Ak je dierka a ticho tak treba vajíčko skontrolovať. Dúfam že ste trochu zvýšili vlhkosť trebars ručnym postrekovačom na kvety. Inak liahnutie prepeliciek a hlavne väčšieho množstva je zážitok. Zvuky praskajucich škrupiniek je počuť aj pri zatvorenej liahni. Ja mám len starú klasickú liahen a mne sa začínajú kluvat na 17-ty deň ráno. Deň vlozenia nerátam keďže nasadzam večer okolo 19-tej hodiny.
veselaslipočka
napsal(a):
Vajíčka mám rosiť poskrekovačom priamo na nich alebo mimo ?
To nieje nutne.A ani nieje nutne aby tam bolo vela vody.Ide skor o velkost plochy.Cim vacsia plocha,tym vam vlhkost vyskoci vyssie.Prepelice maju tenku skrupinu,ale ak je v liahni/doliahni nizka vlhkost,tak po naklubani skrupiny blana vyschne a kuriatko sa o nu doslova prilepi-prischne
Ak sú všetky podmienky splnené tak by to malo byť v pohode. Ja som z kapacitnych dôvodov mixoval do jednej varky niekoľko druhov a párkrát sa stalo že som otacal vajce a prasklo- kluvalo sa kurča. Mal som zlú fixku a zmazal sa mi datum posledného otacania.. Opačný prípad u kamaráta, prestal otáčať možno aj 4 dni pred liahnutim q polovica kurčiat sa zadusila. Väčšina sa kluvala na spicatom konci. Tak budem držať palce...
da ko

XXX.XXX.210.219
Zdravim, ja sa chcem informovat ohladom vetrania automatckej liahne, ci pri liahnuti prepelice na 10 den treba liahen otvorit 2 x denne na 15 minut, potom po skonceni otacania treba vybrat liesku z liahne a vajicka poukladat na plastovu mriezku, a ohladom teploty lebo na stranke harcarik.sk pise teplotu na prepelice 38,5.dakujem za kazdu radu.
P.G.B.

XXX.XXX.74.154
Ahojte... môžem dať prepeličie vajíčka pod sliepku?
Kúpil som ju spolu s ďalšími ako nosnicu (vraj finálny hybrid) 6mesačnú mládku. Po dvoch mesiacoch u mňa zakvokala a v tých najväčších augustových horúčavách strážila vajcia (kúpil som z hydinárne násadové) a už dva týždne si bráni kuriatka ako ukážková kvočka. (ale totálne na figu nosnica)
Na jar by som ju chcel rozkvokať znova, tak si zisťujem, či by bolo možné dať pod ňu aj iné, ako slepačie vajcia.
Už ste to niekto skúšali?
Vďaka za tipy.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Pod velkou slepici bych křepelčí vejce nedal, ona by je mohla rozsednout. To můžete tak pod zakrslou slípku, popř. hedvábničku. Nebo pod holuby.
Emma333
napsal(a):
Dobrý chcem sa spýtať aka má byt teplota s vlhkosť v liahni?a vajíčka mozem položiť aj na rošt?nemam násady do ktorých by som dal prepelicie vajcia do lihani ako ich mam otáčať,keď sú na rošte..a keď sa vyliahnu z čím ich kŕmiť?
Japonské křepelky se líhnou při stejných teplotách a vlkosti, jako hrabavá drůbež. Jen o něco dříve 17 až 18 dní. Nastavené parametry závisí od typu líhně. Otáčení, minimálně 2x denně. Prvních 8 týdnů směsí pro kuřata K1 a pak přejít na sypké nosnice a to už budou první vajíčka. A jakou značku výroby máte možnost si obstarat, u té zůstat. Existují i speciální směsi pro křepelky, ale prakticky jsem nezazanamelal žádný rozdíl v růstu ani užitkovosti. Jen cena byla vyšší...
Emma333
napsal(a):
Čo sa môže stať keď otáčali sme aj prvé 3dni vajíčka liahni ?a mali sme liahni aj liliputky 20vajicok 15 vajíčok bol zárodok bola každom kuriatko a poslwdny deň keď sa mali liahnut nic a keď sme večer presvietili tak tam bolo vidno červene žili čo to znamená ?
Když otáčíte i první tři dny vejce, tak to ničemu nevadí. Kuřata se líhnou plus mínus 21 dní. To znamená i dřív, ale někomu i 23tý den. Když prosvěcujete a jsou vidět červené žilky, tak to většinou znamená, že zárodek žije. Kdyby pošel, tak vidíte většinou černé žilky. Doporučuju vydržet a nepanikařit.
Emma333
napsal(a):
15den 21h a stále nic a žiadny zvuk nic sa obávame že tam nebude nic vajickch sú vidno zárodky prosim poraďte čo robiť
Nedělat nic a čekat, maximálně vejce 2x denně lehce zamlžit vlažnou vodou. Křepelky se líhnou cca 16-18tý den. Pokud máte nižší teplotu v líhni, tak mohou i později. Křepelčata většinou na rozdíl od kuřat před vylíhnutím nepípají.
Stále nic..podľa vás bude z toho niečo ?mi Chováme kuriatka a predávame..teraz sme zohnali 500vajec a dali do 5 liahni a ani jedno kura tak nevieme čo mame robiť keď dávame normálne kuriatka mame aj 45/50
Emma333
napsal(a):
Stále nic..podľa vás bude z toho niečo ?mi Chováme kuriatka a predávame..teraz sme zohnali 500vajec a dali do 5 liahni a ani jedno kura tak nevieme čo mame robiť keď dávame normálne kuriatka mame aj 45/50
Pro zdárné vylíhnutí je třeba mít na paměti dvě základní věci:
1. Vajíčka musí být před vložením do líhně správně skladována a musí být oplodněná a biologicky hodnotná.
2. Mít vyzkoušenou líheň. Každá chce své a dá se říci, že ta na fotce patří mezi ty, které vyžadují dobrou kalibraci (teplota i vlhkost) a umístění v místnosti se stálou pokojovou teplotou.
Pokud jsou tato dvě pravidla dodržena, pak je jen otázkou, jaká bude úspěšnost líhnutí.
Emma123

XXX.XXX.103.237
Dobrý čo by sa mohlo stať keby vlhkosť je 70% stále mihlo by to spôsobiť že by sa nevyliala žiadna prepelica..koľko máš dni sa môžu liahnut prepelice ?prosim poraďte Emma
Emma123

XXX.XXX.29.195
A už sa nedá nijak pomôcť keď bola vlhkosť stále 70% dali sme 300 vajíčok ach jaj
Emma123

XXX.XXX.29.195
Prosim vás o pomoc z vrchu sme dali škrupinu dole a sú tam živé prepelice poraďte čo mame robiť prosim 😭😭
Emma123

XXX.XXX.103.237
Ano je dobra správa ale kedy sa budú liahnut koľko to môže byt max dni 19 máj na obed sme ich dali
Emil34

XXX.XXX.103.237
Dobrý akú majú mat teplotu prepelice keď vyberieme z inkubátora
Noro123

XXX.XXX.103.237
Dobrý ako mame spraviť prelicia vodu na 1den lebo stále skáču do nej a topia sa
Jozef12351

XXX.XXX.131.244
Ako mame spraviť pre prepelice 1dnove vodu prosim poraďte
Nebo muzete koupit pitko pro exoticke ptaky, my mame 2 a bez problemu.
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!