tiscok kurciat vyliahol.
>> Urcite Vam nic zleho neprajem, len nemam dovod Vam klamat o niecom, co pokladam za smejd.
>> PF
>>
>> Dňa 7.1.2014 21:24 L B wrote / napísal(a):
>>> Tak uvidíme neprajte mi nič zlé, treba byť optimista, každý začína a možno sa to mne podarí, zas tak zlú reputáciu ta liaheň nemá, nenapadlo nás že to možno my nevieme liahnuť?
>>>
>>>
>>> Dňa 7. januára 2014 21:07, ferientours@chello.sk <ferientours@chello.sk> napísal(-a):
>>>
>>> Uz aj to svedci o urovni tej liahne a z yvsledku liahnutia este len bude do placu.
>>>
>>> PF
>>> Dňa 7.1.2014 20:49 L B wrote / napísal(a):
>>>> tak ja si drahšiu dovoliť nemôžem uvidím aká bude moja skúsenosť, len ke´d tu je taký návod až mi je do plaču ... Ale to asi viete :D
>>>>
>>>>
>>>> Dňa 7. januára 2014 20:40, ferientours@chello.sk <ferientours@chello.sk> napísal(-a):
>>>>
>>>> Neexistuje univerzalny navod na tie veliciny. Ku kazdej liahni dodava vyrobca odporucane hodnoty a tie treba dodrziavat. Ja pouzivam liahne Bios a Brinsea.
>>>> Cleo su vyhodene peniaze a strata casu
>>>>
>>>> PF
>>>>
>>>> Dňa 7.1.2014 20:20 L B wrote / napísal(a):
>>>>> ja som zatiaľ spokojný, viem si nastaviť dobre teplotu malým šrubovákom, všetko ukazuje ako má, takže je to fajn, vedeli by ste mi aj napriek tomu napísať to, čo som vás prosil? :)
>>>>>
>>>>>
>>>>> Dňa 7. januára 2014 20:05, ferientours@chello.sk <ferientours@chello.sk> napísal(-a):
>>>>>
>>>>> Skusal som ju vlani aj ja aj kamarat. je to smejd a zbavte sa ho.
>>>>>
>>>>> Peter Ferjencik
>>>>>
>>>>> Dňa 7.1.2014 20:02 L B wrote / napísal(a):
>>>>>
>>>>> Dobrý deň prajem, na ifaune som si všimol, z viacerých vlákien, že ste veľmi skúsený chovateľ hydiny. S čítaním všetkých príspevkov som niekde v polovici a nenašiel som ako postupovať s liahnutím kačiek, husí a moriek. Všade sa píše iba o krepelkách a o sliepkach, tu je toho tiež dosť a človek ani nevie čoho sa chytiť, tak hádam som si vybral správne.
>>>>>
>>>>> Vedeli by ste mi, prosím Vás, ak by som Vás týmto nezaťažil, napísať ako liahnúť husi, kačky a morky? stačí mi odrážkami v rozmedzí akých dňoch akú vlhkosť, teplotu, obrácanie a vetranie.. Veľmi by mi to pomohlo, keďže budem liahnuť prvý krát a v piatok nasadzujem liaheň, tak aby som nebol sklamaný. Liaheň je cleo 5, veľmi pekne ďakujem za odpove´d.
>>>>>
>>>>> s pozdravom Ľuboš Baraniak
>>>>>

No čo k tomu viac dodať.Ked si už nechce dat poradit od človeka,ktorého pokladá za svoj vzor,tak neviem...
Len aby aj vás nedal na čiernu listinu jeho neprajníkov smajlík

16.1.2014 06:19
zapotokem

XXX.XXX.225.223

venziva napsal(a):
Dlouho jsem tady nebyla, ale toto vlákno je teda zase jednou perla!!! smajlík
Teď "chudák" teď přešel do chovatelské skupiny na facebooku, tak bude sranda zase tam.smajlík Dormovi se omlouvám, že toto vlákno posunuji, ale nemohla jsem se už udržet. Večer si to přečtu před spaním ještě jednou.smajlíksmajlíksmajlík

Jo, fakt jsem cela nadsena, co to tam vlezlo :(
Navic, kdo tam vlastne je? Autumn, Bichirek, nebo Manticora ci Littlemix? Mladej x starej, novacek x matador...
Lihne prvne, ale uz vi, ze nerad v pouzite, a pritom v babiccine lihni lihl krepelky pro celou vesnici...

Nevadi mi ani mlade pako (kazdej nejak zacinal), ale z tohodle pana/damy mam tiky :(

16.1.2014 09:28
marvon

XXX.XXX.12.139

Jestli tam bude předvádět tohle stejně ho Božena vyhodí, nebo ho vyštvou Jenda s Dušanem smajlík

4.2.2015 19:05

1.

2.3.2020 01:29
Juraj81

XXX.XXX.234.15

Ja to robim takto: ceruzou si spravim x alebo datum znasky, resp. vlozenia do liahne na bok vajicka. Tuto znacku vidim kazdy 2. den.

2.3.2020 07:34
paskov244

XXX.XXX.200.184

littlemix napsal(a):

Ano je rozdíl !
Některá plemena snášejí kulatější vajíčka a je problém určit kde je tupá a ostrá strana . Proto je výhodnější ukládat vejce do líhně na ležato . U mne se pohybovala lihnivost u vajíček na stojato něco málo přes 50% na ležato 92% . To jsou mé zkušenosti .

2.3.2020 08:12
paskov244

XXX.XXX.200.184

dorm napsal(a):

To bude asi tím že všichni co odpovídali na dotaz si myslí že jsou lihňaři ze zkušenostmi na rozdávání . Mnozí ano ale neumí předat zkušenosti tak tak aby to pochopil i začátečník . Pak dochází k ruznemu napadaní které v konečném důsledku mrzí oba .

první část dotazu byla :

zdravím, chcem sa opýtať, či má nejaký vplyv na liahnutie, ak je vajce v liahni na ležato a otáča sa o 180° alebo ak su na stojato ostrým koncom dolu a tupým hore
Kolik odpovědí z 95 reakcí na tento dotaz odpovědělo tak aby tomu začátečník rozuměl .
Zkuste si znovu ty reakce přečíst .
A co je nejhorší z těch reakcí že soukromé maily zveřejnil Pán Peter na veřejných stránkách to by se nemělo stavat.

2.3.2020 10:45
petraodlesa

XXX.XXX.168.16

Příroda velí: na ležato... slepice přece nemá pod sebou vajíčka na stojáka 😄

2.3.2020 11:45

a automatické liahne zas velia: na stojato, nie sme slepice a automat to otočí spoľahlivo

2.3.2020 11:46
jo012810

XXX.XXX.101.35

petraodlesa napsal(a):
Příroda velí: na ležato... slepice přece nemá pod sebou vajíčka na stojáka 😄

Příroda velí na ležato, ale proč? Jde o vzduchovou bublinu na tupém konci...Takže jsou líhně, kam se dávají vejce na ležato, kde ručně, či jinak automaticky se obrací vejce o180°C např. malé Biosky. V jiných lihních je po dobu 18 dní(drůbež) vejce špičkou dolu a "kolíbá se Např. malá R-comka. V dolíhni pak jsou vždy na ležato a bez obracení vis níže. Takže si každý může vybrat. Důležité je udržení vzduchové bubliny na tupém konci a v době inkubace občasný pohyb.

2.3.2020 13:17
petraodlesa

XXX.XXX.168.16

a automatické liahne zas velia: na stojato, nie sme slepice a automat to otočí spoľahlivo

😄😉ano, na stojáka se více vleze do líhně 🌺Hlavně že se líhnou. Ale jestli je to pravda, jak tu někdo píše, že ležící má vyšší lihnivost, pak si raději lehnu (na gauč)😂 Třeba z babičky ještě něco vypadne.

2.3.2020 14:02

Stačí privrit oči a pořádně zatlačit...

2.3.2020 14:05
petraodlesa

XXX.XXX.168.16

Stačí privrit oči a pořádně zatlačit...

To je rada jak že scénky Vládi Menšíka 😄

2.3.2020 14:42

Jo, bacha na bílek, ten jde blbě

2.3.2020 15:05
petraodlesa

XXX.XXX.168.16

Jo, bacha na bílek, ten jde blbě

Hm, a vypadá tak nevinně 😄

2.3.2020 15:45
paskov244

XXX.XXX.200.184

petraodlesa napsal(a):
😄😉ano, na stojáka se více vleze do líhně 🌺Hlavně že se líhnou. Ale jestli je to pravda, jak tu někdo píše, že ležící má vyšší lihnivost, pak si raději lehnu (na gauč)😂 Třeba z babičky ještě něco vypadne.

Pane napsal jsem že některá plemena mají kulatější vajíčka a dost špatně nebo vůbec se nedá poznat kde je tupá a ostrá strana . Asi jste ještě neviděl kulatá vajíčka .Tak Kdyby líhně kde se vajíčka ukládají na ležato nebyly stejně kvalitní jako ty ostatní asi by je nikdo nekupoval a výrobce je nevyráběl . Mám líheň na ležato a jsem s ni více spokojen než z líhi kde se vajíčka ukládají na stojato . A ještě do líhně se vejde jen tolik vajíček co uvádí výrobce , TAKŽE PO LOPATĚ DO LÍHNĚ NA PADESÁT VAJÍČEK NA STOJATO SE VEJDE JEN PADESÁT VAJÍČEK a DO LÍHNĚ NA PADESÁT VAJÍČEK NA LEŽATO SE VEJDE JEN PADESÁT VAJÍČEK . Ani o jedno víc !!! Jestli jste to nepochopil tak napište pokusím se vám to vysvětlit jinak .

2.3.2020 15:49
petraodlesa

XXX.XXX.168.16

Tak pohlaví jsem nezměnila, nemám důvod, paskove 😉

Hodvábnička

22.5.2021 19:45
Hodvábnička

XXX.XXX.77.1

Dobrý deň chcem sa opýtať či to vadí.. stalo sa mi hneď na tretí deň na obed že klesla vlhkosť na 25% asi na dve hodiny lebo som bola v práci a deň pred tým som vodu nedoliala lebo mi bolo kázané dolievať len každých 48 h. Inak mám vlhkosť cca 60-70% mám liahen cleo 5 a liahnem prvý krát

22.5.2021 20:45
petraodlesa

XXX.XXX.10.170

Hodvábnička napsal(a):
Dobrý deň chcem sa opýtať či to vadí.. stalo sa mi hneď na tretí deň na obed že klesla vlhkosť na 25% asi na dve hodiny lebo som bola v práci a deň pred tým som vodu nedoliala lebo mi bolo kázané dolievať len každých 48 h. Inak mám vlhkosť cca 60-70% mám liahen cleo 5 a liahnem prvý krát

60-70% je hodně. Průměr je 50-55%, poslední tři dny zvýšit o 20%.
Jinak se řiďte údajem na vlhkoměru, ne tím, kdo vám co napovídá. Ono u vlhkosti, když klesne na 25%, se nic neděje. Když dolijete a zvýší se to na 70%, udělejte propočet : 25+70/ děleno dvěma. A je to 47%, vcelku ok. U teploty se to takto sčítat nedá. Ta musí být stabilní. I když se mi občas v Cleo 5 vychýlí, díky změně okolní teploty, není to až tak velký problém.
Malá vlhkost nebo příliš velká je špatně, když je to dlouhodoběji. Krátkodobě to neřešte.

22.5.2021 20:48
petraodlesa

XXX.XXX.10.170

Jinak k tématu: abych neměla při líhnutí v líhni hokej, dávám vejce do kroužků od WC papíru jako do kelímků. Líhnou se dobře, nastojato, váha jejich těla je spolehlivě vychýlí po vyklubání a svalí se. Jedno leželo zafixované v tom kroužku ( z roličky jich nastříhám asi šest).

Neregistrovaný uživatel

22.2.2022 11:10
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!

Přidejte reakci

Přidat smajlík